Andreas Almlöf i Luleå

Mån 29 sep
Vår juniorhäcklöparstjärna Andreas Almlöf har flyttat till Luleå för studier! Mitt nya liv här i Luleå präglas mycket av intensivt studerande och att lära sig att hitta till allt, i alla fall i början. Det är tur att Luleå är en liten stad, så det tar inte så lång tid att lära sig att hitta eller att lära sig organisationen. Den första tiden här uppe var väldigt jobbig och intensiv då jag bodde på vandrarhem pga. bostadsbrist. Mycket tid gick åt att försöka hitta ett riktigt ställe att bo på. Med lite... Okej, väldigt mycket tur lyckades jag ändå hitta en egen lägenhet. Nu börjar jag komma in i det mer och mer och börjar till och med känna mig hemmastadd! Jag studerar till Fysioterapeut (det nya namnet för sjukgymnast) och utbildningen omfattar tre år. Anledningen till att det blev just Luleå är för att det var enda stället jag kom in på. Visst, jag hade kunnat tacka nej... Men samtidigt ville jag ut och äventyra lite.

Nästa gång jag kommer hem är nu i slutet på september. Sedan blir det intensiva studier, med mycket tentor och examinationer, ända fram till jullovet. Sedan har jag inte planerat så mycket längre fram. Det finns bra träningsmöjligheter här, en fräsch utomhusarena och en, vad jag har hört, hyfsat fräsch inomhusarena som passar bra för min 400m häck satsning. Men jag kommer fortsätta träna med min grupp och Tomas Avebäck då jag kommer få program från Tomas som jag kommer köra på egen hand. Här uppe är de inte lika bra i friidrott och därför finns det inte lika duktiga tränare som vi har i Hammarby.
Vad gäller min 400m häck-satsning kan jag säga att utomhussäsongen inte riktigt gått som jag velat. Istället blev det en bra säsong på 110m häck, en gren som jag i princip inte tränat överhuvudtaget under hela sommaren. Det resulterade trots allt i ett oväntat silver på JSM i Gävle, och ett ännu mer oväntat brons på Nordiska Mästerskapen i Norge helgen efter. Det kanske kan bli en och annan tävling i Sätrahallen i vinter! Det beror lite på hur det ser ut med studierna. Självklart kommer jag komma hem till jul för att fira jul med familjen!
Varma hälsningar
Andreas Almlöf


Fina prestationer på Skol-SM

Tis 23 sep
Trots tävlingens dalande status och knappa startfält så hade vi ett par Hammarbyungdomar på plats på Källbrinks IP som gjorde riktigt bra ifrån sig!
Rodi Kay gjorde två bra lopp på 100m, det snabbaste på nya perset 11,42, och vann.  Markus Ögren gjorde ett kanonlopp på 400m då han vann och förbättrade perset med en dryg sekund till 52,20! Pers blev det även på 100m och 200m med 11,87 respektive 23,78.
Timothy Olsson har haft oflyt med skador under säsongen men nu är han tillbaka! Trots kort ansats blev det 12,88 och silver i tresteg.
Grete Ahlberg tog som väntat ytterligare ett guld i slägga med 59,83. I diskus blev det silver med 29,15.
Hanna Kapell gjorde ytterligare ett finfint lopp på 300mh, hon vann helt ohotad på nya perset 44,56, vilket endast är tre hundradelar ifrån klubbrekordet! Isabella Engström gjorde bra ifrån sig i speciellt slägga, där hon tog brons på nytt pers, 40,54. I kula kom hon fyra på 10,43.


Succé i STH-Cup!

