Erik fyra i regnig final

Sön 30 jul
Erik Ehrlin fick inte till längderna i trestegsfinalen och låg länge parkerad på åttondeplatsen och fick göra alla finalhoppen och lyckades få till avancemang en placering genom 14.83 i femte och upp till fjärdeplatsen i sista med säsongsbästat 15.20.
Följ mästerskapen på SM-sidan här!


Viktor åtta i busväder

Sön 30 jul
Viktor Wall och de övriga finaldeltagarna på 200 meter hade ingen tur med vädret då det slog om snabbt till regn och blåst med motvind på upploppet. Inga snabba tider noterades och Viktors 22,04 resulterade i en åttondeplats.
Följ mästerskapen på SM-sidan här!


Svåra vindar för Teo

Sön 30 jul
Teo Borgius gick in på 4.85 i stavhoppsfinalen och fick känna på de luriga vindarna som kastade i riktning och styrka vilket gjorde att det krävdes tre försök för att få till nollan i protokollet. För att komma in i tävlingen på allvar stod han över och satsade på 5.05 som nästa höjd men hade inget bra försök på höjden och det blev en åttondeplats i slutändan. Chans till revansch på JSM om två veckor som avgörs i Helsingborg.
Följ mästerskapen på SM-sidan här!


"Mr Pers" femma i finalen!

Lör 29 jul
"Mr Pers" Arvid Wändesjö avslutade andra dagen av SM med att återigen persa på korthäcken i finalen. Det nya lyder på 14,43 och belönades med en femteplats och det ser mycket lovande ut inför JSM som är på ingång!


Matilda åtta i sin första SM-final

Lör 29 jul
Matilda Borg hade en svår uppgift från sin innerbana att hänga på de snabbaste tjejerna och tappade lite nark upp till vändningen och försökte täppa till i sista kurvan men orkade inte riktigt ända fram och fick ta med sig en åttondeplats i sin första SM-final.


Niklas åtta i finalen efter nytt pers

Lör 29 jul
Det blev en händelserik längdhoppsfinal med bra toppbredd.
Niklas Wall inledde med ett tramp på ett 7-metershopp följt av 6.89 vilket ledde fram till att han behövde en bit över 7 meter för att få fullborda alla omgångarna. Stort fokus och laddning lyfte honom fram till det nya perset 7.26 vilket räckte till finalhoppning men det blev ingen ökning därefter utan han stannade på en åttondeplats.


Pers belönades med finalplats

Lör 29 jul
Nytt pers för Arvid Wändesjö i försöken på korthäcken bäddade för en finalplats som trea i loppet med totalt fjärde tid.


Matt 8:a i finalen

Lör 29 jul
Matt Brown nådde sin målsättning att få kasta alla kasten i diskusfinalen och nypa åttondeplatsen. Redan i första kastets 46.70 befäste han positionen och behöll den hela vägen fast han avstod de sista två kasten pga. känning.


Viktor till final!

Lör 29 jul
Viktor Wall sprang i det snabba förstaheatet på 200 meter där topp-2 skulle få springa final samt endast två tider på de tre loppen.
Nytt säsongsbästa på 21,87 och andra tid eftersom trean var hundradelen före medförde en spännande väntan som avslutades
med att ingen hade snabbare tid och finallöpning kunde förberedas troligtvis på bana 1.


Ingen final för Markus

Lör 29 jul
Det blev en tuff uppgift från ytterbanan och efter två snabba försöksheat räckte inte Markus Mobergs 54,53 som fyra i heatet för en finalbiljett. Nu blir det till att ladda om inför JSM istället!


Ett hopp räckte för Teo

Lör 29 jul
Teodor Borgius gick in på 4.75 i stavhoppskvalet och tog enkelt i första vilket skulle visa sig resultera i en finalbiljett!
Erik Ehrlin gick till direktfinal då kvalet utgick i tresteg.


Niklas till längdfinal!

