Tre guld på ISM!

Mån 29 feb
Det blev fem stycken Hammarbymedaljer på ISM i Malmö!
Tre av dem var guld!

Amir Shaker lyckades med mästerskapets kanske största prestation! Redan i försöken såg Amir riktigt vass ut på 60mh och sprang in på nytt personbästa 7,83. I finalen skulle Amir lägga in ännu en växel och segrade klart på ännu ett nytt fantastiskt personbästa och Irakiskt Rekord på 7,77! Amir tog därmed revansch från loppet han tvingades bryta på Asiatiska Mästerskapen helgen innan. Amir vill tacka alla i klubben som gjort detta möjligt för honom! Amirs pappa och tränare Shaker Anid har haft en mycket stor roll i Amirs framgångar.

Michel Tornéus tog, inte så överraskande, guld i längdhoppet. Vinnarresultatet blev 7,85. Titeln var Michels 18:e! Inte så mycket att snacka om! Michel var inte nöjd och kommer avstå IVM för att få bästa möjliga träning inför OS i Rio.

Erik Ehrlin gjorde en tävling där hopptekniken inte riktigt var den bästa men trots detta så lyckades Erik bärga guldet på 15,77. Detta var Eriks första inomhus-SM-guld! Erik visade att han besitter en riktigt hög lägsta nivå och man kan bara tänka sig hur långt Erik kommer flyga i gropen när tekniken stämmer 100%-igt.

Mehdi Katib gjorde en fullgod höjdhoppstävling och tog ett silver på 2,14 som han tog i första försöket. Han var riktigt nära 2,16. Guldmedaljören blev för svår att rå på denna dag för Mehdi då denna slog personbästa på 2,20. Medaljen var Mehdis 17:e på SM där han nu valörmässigt har 4 guld, 8 silver och 5 brons.

Frida Persson tog brons på 400m på 55,27 vilket var mycket bra efter förutsättningarna. Frida hade den svåra innerbanan vilket på 400m inte är en lätt bana att springa snabbt ifrån. Hon gjorde trots detta ett fint finallopp och var inte långt efter tätduon. Frida rapporterar att hon ändå gjort en bra säsong med många bra lopp och personliga rekord och att motivationen är på topp och siktet inställt på att krossa 400mh i sommar!

Victoria Almerén Hansson gjorde ett fint försökslopp och tog sig till final på 60mh! I försöken sprang hon på nytt personligt rekord med seniorhäckarna på 8,61. I finalen var hon tyvärr tvungen att bryta loppet. Ett fin SM-debut dock för vårt unga stjärnskott!

Christoffer Ahl gjorde ett schysst lopp på 800m men hamnade tyvärr precis utanför finalen. Det blev ett lite för ryckigt lopp för att tiden skulle bli bättre. Men en bra SM-debut för vår stabile 800m-löpare. Har framtiden framför sig.

Jasmin Sabir kom fyra i tresteg och sexa i längd! I tresteget (12,83) hade hon ett sista hopp som var riktigt lång men tyvärr med någon centimeters övertramp! Så marginalerna var inte med henne denna gång. I längdhoppet blev det personligt rekord med 5,89!

Kristian Efremov tog sig till B-final på 400m där han slutade tvåa så vår Makedoniska landslagsman slutade sexa totalt och bästa tiden under dagen blev 49,94. Kristian är den bäste 400m-löparen i Makedonien och kommer därmed få en plats i IVM i Portland i mars enligt besked från Makedoniska friidrottsförbundet under gårdagen!


ISM Malmö

Fre 26 feb
Idag eftermiddag åker de flesta av klubbens ISM-deltagare och
edare ned till Malmö för att representera klubben på ISM!
Totalt är det 17 aktiva som kommer ställa upp på mästerskapet.
Michel Tornéus, längd
Blir sannolikt en duell om guldet för Michel. Men mycket talar för vår stjärnlängdhoppare som har långa längder i kroppen.
 
Mehdi Katib, höjd, längd
Mehdi kommer som vanligt vara med och slåss om guldet. Ligger delad etta på Sverigestatistiken. Kommer även göra en intressant start i längdhopp!
 
Erik Ehrlin, tresteg, längd
Etta i Sverigestatistiken i tresteg men det är ett par Örgrytehoppare som gör säsongsdebut på ISM som blir farliga. Erik har dock sett bra ut med mycket outtaget.
 