Mån 22 sep
STH-Cup är en lagtävling där de två bästa inom varje gren och klass
får poäng. Det gäller att ta så många poäng som möjligt!
Våra ungdomar födda 2001 lyckades i helgen försvara sin titel från STH-Cup! Med en totalpoäng på 223,5p så vann laget med 30 poängs marginal. Våra ungdomar födda 2003 tog en fin bronsplats med 225p.
Paul Förnestig trotsade motvinden då han gjorde ett riktigt bra lopp på 60m och noterade nytt personligt rekord med 8,29 och vann grenen. Han kom även tvåa på 60mh med ett nytt personligt rekord på 10,07.
Joel Käck gjorde ett finfint lopp på 600m och vann med nästan två och en halv sekund på 1.39,69. Han hoppade även väldigt bra i höjd med fina 1,46. Adam Fogelberg noterade även denna höjd!
Emil Lavett kom trea i spjut med 26,68. Nsele Bangala kom tvåa på 60m med 8,72 och även i längd med 4,45. Sira Gassama och Siri Lindvall ordnade en fin dubbelseger för klubben på 60m med tiderna 8,31 respektive 8,41. En dubbelseger blev det även i längd i samma ordning med resultaten 5,10 och 5,03. Klara Rådbo hade en fin tävling då hon vann både 60mh på 9,87, som var nytt personligt rekord, och slog även personligt rekord i höjdhopp när hon nu noterade 1,61! Resultatet var även klubbrekord! Våra tjejer vann även 5x60m-stafetten överlägset och i laget sprang  Sira Gassama, Siri Lindvall, Klara Rådbo, Thelma Ilbäcken och Maja Sjöholm. Tiden stannade på 39,70. Våra snabba F11-tjejer ville inte vara sämre och vann  även de stafetten på 5x60m. Kathleen Larsson, Klara Avebäck, Anna-Lisa Deltin, Hilda Larheden Utvik och Beata Edelholm sprang i laget som vann på fina 42,74. I F11 boll blev det ännu en Hammarbydubbel då Norah Lind segrade på 28,23 före Beata Edelholm på 27,17.


Superkastare klar för Hammarby!

Mån 15 sep
Klubben har gjort klart med en mycket välkommen förstärkning på kastsidan, världskastaren Benn Harradine! Benn Harradine kommer från Australien och är 31 år gammal. Personbästa från fjolåret är världsresultatet 68,20, med vilket han då kunde titulera sig världstrea! Resultatet är även nuvarande Oceaniskt rekord! I år har det som bäst blivit 65,94. Benn är en extremt stabil diskuskastare då han från och med år 2008 varje säsong i princip har kastat över 65 meter!
Många klubbmedlemmar har sett till Benn i vår styrkelokal och Enskede IP under ett bra tag men han är nu officiellt klar att representera klubben i tävlingssammanhang! Vi vill välkomna Benn till klubben!


Tjejmilen

Tis 9 sepI lördags avgjordes Tjejmilen med 33000 startande tjejer. Hammarby hade två deltagare med där Hanna Lindholm var den som lyckade bäst. Hanna har haft en kanonsäsong i år som inleddes i maj med en väldigt fin debut på maraton då hon sprang in på 2.45 i Hamburg. Denna prestation ledde senare till att Hanna fick springa EM där hon återigen gjorde en fin prestation genom att sänka sitt pers till 2.44 på den tuffa banan. Och i helgen gjorde hon ännu ett fint lopp då hon sprang i mål som femma på 36.02 i Tjejmilen. Ett lopp som i år höll mycket hög klass med bl.a. Meraf Bahta och Charlotte Fougberg i startfältet. Hannas  prestation är riktigt bra, speciellt med tanke på att det bara har gått tre veckor sedan maran i EM. Till helgen ställer sig Hanna återigen på startlinjen då hon springer Stockholm halvmaraton som också fungerar som SM på sträckan.  Julia Wangenheim gjorde också ett bra lopp i lördags då hon sprang in på en 55:e plats på tiden 41.27.


Stabila tävlingsinsatser av hammarbyare i helgen!

