Michel Tornéus inför Finnkampen!

Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Tis 29 aug

NSD har gjort en intressant intervju med Michel Tornéus inför Finnkampen. Intervjun handlar bl.a. om Michels rötter i Norrbotten.
Läs intervjun här.


Fyra hammarbyare uttagna
till Finnkampen!

Foto: Hasse Sjögren Foto: Hasse Sjögren

Tis 29 aug

Fyra stycken hammarbyare har blivit uttagna till helgens Finnkamp!
De uttagna är Michel Tornéus, Erik Ehrlin, Grete Ahlberg och finska Sandra Eriksson!
Michel är den gamle räven i sammanhanget då han snudd på varit med fler gånger än vad det finns fingrar på händerna.
Erik Ehrlin har varit med tidigare. Grete Ahlberg däremot gör debut i Finnkampen vilket är mycket roligt och spännande! Sandra är rutinerad i sammanhanget och kommer eventuellt springa 10 000m.


SM i Helsingborg

Foto: Hasse Sjögren Foto: Hasse Sjögren
 

Mån 28 aug

Det blev en medalj på SM i Helsingborg, ett guld!

Michel Tornéus tog klubbens enda medalj då han väntat tog guld i längdhopp med ett hopp på 7,65. Det var svåra förhållanden i längdhoppet med mycket motvind så resultatnivån var lite lägre för finalisterna än vanligt. I kvalet imponerade Michel med 7,93w i sitt enda kvalhopp. Michel som hade hoppat Diamond-League final bara dagen innan och kommit fyra med 8,09!

Utöver guldet blev det som bäst tre fjärdeplatser,
två femteplatser och en sjätteplats.

Emma Tuvesson var närmast en medalj då endast tusendelar skiljde henne från bronsmedaljören i 100mh. Emma gjorde ett fint lopp och kom starkt på slutet men nådde tyvärr inte ända fram. Det var motvind i häckfinalen men tiden ändå bra för Emma, 14,08.

Grete Ahlberg gjorde en fin släggtävling och kom på en fjärdeplats och var mycket nära en medalj. Det var en tävling med svåra och luriga förhållanden och en svårbemästrad släggring. Flera medaljaspiranter kastade bort sig tidigt och chanserna för en medalj såg länge ut att finnas. Grete låg länge på en tredjeplats men blev slutade till slut fyra, vilket var den bästa placering Grete någonsin presterat i ett senior-SM i slägga.

Erik Ehrlin fick inte till det in trestegstävlingen och slutade fyra på 15,29. Det blev många röda flaggor i protokollet. Det var svårt med vinden då det blåste friskt och ibland med varierande styrka.

Tony Darkwah kom femma i finalen på 100m. Det var tidernas bästa SM-final med monstertider på de tre medaljörerna så standarden i manliga 100m just nu är den bästa någonsin. Tony noterade tiden 10,47 i medvind.

Douglas Hellbratt gjorde en positiv final på 200m då han tog en femteplats i ytterligare en final med väldigt hög standard. Tre man var under 21 sekunder! Douglas noterade 21,37 i medvinden.

Sandra Knezevic kom sexa på 400m. Ett bra race av Sandra som hade åttonde tid till finalen men väl i final lyckades förbättra sig och avancera. Tiden blev 56,39.
Alla resultat finns här.


Fin videosammanfattning
av JSM i Gävle!

Lör 26 aug
Grete Ahlberg
har gjort en
finfin video
av JSM i Gävle!

Gå in här för
att se videon!


SM i Helsingborg
 

Fre 25 aug

Idag inleds SM i Helsingborg och klubben har skickat en trupp på 19 stycken aktiva.  De aktiva som är med i Helsingborg är följande:
 

Desmond Rogo
Amadou Sussoho
Douglas Helbratt
Jean-Christian Zirignon
Sunday Ojuri
Tony Darkwah
Kristian Efremov
Sandra Knezevic
Benn Harradine
Matt Brown
Michel Tornéus
Ritchie Moba
Grete Ahlberg
Timothy Olsson
Erik Ehrlin
Victoria Almerén-H
Akile Mehari
Emma Tuvesson
Bienvenue Musore


Greta Deltin uttagen till Ungdomsfinnkampen!

Ons 23 aug

Vår sprintsensation Greta Deltin har blivit uttagen till Ungdomsfinnkampen som går i samband med Finnkampen 2-3 september! Greta kommer springa 100m och 4x100m-stafett.


Mycket har hänt i helgen!

Mån 21 aug

Förutom Midnattsloppet i helgen så var det en hel del action på tävlingsarenorna! Och det var mycket positivt som inträffade!

Grete Ahlberg vann släggtävlingen på Nordiska Juniorlandskampen med sitt livs bästa tävling! Hon vann med drygt 7 meter före tvåan! Det blev även ett fint personligt rekord med 63,17! Grete var över gamla perset i samtliga giltiga kast hon hade (de två övriga kasten mätte 62,56 och 62,87)! En mycket positiv tävling inför SM där Grete tävlar nu på fredag!
Michel Tornéus är klar för Diamond League-finalen i Zurich, som går nu på torsdag! Michel noterade 7,98 i tävlingen och kom på fjärde plats.
Sandra Eriksson vann Midnattsloppet med dryga minuten på 35,27. 
Sandra Knezevic tävlade på en tävling i Finland där hon sprang 400m. Hon noterade tiden 57,41.
Emma Tuvesson tävlade på en tävling i Danmark på 100mh och klockades för 14,14.

