Många pers på
The Flying Meatball Challenge

Tis 16 jun

Det blev en trevlig inramning med solsken, musik och såklart köttbullar på andra upplagan av The Flying Meatball Challenge. Och en hel del pers! Det största utropstecknet var helt klart Hammarbys Frida Retsloff som hoppade riktigt fint i längden och tog med sig ett rejält pers på 5,39m efter tävlingarnas slut. Vann damernas längdhopp gjorde Trångsvikens Erika Viklund på något mediokra 5,76m. 
Pers och SM-kval blev det även för Lova Wåhlin som sprang offensivt hela vägen på 400m. I herrarnas dito vann Johan Klinteskog men Selman Özkan, två i mål, visade att storformen från stafett-SM håller i sig och persade med hela tre sekunder!
På herrarnas 100m var Victor Kårelid först i mål med tiden 11,37s. Kul för Victor som haft en del jobbiga skador sista året. Positivt var också att André Vadström-Björk kunde göra comeback efter en ettrig baklårsskada. 
Jesper Jonsson fajtades för seger mot Victor Kårelid, och fick till ett riktigt bra perslopp i godkänd vind på 200m och 23,21s är ett skönt genrep inför nästa helgs VU-spel i Göteborg. 
Jasmine Sabir drog det längsta strået på 200m efter en härlig duell med Linnea Alstermark som sprang rakt in i väggen på upploppet. Pers på båda! 
Ulrika Jakobsson hade lite för stark medvind i sitt lopp på 100m men tiden 12,78s och seger visar ändå att formen är på G. Tyvärr fick Ulrika känningar i sin häl och kunde inte vara med i trestegstävlingen. Där fortsatte dock Emilia Forsell visa stabilitet över 11m och hoppade återigen riktigt bra. Vann köttbullspaketet gjorde Hellas Sofie Lindsten som fick till det i sista omgången medd ett hopp över 12,30m. I herrarnas tresteg räckte tre hopp för Jonathan Söderling, som trots seger inte riktigt fick till hoppningen i den svala junikvällen.


Damlaget fixade segern - med 11 poäng!

Sön 14 jun

I regn och åter regn på Sätra IP blev det en efterlängtad seger med drygt tio poäng(!) för Hammarbys damlag i regionsfinalen för Svealand. Och det var precis vad som behövdes för avancemang till Svenska Cupens högsta liga; Lag-SM. Totalt blev det fyra grensegrar plus stafettvinst genom Jasmine på 400m häck, Stine Tomb på 200m, Fatima Makakala på 100m häck och Sofia HJ på 400m. I stafettlaget sprang Sara, Stine, HJ och Fatima. 
Löpartjejerna är i form i Bajen just nu! Lova Wåhlin gjorde ännu en gång ett fint lopp, 800m var sträckan och tiden 2,21,40m gav en tredjeplats - nytt pers för Lova i spöregnet. Nytt pers blev det även för Hilde Adrianzon på 1500m som sprang in på en fjärdeplats på tiden 5,09,95.
Sandra Höckerstrand satte utomhuspers i kula med 11,88m (bara 6 cm från segern mot duktigt motstånd!). Vår nya stavhoppartjej Emma Norss hoppade 2,75m (bara 5 cm från pers!) och båda knep därmed andraplatserna i sina grenar. I höjd gick det lite tyngre för Sandra som ändå plockade hem poäng genom en 6e plats. 
Emilia Forsell tokpersade i tresteg med godkända 11,45m och 11,61m +2,9m/s. Det gav en tredjeplats. På dito placering sprang Sara Österberg i mål på 100m. 
I samma grop med i längd blev det årsbästa på 5,12m för Frida Retsloff som med det kom fyra.
Ytterligare en som persade var Elina Almström, i den något ovana grenen diskus. Det gav en fjärdeplats, samma placering som i slägga. Viktiga kastpoäng med andra ord! 
Två hjälteinsatser stod Ellen Nordgren och Julia Wangenheim för, i spjut respektive 3000m. Ellen som inte kastat spjut på över ett år och nu är tränare för en av våra barngrupper, ryckte in och persade: 29,16m och en tredjeplats! Julia gjorde debut i grönvitt och tävlade för första gången på bana, med 12.30,21 min sprang Julia in en viktig 5e plats!
Stort Grattis till alla kämpainsatser! Och ett JÄTTETACK till Björn Lindén, Lina Karlsson och Fredrik Åkerlind m fl bajare som slet i kylan och regnet på vår funkispost vid längd och tresteg!
Totaltpoängen blev till slut 105,5 poäng - vilket gav en marginal till tvåan; Gefle lag 2, på hela 11 poäng!


Björn 7.689 - pers med 241 poäng!

