Team 2011 Mondo Indoor Games

Tis 30 jan

Team 2011:s allra första gemensamma tävlingsresa gick i helgen till Mondo Indoor Games i Uppsala. Tävlingen blev en riktig succé,
24 aktiva som satte hela 65 PB:n under de två tävlingsdagarna!
Det blev även en del medaljer som följde med hem.
Vi bodde på Arenahotellet som bara låg några minuters promenad från tävlingsarenan, väldigt smidigt. Utöver tävlingen fick ungdomarna mycket tid att umgås med varandra. 
Det var härligt att se deras gemenskap och vi ledare är stolta
över hur barnen skötte sig och hejade på varandra.
Nu ser vi fram emot nästa gemensamma aktivitet!

/Ledarna för Team 2011


Elias 7,37 i längd och många
andra fina prestationer!

Mån 29 jan

Det fanns mycket att glädjas åt i helgen på tävlingsarenorna.
Helgens bomb var nog Elias Kapell i längd som äntligen fick till det där långa hoppet vi visste att han hade i sig, med 7,37!
Grete Ahlberg inledde tävlingskastandet i vikt med 20,99 men har såklart mer i kroppen för framtida tävlingar.
Gwen Fagerström hade en superhelg då hon tog en guldkvadrupel i 60m (7,87), 200m, (25,20) längd (5,70) och tresteg (11,51) med samtliga nya pers! Hon sprang t.o.m. så fort att kvalgränsen till Senior-SM klarades på 200m.
Malva Lönn lyckades bäst på 60mh där hon vann och sprang för första gången under 9 sekunder med 8,99.
Emmy Lindblom och Alma Eklöf hade en bra kastardag i viktkastningen när de båda slog personliga rekord med 13,86 respektive 13,04. Quincy Hackett gjorde en finfin tävling i stav där det blev ett nytt fint inomhuspers med 4,55.
Ricky Wahlberg klarade SM-gränsen i kula med en stöt på 13,11.
Albin Wolgast fick till ett monsterkast i vikt när han slog till med fina 16,12! Jumanne Hackett fortsätter sin storform. Först drämde han till med 14,04 i kula vilket var nytt pers med över metern!
Det gav vinst med över 2 meter i tävlingen. Sedan gjorde han en fin prestation i viktkastningen när han noterades för perset 15,97.
Markus Moberg gjorde ett fint försökslopp på 60mh i Malmö på 8,22, 1 hundradel från perset. I finalen hade han något extra på gång men fick tyvärr inte till det och fick bryta loppet men Markus har kommit igång bra med det regelbundna tävlandet nu och ser bra ut inför kommande SM-tävlingar! My Lindberg tävlade i Karlstad på 60mh där hon tangerade sitt 60mh pers på 8,98.
Ella Johansson går som tåget och hade en superhelg.
På 400m blixtrade hon till och krossade perset från tidigare när hon sprang på fina 58,29. På 200m blev det också pers med 26,27.
Även höjd där persen har haglat i vinter blev det nytt personligt rekord med 1,59.

SM-trupperna börjar nu att formas.

Kom ihåg att du behöver intresseanmäla

för att kunna vara aktuell för en SM-tävling.

Detta görs här!

Gå in på vår SM-nomineringssida här

där det går att se alla som klarat klubbens kvalgränser.

Sön 28 jan

Ytterligare en vecka närmare inomhusmästerskapen
presterades ytterligare sju klubbrekord! Grattis till rekorden!
  

SM-trupperna fylldes på med nya namn under helgen.

Erik Ehrlin och Niklas Wall i tresteg respektive längd till ISM.
Niklas även inkvalad till IJSM tillsammans med Alannah Hellstadius stav, Matilda Borg och Ella Johansson på 400 meter samt Lii Jabbour som plussade på med att kvala in i tresteg.
Extra grenar inkvalade även på IUSM genom Gwen Fagerström tresteg samt Malva Lönn och Tyra Sparv på 60 meter.
Vi gratulerar även Meso Egenaonu till sin första SM-kvalificering
och han kan därmed gå in på sin egen sida här!

Gå in på den uppdaterade sidan med SM-nomineringar
för att följa utvecklingen!

Tors 25 jan

Efter att ha uppdaterat aktivas sidor m.m. kom vi fram till att det redan i säsongsöppningen slagits hela 13 klubbrekord!
Stort grattis till de nysatta rekorden!


Filip Herre slutgiltig vinnare!

