Team 95 i Karlstad

Fre 29 jan

Förra helgen så åkte ju vår fantastiskt duktiga 95-grupp på tävlingsresa till Karlstad. Nu kommer en liten skildring över hur det hela gick till

Äntligen började bussen rulla iväg med destination Karlstad! Vi färdades i en flashig dubbeldäckare som t.o.m. hade internet och video. I en sådan buss blir en resa, förståeligt nog, sällan roligare!
Vid framkomsten så checkades det in på boendet, Scandic Hotell Klarälven, där helgens tävlingsschema samt diverse regler gicks igenom.
På lördagen så började tävlingarna och för några var det den allra första tävlingen någonsin. Spännande och nervöst med andra ord.
Söndagen avslutades med att killarna sprang 200 meter. Och det påhejade av en, som under hela helgen, härligt stor bajenklack. Roligt att vi alla hejar fram varandra till att kunna prestera vårt bästa!
För att avrunda helgen så sprang alla bra och gjorde sitt bästa, många slog personliga rekord och några kvalificerade sig t.o.m. till IUSM. Men sist men inte minst-alla hade roligt!
Vi alla ser fram emot nästa tävling!


Rebecca! - Ny Hammarbyare

Mån 25 jan

Rebecca Högberg, 2009 års Sverigeetta över distansen 400m gjorde i helgen sin första tävling för Hammarby Friidrott!
Vi hälsar henne hjätligt välkomna till klubben och hoppas hon kommer få många bra och utvecklande år här!
Vem är Rebecca?
Född: 840514, Åmål
Bor: Örebro
Gren: 400m, 400mh
Tränare: Tobias Forsmark
Familj: Mamma, Pappa, 5 syskon, Sambo (Jimmy) och 2 dvärgpinschrar.
 Rebecca satsar helhjärtat på friidrotten och ingår i Team Barcelona med målet att ta sig just dit. Till Barcelona och EM. Hon slog igenom ordentligt i sommras i och med en seger på distansen 400m vid SM på Malmö Stadion och med tiden 53.01 klev hon in på en 9.e platsgenom tiderna i Sverigelistan. 
 Hur gick det på Vinthundsvintern?  
Om man skall gå efter hennes egna blogg gick det väl så där. 
USCH var nämligen rubriken! Läs hennes reflektioner på bloggen här!
Tiden var hur som helst 56.01 vilket gav en fjärdeplats efter Moa Hjelmer, Sandra Wagner vår egen Stine Tomb (55.16)
 Nästa framträdande...
...blir i Glasgow representerandes Sverige och då för henne den udda distansen 800m. Vi önskar självklart lycka till! 


Följ Sofia Hellberg Jonsén i Mississippi!

Fre 22 jan

Sofia Hellberg Jonsén åkte för ca. tre veckor sedan iväg till Oxford, Mississippi för att testa lyckan i USA. Efter ett par lite tröga dagar som alltid när man bofastar sig på ett nytt ställe så verkar Sofia nu kommit igång rejält! Hon studerar på University of Mississippi Athletics där det går alla möjliga elitidrottare. På skolan går också en annan svensk elitaktiv; Sofie Persson (storasyster till Frida Persson här i klubben) som också har lång sprint som sin främsta distans, så det kan nog pusha Sofia till bättre tider.  Idag gör Sofia tävlingsdebut i grannstaten Arkansas, där hon kommer att springa 200 meter. Hon kommer även att springa 400 meter och delta i stafett 4x400 meter!


Tävlingsäsongen igång på allvar!

Tis 12 jan

I helgen som gick gjorde gick Täbys Vinterspel där vi var representerade genom 109 starter. Till helgen som kommer blir det stora tävlingar i Storängshallen i Huddinge genom Scandic Indoor Games där vi också kommer göra drygt 100 starter.
Liten rapport från Täby Vinterspel! 
Gunnar Odenman sprang fint på korta häcken och noterade nytt tävlingsrekord med tiden 8.77. Den samme hoppade också över 6 meter i längd, 606. Erik Grundberg tog silver i P17 höjd med resultatet 175. Felix Andersson stötte Kula i P17 och kom precis över 11 meter med resultatet 11,01. 
I P15 gick Jacob Ewertzh under 8 sekunder för första gången med 7.91 i försöken och hundradelen långsammare i finalen. På 60mh i samma klass vann Andreas Almölf med tiden 8.89 vilket både var personligt respektive tävlingsrekord. 
 7.81 av Linnea 
Linnea Alstermark öppna säsongen på ett strålande sätt när hon vann F19 60m med tiden 7.81. I samma final sprang också Jasmin Sabir och Lova Wåhlin in på tiderna 8.16 och 8.75 
I F15 sprang Elin Lindell till sig en bronspeng över 60m med tiden 8.25 och Lisa Ferneman kom sjua i samma final med 8.54 
F15 1000m hade Hammarby representation genom Jessica Huldin som kom fyra med tiden 3:42.38

Nyhetsarkiv 2010
Januari

Utökade artiklar här nedan