Mitt i Midnattsloppsyran hade vi ett lag som tävlade på Lag-USM i Tanum. Vi var väldigt nära en medalj men fick till slut nöja oss med en femteplats. Vi tog ingen grenseger men fyra andraplatser och en tredje plats och det blev en del fina resultat.
Sabiti Nahimana slog personligt rekord med över en sekund på 400m när han sprang på fina 52,54! Greta Deltin sprang 200m och noterade nytt personligt rekord på 24,80w! Stina Gustavsson noterade nytt personligt rekord i kula med 13,75!
Våra stafettjejer gjorde en fin stafett och sprang in på 49,07. I laget sprang Stina Gustavsson, Greta Deltin, Sira Gassama och Hanna Lindé.


Grete uttagen till Nordiska!

Foto: Hasse Sjögren Foto: Hasse Sjögren

Fre 18 aug

Grete Ahlberg har efter en fin säsong och en säker JSM-seger blivit uttagen till Nordiska 19-årskampen! Tävlingen är en landskamp mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island.
Det är självfallet slägga som står på menyn för Grete på tävlingen.
Grete kommer att resa till Umeå idag, där mästerskapet går detta år och kommer sedan tillbaka igen till Bajenland på söndag.


Desmond under 22 på 200m!

Ons 16 aug

Desmond gjorde det mycket bra trots att det kändes mycket ovant för honom att springa ett så pass långt lopp och i kurva. Det var ett ojämnt lopp av Desmond löpmässigt men ändå stannade klockan på goda 21,95 och personligt rekord. Desmond sprang även 100m på 10,74.
Tony Darkwah sprang 100m och vann på 10,69.
Bienvenue Musore gjorde ett bra lopp på 800m och tog kommando då han ledde halvvägs med en 54,7-öppning. Den starka öppningen gjorde att Bienvenue mattades lite men sprang in på sluttiden 1.55,29.
Matt Brown testade formen inför nästa veckas SM och fick iväg diskusen 47,28. Sandra Knezevic testade 200m och noterade tiden 25,44.
För fullständiga resultat, gå in här.


Ett mycket lyckat JSM!

Mån 14 aug

JSM-USM17 var ett mycket lyckat SM av klubben!
Det blev totalt 8 medaljer, varav 2 guld, 1 silver och 5 brons.
På USM tog vi 3 medaljer, med 1 guld och 2 silver.
 

Grete Ahlberg infriade förväntningarna och tog guld i F19 slägga på nästpers 61,45! Även Greta Deltin tog guld när hon vann 100m på perset 12,00! Greta tog en klar seger. Douglas Hellbratt tog två medaljer, silver på 100m och brons på 200m. På 100m noterade han i försöken fina 10,47 i 2,2 medvind och i finalen 10,54 även det i medvind. På 200m blev det personligt rekord på 21,31 trots kallt och regnigt och motvind!
Desmond Rogo tog bronspengen i 100m med en tid på 10,57w.
Victoria Almerén Hansson stod för en av överraskningarna, då hon tog en bronsmedalj i längdhopp med nytt personligt rekord 5,85! Victoria ledde tävlingen fram till den femte omgången! Detta var en prestation som smittade av sig på övriga bajenlägret.
Vilma Hultström stod för överraskningen dagen därpå när hon tog brons på 800m. Vilma sprang in på 2.23,69 och bronspengen var ett faktum! Timothy Olsson tog även han ett brons och den kom i P19 tresteg. Timothy fick tyvärr inte riktigt till hoppningen och vädret var av det kyligaste slaget. Men Tim lyckades ändå samla kraft och kunde lämna tävlingarna med en fin medalj.

Vi plockade även ett par medaljer i USM i Falun, 1 guld och 2 silver.
Stina Gustavsson tog hem guldet i kula på 13,06! Stina har dock mer att ge då hon på instötningen når längder bortom 14 meter men det är bara en tidsfråga innan dessa längder kommer även på tävling.
Vår nye hammarbyare Sidney Léger tog dubbla silver på 80m och 300m. På 80m noterade han 9,32 som bäst och på 300m blev det 36,64.

Alla resultat från JSM finns här.
Alla resultat från USM finns här.


Erik Ehrlin 16,23!!

Ons 9 aug

Vår grymme trestegshoppare Erik Ehrlin hoppade igår kväll finfina 16,23 på Udda Grenars Kväll! Det är det längsta Erik någonsin hoppat sedan SM i Umeå år 2014 då han hoppade 16,28!
Det bådar gott för Erik och resten av säsongen!


Fina prestationer på Gurkspelen!

