Magiskt mästerskap!

Klicka för större bild! Klicka för större bild!

Sön 30 aug
Vilket makalöst USM-JSM mästerskap som nu avslutats!
Våra starter (se bild!) resulterade i magiska 21 medaljer uppdelat på 12 (!) guld, 3 silver och 6 brons!!!
Dessutom blev det 10 st placeringar 4-6 som resulterade i SM-poäng!
Nu hoppas vi att samtliga inblandade aktiva, coacher m.fl. tar tillfället i akt och njuter av denna uppvisning!
Stort grattis till allihopa!
Ni kan naturligtvis gå in på
vår SM-sida där vi följt mästerskapshelgerna!


SM-BRONS!

Arkivbild JSM Göteborg Arkivbild JSM Göteborg

Sön 30 aug
Harald Gemmel stod för en extraordinär insats då han efter raffel på hög nivå tog hem kampen om bronsmedaljen och persade tre gånger om! Självförtroendet har varit på topp hos Harald under sommaren och han har känt att han tagit ett rejält kliv i sin utveckling och fick nu ett härligt kvitto på det! Det var klockren hoppning upp till 4.44 och ett bastant tag om tredjeplatsen men 4.51 togs i andra försöket vilket betydde att Tobias Solberg fick en möjlighet att ta över bronsplatsen vilket han gjorde genom att ta i första. Ribban upp till 4.58 och en riktig kraftsamling betydde att han tog även denna höjd i tredje försöket! Tobias sparade sitt sista hopp på höjden då han tvingades upp en höjd till. Han rev dock sitt enda försök och SM-bronset till Harald var ett faktum!
Grymt stort grattis säger vi till Harald och hans coacher!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


SM-BRONS!

Sön 30 aug
Killarnas längdfinal i P17 blev delvis en upprepning från trestegsfinalen. Niklas Wall fick inte till det riktigt men satte 6.71 i tredje hoppet och fick göra ytterligare tre. Det blev dock inte något mer godkänt hopp och det enda godkända räckte fram till ett SM-brons! Grattis till SM-bronset som dessutom var klubbens 20:e medalj i mästerskapet!!!
David Thid satte 6.44 redan i första omgången och gjorde därefter ingen ökning vilket ledde fram till SM-poäng som sexa.
Vi hade ytterligare en kille med i form av Hugo Holmlund som sölutade 11:a på 5.97.
Comebackande Tilda Kapell fick till ett helt godkänt resultat med 3.43 i F19-staven. Placeringsmässigt blev det en 8:e plats men det var fyra tjejer på samma höjd och tog man i första försöket skulle det leda till en femteplats i det tajta startfältet!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


SM-GULD!

Arkivbild SM Uppsala Arkivbild SM Uppsala

Sön 30 aug
Teodor Borgius fick en efterlängtad revansch efter den olyckliga insatsen på SM där han tog ingångshöjden 4.23 och sedan rev ut sig.
Han gick in på 4.22 och tog i första försöket och tog därmed kommandot direkt om stavguldet för P17. Felfri hoppning upp till 4.48 som han tog i andra och då passade Felix Nyberg på att ta över ledningen genom att ta i första. På 4.53 blandade sig också Viktor Rydåker med i leken genom att ta i första liksom Teo medan Felix rev första och sparade sina hopp till nästa höjd 4.58 där allt avgjordes när Teo tog i första och de andra killarna rev ut sig. Därefter lades ribban upp på 4.70 men det blev för högt idag. Jättegrattis till SM-guldet Teo och coach Lotta!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


GULD och BRONS!

Lör 29 aug
Förhoppningarna var högt ställda på våra trestegskillar när P17-finalen avgjordes. Lite skadeproblem på vägen gjorde tipsen lite osäkra men det blev till slut medaljer för såväl Niklas Wall (guld) och David Thid (brons). Det var lite knepigt att bemästra hoppningen i början men i tredje hoppet fick Niklas till de 14.14 som senare skulle visa sig räcka till SM-guldet. David hade det lite knepigare att komma överens med hoppningen och fick inte tll ett godkänt hopp förrän i femte omgången där han fick till 13.68 vilket bar honom ända fram till bronsplatsen inför sista omgången där det åter blev ett icke godkänt hopp och jämnt hoppande Nils Thorin tog hand om silvermedaljen!
Vi säger förstås ett stort grattis till killarna och deras coacher!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


SM-GULD!

