Dennis Otieno klarade
kvalgränsen direkt

Foto: deca bild Foto: deca bild

Ons 22 maj

Vår toppsprinter Dennis Otieno klarade kvalgränsen till SM i Uddevalla på en gång när han gjorde sin individuella tävlingsdebut
igår kväll i Sollentuna i 100m.
Dennis sprang 2 stycken 100m-lopp under kvalgränsen i nollvind på 10,69 och 10,78. Han rapporterar att turbon inte var i denna gång men att loppen var avslappnade och lugna och att det kommer gå snabbare redan nästa tävling- på Stafett-SM.
Vi kommer många ihåg Dennis sista sträcka i fjolårets Stafett-SM när han med en monsterprestation hämtade in och pressade sig förbi, precis till en medalj i 4x100m-stafetten!


Premiär för
Hammarbys vårmångkamp!

Mån 20 maj

Det var ordentligt gemytligt på Enskede IP på lördagen när den nyformade Vårmångkampen inleddes för första gången.
Två otroligt varma dagars tävlande och delvis motvind på upploppet gjorde tävlingen till en extra tuff utmaning för våra duktiga mångkampare i klubben.
  
I 10-kampen i klassen M U20 (P19) tävlade vår duktige mångkampare, Aron Gullberg. Det blev vinst för Aron och många fina resultat. Något som stod ut extra mycket var hans fina längdhopp på 6.74 (i något stark medvind). Aron klarade dessutom kvalgränserna till JSM i flertalet grenar under sin mångkamp (110 häck, kula samt stavhopp).

I klassen M U18 (P17) kunde vi se stavspecialisterna Theodor Håkansson och Benjamin Wilkinson. Det var deras första 10-kamp och genomfördes med många nya grenar de aldrig tävlat i förut, vilket gjorde det extra utmanande. Det blev en 3:e respektive 4:e plats för Benji och Theo, där tätstriden låg inom 88 poäng. Utmärkande var den fina stavtävlingen med 430 för Benji och 410 för Theo, denna gång med skön medvind. Benji klarade dessutom kvalgränsen till USM i flertalet grenar (110mhäck, 400m). Efter den avslutande 1500m var killarna rejält trötta, men en väl genomförd 10-kamp av dem båda två.

I (W U16) klassen (F15) hade Amanda Broberg Rydqvist en jämn kamp mot hennes motståndare i deras 6-kamp. Amanda hade många fina resultat, med bland annat en fin spjuttävling med bästa kast på 35.45m, vilket innebär att hon klarade kvalgränsen till USM i grenen.

I den yngsta klassen hade Hammarby fler tjejer och killar som tävlade i deras 5-kamp. Hammarby knep silver och brons i både P13 och F13, med Alexander Chang och Sebastian Kotte samt Amanda Håkansson och Isabella Wilkinson.

En stor eloge till Peter Wikström som drog i alla trådar och såg till att tävlingen flöt på hela helgen. Även ett stort tack till alla våra egna funktionärer, samt alla klubbar som kom till oss och stöttade med funktionärer och annat hjälpsamt. Ett härligt sällskap med alla mångkampsintresserade under hela långa tävlingshelgen. Vi hoppas vi får se fler mångkamper och fler mångkampare på Enskede IP i framtiden!   Alla resultat finns här.


Fin kastning av Grete i helgen
+ andra fina prestationer!

Mån 20 maj

Det fanns mycket att glädjas åt i helgen

av våra Hammarbyare ute på arenorna.

Grete Ahlberg kom tvåa i Nordiska Mästerskapen och bättrade på släggsäsongsbästat till 68,17. Hon var bästa svenska kastare i tävlingen! Erik Ehrlin slutade sjua i tresteget och bättrade på säsongsbästat till 14,98 (15,26 i medvind). Elias Kapell satte nytt utepers med 7,36 i längd där han fick hoppa alla 6 hopp och tog fina skalper. Det blev en meriterande sjundeplats. Esther Sahlqvist fick tyvärr inte till det riktigt i 100mh och tog sig inte vidare till vidare finallöpning men noterade nytt säsongsbästa med 14,02 i medvind.
Det var massor av fler fina prestationer i helgen, så många att de inte får plats att skriva om dem alla här.
För att nämna den kanske största prestationen:
Vilmer Karlsson tog sig under 50 sekunder för första gången på 400m och satte nytt pers och tog ytterligare kvalgräns för UEM i sommar när han sprang in och vann på 49,36.
Gwen Fagerström visar att hon är klubbens näst snabbaste kvinna när hon sprang 100m på 12,35 och 80m på 10,17 vilka både var pers (trots motvind).
Samuel Komesha och Meso Egenaonu visade båda att de kommer bli giftiga i sommar. Samuel slog till med nytt pers bl.a. i längd (6,79) och Meso nya pers också med 6,69 och vinst på 100m med 11,24. Gå in här för att se en lista på alla som klarat sommarens SM-gränser!


