Björn Barrefors fjärde bästa sjukamparen genom tiderna!

Mån 28 feb

Vår starke mångkampare Björn Barrefors toppade en händelserik friidrottshelg när han vann BIG 12 Championships i Lincoln, Nebraska! Termen och tävlingen ”BIG 12” relaterar till 12 stycken college som är närbelägna varandra i centrala USA och som tillsammans utgör en s.k. "conference".
Björn presterade en mycket jämn serie av hög kvalitet och belönades med nya personliga rekordet 5.816 poäng! Med det resultatet är han fjärde bästa svensk genom tiderna!! Han förbättrade även sitt två år gamla klubbrekord med 21 poäng.
Vår storslagne mångkampare uppnådde följande serie:
60m: 7,10 (tang. PB)
Längd: 7,17
Kula: 13,85
Höjd: 2,06 (PB)
60mh: 8,10
Stav: 4,90
1000m: 2.56,43
Björn var även mycket nära PB i 60mh och stav där endast hundradelar och centimeter saknades. Det ska bli väldigt intressant att följa vår stabile mångkampare på NCAA-mästerskapen om två veckor!
En annan USA-studerande som är på gång nu är Fatima Makakala som imponerade ofantligt i helgen i Albuquerque, New Mexico.
Fatima slog nytt personligt rekord på 60m med tiden 7,66! Tiden innebär att Fatima är klubbens bästa kvinnliga senior inomhus på distansen! Vår bästa kvinnliga senior på 60m passade även på att slå till med personligt rekord på 200m meter med den otroliga tiden 24,69! Vår USA-sprinter är nu även klubbens bästa kvinnliga senior på den distansen! Förutom dessa suveräna prestationer så tangerade även Fatima åter igen klubbrekordet på 60mh med tiden 8,61.
I Fayetteville i delstaten Arkansas sprang Sofie Persson 800m på 2.06,50 på SEC-Championships och kom på fjärde plats.
Sofia Hellberg Jonsén gjorde ett fint 400m-lopp och satte årsbästa, vilket var Sofias andra bästa tid inomhus någonsin, 55,43!
Tjejerna gjorde sedan ett superlopp på 4x400m-stafetten och gjorde tiden 3.36,43! De blev sexa totalt och satte skolrekord.

ISM i Göteborg blev det en medalj av vardera valör, ett guld, ett silver och ett brons. Vår åttametershoppare Michel Tornéus tog en säker seger i längdhoppet på 7,68.
Vår stjärnhöjdhoppare Mehdi Alkhatib tog silvret på 2,16.
Frida Persson gjorde ett bra lopp över 400m och satte nytt PB med tiden 55,20! Med det tog hon bronset.
Jasmin Sabir kom på femte plats i tresteg med 12,20. Jasmin persade också på 60m när hon för första gången var under dröm 8 (7,98).
Lova Wåhlin persade igen på 800m! Det blev en sjunde plats med tiden 2.16,23. Rickard Pell tog sig till final och kom där på en sjunde plats efter att ha bränt allt krut i försöken.
Jonathan Eklund tog sig till final på 60mh men kom där fel till en häck och tappade mycket tid. Jonathan slutade sjua.


Stora SM närmar sig!

Fre 25 feb

Idag bär det av till ISM i Göteborg och det finns ett par medaljhopp!
Vår Storstjärna Michel Tornéus har stora möjligheter att ta hem ett guld i längdhopp. Michél är i sitt livs form och det har väl inte undgått någon att han vann i tisdags på XL-Galan på nya inomhusperset 8,13.
Mehdi Alkhatib har även han stora möjligheter till ett guld. Kanske kommer Hammarbyhopparen att ställas mot Trestegsspecialisten Christian Olsson som ännu inte bestämt sig för huruvida han kommer hoppa höjd på ISM eller inte.
Joni Jaako är anmäld i 400m, 800m och 1500m. Joni spurtade ner Mattias Claesson på 800m i veckan i Globen och är en het medaljkandidat i grenen.
Frida Persson tog ett brons på JSM i 400m. Nu ska Frida dubblera i 200m och 400m. Kan hon toppa formen lagom till tävlingen så kan hon mycket väl ta medalj i någon av grenarna.
Vår löpare Thobias Ekhamre är anmäld i 1500m men är tveksam till start. Vår medeldistansräv Rickard Pell som avslutat sitt elitkarriär, trots 10 pass i veckan, ställer upp på ISM i 1500m.
Jasmin Sabir är på gång rejält efter guldet och perset senast på IJSM. Kan Jasmin överträffa sig själv ännu en gång och ta medalj på ISM?
Frida Lüppert-Thomsson springer 60mh och hoppar längd. Frida har blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått.
Emma Fredriksson har god möjlighet speciellt på 60mh att slåss om en bra placering. Emmas deltagande är dock osäkert i och med fotskadan hon ådrog sig inför JSM.
Jonathan Eklund ställer upp i 60mh och stav.
Lova Wåhlin är i sitt livs form efter ett storpers i veckan! Kan hon upprepa detta i Göteborg?
Rebecca Högberg kommer att springa 4x200m stafett i Göteborg.