Arkivbild Friidrottsskolan Arkivbild Friidrottsskolan

Lör 29 aug
Det blev en makalöst dramatisk tävling för Jonatan Borg när P17-höjden avgjordes! Formen har verkligen stigit brant de senaste veckorna och det kändes som att det var något på gång. Bronsmedaljen på inomhusmästerskapet i Göteborg var en försmak på vad den spänstige Jonatan skulle kunna göra framöver. Han tog ledningen efter ingångshöjdens 1.83 och hade första rivningen på 1.95 som han tog i andra hoppet och halkade ner på andraplatsen efter att Jacob Thelander tagit i första. 1.97 togs av tre hoppare i första försöket då även Elliot Duvert blandat sig i leken och Jacob ledde på färre antal hopp. Så kom då avgörandet på 1.99 där bara Jonatan tog höjden och det i första försöket!
Guldet säkrat och tre försök på 2.01 som blev för högt denna dag men vilken tävling och ett jättegrattis till SM-guldet!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


Alannah fyra i finalen

Lör 29 aug
Det blev en ganska odramatisk final för Alannah som kom in på den tråkiga fjärdeplatsen på 15,48 i den hårda motvinden i ett tomrum med halvsekunden före och efter konkurrenterna.
Agnes hade det också tufft med motvinden och förmådde inte lyfta i finalen utan kom åtta på 12,80.
Nu ser vi fram emot dagens sista final som gäller tresteg för P17 med två heta medaljkandidater!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


Alannah till final!

Akkivbild Hammarbyspelen Akkivbild Hammarbyspelen

Lör 29 aug
Alannah Hellstadius tog en säker finalplats på korthäcken som heattrea på tangerat pers 15,30 och noterade 4:e tid bara hundradelen bakom stavkonkurrenten Sara Winberg!
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


Agnes till final!

Akkivbild IUSM Örebro Akkivbild IUSM Örebro

Lör 29 aug
Agnes Jansson knep en finalplats i 80 hä F15 med sjätte tid 12,47! Nu hoppas vi på att det går ner mot pers i kommande final! Linnéa Lindefalk tyvärr utslagen efter 13,06.
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!


Nu laddar vi för den andra
USM-JSM-helgen!

Lör 29 aug
Så är det då dags för den andra och avslutande USM-JSM-helgen! 
Fokuset har förflyttats till förutom USM:s löpgrenar även till Kristinehamn där JSM:s hoppgrenar avgörs.
Vi har goda förhoppningar att öka på vår redan gedigna medaljskörd på 15 medaljer med ytterligare några. Vi räknar till 7 st aktiva på topp-4 i statistiken så det blir en intressant helg att följa.
Lördag startar upp med tjejerna i Norrköping där trion Alannah Hellstadius, Agnes Jansson och Linnéa Lindefalk gör upp om SM-poängen på korthäcken. På hoppsidan är det två grenstarter under lördagen men inte vilka som helst utan tresteget för våra vassa P17-killar Niklas Wall och David Thid där duon toppar årsstatistiken samt höjd för P17 där Jonatan Borg kommer att kriga om medaljerna med en stigande formkurva! Söndagen vigs åt hoppargänget och "elakast" starttid av alla har Teo Borgius som måste gå upp i ottan för att starta stavhoppet redan klockan 10.15 med lite av favoritskap i form av statistiketta och svensk inomhusmästare. Sedan har vi en mycket glädjande comeback genom Tilda Kapell som vi hoppas kan kriga på medaljnivå i stavhoppet! Framåt sen eftermiddag har vi återigen en högintressant gren i P17-killarnas längd där trion Niklas Wall, David Thid och Hugo Holmlund kan håva in en hög med SM-poäng! En saom verkligen har tagit ett stort kliv framåt utvecklingsmässigt till den här säsongen är stavhopparen Harald Gemmel som kan hota på medaljsidan om allt går som det ska! Sista starten för helgen är Molly Freeman som hoppar längd och stänger vårt mästerskap klockan 18.00.
Resultat m.m. följer ni förstås på vår SM-sida!
Stort lycka till säger vi till alla aktiva och coacher!


5 medaljer avslutningsdagen!