Fre 12 jun

Den andra dagen av Björn Barrefors tiokamp vid NCAA-mästerskapen i Fayetteville blev lika stark som hans första och slutresultatet blev personligt rekord med 241 poäng - 7.689 - och en stark 6:e plats!
I de tre första grenarna häck, diskus och stav fortsatte Björn - genom 14.71, 38.53 och 4.90 - att bygga på sitt poängövertag på Daniel Almgrens persserie förra vecka. Men lika litet som någon då i Rakvere kunde Björn matcha "Slangens" grymma två sista grenar. 
Men 48.91 och 4:46.21 var ändå helt OK för Björns vidkommande och i slutänden hamnade han alltså bara 44 poäng bakom. 
Också viktigt att notera: Tre man på 7.689 eller bättre samma år har svensk tiokamp inte upplevt på 12 år!


Bajens tjejer för seger på söndag...

Fre 12 jun

I torsdagskväll samlades vårat grönvita damlag i klubbhuset för peppning och middag inför söndagens match: Svealandsfinalen på Sätra IP. Det är nio lag som fajtas i dammatchen och seger där är ett måste för att gå upp i Svenska Cupen, som vi åkte ur i fjol. 
Peppningen i klubbhuset bestod bland annat av presentation av det nu nästan spikade laget, supergo middag fixad av Ulrika, Karin och Birgitta samt utdelning av en speciell huvudbonad... =) 
Vi är laddade!


Hälsningar från Barrefors & NCAA dag 1

Tor 11 jun

Här kommer en rapport från första dagen av NCAA mångkampen. Jag började, en riktigt varm dag med 96% luftfuktighet i Fayetteville, Arkansas med att springa 10.95 i +3.4. Sen blev det 7.40 i längd i +4.8 i vind, 13.70 i kula, 1.96 i höjd och var riktigt nära på 1.99 vilket var klart bästa hoppningen i år.  Dagen avslutades med ytterligare ett pers pa 400m med 49.96. Total poäng efter första dagen är 4075p. Ledaren har 4367p, jag ligger på en 6:e plats.


Stine nära EM kval!

Ons 10 jun

I går tisdagen den 9 juni var det var det dags för årets första Folksam-GP på Slottsskogsvallen i Göteborg. Stine Tomb vann och tokpersade med 58.24 på 400mh! Frida Persson sprang dito sträcka på 59.24 och kom trea. Jonathan lyckades ta sig under 15 på korta häcken! Och Magnus persade på 5000m. Stine Tomb segrade i loppet K400mh med tiden 58.24 vilket endast är 4 tiondelar ner till EM-gränsen och pers med över sekunden! Trea på distansen var nyblivne klubbkompisen Frida Persson på 59.24. 
Jonathan Eklund sprang för första gången under 15 på korta häcken.  14.92 lyder det nya personrekordet! 
Vår "långkottare" Magnus Jenssen slog personligt rekord på M 5000meter med tiden 14:31,00 vilket resulterade i en femteplats. 
Sofia "HJ" deltog på 400m och fick tiden 57.94. Alexander Persson, nybliven hammarbyare löpte 800meter på 1:58.26
Nästa Folksam GP går av stapeln den 25 juni i Sollentuna!


SAYO

Mån 8 jun

Rickard Pell gjorde i helgen en mycket lyckad individuell comeback på tävlingsbanan då han lyckades vinna 800 m i Sayo mot starkt motstånd. Tiden 1.53.14 är med Rickards mått kanske inget speciellt men denna kalla och lite blåsiga dag var segern så mycket viktigare.

Övriga löpare från Bajens äldre juniorer och seniorer som tävlade den gångna helgen var André Kahlström, Fredrik Karlsson, Alexander Persson och Joakim Löfwing. I ärlighetens namn så var det inte den bästa tävlingshelgen vi har sett och vi ser i stället fram emot kommande tävlingar då formen garanterat kommer vara bättre över lag.


Råslättsspelen

Tor 4 jun

Råslättspelen i Jönköping har genom åren blivit en populär tävling för medeldistanslöpare att testa försommarformen på 1500 m. På plats i år fanns Magnus Jensen och Joakim Löfwing.
Ett kärt återseende på banan igen är ju Magnus Jensen som haft en del tuffa skadefyllda år bakom sig men som nu redan tidigare i år visat god form på bland annat sin sträcka i Holmenkollen.
I tisdagens lopp lyckades Jensen persa med 3 sekunder trots att loppet blev ryckigt och med en långsam öppning. Magnus tid blev 3,55,54 och detta gav honom en 4:e plats. Detta talar för att det finns mer att hämta för Magnus.
Joakim kämpade på bra och kom med tiden 3,57,28 på en 6:e plats.

Nyhetsarkiv 2009
Juni

Utökade artiklar här nedan