Två grensegrar i XL-Galan!!

Ons 23 feb

Igår kväll stod Globen värd för en av världens största inomhustävlingar och två av våra bästa aktiva spelade huvudroller i denna föreställning!
Vårt senaste nytillskott Abeba Arigawi gjorde sin debut för Hammarby och löpte fenomentalt på 1500m! Med tiden 4.01,47 satte vår världsetta inte bara arenarekord utan hon tog sig även upp i topp-10 -listan genom alla tider i världen inomhus. Tiden är också endast dryga tre sekunder från världsrekord på distansen! Vår storstjärna låg bakom haren i loppet i ca 800m för att sedan själv ta över farthållningen. Avslutningen var minst sagt imponerande då hon avslutade sista varvet på brutala 29,8 sekunder!! Efter den prestationen distanserade hon inomhusvärldsmästaren och landsmannen Kalkidan Gezahegne med dryga två sekunder. En minst sagt lovande debut av Abeba!
Det känns som att vår nyrekrytering har ännu mer i kroppen och det ska bli intressant att följa fortsättningen för Hammarbyvärldsettan! Vi vill hälsa Abeba välkommen till klubben och ett stort lycka till i fortsättningen!
Michel Tornéus visade även han riktig världsklass i Globen! Inomhusperset från Finland förra veckan blev inte långvarigt då vår stjärnlängdhoppare nu slog till med PB igen med otroliga 8,13! Michel vann tävlingen före kubanen Wilfredo Martinez som hoppade 8,07. Michel hade ett långt övertrampshopp i sista omgången och det känns som att vår världslängdhoppare har potentialen att hoppa ännu längre om allt stämmer.
Joni Jaako blev bäste svensk i 800m när han tog sig förbi Mattias Claesson på upploppet. Tiden för vårt löparess blev 1.50,08 och räckte till en sjätteplats i ett lopp med tufft motstånd.
Stine Tomb satsade på att försöka uppnå EM-kvalgränsen och gick ut hårt på 400m. Hon hängde med bra under den första delen i den tuffa B-finalen men stumnade en aning i slutet av loppet. Trots detta lyckades hon ändå springa i mål på tiden 55,32.
På förtävlingarna hade vi med våra vindsnabba sprintrar Jonathan Wulff och Sunday Ojuri. De båda avslutade säsongen med att göra 7,23.
Philip Green persade på 400m med tiden 50,20.
Pers blev det även för Ken Braesch-Andersen som för första gången var under 52 sekunder med tiden 51,65.
Mehdi Alkhatib hoppade 2,14 i höjdhopp och kom på andra plats.
Lova Wåhlin krossade sitt inomhuspers på 800m när hon nu löpte in på 2.16,75! Tiden är klubbrekord i klassen F19.
Nathalie Tolvers sprang i samma lopp som Lova och öppnade hårt men orkade inte i samma tempo hela vägen. 2.18,41 för Nathalie blev det.
Våra två ungdomslag på 4x200m-stafett gjorde fina prestationer! Ett av lagen tog sig till final och ett av lagen var väldigt nära att göra det. Sedan i finalen hade vårt lag lite otur med banlottningen och att flytet i löpningen saknades i och med att det blev en del ofrivilliga stopp som det ofta kan bli i stafetter.


Världsrekord av Stine Tomb!!!

Ons 9 feb

Stine sprang ju den något udda grenen 300mh i landskampen i Tammerfors i helgen. Efter lite research så har man efteråt kunnat konstatera att tiden 40,09, som hon gjorde på distansen är ett nytt världsrekord!!
Stine kommer för övrigt att tävla i helgen i de norska mästerskapen som går i Trondheim. Där kommer hon att springa 400m. Magkänslan säger att Sofie Perssons nysatta klubbrekord på distansen (54,63) mycket väl kan ryka i helgen! Stine har som målsättning att kvala in till IEM på 400m. Den norska kvalgränsen ligger på 54.00.