Mån 24 aug
Nu börjar vi hämta andan efter den makalösa första
USM-JSM-helgen och räknar samman ytterligare 5 medaljer på söndagen! En prestation som etsar sig fast för lång tid framöver är vår trippelsegrare Markus Moberg som tog sitt tredje guld med en totalt överlägsen seger på 300 häck med 37,10!
Noah Bucht-Wesslén kom sjua på 41,33.
Vi fick ytterligare en trippelmedaljör i Nora Lundin som sprang hem guldet på 3000 meter med 10.14,58 och ett silver i sitt tredje lopp på ett dygn på 800 meter med 2.15,06!
Två medaljörer hittar vi i 200-metersfinalen för P17 som vanns av Viktor Wall som tog sitt andra guld för helgen på perset 21,69 och Jonathan Borg tog bronset efter ytterligare sänkning av perset från försöken och noterade 22,21! Hugo Holmlund sprang på 23,48 i försöken och gick inte vidare till final.
En till grym 200-meterskille hade vi i P19 i form av Paul Förnestig som dubbelpersade ner till 21,86 och kom fyra!
Kvar att redovisa från söndagen är släggkastarna Erik Ilison P15 som persade till sig SM-poäng på 44.28, Alva Enblad F16 kom sjua på nya perset 44.97 samt Linnéa Lindefalk F15 med 39.76 som nia.
Grattis till hela truppen till en magisk SM-upplevelse!
Sammanräknat blev det fantastiska
9 GULD - 3 SILVER - 3 BRONS - 8 POÄNGPLATSER
Nu väntar vi med spänning på kommande helg där juniorerna gör upp om hoppmedaljerna i Kristinehamn och ungdomarnas löpgrenar i Norrköping...   Till SM-sidan


SM-SILVER!

Arkivbild SM 20 Uppsala Arkivbild SM 20 Uppsala

Sön 23 aug
Nora Lundin avslutade sitt formidabla mästerskap med att plocka hem en silvermedalj på 800 meter! Efter att ha vunnit 1500 och 3000 så var det alltså tredje loppet inom ett dygn för Nora och mycket imponerande att orka ladda om och springa så snabbt som 2.15,06! Grymt jobbat och stort grattis till medaljerna!
Resultat   Till SM-sidan


HATTRICK i GULD!!!!

Arkivbild SM 20 Uppsala Arkivbild SM 20 Uppsala

Sön 23 aug
Markus Moberg gjorde det!
Han rensade prisbordet på samtliga guldmedaljer i de grenar han ställde upp i! Med det något komprimerade upplägget med bara två tävlingsdagar och därmed direktfinaler i de längre löpgrenarna fanns det utrymme för att köra alla tre grenarna 110 hä, 400 m och 300 hä med "bara" 4 lopp som insats...
Häckloppet på söndagen blev en formidabel uppvisning och styrkebesked och "bara" 300 meter att avverka med häckar till skillnad mot förra helgens 400 x 2. 37,10 klockades med en segermarginal på gigantiska två sekunder!
Vi bockar och bugar för uppvisningen och säger stort grattis!!!
Resultat


SM-BRONS!

Arkivbild Enskede IP Arkivbild Enskede IP

Sön 23 aug
Jonathan Borg bärgade sin andra bronsmedalj när han kom trea i 200-metersfinalen och sänkte sitt pers igen med 25/100 till 22,21!
Grymt jobbat och stort grattis!
Resultat


SM-GULD!

Arkivbild Enskede IP Arkivbild Enskede IP

Sön 23 aug
Nora Lundin tog en dubbel när hon sprang 3000 meter F17 dagen efter sitt 1500-guld!
Det var åter en ganska odramatisk seger med en marginal på drygt 5 sekunder till tvåan och ytterligare fem till trean i loppet. 
Jättegrattis till gulddubbeln!
Resultat


8 medaljer andra SM-dagen!

Lör 22 aug
Det blev ett härligt medalregn den andra USM-JSM-dagen då det kammades hem hela fem guld, två silver och ett brons!
Markus Moberg hade en tuff dag med tre lopp medräknat försöken på korthäcken men tog två ohotade guld på 110 häck med 13,71w och 400 meter där med sina 49,73 var 1,2 sekunder före tvåan i loppet! Noah Buckt-Wesslén var med i samma finallopp över 400 meter och plockade hem en fin femteplats på 52,52. Alannah Hellstadius gjorde en mycket stabil insats och var felfri upp till 3.48 i F16-stavhoppet och ledde efter första hoppet på 3.60 men rev sedan ur sig med en härlig silvermedalj som belöning!
100-metersfinalen för P17 bjöd på två medaljer genom Viktor Wall som knep guldet på nya perset 10,94 och bronset togs av likaså persande Jonathan Borg på 11,06 vilket han tangerade från försöken. Nora Lundin motsvarade favoritskapet och "lekte" hem 1500-metersfinalen för F19 till seger på 4.30,91. Guld blev det även på kastsidan genom Frida Krantz i F16 diskus på nya perset 40.49. Hon tog även fina poängplatser genom perset i kula 13.18 som gav en femteplats samt dagen innan fjärdeplats i spjut på 40.26. Sista medaljen att redovisa var ytterligare en kastmedalj som togs av Martin Sundberg när han tog silver genom nya perset 52.62 i P17-diskusen.
Grattis till superprestationer!  Resultat


SM-GULD!