Mån 8 sep
Många hammarbyare noterade finfina resultat under helgens tävlingar!
Mångkamps-SM Klubben skickade en liten, men ung, trupp till Mångkamps-SM som gick i Upplands Väsby. Deltagarna var samtliga födda 1999 och deltog i P15- eller F15-klasserna.
Martin Forsberg gjorde sin första riktiga mångkamp och svarade för en bra insats med ett antal personliga rekord, 12,93 i 80mh, 28,81 i diskus och 9,33 i kula! I totalen blev det en sjundeplats med 3457p i åttakampen. Rosanna Cianelli gjorde en finfin insats och var mycket nära medalj. Hon stod för fantastiska 12,72 i kula, endast ett par centimeter från förra helgens personliga rekord. Hon hade en del oflyt och fick tyvärr inte till det riktigt i längden och spjutet. Hon slutade fyra med 3621p, endast 13p från brons och 24p från silver.Totalpoängen var klubbrekord i F15-klassen! Men Rosanna har haft skadeproblem under en lång period och har inte kunnat träna optimalt och utgår man från det så är en fjärdeplats en kanoninsats! Rosanna har mer att ta i framtiden! Jennifer Karlsson gjorde en fin mångkamp där hon sprang snabbt på 80mh med 12,71, vilket var personligt rekord så det stänkte om det! Nämligen en dryg halvsekund! Totalt blev det en 13:e plats med 2940 poäng.
Isabella Engström kunde tyvärr inte gör sig själv rättvis då skadan hon ådrog sig under förra helgens tävling Kraftmätningen fortfarande gjorde sig påmind. Hon bröt mångkampen. "Bella" lyckades trots detta följa upp förra veckan personliga rekord i kula med ytterligare ett personligt rekord i grenen och den här gången stöta över 11 meter! 11,13 lyder det nya rekordet!

Täby Open
Framför allt många av våra yngre deltagare gjorde fina prestationer på Täby Open då det var många av dem som tog medaljer i relativt hård konkurrens. 29 medaljer togs totalt under tävlingarna med en medaljfördelning på 10 guld, 13 silver och 6 brons. Killarna stod för 4 guld, 6 silver och 5 brons medan tjejernas fördelning var 6 guld 7 silver och 1 brons!Hanna Kapell tog en dubbelseger på 100m och 100mh. Hanna fortsätter att leverera snabba lopp, 12,82 på 100m och 15,04 på 100mh, båda i motvind. Marina Janhunen satte personligt rekord i 100mh med 15,43 trots stark motvind! Klara Rådbo tog ytterligare en seger i F13 höjdhopp och slutade denna gång på 1,53. Klara som så när klarade 1,61 förra helgen försökte denna gång på 1,60. Det känns endast som en tidsfråga innan hon är över 1,60! Thelma Ilbäcken slog nytt personligt rekord i höjd med 1,45 och noterade en fjärdeplats.
Erik Grundberg sprang 60m och vann på tiden 7,46 i motvind. Erik tog även guld i längdhopp på nytt personligt rekord med 6,61 och lade där grunden för en fantastisk Hammarbytrippel! Silvermedaljören var nämligen ingen mindre än Frank "Frankie boy" Förnestig som noterade nytt pers på 6,25! Bronsmedaljen gick till Manne Persson på 6,13 som i och med det fullbordade trippeln! Rodi Kay sprang 60m men fick tyvärr inte riktigt till det i finalen då han sprang in på 7,56 som sjätte man efter 7,44 i försöken. Rodi skulle få sin revansch då han sprang till sig en silvermedalj på 100m med 11,58 i motvind. I loppet sprang även Kalle Nie, (11,94) och Markus Ögren (11,99), som slutade på fjärde respektive femte plats. Paul Förnestig tog guld på 200m med tiden 27,11. Det blev silver på 60mh med 10,12. Felix Prins ställde sin vana trogen upp i en del grenar och lämnade tävlingen ett par medaljer rikare. Han blev DM-mästare i 60mh på 12,38 och längd med 5,55, DM-tvåa i 200m på 25,01 och 80m med 10,05. Vilma Hultström gjorde en fin tävlinghoppstävling och persade med 4,72. Hon persade dessutom i spjut där hon kom fyra med ett kast på 25,77. Hejla Rilegård kastade även hon spjut och tog där brons på resultatet 26,82. Våra 2003-födda tjejer visade att snabbheten fanns då Beata Edelholm, Hilda Larheden Utvik och Alicia Löwhagen samtliga kvalificerade sig för 60m-final där de sedan lade beslag på placeringarna fyra, fem och sex på tiderna 9,49, 9,58 och 9,63. Alicia tog slutligen ett silver i längdhopp med fina 4,30! Beata tog även hon ett silver, men i höjdhopp med 1,34.
Våra duktiga Hammarbytvillingar Alvah och Norah Lind var på hugget i helgen. Alvah vann längd som så många gånger under året! Vinnarresultatet blev 3,82 guld. Hon tog även silver i boll på 21,40, där Norah Lind fixade så det blev en dubbelseger i bollen då hon tog hand om guldet på 23,92. 2006-födde Lii Jabbour-Clarke provade på att tävla och tog guld på 60m på fina 10,05. Hon tog även ett silver i längdhopp på 3,19. 2006-födde Elias Kapell ville inte vara sämre än sin kvinnlige motsvarighet då även han tog guld på 60m på tiden 10,06. I längdhopp blev det ett brons på 3,37. F9-tjejen Alannah Hellstadius tog ett brons på 60m med tiden 9,55 P10-killen Alexander Larsson tog en härlig bronstrippel! Medaljerna kom i 60m (9,56), höjd (1,24) och längdhopp (3,63).