Ritchie Moba, längd
Ritchie har bara gjort två tävlingar hittills i vinter men går från klarhet till klarhet och kan mycket väl nå final om han får till det.
 
Oumar Thiam, längd
Oumar är den femte deltagaren som klubben har med i längd vilket tyder på en högklassig bredd! Gör sitt första SM i seniormästerskap och är mest med för att se och lära.
 
Frida Persson, 400m
Frida ligger tvåa i Sverigestatistiken på 400m men har troligtvis inte uppnått sin maximala kapacitet ännu. Är absolut ett medaljhopp!
 
Jasmin Sabir, tresteg, längd
Jasmin tampas i toppen av den svenska trestegseliten. Kan mycket väl bli medalj och det är så jämnt att dagsformen kommer avgöra striden.
 
Lynette Morgan, 60m, 200m
Den pånyttfödde Lynette har sprungit på personliga rekord både på 60m och 200m under vintern och är riktigt på gång! Har störst chans på 200m där det skulle kunna bli en finalplats i A-finalen om hon får till det!
 
Emma Tuvesson, 60mh
Emma har äntligen kommit igång med tävlande efter mycket skadeproblem men är nu fit for fight på ISM vilket är väldigt roligt! Håller på att bli varm i kläderna och satsar på att göra bra lopp på tävlingen. Ett bra lopp kan räcka till final!
 
Victoria Almerén Hansson, 60mh
Victoria är grymt taggad efter IUSM17-guldet i Växjö! Har en chans att ta sig vidare till final om hon får till det!
 
Amir Shaker, 60mh
Amir är en medaljkandidat som mycket väl kan hålla ända in. Är revanschlysten efter att ha tvingats bryta på Asiatiska mästerskapen förra helgen.
 
Sunday Ojuri, 60m, 200m
Vår Hammarbysprinter har inte riktigt fått till det ännu men kommer vara laddad att på ISM kunna få till bra lopp på 60m och 200m. Att gå vidare till nästa omgång och att springa fort är troligtvis målet.
 
Jacob Ewertzh, 60m
Jacob gjorde en hyfsad insats på IJSM efter förutsättningarna men har mer i kroppen och skulle få en boost av ett framsteg på ISM. Vidare till semi och snabbare tid lär vara målsättningen.
 
Jean-Christian Zirignon, 60m
“JC” har sett bra ut på sistone. Fick till ett fint finallopp på JSM som säkrade bronset. Får satsa på att gå till final på det här mästerskapet och springa på ännu snabbare tider.
 
Desmond Rogo, 60m
Vår sensationellt snabbe rookie Desmond fick inte riktigt till det på JSM men hade en riktigt tuff uppladdning till tävlingen med sjukdom så det var efter förutsättningarna hyfsat. Var då extremt nära final. Nu är Desmond igång rejält igen och ska med lite flyt kunna ta sig under 7 sekunder för första gången.
 
Kristian Efremov, 400m
Vår olympiske 400m-löpare Kristian gör sitt första SM för klubben! Konkurrensen att nå A-finalen är tuff men B-final kanske skulle kunna vara en rimlig målsättning! Att springa det snabbaste loppet i år är nog Kristian sugen på och i en bra konkurrens rakt över kommer det vara en stor möjlighet.
 
Christoffer Ahl, 800m
Choffe är verkligen på gång! Pers på 800m i Globengalan. Pers på IUSM17 på 400m. Ska bli mycket intressant att se vad vår tuffe 800m-löpare kan prestera i helgen.


Tre medaljer under IJSM-IUSM17!