Arkivbild SM 20 Uppsala Arkivbild SM 20 Uppsala

Lör 22 aug
Markus Moberg bärgade sitt andra SM-guld för dagen då han i överlägsen stil vann 400 meter som avgjordes i direktfinal efter seedning. Hans 49,73 innebar en segermarginal på en bit över sekunden. I samma heat sprang Noah Bucht-Wesslén till sig en femteplats på 52,52.
Grattis till guldet och fina lopp! Resultat


SM-GULD!

Foto: Sussi Lindefalk Foto: Sussi Lindefalk

Lör 22 aug
Frida Krantz krönte sin intensiva tävlingshelg med ett grymt SM-guld i diskus för F16! Tilda Bernhult satte ribban i första omgången med ett kast på 35.62 och Frida hade ett par 33-meterskast inför finalomgången. I fjärde kastet tog hon ledningen genom ett kanonkast på 39.04 och när guldet var säkrat laddade hon iväg diskusen ända fram till det nya perset 40.49! 
Grattis till SM-guldet Frida! Resultat


SM-SILVER!

Arkivbild Enskede IP Arkivbild Enskede IP

Lör 22 aug
Martin Sundberg knep en härlig silvermedalj i P17-diskusen efter att ha satt nytt pers med 52.62 vilket kom i fjärde omgången att ha säkrat finalkastningen i andra omgången. Det var total Stockholmsdominans med Tureberg på guld och bronsplats.
Grattis till SM-silvret Martin! Resultat


SM-SILVER!

Arkivbild Enskede IP Arkivbild Enskede IP

Lör 22 aug
Alannah Hellstadius gjorde en av sina bästa tävlingar när det gällde som mest och stavhoppet för F16 avgjordes i Sollentuna. Felfri hoppning upp till 3.48 innebar ledning då samtliga rivit ut sig förutom Sara Winberg som inte gått in i tävlingen än. Ribban lades upp på 3.60 där båda rev men Sara tog i sitt andra försök och Alannah rev ut sig men var nog ganska nöjd med sin insats!
Grattis till SM-guldet Alannah! Resultat


SM-GULD!

Arkivbild Enskede IP Arkivbild Enskede IP

Lör 22 aug
Markus Moberg var ännu ett av våra största guldhopp på lördagen och rusade in på 13,89 i godkänd vind som snabbaste kille i korthäckens P17-försök. I finalen var det inget snack om saken heller när han stormade in på 13,71 som överlägsen segrare men tyvärr lite för mycket vind i ryggen.
Grattis till SM-guldet Markus! Resultat


SM-GULD!

Arkivbild SM 20 Uppsala Arkivbild SM 20 Uppsala

Lör 22 aug
Nora Lundin var en av de största guldfavoriterna under denna
JSM-helg och motsvarade alla förväntningar med bravur.
Med en sjätteplats på stora SM i bagaget blev det en ganska behaglig resa fram till 1500-metersguldet via 4.30,91 och segermarginalen stannade på knappt 10 sekunders marginal!
Grattis till SM-guldet! Resultat


SM-BRONS!

Arkivbild Enskede IP Arkivbild Enskede IP

Lör 22 aug
Jonathan Borg tog en av direktplatserna i 100-metersfinalen för P17 via nya perset 11,06 i försöken och en tangering i finalen gav ett härligt SM-brons! Grattis till SM-bronset Jonathan! Resultat


SM-GULD!

Arkivbild IJSM 20 Göteborg Arkivbild IJSM 20 Göteborg

Lör 22 aug
Viktor Wall gjorde två fantastiska 100-meterslopp när P17-killarna gjorde upp om 100-meterstiteln! Pers i försöken med 10,95 följdes upp med ännu en hundradel och resulterade i en ohotad guldmedalj! Grattis till SM-guldet Viktor! Resultat


Fin start på mästerskapshelgen!

Lör 22 aug
2 medaljer, 3 poängplatser och 3 pers.
Så summerar vi första JSM-dagen som uteslutande var kastarnas dag i Norrköping. Grete Ahlberg tog sitt (om "släggan räknat rätt...) 12:e SM-guld när hon hade de sex längsta kasten i K22-släggan och Erik Illison knep bronset i P15-spjutet på perset 49.54.
Två fjärdeplatser genom Linn Harryson i F17-släggan på perset 53.45 och likaså persande Frida Krantz i F16-spjutet på 40.26. Ytterligare en poängplats genom sjätteplacerade Alexander Lindefalk i P17-killarnas slägga och till sist hade vi Ida Forss som åtta i K22-släggan. Sammanställning av de splittrade USM-JSM-tävlingarna kommer att göras på en egen SM-sida! Resultat


SM-BRONS!