Fre 28 jul
Niklas Wall inledde längdkvalet starkt från start med ett hopp på 7.08 och endast 12 cm från direktkvalgränsen. När han så satte 7.16 i andra kändes det ganska klart med en plats i lördagsfinalen vilket det också blev med en avslutning på 7.08 igen.
Niklas klart bästa tävling på länge och förhoppningarna finns om en bra finalplacering.


Guld efter dubbla mästerskapsrekord

Fre 28 jul
Det blev en uppvisning av Grete Ahlberg som satte de andra på plats genom dubbla mästerskapsrekord först i femte omgången då hoin ökade på sitt ledarresultat från 67.32 till 69.49 efter att ha känt sig hotad bakifrån och spädde sedan på till ytterligare ett MR 69.67. Ett grymt stort grönvitt grattis till guldet!


Snöplig hundradel fattades

Fre 28 jul
Esther Sahlqvist var hundradelen från att ta andraplatsen i försöksheatet och direktplats till 100-metersfinalen ledde fram till en snöplig 9:e plats alldeles utanför finalen.
Följ mästerskapen på SM-sidan här!


Matt i SM-final!

Fre 28 jul
Matt Brown överträffade sin egen analys om finalchanser när han klippte till med 45.81 i andra omgången och avancerade upp till finalplats som han höll hela vägen in i det 15 man stora startfältet och kan ladda inför lördagens SM-final!


Matilda i SM-final!

Fre 28 jul
Matilda Borg var ute efter revansch efter petningen från IYOF och körde på hårt även om det bara var två tjejer som skulle bort inför finallöpningen på 400 meter. In som trea säkert vidare med sina 56,47 och omladdning inför lördagens final.
Alexander Pilgrim fick inte till det riktigt på 400 meter och efter ett ganska stelt lopp kom han in på 50,22 och ingen final utan omladdning inför eftermiddagens 100-metersförsök.


Viktor ansluter till SM-truppen

Sön 23 jul
Viktor Wall tog chansen att komplettera SM-truppen när han noterade 21,95 på 200 meter och klarade kvalgränsen vid torsdagens Sommarspel i Eskilstuna.
Flera av våra aktiva passade på att slipa formen inför kommande helg i Söderhamn. Arvid Wändesjö sprang korthäcken på 14,58 och var nära sjumetersgränsen i längd med 6.96 men fick se sig slagen av Niklas Wall som noterade 7.03. Matilda Borg preparerade med en 300-ing på 40,70 och Agnes Jansson förbättrade säsongsbästat i längd med 5.24. Ellen Forsell stötte kulan 13.18 och kastade F17-släggan 53.84.   Alla resultat här!


Helgkollen

Sön 16 jul 
Några aktiva som vi hittar i resultatlistorna runt om i helgen.
Ricky Wahlberg aktiverade sommarlovet med att ta tre grensegrar på Ölandspelen. Kula vanns på 12.94, diskus på 48.31 och avslutningsvis höjdhopp som man inte brukar se som tredje gren när det gäller kastare och här var han uppe på pershöjden 1.72.
Bottnarydskastet gästades av Martin Sundberg som fick iväg diskusen 43.22 och Grete Ahlberg som vässade på årsbästat till 69.56. Avslutningsvis så blev det ingen löpning för Alexander Pilgrim på U23-EM då det svenska laget växlade bort sig i den första växeln i försöken. Resultat Ölandsspelen och Bottnarydskastet.


