Kanonkval i Kraftmätningen!

Tis 26 maj
I förra veckan hölls en kvaltävling i ungdomstävlingen Kraftmätningen. Klubben gjorde här en mycket bra insats då man fick ihop imponerande 30 225 poäng. Poängsumman är klubbens bästanotering i ett kval i Kraftmätningen någonsin! Noteringen är även sjunde bäst någonsin i Friidrottssverige genom alla tider.
Resultaten finns här.


Kim Hedbom-vår digitala mästerfotograf

Mån 25 maj
Kim Hedbom har gjort ett stort jobb när han utvecklat den digitala verksamheten i klubben. Kim var med i ”Årets 10 händelser” 2018 för sitt stora engagemang som löptränare och fotograf. Men nu har Kim trappat upp ytterligare en nivå då han har sjösatt en helt ny hemsida som han ordnat helt på egen hand.

Kim har många fina idéer. Syftet med nya hemsidan var att göra denna mer användarvänlig då den föregående Idrottonlinehemsidan bl.a. var väldigt krånglig och fyrkantig att jobba i, väldigt låst i designen och otidsenlig. Kim har med sin erfarenhet i den digitala världen sett till att övergången har gått smidigt och att utrymmet blivit effektiviserat på nya sidan så den blivit mer kompakt men med lika mycket information.
 
Den nya sidan har verkligen fått ett stort ansiktslyft! En annan av Kims lysande idéer är att varje deltagare på SM-nivå ska få sin egen individuella sida med en kort biografi, profilbild, meriter, tankar osv. Inte bara kommer detta bidra till att det blir roligare att titta runt på hemsidan men det ger också ett mycket proffsigt intryck och här finns även en tanke att den nya hemsidan också så småningom ska kunna bli mer attraktiv för sponsorer. En annan idé för att höja kvaliteten på hemsidan ytterligare en nivå är att arrangera ett fototillfälle i syftet att plåta enhetliga profilbilder som ska användas för de aktivas sidor. Vi har fått mycket positiv respons från våra medlemmar för den nya hemsidan vilket så klart är mycket roligt!
 
En stor orsak till att hemsidan också ser bättre ut är tack vare Kims högklassiga bilder. Vår ideelle Kim har fotat en monsteruppsättning med bilder på Hammarbyaktiva den senaste tiden, bilder som är av väldigt hög kvalitet och som andra klubbar skulle behöva betala stora pengar för.


Svensk Friidrotts förtjänstguldmedalj till två trogna Hammarbyare!

Tis 12 maj
Våra trogna Hammarbyare Lasse E Andersson och Gunnar Olausson har båda efter livslånga insatser erhållit Svensk Friidrotts förtjänstmedalj i guld!
Så här skriver friidrott.se om våra prisade hammarbyare:
Lasse och Gunnar har gjort det mesta man kan tänkas göra inom friidrotten. Gemensamt för dem är ett starkt engagemang för våra tävlingar. Både Lasse och Gunnar är förbundsdomare och har haft viktiga uppdrag på galor, SM-tävlingar och även internationella mästerskap – samtidigt som de ställt upp och hjälpt till också på oräkneliga små lokala tävlingar.
     Ty för dem har aktiva på alla nivåer alltid varit värda ”schyssta” tävlingar. Därför har man inte låtit sig begränsas av vilken förening som formellt stått som arrangör utan alltid – om man haft möjlighet – ställt upp när förfrågningar kommit om att hjälpa till över klubbgränserna.
Gunnar och Lasse har huvudsakligen verkat ute på tävlingarna. Gunnar i första hand som starter och eltidtagare och Lasse i första hand som domare i längd/tresteg. Men egentligen har de gjort ”allt” man kan tänka sig som behövs i en tävlingsorganisation.
     På senare år har man oftast funnit dem på tävlingssekretariatet där de gjort hela resan från det rent manuella 70-talet fram till dagens digitaliserade hantering. Så det är bara logiskt att Gunnar och Lasse under flera decennier också hunnit med att svara för sammanställandet av årsstatistiken i resp. förening.


Michel vann Mästarnas Mästare!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bildMån 11 maj
Vår Michel Tornéus slutar inte att vinna bara för han lagt skorna på hyllan. Han tog i gårdagkvällens program av Mästarnas Mästare hem vinsten.
Michel kom tillbaka flera gånger i svåra lägen och var stark på slutet av den avslutande hinderbanan vilket gav segern!
Vi vill gratulera Michel till segern och en härlig underhållning då det varit ett sant nöje att få se Michel regelbundet på TV-rutan!


Fina tävlingsresultat!

Tors 7 maj
Häromdagen hölls en liten lokal kasttävling och vi hade en del kastsugna ungdomar representerade!
Martin Sundberg slog nytt pers i diskus med 46,39.
Linn Harryson kastade även hon till sig nytt pers, i slägga med 48,70.
Embla Wihk kastade både diskus och slägga och stod för noteringarna 33,21 och 35,87.
Alva Enblad slog nytt PB i slägga med 44,12.
Linnea Lindefalk slog även hon nytt pers i slägga med 39,64.
Resultaten finns här.

Nyhetsarkiv
Maj 2020

Utökade artiklar här nedan