Synnerman GUA i nya landslagsorganisationen

Tor 23 okt

I onsdags presenterade nyblivne förbundskaptenen Stefan Olsson svensk friidrotts nya landslagsorganisation. Bland de blågula ledarna finner vi glädjande en Hammarbytränare, nämligen Per Synnerman, anställd löptränare i Hammarbys elitteam. Synnerman kommer i landslagsorganisationen att vara grenutvecklingsansvarig (GUA) för herrar på 800m och 1500m. 


Intensivt konfererande på Långholmen

Mån 20 okt

I lördags var det dags för Hammarby Friidrotts årliga konferens. Denna gång på en och samma dag vilket resulterade i ett intensivt konfererande från 09-18.30 på Långholmens konferensanläggning.
Dagen inleddes med presentationer från resp träningsgrupp från 93/94-gruppen till Elitteamet, Midnattsloppet och Tjejprojektet och därefter var huvudfokus resten av dagen på VISION 2012. Hur ska vi gå från en bra till en FANTASTISK förening? Hur ska vi jobba tillsammans för att nå målen? Och hur skapar vi ett gott prestationsklimat? 
Därefter bjöds det på middag där diskussionerna fortsatte...


Olle Walleräng lämnar klubben

Sön 12 okt

Vår SM-guldmedaljör Olle Walleräng på 1.500 m lämnar nu vår klubb för att tävla för Spårvägen under nästa säsong. Den gågna säsongen har Olle, med Oscars hjälp, kommit tillbaka till den bästa nivå han hade innan han kom till klubben och har i år presterat två av sina tre bästa tider på 1.500 m genom tiderna. Den gågna säsongen har Olle, med Oscars hjälp, kommit tillbaka till den bästa nivå han hade innan han kom till klubben och har i år presterat två av sina tre bästa tider på 1.500 m genom tiderna, dock har det personliga rekordet stått sig (Olle sprang två lopp på 3.43,87 och 3.43,95 i sommar, nära sitt personbästa på 3.43.01.)
Olle bedyrar att stödet från Oscar med träningen har varit mycket bra under den gågna säsongen, men att han inte upplever att han får ut hela sin kapacitet i tävlingsögonblicken, inte ens vid SM-guldloppet, vilket han naturligtvis själv tar på sig ett stort ansvar för. 
Olle söker nu hitta en ny miljö där han kan få en nytändning och där han hoppas kunna frigöra hela sin potential och ta ett rejält kliv upp i tävlingskapacitet. Han tror att ett samarbete med Kent Claesson i Spårvägen kan vara vägen för honom.
Jag önskar nu Olle all lycka i sin strävan att bli bättre och att lyckas i viktiga tävlingssammanhang framöver!
/Ingvar Åström, ordförande


Hammarbytjejerna på Vätö igen!

Sön 12 okt

För andra året i rad åkte en stor del av Hammarby Friidrotts tjejer till Storholmen på Vätö för en helg tillsammans. Tjejlägret är del i en större tjejsatsning som syftar till att skapa en gemenskap för tjejerna mellan grupper och över åldersgränser för att de ska fortsätta att satsa på sin träning och stanna kvar i klubben även när de blir äldre.
Tidigt på lördagsmorgonen bar det av med buss mot Vätö som ligger en bit utanför Norrtälje, och kollogården Storholmen.  Väl framme på Storholmen blev det presentation av både projektet, ledarna och alla tjejer. Då magarna kurrade blev det snabbt lunch i form av en smarrig kött o rotsakssoppa med hembakat bröd. 
Därefter var det dags för helgens första föreläsning med temat: Kost och tjejer. Föreläsare var den fd hammarbylöparen Lisa Wallgren som pratade både utifrån egna erfarenheter och i rollen som utbildad hälsopedagog och idrottslärare.
Eftermiddagsfikat bjöd på smarrig äppelpaj med vaniljsås och sen var det dags för Linas roliga lekar á la Midsommarstyle:
När det närmade sig kväll körde den större delen av gänget träning i form av stafetter, reaktioner, lite hopp och studs och backe. Passet avslutades med allmänstyrka. 
Till middag vankades det thaikyckling med ris och limesås. Därefter blev det frågesport och en hel gott och snacks! Till sena kvällen fastnade många med att kika på Ulrikas fina bilder från säsongen som gått. Med tända ljus och mysig stämning pratade vi om flera av årets roliga tävlingar. 
Söndagens startade med en god frukost och därefter blev det föreläsning med Andrea Kodzoman som pratade om kommunikation och prestation och avslutade med avslappningsövningar.
Vi ses snart igen!
/Projektgruppen för Tjejsatsningen

Petra, Ulrika, Karin, Birgitta, Lina & Linn
Petra, Ulrika, Karin, Birgitta, Lina & Linn


Grattis Linn!!!