Hur går det för Oscar Gidewalls aktiva?

Ons 9 feb

Michel Tornéus, Mehdi Alkhatib och Joni Jaako har alla tre startat säsongen på ett lovande sätt! Vi tar oss en liten titt på hur planeringen ser ut för våra elitaktiva. år storlängdhoppare Michel började inomhussäsongen med att springa 60m på 7,00 i Västerås. Sedan blev det 6,96 i Malmö med mersmak! I helgen i Tammerfors blev det som bekant längdhoppssäsongsdebut med 7,94 i längd!
Framtiden för Michel är tävlingsledighet denna helg men på tisdag så tävlar han på Botnia Games, Mustasaari, i närheten av Vaasa, Finland. Lördag den 19 februari är det dags igen för Michel när han tävlar på Aviva Grand Prix i Birmingham, Storbritannien. Sedan blir det XL-Galan här i Stockholm den 22/2 innan det blir ISM i Göteborg den 26/2 och till slut IEM i Paris den 4-6 mars.
Mehdi började säsongen med att i höjdhopp hoppa 2,18 i Glasgow. Det följde han upp med 2,17 nu i Tammerfors. Mehdi kommer att tävla i Raka Spåret i Sätrahallen i helgen alternativt Road to Göteborg 2013 i Göteborg. Det ser ut som att Mehdi sedan kommer ha tävlingsledigt nästa helg. Joni Jaako inledde med 1.51,55 på 800m. Det ser ut som att Joni kommer att tävla antingen på Raka Spåret eller i Road to Göteborg 2013 i helgen. Distansen blir 400m. Joni kommer, liksom Michel, att tävla på Botnia Games i Finland den 15/2. Det blir då 800m. Sedan blir det XL-Galan, ISM och förhoppningsvis även IEM.


Internationellt

Mån 7 feb

Ett antal aktiva har varit igång på den internationella banan även denna helg. I landskampen i Tampere, Finland, sprang Frida Persson 300mh på 41,43. Det räckte till en 2:a plats bakom suveränen Stine Tomb som vann loppet, tävlandes för Norge, på tiden 40,09
De båda var även inblandade i den avslutande 4x300m-stafetten där Frida hade näst sista stäckan för Sverige medan Stine sprang den sista sträckan för Norge. Det skillde till slut 9 hundradelar till Sveriges favör!
Michel Tornéus vann längdhoppet i landskampen med resultatet 7,94. Där har vi alltså ett nytt klubbrekord!
Mehdi Alkhatib gjorde sin andra landskamp när han hoppade höjdhopp i Finland. Mehdi var 3:a på 2,17 och hade bra försök på 2,20.
Sofie Persson och Sofia Hellberg-Jonsén har varit "in action" i helgen. I South Bend, IN, tävlade de i 800m respektive 400m. Sofie sprang på 2.06,77 och Sofia noterade 57,59 på sin distans. Det ska tilläggas att det tävlades på överlång bana och att tiderna ej gäller som inomhustider. Fatima Makakala åkte tvärs genom USA för att tävla i New York, NY. Fatima sprang 60mh på 8,65 i The Big Apple.


Bilder från Karlstad

Tor 3 feb

Peter och Pia Lundgren har tagit massor av bilder från tävlingsresan till Karlstad! Bilderna här!


Nomineringen till nästa
landskamp utförd!

Tis 1 feb
Landskampen som kommer gå lördag 5 februari är SWE-FIN-NOR inomhus i Tammerfors. Till skillnad från matchen i Glasgow i helgen så kommer det nu handla om hela inomhusprogrammet. Därtill kommer även 300mh och 4x300m stafetter eftersom rundbanan i Tammerfors mäter 300m runt plus att kurvorna är helt odoserade. Varje land får starta med två stycken deltagare per gren. De nominerade är Michel Tornéus, som kommer göra säsongsdebut i längdhopp. Michel är dessutom är nominerad till IEM i Paris efter sina meriter från sommaren! De andra nominerade är Mehdi Alkhatib i höjdhopp och Frida Persson i 300mh. Frida kommer sedan troligen att ställa upp i den udda men roliga 300m-stafetten! Sedan finns det även möjlighet att Joni Jaako kommer att nomineras i 800m, slutnomineringen är inte helt klar för stunden. Även Stine Tomb kommer att delta i landskampen och kommer att springa 300mh och 300m-stafett för Norge.