Mån 22 feb
Klubben tog tre medaljer under den första SM-tävlingen för året,
ett guld och två brons.
Victoria Almerén Hansson tog den ädlaste av medaljerna när hon vann 60mh på 8,44. Trots en seg inledning på loppet där Victoria låg en bra bit bakom de övriga favoriterna lyckades hon ta in och förbi dessa och vann till slut med två hundradelar! Tiden var också en förbättring av sitt egna klubbrekord i F17-klassen! Victoria kom även femma på 60m slätt och noterade som bäst tiden 7,84 under helgen.
Jean-Christian Zirignon tog brons i M22 60m med säsongens snabbaste lopp när det gällde som mest! 6,91 blev tiden för ”JC”.  Tiden var nytt klubbrekord i M22-klassen! Jacob Ewertzh tog sig också till final på 60m men Jacobs jobbiga historia i vinter med kraftigt stukad fot och matförgiftning tog ut sin rätt. Jacob slutade på en sjätteplats på 7,05.
Rosanna Cianelli presterade som bäst när det gällde och fick iväg kulan 14,14! Detta räckte till brons och var inte långt upp till silvret. Detta var nytt pers och en förbättring av sitt egna klubbrekord i F17-klassen! Första gången över 14 meter!
Manne Persson låg ett tag på bronsplats i tresteget men det blev till slut en femteplats med 13,31. Simon Averin Markström tog även han en poängplats (sjätteplats) i tresteget med 12,82.
Daniel Persson och Rodi Kay tog sig vidare till semi på 60m i P19-klassen och båda noterade som bäst under dagen 7,29.
Christoffer Ahl tog en femteplats i P19 400m när han stod för en fin prestation ifrån sin innerbana! Choffe öppnade första varvet på 24,2 och tog in mycket i slutet av loppet där han kom in på en femteplats! Nytt personligt rekord blev det också med fina 50,82!
Frank Förnestig slog personligt rekord i längd med 6,45 men då många andra hoppare hoppade långt räckte det tyvärr inte till final.
Timothy Olsson slutade på sjundeplats i trestegstävlingen för P19 med resultatet 13,17 men hade ett väldigt långt övertrampshopp!
Martin Forsberg tog en poängplats i stavhopp då han kom sexa med 3,77, vilket var personligt inomhusrekord.
Winta Mekonen tog även hon en sjätteplats i 1500m med tiden 4.55,34.
Emiliy Berghäll slog personligt rekord i F19 vikt och noterade 14,76. Det räckte till en sjundeplats.


Hur gick det i Globengalan?

Tor 18 feb
Överlag gick det bra för klubbens aktiva i galan! Speciellt Christoffer Ahl gladde i de nationella tävlingarna med nytt personligt rekord!
Michel Tornéus gjorde sin säsongsdebut men fick inte riktigt till det och fick nöja sig med 7,87. Men vår superhoppare hade långa övertrampshopp. Frida Persson gjorde ännu ett fint lopp på 400m och satte årsbästa med 54,97. Sunday Ojuri sprang två stycken lopp på 60m och noterade som bäst 7,06. Kristian Efremov gjorde ett hyfsat lopp på 400m och noterade tiden 50,20. Christoffer Ahl sprang riktigt bra på 800m och belönades med inomhuspers med drygt tre sekunder, 1.55,41! Tiden är den bästa tid han någonsin gjort på distansen!
Jasmin Sabir hoppade lovande i längdhopp och vann den nationella tävlingen på 5,86, endast en centimeter från det personliga rekordet.
Vårt PF13-lag sprang 4x200m mixstafett och slutade där på en fjärdeplats med tiden 1.55,75.


Amir Shaker till Asiatiska Mästerskapen

Tis 16 feb
Idag beger sig vår Amir Shaker till Qatar och Doha för att delta i de Asiatiska Mästerskapen! Han passar samtidigt på att lämna ett par visdomsord.
Amir springer 60mh och tävlar för Irak i mästerskapet!
Amir kommenterar att han inte tänker jaga några speciella tider utan ett mästerskap är ju ett mästerskap och då är det placeringen som är det viktiga. Det är i finalen det kommer gälla! Allt kan hända i en final, speciellt i häck! Amir rapporterar att han så klart ska försöka vinna mästerskapet. Amirs kommentar i övrigt är att han ska se till att uppleva stunden och springa varje tävling som om det vore hans sista och bästa lopp så att man kommer ihåg det sen när man är gammal och saknar det. Kloka ord från vår superhäcklöpare!


Hammarbyinslag i Lilla Sportspegeln!

Tis 16 feb
I söndags var det säsongsstart för Lilla Sportspegeln i Barnkanalen. Nu på söndag kommer programmet ha Hammarbyinslag!
Två av våra tioåriga friidrottare från klubben hade förmånen att få vara med på inspelningen på Bosön på Lidingö! Huvudperson i inslaget var vår egen Michel Tornéus (tillsammans med Irene Ekelund.) Den nye programledaren, Aron Andersson, är även han en riktig häftig person då han är en enorm äventyrare som trots sitt handikapp har utfört en rad otroliga bedrifter!


