ISM   Karlstad   2024

Välkommen till SM-sidan där vi löpande lägger ut information om mästerskapet!

Inbjudan   Startlista   PM   Tidsprogram   Resultat   PDF-resultat   Arrangörssida   Bildarkiv

Truppen

Sb-kvalPbRankÅrKlassNamnGrenPlacKval-FörsökSemiFinal
   
7.377.37406MElias KapellLängd    5    7.21 Q7.30
58,2458,2420+07KElla Johansson400 m2058,92 ux
200 m1526,40 ux
14.8315.87490MErik EhrlinTresteg    5    15.18
8.498.49406KEsther Sahlqvist60 hä    4    8,49 q8,37
21.3822.20298KGrete AhlbergVikt    GULD    22.45
6.956.891703MJonatan Borg60 m12x6,97 ux
8.218.201103M
Markus Moberg
60 hä138,43 ux
7.247.24503MNiklas WallLängd107.22 QNR

Sammandrag från de aktivas starter i mästerskapet

Grönvitt Tidsprogram


Grenrapportering fredag

M Längd   kval
Elias Kapell  Niklas Wall
Det blev en mycket hög nivå i längdhoppskvalet när killarna drog igång SM-helgen. Niklas Wall gick smidigt vidare med direktkvalificerande 7.22 i andra hoppet men Elias Kapell fick problem med att tajma ansatsen . Inför tredje och sista kvalhoppet var det två kryss i protokollet och han fick uppbringa sitt alla största fokus och tävlingsinstinkt och satte ett "säkerhetshopp" till plankan på hela 7.21 och var därmed även han direktkvalad till lördagens final.
  
K 400 meter  försök
Ella Johansson
Första seniormästerskapet för Ella som var på "hemmaplan" då hon går på Friidrottsgymnasiet i Karlstad. Det såg bra ut första varvet men mot slutet blev det en avmattning och hon landade en bit under sitt pers. Kroppen kändes konstig efteråt och det bafarades en annalkande sjukdom.
  
K Vikt  final
Grete Ahlberg
Grete stod för helt magisk prestation när den på förhand mycket ovissa viktfinalen avgjordes. Det var första gången på flera år som Grete inte gick in som en favorit utan det var 4-5 tjejer som hade chans på medaljerna. Grete tog kommandot från start och ledde efter första omgången med det enda 20-meterskastet. I andra kastade Sara Forsell via ett storkast upp till förstaplatsen med 20.55 och Grete svarade omedelbart med 20.56. Systrarnqa Kamga kryssade bort sig och vi trodde att medaljerna var fördelade men nu blandade Rebecka Hallerth sig in i leken och storpersade upp sig till andraplatsen med 21.23 och Grete gjorde ett magnifikt sistakast på nya perset 22.45 vilket blev guldresultatet!


Grenrapportering lördag

M 60 meter  försök
Jonatan Borg
Direktsemi
  
M Längd  final
Elias Kapell   Niklas Wall
Det blev en rivstart på längdfinalen när den inleddes med Joakim Hellbratt som slog till med ett pers på 7.65 och 7.99 för Thobias Montler och dessa resultast räckte hela vägen till guld respektive silver. Niklas fick inte till ansatsen i längdfinalen utan kryssade ur sig efter tre hopp. Elias inledde med ett stabilt 7.18-hopp och kunde känna sig ganska säker på att få alla sex hoppen. Det följdes av ett kryss och 7.19 i tredje. Vi väntade på den riktiga träffen när det följdes av två kryss men i sista notersades för fina 7.30 vilket förde upp honom två placeringar till femteplatsen!
  
M 60 meter  semi
Jonatan Borg
Jonatan är tillbaka på banan efter diverse skadeproblem och fick en genomkörare på ISM med ämnu ett stabilt 60-meterslopp under sju sekunder. Det räckte inte till final men gav hopp om ett bra IJSM kommande helg!
  
K 200 meter försök
Ella Johansson
Ella kom in med lägst ranking och fick innerbanan men fick ändå till ett bra lopp i den tuffa konkurrensen. Realistiskt fanns ingen chans att nå finalen men det blev en nyttig erfarenhet inför kommande satsning.


Grenrapportering söndag

K 60 häck  försök
Esther Sahlqvist
Korthäcken var uppstartsgren på sista dagens mästerskapstävlande i Karlsatad.
Tjejerna inledde med att Esther gick vidare på tid som fyra i heatet på tangerat pers 8,49. Andra heatet gick långsmmare så Esther gick in i finalen med näst bästa tid efter topp-2 i heaten.
  
M Tresteg  final
Erik Ehrlin
Det blev en märklig tävling i många avseenden då det efter två omgångar var två hoppare som avbrutit tävlingen bl.a. den slutgiltiga tvåan Gabriel Wallmark som satte 15.73 i andra omgången. I femte gick klubbkompisen Lukas Edqvist förbi med 15.80. Där bakom stod Jesper Hellström för en spektakulär kulklerbyttalandning eftre att ha kryssat i de två första hoppen och landade på 15.05 vilken gav honom ytterligare tre hopp.
Erik var med i medaljstriden de fyra första omgångarna och hade även ett sistahopp som mätte 15.18 utan att ha kommit fram till plankan. Med fem hoppare över 15 meter blev det en slutlig femteplats efter säsongens utan konkurrens bästa tävling av Erik med tre hopp över 15 meter varav det längsta på 15.18.
  