Funktionärsinsats
Hammarby Friidrott under 2023

Fre 14 jul 
Hammarby Friidrott är en ideell förening som bedriver en öppen och bred friidrottsverksamhet, där alla aktiva kan idrotta i nivå med sina egna förutsättningar och ambitioner.
Idag består föreningen av ca 1600 medlemmar varav ca 800 aktiva.
Verksamheten finansieras vanligtvis till ca 65 % av våra
arrangemang då i första hand Midnattsloppet som i år går lördag 19 augusti. För att vi skall kunna fortsätta bedriva vår verksamhet med hög kvalitet är det mycket viktigt att våra medlemmar medverkar som funktionärer. Speciellt viktigt är att man ställer upp som funktionär på Midnattsloppet. Istället för att man, som i de flesta andra föreningar, tvingas sälja salamikorvar, bingolotter, julkort eller liknande så behövs hos oss att man ställer upp som funktionär i Midnattsloppet. Därför vill vi att ALLA klubbens medlemmar bidrar med funktionärer till loppet. Du anmäler dig som funktionär via länk på klubbens hemsida under ”klubbinformation”.
Nedan ser du den totala mängden funktionärsdagar som gäller i olika åldersgrupper under 2023.
7-9 år födelseår 2016-2014
En person över 18 år vid Midnattsloppet
+ att som förälder hjälpa till vid interna
arrangemang där ditt barn deltar.
10-12 år födelseår 2013-2011
En person över 18 år vid Midnattsloppet
+ 2 ytterligare funktionärsdagar.
13-15 år födelseår 2010-2008
Du själv + en person över 18 år vid Midnattsloppet
+ 2 ytterligare funktionärsdagar.
16 år och äldre födelseår 2007-
Du själv + en person över 18 år vid Midnattsloppet
+ 5 ytterligare funktionärsdagar.


Maggie i kanonform!

Mån 10 jul
Maggie Dahllöf fick till sitt livs serie när hon stötte kula på Björlanda TF Games som arrangerades av IF Kville.
En superserie där samtliga stötar var över det gamla personliga rekordet med 17-årskulan varav den längsta mätte hela 13.28!
Ytterligare fyra stötar en bra bit över 12 meter och den sämsta på 11.97! Det blev även spjut för Maggie där det noterades näst längsta kastet i karriären med 41.77. Resultaten här!
Uppe i Bollnäs och Fortumspelen hade vi veteranrepresentation genom Håkan Johansson som kastade diskus 31.45 och slägga 35.03 med M60-redskapen. Resultaten här!


Erik och Ellen på hembesök

Lör 8 jul
Erik Ehrlin besökte sina gamla hemmabanor när han hoppade på Julichansen som avgjordes på Ekängen i Eskilstuna. Stabil igen över 15 meter med uppmätta 15.03 och överlägsen seger.
Dennis Otieno och Viktor Wall sprang 100 meter där Viktor kom tvåa på 11,04 och Dennis bröt loppet.
Ett par diskuskastare hade också hittat till smedstaden där Ricky Wahlberg tog hem P15-klassen på 48.95 och Martin Sundberg kom tvåa i seniorklassen  med sina 42.21. Resultaten här!
Ellen Forsell begav sig strax utanför dörren när hon knallade upp till Röstuhage och stötte F17-kulan 12.74 och F17-släggan 56.45 med övertygande segrar i båda disciplinerna. Resultaten här!


Tät fight och 70 meter på gång

Tor 6 jul
Säsongens stabilaste tävling och en nöjd Grete Ahlberg sammanfattade insatsen som den bästa i år efter att ha vunnit släggtävlingen på Karlstad GP med att ta tre bra skalper som på papperet var vassare i statistiken. Inledningskastet 67.67 gjorde att hon tog tag i taktpinnen omgående före polskan Aleksandra Śmiech som inledde med 66.16. I tredje omgången ökade Grete på till 68.12 vilket krävdes för att hålla en ökande Śmiech bakom sig.
I fjärde omgången blandade sig belgiskan Vanessa Sterckendries och den andra polskan Katarzyna Furmanek med i leken med kast på 67.03 respektive 66.98 och när Śmiech ökade på till 67.85 i femte såg det hotfullt ut. Grete satsade fullt i de tre sista kasten och i det sista var det max som gällde och släggan snuddade vid 70-meterslinjen men tyvärr ett par decimeter utanför kastsektorn. Ingen av de andra tjejerna lyckades öka på sina resultat så Grete kunde inkassera en mycket meriterande vinst i kamp med bra kastare. Andra svenska blev som tippats Rebecka Hallerth vilken just nu ses som det största hotet när SM avgörs i Söderhamn.