Tis 23 jan

Vi har i samråd med vår ordförande Martin Cousins som vann julfrågesporten, bestämt att hans deltagande skedde "utom tävlan" och att resultaten därför inte ska bli officiella.
Därför blir det ingen annan än Filip Herre som blir den slutliga vinnaren av julfrågesporten! Filips taktik att svara på frågorna sista dagen av tävlingen visade sig alltså vara ett riktigt genidrag då det resulterade i vinst!
Filip kan komma förbi kansliet vid tillfälle och hämta sitt pris.


Grymma tävlingsresultat i helgen!

Mån 22 jan

Förutom Mångkamps-SM som blev en stor succé, som kommer redovisas separat, så var det mängder med aktiva som gjorde finfina prestationer på framför allt Täby Vinterspel, där de flesta tävlade. Olivia Grahn gjorde tävlingsdebut på 1500m och sprang på 4.47,01 vilket var nytt PB. Hon tog även kvalgränsen till SM i Örebro. My Lindberg hade en superhelg med dubbla vinster och pers på 60m/60mh med 7,96 och 8,98. Första gången under 8 respektive 9 sekunder i grenarna! Matilda Borg gjorde första tävlingsstarten för säsongen på när hon sprang 200m på 26,33.
Tyra Sternlind slog nytt PB i längd med 5,03. Klarade med det kvalgränsen till SM i Växjö! Lisa Palmheden slog även hon nytt PB i längd med 5,01. Även hon klarade kvalgränsen till SM i Växjö.
Albin Wolgast tävlade i helgen och bäst gick det i vikt där det blev nytt PB med fina 15,53. Anton Roslund tävlade i helgen i bl.a. tresteg och 60m och noterade 13,04 respektive 7,44, båda pers.
Felix Camarstrand gjorde första tävlingen och persade direkt i tresteget med 12,33. I och med det klarade han kvalgränsen till
SM i Växjö. Cedric Boateng gjorde snyggt lopp på 60m när han sprang på nytt PB 7,34. Klarade kvalgränsen till SM i Örebro i och med loppet. Samuel Komesha gjorde första tävlingen på länge och slog till med ett fint pers med 6,27 i längd. Tog med det kvalgränsen till SM i Örebro. Christoffer Belec gjorde en finfin tävling med 16,28 i vikt, nytt pers. Christoffer hade som plan att öka på med en extra snurr i sin kastning på tävlingen vilket gav resultat direkt. Jumanne Hackett hade en superhelg när han satte dubbla pers i kula och viktkastning med 13,04 och 15,55.
Thea Salomonsson Lind, som bytt till oss från Hanviken och strax kommer börja tävla för klubben gjorde en fin viktkastningstävling. 13,82 blev det vilket innebar klarad kvalgräns till SM i Växjö senare i vinter. Jonatan Borg (den yngre) satte dubbla pers i 60m och 200m med 7,70 respektive 24,74. Jonatan Borg (den äldre) satte nytt årsbästa med 7,02 på 60m när han sprang i Växjö.
Esther Sahlqvist sprang 60m och 60mh i Växjö och noterade nytt årsbästa på 60m med 7,58 och nytt pers på 60mh med 8,50. Finfina prestationer! Det var många som kvalade in till vinterns SM-tävlingar och många som förbättrade sina redan befintliga resultat.
För att se en lista på alla som klarat gränserna gå in här.


Bästa mästerskapet!

Sön 21 jan

Årets första mästerskapshelg överträffade alla förväntningar och delegerade inte mindre än 6 medaljer i 6 olika klasser!
Dessutom ramlade det in 3 poängplatser.
Det torde vara det bästa mångkampsmästerskapet inomhus i klubbens historia! Andra dagen var det killarnas tur att dominera med sina tre medaljer likt tjejerna gjorde det på lördag.
Vi jobbar på att uppdatera SM-sidan vilket har varit omöjligt under helgen eftersom resultatsystemet varit satt ut funktion på EasyRecord samtidigt som ingen internetuppkoppling har fungerat
i hallen! Text och bilder uppdateras under måndagen!


Matt Brown tf sportchef

Fre 19 jan

Matt Brown har anställts som tillförordnad sportchef på deltid fram till sommaren för att stötta verksamheten. Matt kommer därför enligt stadgarna ta en paus från styrelsearbetet under tiden för tjänsten. Styrelsen arbetar med mål och strategi och planerar samtidigt upp rekryteringsbehovet för en permanent tjänst framöver. Matt kan nås på sin nya Hammarbymail här.