Lynette inviger ny friidrottsarena!

Lör 6 sep
Vår 400mh-stjärna Lynette Morgan har blivit speciellt utvald att inviga en ny friidrotts- och fotbollsarena i Kramfors! Arenan har allvädersbanor, sex banor på upploppet och fyra banor runt. Speciellt för arenan är att den ligger mitt i stan vilket inte är särskilt vanligt för en arena nuförtiden. Invigningen, vilken är planerad till kl 13.00 imorgon lördag, kommer att hållas med inmarsch av klubbar och lag till en spelande blåsorkester. Kommunen har satsat hårt på detta projekt. Svenska Friidrottsförbundet har även de varit starkt delaktiga. Det kommer hållas invigningstal av bl.a. Stefan Olsson (idrottschef på SFIF) och andra viktiga personer för projektet kommer också ta plats i talarstolen. I samband med invigningen kommer Lynette även att springa 100m där hon får hård konkurrens av SM-mästarinnan på distansen, Isabelle Eurenius, som ursprungligen är från just Kramfors! Loppet går kl 14.37. I urvalsprocessen till att utse invigningsatleterna så har man utgått ifrån de aktiva som presterat på en hög nivå under säsongen så Lynette kan känna sig stolt när hon "klipper bandet" på den nya arenan!


Många nya klubbrekord!

Tis 2 sep
Det har satts många nya klubbrekord under den senaste veckan av våra ungdomar!
Marina Janhunen gjorde ett kanonlopp på 300mh och slog klubbrekord i F16-klassen med 44,53.
Hanna Kapell var inte långt efter och gjorde även hon en supertid, 44,76.
Sira Gassama slog nytt klubbrekord i längd i F13-klassen med fantastiska 5,45, dessutom i motvind!
Rosanna Cianelli har gjort flera stabila kultävlingar den senaste tiden, på Kraftmätningen i helgen slog hon till igen med 12,78, klubbrekord i F15-klassen.                 
Sebastian Hargeström gjorde en finfin tävling på DN-Galan Youth och slog klubbrekord i stav med otroliga 4,53! Sebbe hoppade sedan nästpers i samband med ungdomsfinnkampen med fina 4,40.
Felix Prins slog i helgen klubbrekord på 80mh med 11,80.