Tis 4 jul
Det sattes sex nya klubbrekord under VU-helgen!
Esther Sahlqvist K + F17 100 meter 11,68
Christoffer Belec P16 diskus 44.95
Elias Kapell P17 längd 6.93
Maggie Dahllöf F17 spjut 44.48
Gwen Fagerström F14 tresteg 11.43
Stort grattis till de nysatta rekorden!

Nyhetsarkiv
Juli 2023


Utökade artiklar här nedan!


VU-spelen fredag

Lör 1 jul
Årets upplaga av Världsungdomsspelen avgörs på Slottsskogsvallen och vi plockar lite godbitar från första dagens tävlingar som hade stor dominans av häcklopp och många grönvita starter.
Benjamin Wilkinson persade ner under 43 sekunder till 42,97 och en femteplats på P15 300 häck. Även tjejrepresentation där Tyra Sparv knep en tredjeplats på nytt pers 45,74 och spädde sedan på med en andraplats i stentuff konkurrens i längd med det nya prydliga perset 5.56. Även några vassa prestationer på korthäcken för tjejerna där My Lindberg persade ner till 12,28 i F15-finalen som fyra och Malva Lönn knep segern i F14 på kanontiden 12,08.
På kastsidan visade Maggie Dahllöf på bra form när hon persade till sig tredjeplatsen i F17 på nytt pers 44.48. Glädjande besked från stavhoppet där Alannah Hellstadius åter stod för fin hoppning med nya årsbästat 3.47. Avslutningsvis ett par fina medeldistansprestationer där Neo Hall var snubblande nära dröm-2 med sina 2.00,57. Kanske det hade gått vägen med start i A-heatet i stället. Ivar Janson får representera återväxten när han via fina 1.35.80 persade till sig fjärdeplatsen i P13-killarnas 600 meter.
Massor av grönvita resultat hittar ni förstås i resultatlistan här!


VU-spelen lördag

Lör 1 jul
Lördagens tävlingar på Slottsskogsvallen bjöd på en rad positiva besked framför allt för våra kommande SM-deltagare som visar att formen är på väg åt rätt håll. Mycket fokus på kort och långsprint denna dag där seniorernas 100 meter hade massivt grönvitt deltagande anförda av Dennis Otieno som går som en klocka runt 10,35 och så även denna gång då han vann klart med vindmätaren på snöpliga +2,1. Där bakom visade Viktor Wall på att återkomsten till de vassa tiderna är i annalkande då han noterade 10,97 i försöken i godkänd vind. B-finalen vanns av Alexander Pilgrim på 10,86 så vi anar en rejält stigande form på honom framöver.
Men de äldre killarna får ursäkta, dagens absolut grymmaste sprintlopp gjorde utan tvekan Esther Sahlqvist som fullkomligt mosade sitt pers när hon rusade in som trea i F17 och skrev in 11,68 i perskolumnen! Bland helgens absolut mest intressanta starter gjorde vår helt nya sprinter Cedric Boateng som efter sina kanonlopp på Källbrink när han tog hem DM-guldet ställdes mot flera nivåer starkare motstånd i det massiva startfältet. Försöksloppet togs hem överlägset på nya perset 11,64 och frågan är om han tömde onödigt med krafter för att säkra finalplatsen där han återupprepade tiden och kom sexa bland P16-killarna. Fortsättning följer var säkra på det! Sista kortsprintrapporten kommer från F14-tjejen Gwen Fagerström som via heatseger in till finalen sprang till sig en fin tredjeplats. Fortsättning följer för Gwen men då i tresteg där hon kom fin tvåa i kvalet med nästan 60 startande tjejer i F15 på nya perset 11.41. Vi ser fram emot söndagens final med stort intresse! Vi tar en snabbkoll bland de yngre innan vi återgår till de äldre genom att omnämna Tyra Sternlind som inledde med att vräka iväg F14-spjutet hela 33.72 som skulle ta henne till topp och ingen kunde matcha under tävlingens gång. Åter till de äldre som sagt och vi landar liksom längdhopparna i i en häftig toppuppgörelse med två grönvita inblandade i rollerna. Niklas Wall är återigen med 7-metershopparna med 7.05 i vindstilla och knep fjärdeplatsen i stark konkurrens med Elias Kapell som nog inte var helt nöjd efter fredagens P17-tävling och nu gick in och pressade Niklas men stannade på 6.93 som femma. Vad har vi då kvar…? Långsprint så klart och vi börjar med att reflektera över den höga nivån och bredden vi har på gång i klubben, Fyra unga tjejer som springer under 60 sekunder ledda av Matilda Borg som gick under kvalgränsen till Ungdoms-OS för tredje gången och noterade 55,68 i sololöpning i tuffaste motstånd bland 17-årstjejerna. På killsidan kan vi räkna in fem killar under 50 sekunder och lika många strax över, och då ska vi komma ihåg att äldsta killen är 20 år! Denna gång hade vi ett gäng 17-åringar där Filip Herre är imponerande säker på sub-50 med 49,96, Neo Hall och Vilmer Karlsson runt 51 sekunder samt där bakom fyra killar till toppandes av persande Alfred Berglind 53,64.
Massor av grönvita resultat hittar ni förstås i resultatlistan här!