Tis 8 aug

Helgen inför JSM och USM brukar vara en passande tid för genrep
för många aktiva, men det var förvånandsvärt få som ändå tävlade.
De som gjorde det gjorde det dock bra!
Sunday Ojuri gjorde den klassiska sprintdubbeln, 100m och 200m och noterade 11,06 respektive 22,47.
Bienvenue Musore sprang 400m och 800m och klockades för 51,66 och 1.54,07. Bienvenue närmar sig SM-kvalgränsen på 800m med stormsteg och är rejält på gång!
Jonathan Håkansson är även han rejält på gång! Det blev fina 15,54w på 110mh vilket är monsterpers! Pers blev det dessutom i stav med 3,43.
Josefine Sandelius gjorde ett fint lopp på 100mh och noterade 14,78w.
Tilda Kapell slog nytt personligt rekord i stav med 3,52 och innehar nu familjerekordet!
Erik Danielsson gjorde ett mycket fint lopp på 2000m och vann på tiden 6.09,24. Erik är just nu Sverigeetta i grenen!
Greta Deltin var tillbaka på tävlingsbanan och vann 100m på 12,13.
Victoria Almerén Hansson hoppade 5,47 i längdhopp. Victoria som för övrigt hade ett hopp på 5,75 i förra veckan!
Stina Gustavsson är rejält på gång i kula. Det blev fina 13,34 vilket innebär att Stina är Sverigeetta i grenen. Hon hade även grymt långa uppvärmningsstötar över 14 meter så det finns mer att ge!


Michel och Benns VM-äventyr!

Foto: Thomas Windestam Foto: Thomas Windestam

Mån 7 aug

Våra två VM-deltagare gjorde fina prestationer i London!

Michel Tornéus gjorde en finfin prestation på VM i London där han visade upp säsongens bästa hoppning! Han tog kvalgränsen direkt i första hoppet där han hoppade 8,07. Michel startade även finalen på ett övertygande sätt genom att notera 8,18 i första omgången! I tredje omgången gjorde Michel ett monsterhopp som hade räckt till medalj med tyvärr med endast 7 millimeters övertramp! Det var en längdhoppsfinal med hög klass och Michel slutade åtta med 8,18.

Benn Harradine gjorde även han en bra insats i London. Benn var på 28:e plats inför mästerskapet men slutade totalt på 21:a plats med 60,95. Det har varit en kamp för Benn både fysiskt och mentalt att ställa upp på VM. Han har brottats med skadebekymmer under hela säsongen och det är en prestation i sig att han lyckades kvalificera sig till mästerskapet!


Michel och Benn på VM i London!

Tor 3 aug

Imorgon fredag drar den första dagen av VM igång! Och vi har två stycken hammarbyare med!

Imorgon fredag tävlar både Michel Tornéus och Benn Harradine! Först ut är Michel som hoppar längdhoppskval kl 20.30. Benn kliver sedan in i diskusringen kl 21.45! (tiderna är svenska tider) Så vi har en trevlig friidrottsfredag att se fram emot!

Förutsättningarna för final för Michel är att ta kvalgränsen 8,05 eller att vara bland de 12 bästa längdhopparna. Förutsättningarna för Benn är att kasta kvalgränsen 64,50 eller att vara bland de 12 bästa kastarna. Mästerskapet håller på 4-13 augusti och det är Olympiastadion i London, samma arena som vid OS 2012, som är arenan där det händer! För övrigt kan det konstateras att den svenska truppen som skickas är den största svenska VM-trupp sedan VM i Göteborg 1995.

Michel har gett ett par kommentarer på friidrott.se:
- Det är roligt att vara på plats i London igen! Jag har varit ute på arenan och jag har med mig fina minnen av bra hoppning därifrån.
Och så är jag säker på att det kommer vara en grym stämning.
Just nu fokuserar jag på att ta det lugnt och gå in i min bubbla.
Sen försöker jag också slappna av, kollar lite Netflix och skrattar.
Det kopplar bort tankarna på tävlingen rätt bra. 


Timothy Olsson på gång!

Tis 1 aug
Efter ett antal mindre bra tävlingar under försommaren, sjukdom och studentexamen, så är vår trestegskanon Timothy Olsson på gång igen!

Timothy blev surt omhoppad i sista omgången i senaste tävlingen han gjorde (Världsungdomsspelen). Det blev dock personligt rekord på 14,54 i motvind och en andraplats.
Tim hade under tävlingen ett 15-metershopp i första omgången som var på väg att knocka sina konkurrenter men tyvärr var hoppet övertramp. Vår lovande trestegshoppare har en stor potential och är just nu Sverigeetta i P19-klassen i grenen!
Timothy har varit iväg på ett litet träningsläger i Florida i USA i 12 dagar och kom hem häromdagen för att fortsätta tävlingssäsongen.
Nästa tävling för Timothy blir Gurkspelen i Västerås 6 augusti och han är också anmäld till Udda Grenars Kväll på Enskede IP 8 augusti innan JSM i Gävle den 11-13 augusti.

Nyhetsarkiv
Augusti 2017

Utökade artiklar här nedan