Nyhetsarkiv
September

Utökade artiklar här nedan


Stavsäsongen 2014

Tis 30 sep
Klubbens stavhoppstränare Lars-Christer "Larran" Bergman har sammanfattat säsongen för sina stavhoppare.
Den här säsongen har varit blandad. Vi har inte haft tur, olyckorna har kommit en efter en. Äh, det här är ju idrott, så lite skavanker ingår ju. Vi reser oss! På seniorsidan har vi haft Jonathan Eklund och Kristina Ulitina igång. Jonathan som delvis haft Toby Stevenson som coach har lärt sig lite nytt. Han har haft en bra säsong, trots skadekänning i rygg och baksida av lår.  4,86 blev det som bäst, nytt pers, dessutom en 11:e-plats på SM i Umeå. Kristina har brottats med en efterhängsen hälskada från innesäsongen. Hon har dessutom fått ett bra jobb (äntligen)  som hon gått in för. Trots det blev det 3,60 i år, endast en centimeter från Sverigeperset tillika klubbrekord före den här säsongen. På ungdomssidan började Martin Forsberg om med stav efter tio månaders frånvaro/rehab p.g.a. en ljumskskada. Efter bara två månaders träning blev han åtta på USM i P15 med 3,23 vilket är en förbättring med en halvmeter sedan förra året. Bra jobbat Martin.
Maja Lundmark trampade på en stafettpinne i slutet på maj, då fick hon en spricka i foten. Snacka om osis. Nytt pers med 3,11 och en fjärdeplats på USM i F15-klassen blev det trots problemen. När Maja är tillbaka i samma form som före skadan kommer hon att vara betydligt bättre och hoppa högt. Josefin Herstedt började bra med klubbrekord i F16 och KS med 3,82 som högst i de två första tävlingarna. Efter det har det mesta strulat den här säsongen, bland annat en efterhängsen inflammation i knäet. Trots problemen, silvermedalj i USM i F16, åtta i senior-SM, ett lika i matcher under säsongen mot en som blev uttagen i seniorfinnkampen och tjejen är bara 16 år! 
OS 2020-Ja, varför inte!

Sebastien Hargeström tappade lite motivation efter innesäsongen. Han tränade stav endast tio gånger före USM där han blev tvåa på 4,28 i P16-klassen och blev uttagen till ungdomsfinnkampen och då kom lusten tillbaka. Vi hann med ganska många kvalitetspass och då när allt såg kanon ut, mitt i DN Galan Youth var olyckan framme. En olycklig landning och axeln fick en törn. Trots skadan fortsatte Sebbe tävlingen och hoppade 4,53. Han var sedan ytterst nära att sätta nytt tävlingsrekord. I ungdomsfinnkampen blev Sebbe trea på goda 4,40. 
OS 2020-Ja, om Sebbe vill!

Vi har som kortsiktig målsättning att vara friska och träna på, sedan är det den individuella viljan som gör resultaten. Jag kan bara hjälpa de hoppare som kommer till träningarna. Men vi kommer att bli bättre 2015 än 2014. Ett mer långsiktigt mål är 2020, vilket är samma mål som styrelsen jobbar mot. Jag har några atleter som om de vill, har hälsan i behåll och orkar kombinera träning och studier över tid och att Hammarby satsar, ja då finns alla möjligheter att lyckas.
Nu ett litet sammandrag av min tid i Hammarby.
I två och ett halvt år har jag försökt träna stavhoppare i Hammarby, vi har under denna tid satt 57 klubbrekord, och då har vi inte börjat i ålderskategorin 17-22 ännu. En del säger: då måste era klubbrekord i Hammarby vara dåliga! Jag svarar: Nja, det får inte plats hur många centimeter som helst mellan våra rekord och svensk, respektive världselit. Så länge vi utvecklas kommer vi närmare!
Rekord till sist: Ella Strömfelt, du har fortfarande ett klubbrekord, Matilda Sjöholm, Hanna Kapell, Linnea Palmerstedt, Ida Fritzdorf Kåberg, m.fl , ni har också varit rekordhållare, om än för bara en minut. Tack tjejer, ni är alltid välkomna tillbaka!
LARRAN


Rapport från
Team 00-01 träningsläger i Leksand!