Nyhetsarkiv 2011
Februari

Utökade artiklar här nedan


9 medaljer i helgen!

Mån 21 feb

I helgen var det mängder med Hammarbystarter på IUSM och IJSM. Det var inte bara på läktaren som Bajen hördes och syntes mest utan även på prispallen! Andreas Almlöf, Ellinor Bill och Jasmin Sabir gjorde alla otroliga prestationer på tävlingarna när de krossade sina personliga rekord när det gällde som allra mest!

IUSM, Stockholm, Storängshallen
Det var en relativt tunn trupp som deltog på årets IUSM. Totalt nio aktiva, fyra pojkar och fem flickor. Dessa avverkade tillsammans 15 grenstarter vilket gav tre medaljer varav ett guld och en poängplats.
I klassen P16 visade den allsidige Andreas Almlöf framfötterna på favoritdistansen 60mh. Med perset 8.46 i försöken tog han sig lätt vidare till final. I finalen kom Andreas igång bra efter en som vanligt lite trög start, men slutforceringen var magnifik och han kunde fälla sig över mållinjen som segrare på ytterligare ett fantastiskt PB, 8.37! Andreas hoppade även längd och slutade där sjua med 6.15.
Jacob Ewertzh som är vass på lite längre sprintsträckor satsade nu på 60m och 60mh. Även han persade i försöken på 60mh med 8.71 och tog sig till final. I finalen förbättrade Jacob sin tid till fina 8.69 och slutade på det sexa. Jacob tog sig även till semi på 60m där tiden 7.52 inte räckte till final.
Ellinor Bill presterade högt med flera riktigt långa hopp i tresteg och knep ett silver på nya perset och tillika klubbrekord 12.18 (F17) i klassen F16! Pers med nästan halvmetern för Ellinor som även tog sig till final i längd och där slutade åtta på 5.36. Elin Lindell som har visat stigande form hade inga problem att ta sig till final på 60m. Efter 8.03 i försök och 7.92 i semi så slog hon till med tangerat pers i finalen och knep ett brons med tiden 7.87. Elin löpte även häck och tog sig där till final via 9.28 i försök. I finalen putsade hon sitt pers med några hundradelar och slutade sjua på 9.19.
I klassen F15 visade Yasmin Jelassi fin form på 60m och tog sig till final via perset 8.00 i semi. I finalen fick hon inte riktigt till det och slutade sjua på 8.06. Yasmin löpte även 60mh men kom där helt fel till första häcken och missade på det en given finalplats.
 
IJSM, Stockholm, Sätra Friidrottshall
Vi hade 27 aktiva i elden denna intensiva helg som gjorde 32 grenstarter fördelade på 11 kvinnor och 16 män. Det blev sex medaljer varav två av ädlaste valör och 4 poängplatser.
Linnéa Alstermark och Emma Fredriksson var två stycken medaljkandidater som inte hade möjlighet att springa på IJSM på grund av skador. Även Erik Grundberg hade ådragit sig en skada som hindrade fullt deltagande i tävlingen.
I äldsta klassen K22 tog Elina Almström silver i viktkastning som har fått ett uppsving då grenen nu har kommit med i IJSM/IUSM. Resultatet 15.16 är pers och även nytt KR.
Frida Person hade inga problem att ta sig till final på 400m via 56.57 i försök. I finalen blev det tufft motstånd och Frida slutade trea på 55.91.
I F19 slog Jasmin Sabir till med ett kanonhopp! Hon slog pers när hon hoppade 12.47 i tresteg (pers med drygt en halvmeter) vilket bärgade segern. Segerhoppet kom i den allra sista omgången av tävlingen! Hon raderade även ut klubbrekordet för F19. Frida Lüppert Thomsson tog silver på 60mh. Efter 8.99 i försöken så blev det nytt PB med 8.96 i finalen. Frida hoppade också längd och slutade där sexa på 5.60.
Emma Norss tillhörde medaljkandidaterna i stav men fick inte till tekniken och slutade fyra på 3.25 i F17. Sara Ericsson persade i höjd med resultatet 1.55 och Josefine Sandelius tog sig till final på 60mh och kom där åtta på 9.44 (9.42 i försök).
Det var inga framgångar i den äldsta klassen M22 men i P19 visade Sunday Ojuri att han toppat formen perfekt då han tog silver på 60m på nya perset 7.06! Detta trots en usel start och en för tidig fällning! Philip Green var inte i toppform denna helg utan fick nöja sig med en sjätteplats på 400m på 51.61 och en sjundeplats på 60mh på 8.59. Gunnar Odenman var placeringen för Philip på 60mh på 8.55 (8.54 i försök). Gunnar persade i längd och slutade sjua på 6.55.
I yngsta klassen P17 visade vår ungdomsstjärna Jonathan Wulff varför han leder Sverigestatistiken. Han hade inga problem att ro hem segern med resultatet 7.19 (7.16 i semi). Här var även Samy Ahmed och Mattias Qvarfordt nära att ta sig till final då de i semi hade 7.45 resp. 7.48. Vår nya löparkille Alex Torgersson satte pers på 1500m med 4.15.30 i försöken och tog sig till final. I finalen så orkade Alex inte det höga tempot utan slutade åtta på 4.19.30.
På det stora hela så var helgens prestationer ett steg i rätt riktning. Förrförra året mäktade vi endast med en enda medalj på IUSM och IJSM. Den här gången blev det alltså 9 medaljer med 3 guld, 4 silver och 2 brons!