Arkivbild IUSM 20 Örebro Arkivbild IUSM 20 Örebro

Lör 22 aug
Erik Illison knep den andra medaljen för dagen när han persade upp till 49.54 i P15-spjutet och tog hem en bronsmedalj! Det var en tight kamp om bronset som togs hem med 3 dm marginal samtidigt som det fattades 65 dm upp till silvret. Överlägsen segrare var Leon Bodén, misstankar om att pappa är förre storkastaren Patrik...?
Stort grattis Erik! Resultat


SM-GULD!

Arkivbild SM 20 Uppsala Arkivbild SM 20 Uppsala

Lör 22 aug
Grete Ahlberg tog sitt 12:e SM-guld när första dagens JSM-tävlingar avgjordes i Norrköping! Grete inledde med att kasta släggan 61.94 och avgjorde i praktiken guldkampen redan där. En stabil serie med 6 godkända kast och det bästa på 62.64 och samtliga över 60 meter såg till att alla hennes kast var bättre än övrigas i startfältet!
Stort grattis Grete! Resultat


SM-tävlingar

Ons 19 aug
I helgen kommer tre stycken SM-tävlingar att äga rum: JSM-USM17 i löpgrenar i Linköping, JSM-USM17 i kastgrenar i Norrköping och USM i hoppgrenar i Sollentuna.
Klubben har 8 stycken aktiva med i Linköping,11 stycken aktiva med i Norrköping och 3 stycken i Solletnuna. Håll bl.a. ögonen på P17-klassen då detta var åldersklassen där klubben samlade mest SM-poäng av alla klubbar i hela landet under inomhussäsongen. Med i helgen hittar vi även ett par Hammarbyare som lyckades bra i förra helgens Stora SM, bronsmedaljören Grete Ahlberg, fyran Markus Moberg och sexan Nora Lundin.
 
Linköping
Paul Förnestig, 200m
David Thid, 100m
Jonatan Borg, 100m, 200m
Viktor Wall, 100m, 200m
Hugo Holmlund, 200m
Markus Moberg, 110mh, 300mh, 400m
Noah Bucht Wesslén, 300mh, 400m
Nora Lundin, 800m, 1500m, 3000m
 
Norrköping
Grete Ahlberg, slägga
Martin Sundberg, diskus, kula
Alexander Lindefalk, slägga
Erik Ilison, kula, slägga, spjut
Ida Forss, slägga
Embla Wihk, kula, diskus
Linn Harryson, slägga
Frida Krantz, kula, diskus, spjut
Alva Enblad, slägga
Linnea Blidborg Stenberg, diskus
Linnea Lindefalk, slägga

Sollentuna
Agnes Jansson, Längd, tresteg
Alannah Hellstadius, stav
Kalle Aldskogius, längd


3 medaljer på SM

Foto: deca text & bild Foto: deca text & bild

Mån 17 aug
Det blev 3 medaljer på SM som avgjordes i helgen i Uppsala. Fördelnngen blev 1 silver och 2 brons.
Sandra Knezevic gjorde en superprestation. Först vann hon sitt försöksheat på 400m glidandes på 55,45. Sedan i finalen gjorde hon ett härligt lopp och slog personligt rekord med fina 54,08, vilket belönades med en silvermedalj.
Grete Ahlberg visade att hon bibehåller sin stabila nivå med medalj i svenskt mästerskap varje år. Det blev nu ett brons med stabila 64,13 i slägga.
Erik Ehrlin lyckades ta ett brons i tresteget trots att Erik haft skadeproblem som stört upptrappningen till SM rejält. Bronsresultatet: 15,40.

Övriga poängplatser
Markus Moberg gjorde två stycken kanonlopp på 400mh.
Redan i försöken blev det nytt stort personligt rekord med 52,50.
I finalen kapade han av ytterligare en halvsekund på perset med 52,03 som gav en fjärdeplats.
Nora Lundin gjorde en fin prestation när hon tog sig till final på 1500m där hon tog en poängplats i ett lopp med snabbt tempo på 4.26,38. Hon korsade mållinjen som sexa.
Matt Brown deltog i en diskusfinal som fått mycket uppmärksamhet i media. Matt lät sig dock inte påverkas av omständigheterna och tog en härlig poängplats till klubben när han kom sexa med 47,83.