Sön 7 sep
Sista veckan på sommarlovet var det dags för Team 00-01 att åka iväg på sitt första längre läger! Tidigare träningsresor och tävlingsresor hade bara varit över en helg, men nu skulle vi vara borta en hel vecka lördag till fredag. Allt anpassat för att också kunna vara med som funktionärer dagen efter på Midnattsloppet.
Lördag förmiddag samlades vi på Centralen för att ta tåget upp till Leksand. Otroligt nog så var alla 35 ungdomar friska och var på samlingsplatsen i god tid. Fastän vi inte behövde ha med egna madrasser så varierade mängden packning avsevärt. Från en liten sportbag till största resväskan och då var det de minsta som hade störst väska. –Men man måste ju packa för alla eventualiteter, som ägare sa.
Tågresan gick utan problem, men det var hög stämning i vagnen då många inte hade träffats på hela sommaren och skulle snacka. Det tog en bra stund innan vi tre ledare som var med på tåget började få frågor som, –När är vi framme? Fram kom vi och där på perrongen väntade tre ledare med bilar, för att ta packningen till Leksands Strand där vi skulle bo under veckan. Medans packningen åkte bil fick vi andra ta en lång promenad genom Leksand och förbi idrottsanläggningarna till vårt boende. Väl framme fördelades alla till de fem stugor man skulle bo i, åtta till tio ungdomar per stuga varav en stuga fylldes med ledare.
Det var bara att ställa in sin packning och ta på sig träningskläder, för nu var det dags för första träningspasset. Arenan ligger på ett lagom uppvärmningsavstånd från boendet, man tar bara och joggar på stigen längs med Siljan i 1500 meter.
Under veckan skulle ungdomarna inte bara träna utan även sköta sitt eget hushåll. Varje stuga fick ansvara själva för frukost, middag och att det var diskat och rent under veckan och slutligen att stugorna var städade när vi skulle åka hem. Till vår hjälp hade vi Anna och Leif som planerade menyn och gjorde alla inköp. De förberedde vissa rätter lite för att det skulle gå lite fortare att tillaga middagen, men i övrigt var det ungdomarna själva som skötte matlagningen. Man märkte att det var olika ambitionsnivåer på dukningen och hur man delade upp arbetet i stugorna, men alla fick mat och de har säkert lärt sig en hel del. Veckan förflöt i princip enligt följande: Klockan åtta borde man gå upp och äta frukost för att hinna smälta maten till första träningspasset klockan tio. Efter samling utanför stugorna, var det gemensam jogg till arenan där vi hade ett teknikpass som varade till kvart över tolv. Då gick man till hockeyhallen där det serverades lunch (lunchen behövde vi inte laga själva). Efter lunchen tog man sig tillbaka till stugorna och tog det lugnt till 16.00, då det åter var samling för dagens andra träningspass, som varade till 18-tiden. Eftermiddagspasset varierade lite mera. Det kunde vara ett teknikpass, konditionspass, styrkepass, alternativ träning i badhuset eller som det var en dag, skoj på Leksands Sommarland.
Många avslutade eftermiddagspasset med ett dopp i Siljan, innan man gick tillbaka och började med middagen. Efter att middagen var undanplockad hade man tid att göra vad man ville innan det skulle vara släckt klockan 23.00. De som följde dessa enkla regler märkte att man orkade träna så mycket som det blir på ett träningsläger. Vi såg till att i varje teknikpass träna en specifik grengrupp och lägga passen på lämpligt sätt för att man skulle orka en hel vecka. Men det gäller att man har kört lite egen träning under sommarlovet för att en träningsvecka innan höstterminsstart skall vara meningsfull. Det såg bra ut till en början, men när vi körde sista passet på fredagen så avstod nästan hälften uppgiftslöpningen och körde allmänstyrka istället. Men såhär i efterhand kan man se att de personliga rekorden har rasat in för de som tävlat efter några dagars vila, även för dem som kände av lite skavanker inför
sista träningspasset. Efter fredagens lunch var det bara att duscha och sedan traska tillbaka genom byn till tåget som tog oss hem till stan igen. Och denna gång var tågfärden mycket lugnare. Och frågan, jo den kom även denna gång, -När är vi framme?
Vi som följde med som tränare och ledare (Petra, Erik, Magnus, Per, Ove, Peter, Anna och Leif) kan bara tacka för att vi får låna dessa ungdomar och följa med dem på sådana här härliga veckor. Och ett stort tack till ”kocken och hjälpredan” Leif och Anna som såg till att vi visste vad vi skulle laga till middag och såg till att det fanns mat i kylskåp och skafferi så att man kunde göra frukost och middag. När ni gav er av hem någon dag innan lägrets slut, så märktes det hur högt ni stod i kurs till skillnad mot oss tränare. –Vem ska nu hjälpa oss att laga mat?, undrade några ungdomar. –Det ska vi, svarade vi tränare. –Kan ni laga mat!?, blev svaret.
Tränarna i Team 00-01
För bilder från lägret, gå in här!


