Oktober 2021

Nora Lundin uttagen till
Nordiska Mästerskapen!

Ons 27 okt
Nora Lundin har blivit uttagen att representera de gulblåa färgerna i Nordiska Mästerskapen i terränglöpning! Mästerskapet går i år i Tullinge den 7 november.
Det är 6 km som gäller. Samma sträcka som Nora avverkade så fantastiskt i helgen!
Om Nora kan fortsätta prestera högt så kan hon även blir aktuell för Junior-EM i terräng i Dublin som går 12 december.

Guld i Terräng-SM!

Mån 25 okt
Det blev ett härligt SM-guld för Nora Lundin i helgens Terräng-SM!
Vinsten kom i F19-klassen 6km och tiden blev 20.37. Nora tog täten strax efter starten hade gått och släppte sedan aldrig guldmedaljen. Hon drygade ut sin ledning km efter km och var fullkomligt överlägsen. Vinstmarginalen blev hela 44 sekunder.
Nora deltog även i seniorklassen och lyckades där ta en poängplats då hon kom sexa på 4km på tiden 12.03.
Nils Holm gjorde ett mycket bra lopp i P17 4km och tog en meriterande poängplats då han kom femma på 11.35. Nils var inte alls långt ifrån medaljörerna.
Elton Hedberg gjorde sitt första Terräng-SM och gjorde en härlig kämpainsats. Han slutade på 19:e plats i P15-klassen på tiden 13.09.

Mini Arena Run

Tors 21 okt
Arena Run går 11-12 februari 2022 på Friends Arena.
Nu är det klart att det även kommer finnas en mindre bana för barn på lördagen 12 februari. Ingen anmälan behövs för detta och det är gratis! Läs mer här.

Styrelsebrevet oktober

Ons 20 okt
Här kommer en ny upplaga av styrelsebrevet med information
om vad som händer just nu från styrelsehåll.
Du kan läsa brevet här.

Så gick 50-års jubileumet av Spiken!

Tis 19 okt
Det var 50:e året som Spiken genomfördes på samma bana ute i Segeltorp under Lasse E Anderssons regi. Det 50:året året firades av 50 stycken deltagande löpare! Det blev ett lyckat 50-års jubileum!
Bland damerna så sprang Filippa Ramberg de 2,7 km snabbast med tiden 10.21 vilket var i närheten av hennes bästa tid på banan.
Ella Johansson gjorde också en mycket fin tid med 11.01.
Vilmer Karlsson sprang snabbast av våra yngre killar med tiden 9.50.
Snabbast bland män på 5,4 km var Niklas Jonsson som gjorde en supertid, tredje snabbaste tid på banan någonsin med fina 17.01!
Bland våra veteraner var det Joar Palm som sprang snabbast med 2,7 km på 10.01.
Alla resultat finns här.
Statistik från alla år finns här.

Niklas Jonsson tog
hem Magelungen runt

En fin tävlingskväll i Vårflodsparken!

Ons 13 okt
Det var en härlig höstkväll vi fick uppleva igår kväll i Vårflodsparken på Mini-KM i terräng! Det märktes att det var tävlingssugna barn som äntligen fick tävla igen då vi hade hela 109 stycken deltagande barn som avverkade banan i Vårflodsparken.
Stämningen var mycket god!
Vi passade även på att introducera den nya Bajenboxen som gjorde en mindre succé. Många av tröjstorlekarna för tröjorna i boxen tog t.o.m. slut!

Äntligen dags för Lottas pris!

Tis 12 okt
Lotta Borgius blev under förra året utsedd till årets tränare i Stockholmsdistriktet. Priset delas vanligtvis ut i samband med 08 fris årsmöte. Då detta genomfördes digitalt förra året så togs beslutet att vänta med att dela ut priset. Därför kommer Lotta få priset nu på lördag i samband med Sätrahallens återinvigning!

Stockholms Bästa
Niklas Jonsson i ledningen!

Tors 7 okt
Löploppet Stockholms Bästa har nu avklarat 3 stycken av de 6 stycken lopp som finns att springa nu i höst.
Vår egna löpare Niklas Jonsson har inlett lovande där han tagit hem segrar i det inledande loppet i Nackareservatet och i det nyss avslutade loppet på Norra Djurgården. Det blev en andraplats i loppet på Flaten bakom meriterande löparen David Nilsson, som tog hem totalsegern i våras i Stockholms Bästa serien.
Niklas ligger i ledningen men 3 stycken lopp återstår där allt kan hända.
Idag inleds en favorit i repris- Magelungen runt. Ett lopp på hela 17,34 kilometer vilket blir fjärde loppet i ordningen i löpserien.
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till löploppet här.

Arena Run är tillbaka!

Tis 5 okt
Arena Run är tillbaka! Midnattsloppets härliga arrangemang kommer att arrangeras igen på Friends Arena. Datum för arrangemanget är fredag och lördag 11-12 februari.
Fredag 11 februari körs Arena Run-stafetten med 2-4 deltagare/lag som klarar av 8 varv á 2km tillsammans.
Lördag 12 februari blir det 5 olika Arena Run – klasser: 2km familj, 5km motion och elit samt 10km motion och elit.