Fyra hammarbyare uttagna till Nordenkampen!

Tis 9 feb
Igår blev fyra stycken hammarbyare uttagna till årets första landskamp. Vindsnabbe Frida Persson visade tidigt under säsongen att hon var att räkna med på 200m och blev uttagen som Sverigeetta! Jasmin och Eriks säsongsdebuter i tresteg resulterade båda till uttagningen! Mehdis 2,15 i Göteborg räckte också för att vara bland de två bästa svenska höjdhoppare som togs ut till landskampsuppdraget då Mehdi är delad Sverigeetta med resultatet.
De hammarbyuttagna i sin helhet:
Frida Persson, 200m och 4x200m-stafett
Jasmin Sabir, Tresteg
Erik Ehrlin, Tresteg
Mehdi Katib, Höjdhopp

Nyhetsarkiv
Februari

Utökade artiklar här nedan


Ytterligare grönvita ljusglimtar!

Mån 15 feb
Många fina resultat gjordes på Hammarbyspelen i helgen!
Vi hade även aktiva på Nordenkampen och i Malmö!

Nordenkampen
Frida Persson sprang 200m och kom i mål på 24,25.
Mehdi Katib slog säsongsbästa och kom tvåa i höjd på 2,16.
Erik Ehrlin börjar hitta formen! En tredjeplats med 15,65 blev det i tresteg med mersmak! Jasmin Sabir gjorde änne en stabil tävling i tresteg då hon hoppade 12,84.

Malmö
Lynette Morgan tävlade som enda hammarbyare på en tävling i Malmö. Hon satte först personligt rekord i försöken på 60m med 7,75.
I finalen förbättrade hon sig sedan till 7,72! På 200m fick hon inte till det lika bra men noterade 24,74.

Hammarbyspelen
Sunday Ojuri körde sitt första 200m-lopp för säsongen och noterade 22,61. På 60m blev det ännu ett stabilt lopp på 7,01.
Ritchie Moba fick den här helgen med sig ett hyfsat resultat I längdtävlingen. Utan någon vidare plankträff noterade han resultatet 6,91. Skönt för Ritchie att vara tillbaka!
Stina Gustavsson hade en fin tävlingshelg. På 200m blev det klubbrekord med 25,72. På 60m noterade hon ytterligare en snabb tid med 7,84. I kulan blev det 10,79. Vårt FP13-stafettlag gjorde ytterligare en fin tävling och kom tvåa på 1.51,98. Ett bra genrep för Globengalan nu på onsdag. Jean-Christian Zirignon vann den manliga 60m-kampen och sprang på 6,97. Jacob Ewertzh gjorde ett hyggligt 60m-lopp och gjorde åter igen en snabb tid med 7,03.
Daniel Persson sprang även han 60m och tangerade personligt rekord på 7,22. Christoffer Ahl sprang 400m och vann sitt heat. 51,54 blev tiden. En lite för långsam öppning för att kunna göra snabbare sluttid men ju fler lopp Choffe gör desto bättre känsla kommer han att få.
Timothy Olsson gjorde en bra trestegstävling och noterade inomhuspers, 13,40. Felix Prins deltog I många grenar men lyckades nog bäst i 60m där det blev personligt rekord med 7,40.
Love Eriksson Nilsfors slog nytt personligt rekord när han vann tresteget i P17-klassen på 12,21. Rosanna Cianelli slog nytt personligt rekord i kula med fina 13,83! Klara Rådbo medverkade i många grenar som vanligt. Det blev storpers i 60m med 8,16. Även i häcken blev det pers med 8,99! Hon deltog också i höjd och i kula där hon noterade 1,62 respektive 10,53. Hanna Lindé visade fin form och vann 1000m överlägset i F15-klassen på 3.11,51.
Roligt att se Emma Tuvesson tillbaka på banan igen! Hon gjorde två lopp på 60mh och lyckades bäst i det andra där hon noterade 8,85.
Victoria Almerén Hansson ställde upp på 60mh i F17-klassen men blev diskad för tjuvstart. Hon ställde dock upp utom tävlan och sprang in på fina 8,36, vilket är pers! Tilda Kapell satte nytt personligt rekord i stavhopp med 2,92! Detta var bara en del av alla de fina Hammarbysresultat som gjordes i helgen.
För samtliga resultat, gå in här. För bilder från tävlingen, gå in här.