Fina insatser i Kraftmätningen!

Ons 3 sep
Så var det äntligen finaldags i Kraftmätningen,
vi har laddat hela sommaren för detta!
En glad skara ungdomar och några lika glada ledare samlades i fredags eftermiddag vid klubbhuset för avfärd till Linköping. Efter en middagspaus utanför Norrköping kom vi fram och upptäckte att förläggningen kanske inte var riktigt vad vi hoppats på, men det var ingen som lät sig nedslås av det. Packade som sillar delade alla deltagande klubbar på en stor gympahall, där ljuset inte fick släckas av utrymningsskäl och där brandlarmet stod och fel-surrade hela helgen. Tur att arrangören delade ut öronproppar. Det ryktas att Hammarbys lagkapten hade lyckats med bedriften att glömma nyckeln till sin takbox hemma och därför inte kom åt sina sängprylar, utan fick ta in på hotell istället. Det ryktas också att inga aktiva trodde på den storyn...
Lördagens tävlingar började på bästa tänkbara sätt med att tjejerna gjorde en riktigt bra höjdtävling. Högst hoppade 01:an Klara Rådbo på 1.57, bara en centimeter från pers. Det visade sig räcka till tredje plats i hela tävlingen; starkt i konkurrens med tjejer som är två år äldre. Även Fanny Jansson hoppade väldigt positivt efter en lång period av strul med tekniken. Nu slog hon till och höjde sitt årsbästa med hela 13 centimeter och stannade på 1.53. Rosanna Cianelli, som är tillbaka efter skada hoppade 1.49 och Jennifer Karlsson 1.41.
I den stilen fortsatte lördagens tävlingar; med säsongs- och personbästa på löpande band.  Martin Forsberg 5.19, Anton Alexis-Hallgren 4.84 och Arvid Gussarsson 4.82 lyder de nya personliga rekorden i längdhopp. Längst av våra grabbar hoppade dock Felix Prins med 5.57, dock en bit från pers. Han slog istället till med nytt pers i 80mh en stund senare, med mäktiga 11,80. Martin Forsberg putsade också sitt pers och sprang på 13,08. Klubbrekord för båda killarna i P14 respektive P15 (ny gren). Tjejerna lyckades också bra på häcken, med två personbästa på Maja Lundmark och Lotta Laurin, 13,07 respektive 13,24. Jennifer Karlsson håvade in välbehövliga poäng med 13,48, ett par tiondelar från pers.
F15 Kula blev en riktigt trevlig tillställning för Hammarby. Rosanna fick på en dunderstöt på hela 12.78 och vann hela tävlingen. Nytt klubbrekord. Även Isabella Engström stötte längre än någonsin förut, 10.99, liksom Maja Lundmark 9,11. Maja har inte stött kula på flera år, men takterna sitter tydligen i. Hejla Rilegård skuggade de tre i toppen med en stöt på 9.05.
Killarnas spjut visste vi skulle vara en svag gren för oss, men killarna gjorde ändå vad de skulle och lite till. Nytt pers på Martin Forsberg (28.48) och Anton Alexis-Hallgren (25.38).
På avslutande 800 meter lyckades killarna bäst. Erik Herne slog till med personbästa, 2.15,36. Också Anton Alexis-Hallgren sprang sitt snabbaste lopp hittills och gick i mål på 2.25,51. Felix Prins klämde sig in däremellan på 2.23,17. Elliot Rudal sprang in på 2.29,57, nytt pers med nästan 4 sekunder. Tyvärr lyckades inte tjejerna lika bra. Grenen är ovan för de flesta av våra tjejer, och de hade svårigheter att disponera loppen. Vilma Hultström har dock gjort flera 800-meterslopp den här säsongen, och den erfarenheten kom väl till pass när hon nu prickade in ett nytt personbästa och sprang in på fina 2.30,91.