Fler nya ansikten i klubben!

Tors 16 maj

Vi har fått fler nya aktiva i klubben.

Nu vill vi välkomna följande aktiva som kommer från Hanviken:
  

Thea Katsoulaki, född 2004, sprint

Linus Fondin, född 2005, sprint

William Strandberg, född 2006, längd
  
Våra nya atleter är klara att tävla för klubben 30 maj. 


Dubbla vinster i 15-årsklasserna!

Tors 16 maj

Igår kväll gick Stafett-DM på Sätra IP för de korta stafetterna. Tävlingen hade inte särskilt många deltagande lag överlag men i FP15-klasserna framför allt var det förhållandevis många lag anmälda med ett par heat.
Vi vann både F15 och P15-klasserna på 4x80m.
Segerlag F15: Lisa Palmheden, Isabella Glod, Malva Lönn, Gwen Fagerström
Segerlag P15: Nicholas Chang, Jumanne Hackett, Alessandro Mancinella, Jonatan Borg
Tjejerna sprang in på nytt tävlingsrekord i försöken på tiden 39,74.
Killarna hade 36,61 och vann med bred marginal.
Även fina insatser av övriga lag på plats.
Alla resultat finns på resultatsidan här.


Fyra Hammarbyare uttagna till Nordiska Mästerskapen!

Foto: deca text & blld Foto: deca text & blld

Ons 15 maj

Truppen till Nordiska Mästerskapen har offentliggjorts. Där kan vi konstatera att vi har fyra stycken Hammarbyare med som får dra på sig det gulblåa tävlingslinnet. Extra roligt och starkt av Elias och Esther att ta sig till detta seniormästerskap då de endast är juniorer! Mästerskapet avgörs i Malmö i helgen.
  

De uttagna:
Grete Ahlberg, Slägga

Erik Ehrlin, tresteg

Elias Kapell, längd

Esther Sahlqvist, 100mh


Fina resultat i Täby

Mån 13 maj

Solen strålade över Tibblevallen under söndagen, och likaså gjorde många av våra tävlande när de inledde utomhussäsongen med fina resultat. Flera aktiva fanns med från PF12 till senior och bland de äldre var det flera som direkt klarade av SM kvalgränserna.
Gwen Fagerström och Jonatan Borg (2009) sprang snabbt i 300-metersloppet, trots ohotade till vinst klarade de båda kvalgränsen till USM. Gwen sprang på en fin tid, med tanke på sina trötta ben eftersom hon tävlade i tre grenar dagen innan i lag-SM kvalet. Där finns det verkligen mer att hämta!
Theodor Håkansson inledde utesäsongen med nytt fint pers i stavhopp med 4,16, vilket var klart över SM kvalgränsen i grenen. Benjamin Wilkinson klarade kvalgränsen även han i stavhopp, och båda har definitivt mer att ge nu när tävlingssäsongen kört igång. Benjamin klarade även SM-gränsen i kula där han fick till en dunderstöt på 13,12 meter som han även tangerade i nästa stöt.
Det var också kul att se Emmy Wolgast tillbaka i startblocken efter en tids frånvaro.
I de yngre klasserna togs flera pers och även en hel del medaljer med fina tider, höjder och längder. Nu blickar vi framåt mot Stafett-DM i veckan och Vårmångkampen samt Danderydsspelen i helgen.


Många klarade SM-kvalgränser
i Lag-SM kvalet!