IJSM och IUSM i helgen!

Fre 18 feb

Nu har inomhussäsongen för de flesta av våra aktiva nått sin kulmen och det har blivit dags för SM-tävlingar!

Tävlandet borta i USA har tagit en paus denna helg för att komma tillbaka till stort nästkommande veckoslut!

IJSM-Sätrahallen
Här har vi 24 stycken aktiva som kommer att tävla.
K22: Frida Persson kommer att ställa upp i 400m. Frida är alltid en medaljkandidat i SM-tävlingar för oss!
Elina Almström har en bra chans på medalj i viktkastning.
Emma Fredriksson springer 60m och 60mh. Emma är i bra form, då hon slagit pers i båda grenarna den här säsongen men vilade förra helgen efter en liten skadekänning.
F19: Jasmin Sabir kommer att ställa upp i tresteg. Jasmin har producerat pers ett antal gånger i grenen i vinter och återfinns på 2:a plats i Sverigestatistiken.
Frida Lüppert-Thomsson tävlar i 60mh och längd. Det har sett bättre och bättre ut för Frida den här säsongen. Efter perset på 8,98 på 60mh så är hon verkligen på gång.
Lova Wåhlin ska avverka två stycken varv runt Sätras rundbana.
F17: Emma Norss hoppar stavhopp och är i bra form! 
Josefine Sandelius är med i 60mh och tresteg.
M22: Alexander Persson springer 400m.
Martin Vikström Johansson springer 60m. Kan Martin prestera en bra tid efter årsbästat på 200m förra helgen?
P19: Philip Green är anmäld till 60m, 60mh, 400m och längd. Philip har bäst chans på medalj i 400m.
Sunday Ojuri springer 60m. Sunday har lite problem med sin rygg men är i så pass bra form att perset på 7,12 ändå kan ryka!
Ken Braesch-Andersen springer 400m.
Valdemar Karlsson, som är i fin form med pers uppradade på löpande band under vintern, hoppar höjd.
Vår mångsysslare Gunnar Odenman kommer vara med i 60mh, längd och tresteg.
Vår långlöpare Michele Alemayoh springer 1500m.
P17: Jonathan Wulff koncentrerar sig på 60m. Vår ungdomsstjärna leder Sverigestatistiken överlägset och här finns det hopp om ett guld!
Erik Grundberg tävlar i höjdhopp och tresteg. Han har lite fotproblem med det är inget som ska hindra honom från medverkande i helgen. Erik har bra chanser på en medalj då han ligger 4:a samt 3:a i statistiken i grenarna.
Vår relativt nye löparkille Alex Torgersson, som för övrigt sett stabil ut på sistone, springer 1500m.
Samy Ahmed och Mattias Qvarfordt kommer delta i 60m.
Emma Forss och Ellen Narfgren springer 400m.
Vårt nyförvärv från Tyresö, Alexi Ramskog, kommer att springa 60m. Hon kommer dock inte tävla för oss ännu då övergången blir officiell någon vecka efter IJSM.