Martin Cousins tog hem julfrågesporten!

En segrande Martin Cousins
En segrande Martin Cousins

Tis 16 jan

Det blev vår ordförande Martin Cousins som tog hem julfrågesporten! 3 stycken Hammarbyare lyckades med konststycket att få alla rätt på de 13 frågorna, Martin, Matilda Borg och en taktisk spurtande Filip Herre. Filip hade sparat sig till sista dagen innan han svarade på frågorna och lyckades sånär snuva Martin på slutsegern. Men det skiljde i utslagsfrågan ynka 4 st Sätrakort till Martins favör. Vi får hoppas att Filip kan ta revansch på tävlingsbanan istället! Rekordmånga 60 stycken svarade på frågesporten och extra roligt att många ungdomar deltog i tävlingen. Tävlingens topp 5-platser togs av 4 stycken ungdomar!
Men Martin, som stod högst på pallen, kan komma in på kansliet och hämta sitt pris. Läs mer, se hela resultatlistan på deltagarna och de rätta svaren här.


Många kvalade till SM!

Mån 15 jan

Det var en del Hammarbyare som tävlade i helgen.
Och många klarade gränserna till vinterns SM-tävlingar.
 

Teo Borgius klarade 5.17 i stav på en tävling borta i USA där han pluggar. Nytt personligt rekord och en förbättring av sitt eget klubbrekord! Markus Moberg tävlade på en tävling i Lund där det blev 60mh. En mycket fin säsongsinledning av Markus som endast var en hundradel från personligt rekord med 8,21.
Esther Sahlqvist sprang 60mh och vann och noterade 8,61 i en lovande säsongsöppning. Christoffer Belec persade i vikt där han noterade 15,49. Jonatan Borg noterade 7,08 på 60m.
Elias Kapell och Aron Gullberg tävlade båda i 60mh och stav.
Elias noterade 8,29 och 4,10 och Aron 8,65 och 4,10.
Neo Hall slog nytt personligt rekord i 400m när han vann på 51,95.
Lii Jabbour gjorde en bra säsongsinledning på de nya högre häckarna på 60mh med 8,97.
Ella Johansson hade en succéhelg med personliga rekord i alla grenar hon ställde upp i! Bästa prestationerna resultatmässigt var 400m och längd där hon hade 59,71 och 5,29.
Anton Roslund fick verkligen till det i längdhoppet då det blev dunderpers med fina 6,53. Tyra Sparv slog personliga rekord på 400m och 60mh där det blev 61,95 och 9,13.
Theodor Håkansson förbättrade årsbästat i staven till 3,95.
För att se fler resultat från Örebro gå in här.
 

För att se en lista på alla de som klarat
klubbens kvalgränsertill SM-tävlingar gå in här.


My klarade SM-gränsen direkt!

Fre 12 jan

Igår var det en tävling i Sollentuna där ett par Hammarbyare deltog. My Lindberg gjorde säsongsdebut och var nära sina pers i både 60m och 60mh med endast hundradelar ifrån. En mycket god säsongsinledning. På 60m blev det 8,08 som bäst och i 60mh 9,23. Hon klarade också kvalgränsen med de resultaten till IUSM i Växjö.
Alessandro Mancinella sprang 60mh och förbättrade det personliga rekordet igen till fina 8,82. Det ser lovande ut inför Mångkamps-SM nästa helg! Malva Lönn körde ett par grenar inför Mångkamps-SM nästa helg och lyckades bäst i 60mh där det blev vinst och 9,27.
Det blev också vinst och personbästa i kula med 10,29.
För att se alla resultat gå in på arrangörens hemsida här.
  

För att se listan på alla de aktiva som kvalat till
vinterns SM-tävlingar gå in på nomineringssidan här.


Bildtävlingen avgjord!

Mån 8 jan

Efter sammanräkningen av de 820 bildrösterna som kommit in
från 154 deltagande så är resultaten klara!
Kategorin "Årets Moment" var extremt jämn där de fyra första samlades inom 2 röster till skillnad mor "Årets Tävlingsbild"
som till slut fick en ganska klar segrare.
  

Årets Tävlingsbild
1. Lisa Palmheden längdhopp (36)
2. Felix Camarstrand tresteg (29)
3. Gwen Fagerström längdhopp (21)
Lisa, Felix och Gwen kan hämta sina bilder hos Micke!
Lisas bild sätts upp i klubbhuset i morgon!
De tre lottade vinnarna:
Staffan Bäckström - Elias Kapell - Elise Fagerström
Grattis! Ni blir kontaktade via mail!
  