Ons 8 okt

Linn Hellstrand har tilldelats "Stockholms Stads Ungdomsledarstipendium"
Stockholms idrottsnämnd, genom dess idrottsförvaltning, delar varje år ut stipendier till barn- och ungdomsledare inom det lokala föreningslivet i staden vilka gjort insatser, som enligt idrottsnämndens bedömning föranleder särskild uppmärksamhet.
I år har Linn Hellstrand fått ta del av detta och kommer att motta sitt pris på 10.000 kronor i samband med en traditionsenlig middag i Stadshuskällaren.
Vi i Hammarby Friidrott kan bara instämma i utnämningen och tillägga att en mer välförtjänt pristagare har sällan setts.
Grattis än en gång!!!  


Jonas Elgered kastade klubbens
bästa Castorama

Tis 7 okt

Jonas Elgered kastade det bästa manliga Castorama-resultatet av hammarbyarna i år. Poängen blev: 2.140. Bästa kvinnliga kastare blev vår unga Elina Almström som fick ihop 1.647 poäng. Det var tunnt bland de kvinnliga kastarna i år, bakom Elina finner vi endast två till, dock två "sköna veteraner": Lina Karlsson och Linda Wikström på 1.462 resp 1.242 poäng.  I den manliga kampen var Jonathan närmast bakom Jonas, på 1.987 poäng och på tredje plats: Per Molin på 1.666 poäng. 
Vår nyblivne anställda Henrik Balkander hann också med en Castorama, dock tävlandes för Lerum, innan han bytte till grönvitt kansliarbete, och kastade då 2.264 poäng. Så Jonas får se upp nästa år... ;-)


Nytt ansikte på kansliet

Ons 1 okt

Jag hälsar å styrelsen och klubbens vägnar Henrik Balkander mycket välkommen till vårt friidrottskansli fr o m onsdag den 1:a oktober. Henrik Balkander kommer närmast från Lerum Friidrott där han arbetat sedan oktober 2003. Han har en friidrottsbakgrund som mångkampare och har gjort två landslagsuppdrag på ungdoms- och juniornivå. Jag har på styrelsens uppdrag slutfört en anställning på heltid av ny kansliadministratör och friidrottsledare. Anställningen inleds med en provanställning under 6 mån som automatiskt övergår i en tillsvidareanställning, om vi fungerar och trivs bra tillsammans. Beslutet att anställa en ny klubbadministratör, med krav på tydlig friidrottsförankring, är styrelsen helt enig om. Den synen delas också av de ledare och tränare, som jag har fört principiella diskussioner med, det är också en vanlig lösning i andra friidrottsföreningar. 
Anställningen handlar om tre olika delar:
- klubbadministration, t ex bidragsansökningar, post/mail, telefon, hemsida samt hantera och sammanställa underlag för bokföring.
- leda och genomföra arenaarrangemang, t ex Terräng-SM, Hammarbyspelen inomhus mm
- stötta de deltidsanställda tränarna i SVARTA gruppen och de ideella tränarna i den RÖDA gruppen.   
Henrik Balkander kommer närmast från Lerum Friidrott där han som enda anställd arbetat sedan oktober 2003. Huvudsakligen som ungdomstränare och klubbadministratör. Arbetet har bland annat innefattat ansvar för: Friidrottskola, Fun Athltetics, internutbildning av barnledare, rekrytering av tränare, kommunikation mot kommun, träningsläger inom Sverige och utomlands, tävlingsledare för Lerumskampen, Stonehill Games samt också varit eltidtagare på diverse arrangemang i göteborgsområdet ex. Finnkampen och Eurojump. Han sitter också i ledningsgruppen för Göteborgsvarvet, med inriktning på start och målområde.
Henrik har en friidrottsbakgrund som mångkampare och har gjort två landslagsuppdrag på ungdoms- och juniornivå.  
Jag sätter stort hopp till att Henrik ska trivas hos oss och vara med och omdana HIF-kansliet tillsammans med Peter W och styrelsen. 
För att allt ska fungera bra vid introduktionen av Henrik så har jag förlängt Björn Barrefors kansliuppdrag under hela oktober.   
Jag hälsar än en gång Henrik Balkander hjärtligt välkommen till Hammarby IF Friidrottsförening.
/Mvh Ingvar Åström, ordförande

Nyhetsarkiv 2008
Oktober

Utökade artiklar här nedan