VU-spelen söndag

Sön 2 jul
Dags att avrunda VU-helgen med söndagens urval av prestationer efter att klubben kommit tvåa totalt med Tureberg som segrare i lagsammanställningen. Två första och en andraplats noterar vi i killarnas seniorklass. Arvid Wändesjö fortsätter att slakta tiderna på korthäcken och i försöken noterades för pb 14,50 vilket gav en finalbiljett med sjätte tid och i finalen var han den som drog längsta strået när han passerade mållinjen först på 14,54. Grenseger även av superrutinerade Erik Ehrlin som börjar få ordning på trestegsansatsen med tre hopp över 15 meter den här gången och segerresultatet skrevs till 15.12. Alexander Pilgrim satte säsongsbästa med 22,07 när han tog hem B-heatet på 200 meter och i A-heatet var den bara en kille som var snabbare.
På tjejsidan hade vi bara en i seniorklassen men inte vem som helst utan Esther Sahlqvist som fullkomligt flög fram i försöken på korthäcken och gick under dröm-14 med 13,97 men hade fruktansvärt oflyt med vindmätarens  +2,1. I finalen blev det i alla fall nytt pers med 14,14 i godkänd vind som fyra. Vi fortsätter på avdelningen fel marginaler där Elias Kapell vann P17-häcken på 14,45 även han med +2,1 i vind. Anton Roslund ståtar numera med fina 13.47 som pb i tresteg som räckte ända fram till överlägsen vinst i P16-klassen. Christoffer Belec har varit flitigt i elden under helgen som avrundades med specialgrenen (?) diskus och persade med 2,5 meter upp till 44.95 och kom femma i det bastanta startfältet. F16-tjejernas 200 meter gav två nya pers genom Matilda Borg som trea på 25,44 och Ella Johansson som tia på 26,55 efter en intensiv helg med många starter för Ella. Vi följde slutligen finalen i tresteg för F15-tjejerna där Gwen Fagerström låg i topp efter kvalet efter ett rejält pers. Finalhoppningen blev stegring av uppmätta längder i samtliga sex hopp och till slutliga nya perset 11.43 som gav en tredjeplats totalt!
Många prestationer har vi plöjt igenom och ändå bara skummat lite på ytan i den digra mängden grönvita resultat och det rekommenderas ett besök i resultatlistan!
Under måndagen kommer vi att gå igenom SM-nomineringarna och klubbrekorden som klarats under helgen och uppdatera pers m.m. på aktivas sidor!