Årets Moment
1. Silvertjejerna stafett-SM (15)
2. Segerpallen Lag-USM (14)
2. My-Tyra medaljglädje stafett-SM (14)
4. Segerglädje med flagga Kraftmätningen (13)
5. Lisa tar emot pris (12)
Silvertjejerna sätts upp i klubbhuset i morgon!
De tre lottade vinnarna:
Anders Mitt - Markus Bäckström - Irene Johansson
Grattis! Ni blir kontaktade via mail!


Fler ungdomar kvalade till IUSM under helgens tävlingar!

Mån 8 jan

I lördags åkte en trupp från Team 08-09 till en tävling i Norrköping.
Vi fick se ett flertal fina prestationer från våra ungdomar där många kvalade till IUSM i Växjö som kommer gå 9-10 mars.
Gwen Fagerström
Det blev 3 stycken guld för "Guld"-Gwen Fagerström. Gulden kom i 60m med 7,94, 200m med 26,02 och längd med 5,20. Alla resultat innebar klarade gränser med råge.
Malva Lönn
Malva gjorde tävlingsdebut och tog gränsen direkt i både 60m häck där hon noterade 9,17 och 200m med 26,50.
Tyra Sparv
Tyra tävlade i 60mh och längd och klarade båda gränserna med resultaten 9,42 respektive 5,13.
Benjamin Wilkinson
Benji förbättrade sig i staven till 4,11 och slog nytt pers i 60mh med 8,75.
Theodor Håkansson
Theodor gjorde en superinsats på 60mh och vann och noterade fina perset 8,58. I staven förbättrade han sig till 3,91.
Alessandro Mancinella
Alessandro tävlade i 60mh och längd. I 60mh, där han  tidigare redan klarat kvalgränsen, blev det nytt pers med 8,88 och längd klarade han gränsen med 5,67.
För alla resultat från tävlingen, gå in på arrangörens sida här.
För att se vår lista med alla som klarat gränserna för vinterns SM-tävlingar, gå in på vår SM-sida här.

Nyhetsarkiv
Januari 2024


Utökade artiklar här nedan!


Grensammanfattning
Mångkamps-SM

Till SM-sidan här!

Det blev ett fantastiskt mångkamps-SM för våra aktiva när Tureberg stod som värd i Sollentunahallen. Det blev inte något guld denna helg, fast det var mycket nära i flera av klasserna men ett silver och fem brons plus ytterligare tre bland de sex främsta är vårt bästa mångkamps-SM någonsin! Under lördagen genomfördes 5-kamperna i samtliga ungdomsklasser.
  

F15

I den yngsta klassen F15 hade vi tre deltagare med där Malva Lönn hade greppet om förstaplatsen från start genom vinst på 60mh med 9.02 vilket var pers. Malva behöll ledningen ända till avslutande grenen 600m efter att ha satt pers i höjd med 1.49. Malva gjorde ett tappert försök att hänga på två mycket duktiga löpartjejer men var tvungen att släppa kontakten efter halva sträckan, trots fina tiden 1:46.01 så fattades det 32 poäng till guldet och 24 poäng till silvret. Gwen Fagerström genomförde sin första mångkamp med den äran. Även första gången löpning över häckar där hon kom in på fina 9.93, i grenarna höjd och kula finns det stor förbättringspotential men i längd slog hon till med 5.47 och på avlutade 600m kom hon in på 1:45.16 efter en stark avslutning. Gwen kom totalt sexa.
Amanda Broberg var den tredje tjejen som deltog och kom på trettonde plats.
  

F16

Tyra Sparv deltog i klassen F16 och hade ett silver att försvara sen förra året. Tyra öppnade med pers på 60mh med 8.94 och följde upp med pers i höjd 1.61, kula över 10 meter och längd 5.45. Inför avslutande 800m låg Tyra tvåa men kunde inte riktigt hålla uppe farten de sista varven och tappade en placering men en riktigt bra genomförd mångkamp.
  

F17

I den äldsta flickklassen F17 hade vi Ella Johansson som öppnade mycket bra med pers på 60mh 9.49 och i höjd 1.58 efter mycket fin hoppning. Kula och längd gick något sämre och inför avslutande 800m låg Ella utanför pallen. Ella bestämde sig för att satsa för att ta en medalj och gick ut stenhårt. Övriga tjejer vågade inte hänga på, trots en avmattning av farten vann Ella överlägset på tiden 2:20.45.
Nu var frågan vilken placering satsningen räckte till. Efter lång väntan visade det sig att silvret var bärgat och det fattades endast fem ynka poäng till guldet!
  