Sön 16 aug
Markus Moberg storpersade för andra dagen i rad ner till 52,03 på långhäcken från sin svårsprungna 8:e bana och belönades med en fjärdeplats i sitt första seniormästerskap! Precis som i försöken gjorde Markus sin starkaste del av loppet de sista 120 meterna då han från ytterbanan såg att han låg sist i fältet och avancerade starkast av alla i finalfältet. Med en bana längre in i fältet hade det kunnat bli medalj. Det var knappa halvsekunden från pallen denna gång men ger mersmak inför framtiden. Stort grattis Markus och coach Lotta!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Tung dag för Teo

Sön 16 aug
Teodor Borgius hade det svårt att få till det när stavhoppet avgjordes på SM:s sista dag. Ingångshöjden 4.23 togs i första försöket men sedan tog det stopp på 4.41 och det var en besviken Teo som hade större ambitioner än så. Det blir till att komma tillbaka på JSM och visa var skåpet ska stå!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Grymt perslopp igen gav 4:e plats!

Sön 16 aug
Markus Moberg storpersade för andra dagen i rad ner till 52,03 på långhäcken från sin svårsprungna 8:e bana och belönades med en fjärdeplats i sitt första seniormästerskap! Det var knappa halvsekunden från pallen denna gång men ger mersmak inför framtiden. Stort grattis Markus och coach Lotta!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


SM-poäng för Matt!

Lör 15 aug
Matt Brown hade det struligt de två första omgångarna i diskusfinalen men lyckades få till en bra träff i tredje kastet med 47.52 som skulle räcka för att få köra tre kast till på en femteplats. Två till stabila 47-meterskast kom med 47.83 men Matt gled ner ett pinnhål efter att Theodoir Walther fått till ett 49-meterskast. Daniel Ståhl och Simon Pettersson var outstanding denna dag och de enda som kastade över 60 meter.
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Svårt för Paul och Dennis

Lör 15 aug
Våra sprintrar fick det svårt från sina andrabanor i försöken på 200 meter. Paul Förnestig var först ut i andra heatet och kämpade sig in på 22.47 i -1,9 och Dennis Otieno hade ännu mera motvind med -2,4 och noterade 22,04 vilket inte räckte till avancemang då det bara var de två första i varje heat som fick en finalplats och två tider. Första heatet hade medvind vilket ställde till det för de två nästkommande heaten.
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


BRONS till Grete efter raffel!

Lör 15 aug
Grete Ahlberg visade återigen på styrka i mästerskapssammanhang när hon bärgade släggbronset efter en högdramatisk final. Det blev raffel dels om guldet och om bronset. Det såg stabilt ut efter första kastet som mätte 63.68 och hon tog ett grepp om bronset efter duon Ida Storm och Tracy Andersson som båda seglade iväg i längder som var tufft för Grete. I tredje omgången gock sedan Eleni Larsson upp på pallen med sina 63.74 men i femte omgången svarade Grete upp med 64.13 och det blev en spännande slutvända som dock inte ändrade prispallen. Grattis till silvret Grete!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Storpers gav SM-SILVER!

Lör 15 aug
Sandra Knezevic gjorde ett fantastiskt 400-meterslopp i finalen när hon persade med dryga halvsekunden ner till 54,08! Moa Hjelmer var det inget att göra åt som mästarinna på 53,39 och bronset kneps av hemmalöperskan Klara Helander som persasde med sekunden ner till 54,59. Grattis till SM-silvret!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Tufft lopp gav SM-poäng till Nora!

Lör 15 aug
Nora Lundin var i sin första seniorfinal när 1500 meter avgjordes i en het gryta där termometern stigit upp över 32 grader. Till skillnad mot försöken gick det indan rejält redan från start när Hanna Hermansson och Sara Christiansson anförde. Det blev två grupper efter halva loppet där Nora bet sig fast och inte släppte taget. Enligt Nora själv efter loppet gick det lite för fort men troligtvis gav den medföljande taktiken sjätteplatsen och SM-poängen och 4.26,38 var bara sekunden från perset. Hanna segrade med Sara som tvåa före en starkt persande Alice Millan.
Stort grattis till prestationen och dina första SM-poäng i seniorsammanhang!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Grymt häcklopp gav finalbiljett!