Efter första dagen låg tjejerna på 5:e plats och killarna på 13:e. I mixen låg vi märkligt nog på 4:e plats, så det var ett ordentligt taggat gäng som gick tillbaka till förläggningen i Campushallen bredvid arenan.
 Söndagen började med höjd för killarna. Arvid, Martin och Felix hoppade stabilt, men det kom inga nya personbästa här. Närmast var Martin, som hoppade högst med 1.59, bara en cm från sitt rekord. Sedan fortsatte tävlingarna med tjejernas längdhopp. Det var många som hade stora bekymmer i den byiga motvinden, så de riktigt långa hoppen uteblev. Det gällde dock alla klubbar, så våra tjejer höll ändå ställningen i totalpoängräkningen.
Killarnas kula gick desto bättre, med fina stötar av Anton Alexis-Hallgren (10.43) och Elias Svensson (10.02, nytt pers). De andra killarna stötte bra, men en bit från sin allra högsta nivå. För killarnas del innebar söndagens resultat ändå att de halkade ned till en 15:e plats i pojk-klassen.
Inför tjejernas avslutande gren, spjut, låg våra tjejer på fjärde plats, men med både brons och silver inom räckhåll. Vi anade dock att Motala på tredjeplatsen skulle bli svåra att passera, då deras pool hade längdhoppet kvar, och de hade väldigt duktiga hoppare i truppen. Hässelby på andraplatsen skulle kasta spjut tillsammans med våra tjejer. Det kunde inte bli mycket mer spännande, och kanske var det nerverna, kanske var det den besvärliga vinden som ställde till det igen, men de riktiga fullträffarna uteblev för våra tjejer. Rosanna Cianelli 29.62, Hejla Rilegård 28.66 och Klara Rådbo 25.33 blev de poänggivande resultaten, vilket ändå var en helt klart godkänd insats av våra tjejer. Vi visste också att vi slagit Hässelby, men frågan var om vi skulle lyckas hämta in de cirka 350 poäng som de hade tillgodo, och om vi skulle lyckas hålla undan för skuggande lag.
Medan våra aktiva förberedde sig för mixstafetten 6x200m räknade sekretariatet resultat för glatta livet, och strax innan start kom beskedet från speakern: Hammarbytjejerna knep bronset! Stort jubel såklart, och en bra känsla in i stafetten. Anton Alexis-Hallgren, Maja Lundmark, Felix Prins, Jennifer Karlsson, Elias Svensson och Lotta Laurin stod för en säker insats och sprang på tiden 2.42,36, vilket gav åttonde plats i stafetten. Totalt slutade vi på sjätte plats i mix-klassen och slog därmed vakt om vår placering från kvalet. Då målsättningen inför säsongen var topp-tio, så kan vi inte vara annat än mycket nöjda med den placeringen.
Sammanfattningsvis var årets Kraftmätning positiv ur tävlingsperspektiv, och vi hade en väldigt rolig resa tillsammans. Undertecknad vill därför tacka de aktiva för fina insatser och ett trevligt och proffsigt uppträdande, samt rikta ett extra tack till de ledare som var med; Ove Hultström, Peter Wikström och Magnus Rådbo, för era insatser i helgen. Bilder här!
 Från hotellsängen
Henrik Rohde