IUSM-Storängshallen
I Storängshallen är det 10 stycken aktiva som är igång.
P16: Jacob Ewertzh och Sebastian Wesslén springer 60m. Båda har persat inomhus på distansen och har möjlighet till ytterligare förbättringar!
Jacob springer även 60mh med Andreas Almlöf. Andreas har god chans till en medalj här. Andreas har persat på både 60m och 60mh i vinter och är helt klart på gång. Jacob har också varit ett glädjeämne i 60mh i vinter och vill det sig riktigt bra kan även möjligen Jacob vara med och fightas med de främsta i landet!
P15: Arthur Grönlund och Manne Persson ska tävla i sitt första SM någonsin och gör det i varsin gren. 200m för Arthur och tresteg för Manne.
F16: Elin Lindell kommer att springa 60m och 60mh. Elin har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och ligger på 2:a plats på Sverigestatistiken.
Ellinor Bill ska hoppa längdhopp och tresteg. Ellinor som tog silver på USM i somras i tresteg ligger 2:a i statstiken och har visat god form på sistone.
Freja Avebäck stöter kula och ska försöka ta sig upp mot 11 meter.
F15: Yasmin Jelassi springer 60m, 60mh och hoppar längd.
Elin Forsberg deltar i 60mh och hoppar höjd.


Nytt klubbrekord av Sofie i helgen!

Mån 14 feb

Det har varit massor av action i helgen!
Vi har fått en del nya klubbrekord och det mest imponerade av de alla sattes av USA-studerande Sofie Persson.Tyson Invitational, Fayetteville, AR
Sofie Persson och Sofia Hellberg Jonsén kom iväg till tävlingen efter en inte helt optimal bussresa. På isiga vägar blev en 7 timmars lång resa till 16 timmar. Tjejerna lät sig dock inte påverkas och båda presterade, minst sagt, utmärkta lopp! Sofie vann och satte ett imponerande klubbrekord på 800m med tiden 2.05,81! Tiden är den bästa den här säsongen i hela USA (och även i Sverige)! Sofie hade vid 200m-passeringarna 30,14- 62,69- 1.35,14- 2.05,81.
Sofia Hellberg-Jonsén satte nytt årsbästa på 400m med 56,08. Sofia tog ledningen efter 200m (26,14) och kontrollerade sedan in i mål.
Båda tjejerna sprang dagen därpå 4x400m-stafett. Där klockades Sofie, som sprang sista sträckan, för en 53,87-sträcka och Sofia, som sprang den andra 400-ingen, för en 54,85-sträcka. Sluttiden blev 3.38,82, vilket är den fjärde snabbaste tiden någonsin av tjejernas universitet, Ole Miss.

Air Force Academy, Colorado Springs, CO
Fatima Makakala ställde upp i favoritgrenen 60mh, 200m och längdhopp. Det blev efter den stabila tiden 8,66 i försöksheatet, tangerat pers och klubbrekord med 8,61 i finalen! På 200m blev det imponerande 25,15 (OBS: överlång bana). I längdhopp hoppade Fatima 5,59.

Norska Mästerskapen, Ranheim, Norge
Vår färska världsrekordinnehavare Stine Tomb vann 400m och klockades för en kanontid, 54,78. Även vår långlöpare Emil Lerdahl sprang i Norge. Distansen var 3000m och Emil presterade där riktigt bra med det nya storperset 8.31,78! Den norska arrangören hade gjort en miss då man hade felseedat Emil så att han gick miste om att springa i A-finalen. Emil vann B-heatet i överlägsen stil och var endast hundradelar ifrån en fjärde plats totalt.

Mångkamps-SM, Norrköping
Andreas Almlöf, vår enda deltagare i Mångkamps-SM tog brons i sjukamp med 4249 poäng. Andreas serie: 60m: 7,56, stav: 3,05, längd: 6,13, 60mh: 8,75, höjd: 1,75, kula: 11,06, 800m: 2.19,74.

Lilla-XL-Galan, Sätrahallen
Här hade vi med mängder av barn födda år 1996 och senare. Vi fick ett nytt klubbrekord i F14 stavhopp. Isa Diamant hoppade 2,51 och slog sitt egna klubbrekord som hon satte tidigare denna säsong.