Mån 13 maj

Det var många hammarbyare som stod för fina insatser i Lag-SM kvalet i lördags i Västerås.
I själva tävlingen slutade herrarna tvåa och damerna trea men vi lämnar ett fint avtryck till framtiden då det finns hög potential i våra lovande ungdomar och juniorer.
Grete Ahlberg kvalade i slägga in till EM i Rom med ett kast som gav ohotad vinst på 67,92.
Vilmer Karlsson gjorde sin första tävling för året och stod för en superprestation direkt när han vann och sprang in på nytt pers på 800m och klarade kvalgränsen till sommaren UEM i Slovakien. 1.54,27 blev tiden.
Maggie Dahllöf gladde stort när hon persade med nästan 5 meter i spjut och fick till 43,92 som också är nytt klubbrekord för seniorer! Hon tog med prestationen kvalgränsen till Senior-SM! Hon hade dessutom många andra långa kast i tävlingen! 
Även Martin Sundberg stod för nytt klubbrekord, i kula, i seniorklassen med 14,71 där han vann. Martin tog även en andraplats i diskusen där han blev lite snöpligt omkastad i sista omgången.
Elias Kapell vann 200m på ett imponerande sätt på 21,50 i motvind och klarade kvalgränsen till Senior-SM i grenen.
Markus Moberg kvalade in till Senior-SM på 110mh med 14,80 i sin säsongsdebut.
Niklas Wall stod för en grenseger i längden med 7,16 och Erik Ehrlin likaså i tresteget med 14,88, båda kvalade därmed in till Senior-SM.
Esther Sahlqvist vann 100m på 11,80 och kvalade in till Senior-SM.
En som gladde rejält var vår yngste deltagare på tävlingen, Gwen Fagerström. Gwen sprang fintfint på nytt pers på 200m i motvind 24,72. Men denna tid kvalade hon t.o.m. in till Senior SM vilket är en makalös prestation av en 15-åring. Hon hoppade dessutom tresteg och sprang stafett!
Både herrarna och damerna vann de avslutande stafetterna vilket lämnar ett positiva intryck inför Stafett-SM om knappt 2 veckor.
Utöver ovanstående prestationer fanns massor av fler fina prestationer som kan tas del av via resultatlistan här. Många kvalade till junior- och ungdoms-SM.
Se vilka som kvalat in till sommarens SM-tävlingar här.
Kom ihåg att du som aktiv inte kan tas ut till SM förrän du anmält intresse att vara med. Detta görs här.


Fina kasttävlingar i Sollentuna!

Mån 6 maj

Kastarna var verkligen heta under helgens kasttävlingar vilket resulterade i mängder med fina prestationer!
Någon som är värd att uppmärksamma lite extra är Christoffer Belec som persade i alla fyra kastgrenar och har nu kvalat in till SM i samtliga dessa grenar! I kula blev det 13,05 och första gången över 13 meter.
I diskus blev det ett par meters förbättring med 46,38. I slägga första gången över 50 meter med 50,02. Spjutet mätte 44,08.
Anna Bergin förbättrade sig från förra kasttävlingen i slägga och nådde nu 52,75. Hannes Johansson gjorde första tävlingen och inledde på ett fint sätt med fina 55,90- långt över SM-kvalgränsen.
Ricky Wahlberg var även han på tårna med fina pers i både kulan och diskusen med 13,73 och 42,23. SM-kvalen är redan fixade för Ricky efter första tävlingen! Maggie Dahllöf slog nytt personligt rekord i spjut med 39,02 och kvalade in till SM. Jumanne Hackett tog kvalgränsen till SM i både kula och slägga med resultat på 12,85 och 45,31. Tyra Sternlind gjorde fina prestationer i spjut, där hon vann, persade och klarade kvalgränsen till SM med 38,49. I diskus blev det även där pers och klarad kvalgräns med 32,60.
Detta var inte allt, utan det fanns ännu mer fina prestationer av våra Hammarbyare! För att se alla resultat, gå in resultatlistan här.
För att se en lista på alla som klarat gränserna till sommarens
SM-tävlingar, gå in på vår SM-sida här.
Vi vill även påminna dig som har som mål att vara med på någon av sommarens SM-tävlingar att intresseanmäla dig nu på en gång. Detta görs i vår intresseanmälan här. 
Detta så vi kan planera inför mästerskapet i god tid.

Nyhetsarkiv
Maj 2024


Utökade artiklar här nedan!