Lör 15 aug
Markus Moberg var först ut av de våra på lördag som redan vid 10-tiden noterade 29 grader i skuggan. Han sprang i det andra av två försöksheat på 400 häck med två direktplatser och fyra tider i potten. Vid utgången av andra kurvan hade han bara en löpare bakom sig men ett greymt upplopp resulterade i att han till slut var nära att knipa andraplatsen. Det fattades ynka 5 hundradelar men det spelade mindre roll då hans nya pers 52,50 innebar finalplats med fjärde bästa tid!
Följ mästerskapet på vår SM-sida!


Heatseger och final för Sandra!

Fre 14 aug
Sandra Knezevic hängde inte på i rusningen upp till 150 meter i 400-försöken men började sedan jobba sig in i loppet och kunde kontrollera fältet på upploppet när hon tog sig vidare som heatsegrare på 55,45 före hemmalöperskan Klara Helander!


Gretes uppvärmningskast räckte!

Fre 14 aug
Grete Ahlberg hade inga sopm helst problem att gå till lördagens släggfinal med ett enligt henne ett "skitkast" på 62.40 och kunde packa väskan då kvalgränsen låg på 55 meter!


Idag börjar SM!

Ons 12 aug
Nu är det äntligen dags för en av årets höjdpunkter när stora SM avgörs under tre dagar i Uppsala. Det blir ett mycket speciellt mästerskap under den rådande pandemin och alla har inte tävlat för att klara kvalkraven som är uppsatta för att begränsa deltagarantalet men vi ställer upp med en trupp på 12 aktiva som vi kommer att följa på plats med löpande rapporter och bilder!
SM-sidan hittar ni här!


SM-sidan upplagd!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Fre 14 aug
Idag inleds den första av tre dagars SM i Uppsala!
Klubben har 10 stycken deltagare just nu som planerar att komma till start. Roligt att vi har ett par av våra yngre förmågor som kommer till start.

Grete Ahlberg, slägga
Erik Ehrlin, tresteg
Filippa Ramberg, 1500m
Nora Lundin, 1500m
Markus Moberg, 400mh
Teodor Borgius, stav
Matt Brown, diskus
Amir Shaker, 110mh
Dennis Otieno, 200m
Paul Förnestig, 200m
 
SVT sänder live enligt nedan:
Fre: 16:00-19:45
Lör: 13:30-18:45
Sön: 11:00-15:20


Nu ställer vi om även våra
barn- och ungdomslopp

Tis 11 aug
Efter uttalande från Folkhälsomyndigheten den 4 aug ser vi inte det längre som möjligt att kunna genomföra Lilla/Mini senare i augusti på plats som vi hoppats. Därför öppnar vi nu upp möjligheten för alla barn och ungdomar att uppleva årets digitala upplaga av Midnattsloppet Sverige. Passa på och gör Midnattsloppet till en familjeaktivering, samla kompisgänget, laget eller klassen och spring tillsammans. 

Vi gör nu en helt egen digital upplaga för Lilla Midnattsloppet från 16 till 23 augusti. 
Under loppet kommer det att spelas en mix av samba (som är så klassiskt för Midnattsloppet), pepp och musik från vår ambassadör och artisten Mariette samt att det kommer vara en härlig blandning med allt ifrån Miss Li, Anis Don Demina till ny musik från Benjamin Ingrosso och mycket mer.

Att springa Lilla Midnattsloppet Sverige – Spring där du är, kostar 195 kr och i det ingår en deltagartröja från adidas, medalj, digitalt diplom, en nummerlapp och en länk till den nya Midnattslopps-appen. Vi hoppas att alla barn- och ungdomar kommer ett dansa fram i löpspåret och få uppleva ett riktigt roligt Midnattslopp – fast från precis där man är.

Minimil
Även för dom yngsta, 2-7 år, gör vi en egen digital upplaga, MiniMil Sverige – Spring där du är. Skapa en egen bana hemma, höj volymen i deltagarappen via mobilen och låt barnen ha riktigt skoj i sitt alldeles egna lopp. Vi kommer att höja upplevelsen så att barnen får höra rolig musik via deltagarappen och din mobil. Sträckan barnen springer är valfri. Sträckan för ordinarie MiniMil är 300 meter men du som förälder väljer i år själv vilken sträcka som passar bäst. 

Att springa MinMil Sverige – Spring där du är, kostar 150 kr och i det ingår en deltagartröja från adidas, medalj, digitalt diplom, en nummerlapp och den nya Midnattslopps-appen. Det här är ett barnlopp för alla i åldrarna 2-7 år. 


Fina prestationer i helgen!

Mån 10 aug
Många fina insatser presterades i helgen! Det tävlades framför allt på Landslagsutmaningen i Söderhamn och SAYO i Sollentuna. I Söderhamn gjorde många sitt allra första landskampsuppdrag någonsin!