M 60 häck  försök
Markus Moberg
Därefter var det Markus Mobergs tur att se vad hans toppning inför ISM skulle resultera i.
I sammanräkningen fattades det ett par tiondelar till finalplats.
  
K 60 häck  final
Esther Sahlqvist
Vi sisste att Esther har mera i sig än resultaten har visat under inomhussäsongen och i finalen släppte det rejält då hon fram till 5 meter kvar var helt jämn med blivande bronsmedaljösen Alva von Gerber. In mot fällningen kom det att fattas ynka 3/100 till prispallen men ett nytt pers på 8,37! Lovisa Karlsson segrare före Julia Wennersten. 

Bildsammandrag från grenstarterna


Grete Ahlberg - Vikt - GULD


Esther Sahlqvist - 60 häck - 4:a


Elias Kapell - Längd - 5:a


Erik Ehrlin - Tresteg - 5:a


Niklas Wall - Längd - 10:a


Jonatan Borg - 60 meter - 12:a


Markus Moberg - 60 häck - 13:e


Ella Johansson - 200 meter - 15:e


Ella Johansson - 400 meter - 20:e


Elias Kapell - Längd - kval


Niklas Wall - Längd - Kval


Esther Sahlqvist - 60 häck -  försök

Mickes
Förhandsfunderingar

Elias Kapell
Längd
Vår pånyttfödde Elias Kapell har verkligen övertygat i längdhoppsgropen i vinter. Behöver hoppa 7,20 för att ta sig till finalen och det har han alla möjligheter till. Gör sitt första Senior-SM och har inget att förlora utan får bara gå in och försöka göra ytterligare en bra tävling. Ligger faktiskt femma i statistiken men vi vet att det alltid är mycket som kan hända i statistiklistorna på ett SM. Men längdhoppet är helöppet.
  
Ella Johansson
400 meter
Gör debut på Stora SM och har inget att förlora. Får satsa på att göra ett fint lopp i god konkurrens och slå sitt personliga rekord vilket hon har all möjlighet att göra. Ella har gått som tåget under vintern med stora förbättringar och fin utveckling. Är inte rädd för att ta sig an seniorerna på ISM vilket är en imponerande attityd som kan komma att ta Ella långt i sin karriär.

Erik Ehrlin
Tresteg
Vår stabile trestegshoppare ligger som alltid bra till när det vankas trestegsfinal. Fyra i statistiken men har kommit igång sent med hoppandet i vinter och har nog en växel till att lägga in. Kommer nog kunna slåss om medaljerna i vanlig ordning.
  
Esther Sahlqvist
60 häck
Var sexa i finalen i fjol och har absolut potential att återupprepa den bedriften. Det är ganska vidöppet bland de bästa och Esther har mer att ge för att åstadkomma det där perfekta häckloppet. Esther har haft en hög lägstanivå under vintern utan att egentligen ha fått till det. Skulle kanske kunna utmana om medalj om hon får till det. Men poängplats åtminstone skulle kunna vara ett rimligt mål.

Grete Ahlberg
Vikt
Grete är alltid en tung medaljkandidat i SM-tävlingar. Och denna gång är inget undantag. Det kan dock bli en rejäl tight om medaljerna denna gång då konkurrenterna verkligen har imponerat under vintern.
Men om det går som det ska så blir det en medalj.
  
Jonatan Borg
60 meter
Får satsa på att ta sig till finalen vilket han skulle kunna klara om han lyckas få till ett fint lopp. Blir en svår uppgift men inte omöjlig.
Han sprungit 6,95 som bäst och dessutom på Sätras ”långsamma” banor vilket kanske kan gynna Jonte när han nu möter konkurrenter som tävlat på generellt snabbare banor?
  
Markus Moberg
60 häck
Har gjort en liten toppning till mästerskapet som förberedelse.
Markus har alla möjligheter att ta en poängplats i grenen vilket känns som en rimlig målsättning. Markus har mer att ge och det känns som att konkurrenterna har fått fler lopp i benen där förbättringar kunnat göras medan Markus har sparat sig och kan ha något på gång.
​​​​​​ 
​​​​
Niklas Wall
Längd
Besitter en hög potential vilket skulle kunna göra honom till medaljkandidat i längdhoppet om han skulle få till de där långa hoppen som vi vet att han sitter inne med. På träning har det lovande ut och kan han få till det på tävling så är en medaljplats absolut en möjlighet i denna väldigt öppna längdtävling.

Uttagna ledare och coacher

NamnMobil
HuvudledareMicke Thulin070 - 736 16 72Mail
Foto - HemsidaKim Hedbom073 - 403 13 23Mail
StyrelseMartin Cousins073 - 393 02 23Mail
CoachLotta Borgius070 - 518 67 65
CoachPetra Kapell070 - 581 35 81Mail
CoachDennis Acson073 - 962 50 93Mail
FysioGabriella Reiner