Raka Spåret, Sätrahallen
Det här var tävlingen med störst Hammarbydeltagande denna helg.
Här gjorde Joni Jaako säsongsdebut i 400m och det blev vinst på 49,84.
Mehdi Alkhatib fick hårt japanskt motstånd i höjdhopp med ordnade ändå segern på 2,10.
Philip Lundells säsongsdebut resulterade i vinst i B-heatet på den stabila tiden 1.58,78.
Höjdhopparen Valdemar Karlsson, som satte pers förra veckan, hade ännu en tävling över 1,90. Nu 1,92 och "Valle" hade också stabila försök på 1,95.
Sebastian Wesslén är på gång inför IUSM. Nu kapade han ytterligare några hundadelar från sina pers från Malmö tidigare denna säsong när han sprang 60m på 7,62 och 200m på 24,24.
Elin Lindell slog nytt PB på 60m efter storperset förra helgen! Den här gången imponerande 7,87!
Emma Norss slog nytt PB och klubbrekord på nytt i F17 stav med 3,41! Det tidigare klubbrekordet var Emmas egna 3,40. Resultatet är för övrigt även seniorklubbrekord med 1 centimeter! Detta trots att Emma inte riktigt fått tekniken att stämma in under tävlingssäsongen. Kan detta komma på plats så kan det bli riktigt höga höjder för klubbens bästa stavhopperska.
På tal om klubbrekord med 1 cm så slog Elina Almström också klubbrekord med den marginalen! 14,95 i vikt blev rekordresultatet för Elina!
Martin Vikström Johansson gjorde säsongsbästa när han sprang 200m på tiden 23,25.


Hammarbyspelen över för i år!

Mån 7 feb
Härliga 578 starter gjordes av hammarbyare på vår hemmatävling!
Det fanns mycket att glädjas åt denna helg!
Sunday Ojuri gjorde årsbästa på 60m med tiden 7,14. Det känns som att Sunday blir bättre och bättre för varje tävling och snart så kommer nog det personliga rekordet att ryka! (7,12)
Niklas Jonsson sprang 1500m på 4.10,85, personligt rekord!
Jonathan Eklund visade att han lagt skadebekymren bakom sig när han slog till med 8,50 på 60mh. Här finns det mycket att ta av!
Gunnar Odenman och Philip Green gjorde mycket stabila häcklopp den här helgen. De klockades för 8,55 samt 8,56. 
Tiden 8,55 på 60mh var det fler hammarbyare som gjorde den här helgen. Andreas Almlöf satte med tiden nytt PB på distansen!
Jonathan Wulff gjorde Hammarbyspelsrekord i P17 med 7,19 på 60m.
Samy Ahmed slog pers med 7,49 på samma sträcka.
Vår nye lovande långlöpare, Alex Torgersson, vann P17 1000m med tiden 2.40,99.
Emma Fredriksson och Jasmin Sabir slog båda personliga rekord i 60m. Emma under dröm-7,80 med tiden 7,78 och Jasmin närmar sig 8 sekundersvallen med språng. Nu blev det tiden 8,01. 
I K 800m blev det en hammarbydubbel tack vare Nathalie Tolvers och Lova Wåhlin. Tider: 2.19,95 samt 2.21,38.
I K tresteg blev det PB för Jasmin Sabir med 1 centimeter när hon nu hoppade 11,88.
Frida Lüppert-Thomsson vann 60mh med tiden 8,98.
Elin Lindell förbättrade sig rejält på 60m. Det blev pers med nästan en tiondel när hon kom 2:a i F17 med tiden 7,90. Med resultatet ligger Elin nu på delad 2:a plats i Sverigestatistiken! 
Emma Norss fortsätter att hoppa stabilt i stavhopp. Efter perset förra helgen i Malmö blev det nu 1 ynka centimeter ifrån en tangering av detta! 3,39 blev resultatet vilket innebar en överlägsen vinst samt även ett nytt Hammarbyspelsrekord!
Bästa prestation i helgen av hammarbyare gjordes av F16-tjejen Ellinor Bill. Hon hoppade tresteg, där hon krossade sitt tidigare inomhuspers och även slog utomhusperset från förra året! Hon vann med hela 82 centimeter när hon noterade imponerande 11,73! Med den prestationen gick Ellinor upp på 2:a plats i Sverigestatistiken!
F13-tjejen Grete Ahlberg slog nytt klubbrekord i kula med 11,77!
F10-tjejen Siri Lindvall Adebesin tog hem 4-kampen i tävlingen. Hon vann 3 av de 4 grenarna och hoppade bland annat imponerande 4,18 i längd, vilket var nästan en decimeter från personligt rekord samt klubbrekord.