Söderhamn
Viktor Wall gjorde ett bra lopp på 200m och noterade goda 22,01 i motvind.
David Thid slog nytt personligt rekord i tresteg med fina 14,18.
Niklas Wall fick tyvärr inte till det denna gång i tresteg men noterade ändå 13,46.
Markus Moberg sprang 110mh i snudd på halv orkan men lyckades ändå vinna och springa ännu ett lopp under 14 sekunder, 13,91.
Nora Lundin gjorde ännu ett fint lopp på 1500m och vann när hon noterade 4.30,00.
Alannah Hellstadius hoppade stav och stannade på 3,30.
Grete Ahlberg vann släggtävlingen på 63,88.
Martin Sundberg fick inte riktigt till det i diskusen och stannade på 45,82.
Teo Borgius hoppade stav och nådde 4,30.
Här finns resultaten.
SAYO
Det var svåra förhållanden med mycket kraftig motvind i rundbaneloppen vilket försvårade det rejält i framför allt 200m-loppen.
Paul Förnestig slog nytt personligt rekord på 100m, 11,03.
Även Arvid Wändesjö slog nytt personligt rekord på 100m med 11,31.
Jonathan Borg slog utomhuspers i höjd med 1,92.
Nora Lundin slog utomhuspers i 800m med tiden 2,13,82.
Frida Krantz slog dubbla pers i diskus och spjut med noteringarna 35,27 diskus och 36,23 spjut.
Här finns resultaten.


Lycka till!

Lycka till önskar vi David, Viktor, Martin, Niklas, Teo, Markus och Alannah samt Nora och Grete som ansluter i Söderhamn! Lycka till önskar vi David, Viktor, Martin, Niklas, Teo, Markus och Alannah samt Nora och Grete som ansluter i Söderhamn!

Fre 7 aug
Våra nio landslagsuttagna samlades på fredag för avfärd till lördagens Landslagsutmaning i Söderhamn där våra 17-19-22 årslag drabbar saman för en kamp enligt Finnkampsberäkning.
Betingelser är enligt egna åldersklasserna när det gäller höjder och vikter men resultaten slås samman i en kombinerad resultatlista och killarna och tjejernas poäng räknas samman. Mer info nedan!
Truppen   Tidsprogram   Livestreaming


9 hammarbyare uttagna till landslaget!

Ons 5 aug
Mycket glädjande är att 9 stycken hammarbyaktiva har blivit uttagna till landslaget för tävlingen "Landslagsutmaningen" som går i helgen i Söderhamn. Två aktiva per gren har tagits ut.
Detta är mycket sannolikt ett rekord i antalet hammarbyare som blivit uttagna till landslaget vid ett och samma tillfälle!
De uttagna är följande:
Viktor Wall, 200m
Markus Moberg, 110mh
Teo Borgius, stav
David Thid, tresteg
Niklas Wall, tresteg
Martin Sundberg, diskus
Nora Lundin, 1500m
Alannah Hellstadius, stav
Grete Ahlberg, slägga


Fin prestation av Niklas Jonsson!

Foto: Deca text & bild Foto: Deca text & bild

Mån 3 aug
I förra veckan gick SM i halvmarathon. Här hade vi vår starke löpare Niklas Jonsson med. Niklas gjorde en finfin insats när han kom på 10:plats med tiden 1.07.08.
Viktor Wall satte nytt personligt rekord på 200m och första gången under 22 sekunder i godkänd vind. 21,88 lyder det nya perset vilket innebär att Viktor nu toppar sverigestatistiken i grenen.
Niklas Wall hoppade tresteg och satte nytt utomhuspers med 13,75.
Teo Borgius gjorde en stabil insats när han hoppade 4,53 på en stavtävling i Norrköping.
Tilda Kapell och Alannah Hellstadius var också med på stavtävlingen och nådde båda höjden 3,48.
Nora Lundin sprang 3000m och sprang in sig som Sverigeetta i F17-klassen med 9.52.42.
David Svensson hoppade längdhopp och fick till ett hopp på 6,87.
Paul Förnestig gjorde en tävling på 200m och noterade goda 22,30w.
Agnes Jansson noterade 10,96 i en trestegstävling.
Alva Enblad slog nytt personligt rekord i slägga med 44,80.
Noah Bucht Wesslén sprang 400m och noterade tiden 52,70.
Filippa Ramberg tävlade i 1500m och sprang in på resultatet 4.52.52.

Nyhetsarkiv
Augusti 2020

Utökade artiklar här nedan