K

För första gången på många, många år hade vi med en tjej i seniorklassen.
Felicia Lindberg hade som mål att komma i mål på 60mh vilket är en akillesgren för henne och ta sig över 3 000 poäng. Felicia kom i mål på häcken och nådde sånär 3 000 poäng efter en fin avslutning på 800m. Slutpoängen blev 2 999!
  

P15

På killsidan hade vi sex deltagare till start. Alessandro Mancinella och Nicholas Chang deltog i yngsta klassen P15.
Båda började starkt på 60m men i andra grenen stav finns det mycket att arbeta på och många hundra poäng tappades mot konkurrenterna. Alessandro fick till ett bra längdhopp 5.78 medan Nicholas fick nöja sig med 5.22. Dag två började bra på 60mh med pers för båda och höjdhoppet gick okej även fast det fanns mer att hämta.
Kulstötningen var ingen hit vilket innebar att medaljchansen för Alessandro troligtvis var borta. Killarna avslutade med 800m och Alessandro hade bestämt sig för att ”sälja sig dyrt”. Han gick ut stenhårt och lämnade övriga konkurrenter bakom sig, mattades av på slutet efter den grymma öppningen men tog sig i mål på 2:13.07 och bronset var bärgat! Nicholas kom sexa i sin första mångkamp!
  

P16

P16-killarna Benjamin Wilkinson och Theodor Håkansson är numera rutinerade mångkampare. Killarna öppnade starkt på 60m och dominerade stavhoppet där båda tog 4.07. I längd klämde Benji i med perset 5.99 och Theo fick upp 5.55. Inför dag två var Benji i ledning och Theo trea. Häcken gick okej men framför allt Theo var missnöjd efter flera islag. I höjd var det tvärt om Theo persade med 1.67 medan Benji stannade på 1.52. Kulan fungerade inte för Benji men Theo fick på en stöt över 10 meter. Avslutande 1000m skulle avgöra om det skulle bli medalj eller inte. Benji hade en liten chans och satsade stenhårt, han ledde loppet från start och tog sig i mål totalt utpumpad på kanontiden 2:52.74 – vilken viljeinsats! Benji belönades med bronspengen och Theo kom femma efter en fin avslutning på 1000m loppet där han kom in som tvåa på 2:58.86.
  

P19

Tyvärr inga killar i P17 men vi hade Elias Kapell och Aron Gullberg i den mycket tuffa klassen P19. Elias öppnade med 7.09 på 60m, Aron persade med 7.46. I längd fick Elias upp fina 7.11 medan Aron fick en jobbig start med två övertramp, han räddade i sista hoppet med 6.20 utan plankträff. Fina kulstötar för både Aron och Elias som båda tävlade med 6kg för första gången. Inför höjdhoppet valde Aron att bryta tävlingen tyvärr. Elias hoppade bra med fick inte riktigt till det på högre höjder och stannade på 1.79 och tappade därmed ledningen. Andra dagen började med 60mh och Elias såg grymt bra ut och ledde fram till tredje häcken där det tyvärr blev ett kraftigt islag och många tiondelar/poäng försvann. Stav blev en plusgren då det blev pers med 4.37 och ytterst nära 4.47. Elias hade ett tufft utgångsläge inför avslutande 1000m då han hade duktiga löpare som låg strax bakom honom poängmässigt. Han löste dock uppgiften strålande och kunde kontrollera sina konkurrenter och gick i mål på nya perset 2:50,14 och bronspengen var räddad. Slutpoängen 5 373 är en av de 10 bästa historiskt sett i Sverige för P19!

/Vid tangentbordet Peter Wikström


GRATTIS TILL SM-SILVRET!

Ella Johansson F17 5-kamp


GRATTIS TILL SM-BRONSET!

Malva Lönn F15 5-kamp


GRATTIS TILL SM-BRONSET!

Tyra Sparv F16 5-kamp


GRATTIS TILL SM-BRONSET!

Alessandro Mancinella P15 7-kamp


GRATTIS TILL SM-BRONSET!

Elias Kapell P19 7-kamp


GRATTIS TILL SM-BRONSET!

Benjamin Wilkinson P16 7-kamp