Nyhetsarkiv
Oktober 2022


Fjärde plats i SM-pokalen
i antal medaljer!

Tors 27 okt
SM-pokalen är en sammanställning av alla de klubbar som tar någon SM-poäng under säsongen. Klubben ligger på 10:e plats totalt i tabellen. Men om man räknar antal medaljer så ligger vi på en hedrande fjärdeplats! Med hela 63 stycken SM-medaljer under säsongen så är det endast Tureberg, Hässelby och Malmö som har tagit fler! Här är vi bättre än klubbar som Spårvägen, Örgryte, Upsala och Ullevi.
Vår position i tabellen beror sannolikt på att vi har tagit väldigt många medaljer i ungdomsklasserna vilket ger en mindre totalpoäng än en seniormedalj. En annan anledning kan också vara att vi tagit färre poängplatser i förhållande till andra klubbar.
Kolla in statistiken från SM-pokalen här.


Fin stämning på Höstgaloppen!

Ons 26 okt
Det var finfin stämning på gårdagskvällens Höstgalopp på Enskede IP!
Ett stort gäng barn hade vallfärdat till Enskede IP för att samla in pengar till sina träningsgrupper! Det var mycket god stämning i ett härligt positivt klimat!
Det finns ingen officiell varvräkning med det ryktas om att några barn var nära att slå rekord i antal varv. Det ryktades om att några klarade 32 respektive 33 varv och någon kan t.o.m. ha uppnått rekordet 34 stycken varv!


Så gick Terräng -SM!

Tis 25 okt
I helgen hölls Terräng-SM på Grimstafältet i Vällingby.
Klubben hade fem stycken deltagare på plats.
Lars Svidén tog ett silver i klassen M75 i 4km. Silvertiden blev 19.44. Ella Johansson stod för en fin insats med en femteplats i F15-klassen i 4km på tiden 15.20. Nils Holm kom på 14:e plats på 6km i P19 med tiden 21.23. Elton Hedberg kom på 18:e plats på 4km i P16 med tiden 14.26. Joar Palm kom på 14:e plats i M40 8km med tiden 33.01.


Elitstöd 2023

Fre 21 okt
Säsongen 2022 kunde föreningen ge ett stöd till ett antal elitaktiva juniorer och seniorer, det beskedet om stöd gavs så sent som i mars 2022.
 
Inför säsongen 2023 är ambitionen att besked ska kunna ges betydligt tidigare. Långsiktigt är målet att besked ska kunna ges i början av oktober varje år. En komplikation i arbetet är att föreningens räkenskapsår inte sammanfaller med friidrottsåret.
 
Inför säsongen 2023 har prestationsrådet (Mats Ahlberg, Pär Hellstadius, Peter Wikström och Micke Thulin) arbetat fram ett förslag på stöd för säsongen 2023. De principer man har arbetat med är i korthet.
 
-Stöd kan utgå för aktiva från 17 år, juniorer och seniorer
-För att vara aktuell för stöd skall den aktive bedömas ha en mycket god chans att nå en topp 8 placering på utomhus SM i senior-SM och topp 3 placering i junior-SM
-En nivåindelning av samtliga aktiva har gjorts baserat på prestation, där hänsyn har tagits till:
Placering på årsbästalistor i Sverige, Europa respektive världen (hänsyn tagen till om det är en stark eller svag årgång med jämförelser med tidigare års listor)
Placering på World Atheltics rankinglistor
-En kategorisering är gjord där de aktiva har delats in i nationell, europeisk, eller global nivå för ungdom, juniorer respektive seniorer
-Utifrån kategoriseringen har därefter prestationsrådet gjort en individuell bedömning och föreslagit storlek på stöd till respektive aktuell aktiv
 
Styrelsen har ännu inte tagit del av förslaget, och har inte kunnat fatta beslut.
Dock kan styrelsen ge ett besked att man har som mål att det totala budgetförslag för elitstöd inför nästa säsong kommer att ligga i samma nivå som säsongen 2022.
 
Det är styrelsens intention att fatta ett beslut om budgetförslag för elitstöd nästkommande styrelsemöte . Så snart beslutet är fattat kommer representanter för prestationsrådet att kommunicera storleken på elitstöd för 2023 till respektive berörd aktiv.
 
Bästa Hösthälsningar
Prestationsrådet


Resultat från KM i Terräng

Mån 17 okt
Under gårdagen genomfördes KM i Terräng vid Kärrtorps IP/Nackareservatet. 
Nu finns resultaten tillgängliga. Gå in här för dessa.
Att notera från resultaten är att Vilmer Karlsson hade snabbaste tid på 2,5 km av alla. Snabbaste tjej på 2,5 km var Ella Johansson.
På 5 km var Felix Davidsson Berntsson snabbast med 18.26 och Filippa Ramberg på damsidan med 19.12.
Mästare enligt nedan:
F13 Elsie Ouellette 10.57
P13 Ivar Janson 9.51
F15 Ella Johansson 9.36
P15 Vilmer Karlsson 8.37
F17 Maja Simonsson 10.43
P17 Filip Herre 8.45
K Filippa Ramberg 19.12
M Felix Davidsson Berntsson 18.26

Utökade artiklar
här nedan