Fina Hammarbyresultat!

Victoria var speciellt nöjd med sina snabba lopp med seniorhäckarna Victoria var speciellt nöjd med sina snabba lopp med seniorhäckarna

Mån 8 feb
I helgen var det åter många hammarbyare igång på tävlingsarenorna!

Raka Spåret
Sunday Ojuri gjorde tävlingsdebut och vann 60m på 7,01.
Jonathan Wulff sprang även han 60m och sprang in på 7,09 men det finns betydligt mer i kroppen. Daniel Persson sprang 60m och noterade 7,22. Kristian Efremov körde ytterligare ett 400m-lopp och kom tvåa på 50,08. Christoffer Ahl gjorde säsongsdebut på 400m och noterade 51,63 vilket var ett schysst inledningslopp. Oumar Thiam gjorde en finfin längdhoppstävling! Det blev nytt personligt rekord med 6,89 och klarat kval till ISM! Winta Mekonen sprang 1500m och noterade 4.57,51.
Victoria Almerén Hansson hade en härlig tävlingshelg och noterade 8,65 med seniorhäckarna. 8,50 och guld blev det med åldersklassens rätta häckar. Jasmin Sabir gjorde tävlingsdebut i tresteg och inledde med hyggliga 12,85. Kan bli uttagen i Nordenkampen nästa helg.

Finland
Amir Shaker gjorde en avstickare till Botnia Games i Finland där han gjorde ytterligare ett stabilt lopp på 60mh och noterade 7,91.

Göteborg
Jean Christian Zirignon sprang under 7 sekunder första gången i Hammarbylinnet med 6,97.
Jacob Ewertzh som haft några skavanker som började runt jul gjorde fina lopp på 60m och noterade som bäst 7,00. Det var ett fall framåt med tanke på Jacobs förberedelser. Han kommer sannolikt bli bättre och bättre nu fram till SM! Desmond Rogo gjorde ännu en stabil tävling på 60m och sprang på tangerat personligt rekord 7,03 på 60m.
Rodi Kay förbättrade sig från förra helgen och sprang nu 60m på 7,24.
Mehdi Katib förbättrade sig även han och hoppade nu över 2,15 i höjdhopp. Sannolikt uttagen i Nordenkampen.
Erik Ehrlin var äntligen tillbaka på tävlingsbanan vilket var mycket roligt att se! Det blev vinst i tresteg för Erik med 15,25 och en uttagning till Nordenkampen! Stina Gustavsson som fått avstå sprintdistanser och hopp på träning är äntligen tillbaka på allvar! Det blev överlägsen seger på 60m med 7,81, vilket var nytt personligt rekord, tangerat klubbrekord och tangerat Sverigeårsbästa! Lynette Morgan sprang 200m och gjorde ett mycket fint lopp men blev diskad.

Kraftmätningen
Våra ungdomar födda 1999-2001 vann kraftmätningen, trots ett ganska stort frånfall! Totalsumman blev 19 562 poäng vilket innebar vinst med drygt 1 000 poängs marginal. Av de individuella prestationerna kan nämnas att vi lade beslag på båda längdgulden med Felix Prins (6,16) och Klara Rådbo (5,28). Rosanna Cianelli vann kula med ytterligare en tävling över 13 meter, 13,08 för att vara exakt.

Lilla Globengalan
Här tävlade många yngre barn och ungdomar. Det som gladda mest var stafetten för våra FP13. Vår duktiga ungdomar noterade den bästa tiden bland 47 stycken anmälda lag med fina 1.51,25. I finalen kom de tvåa på 1.52,43 vilket var en perfekt uppladdning inför den ”riktiga” stafetten på stora Globengalan den 17 februari. I laget sprang Kathleen Larsson, Theodor Borgius, Beata Edelholm och Markus Moberg.


Positiva resultat från helgen!

Lynette vinner sitt heat på personbästa! Lynette vinner sitt heat på personbästa!

Mån 1 feb
Det fanns mängder av fina prestationer att glädjas åt i helgen!
Det tävlades i Sätrahallen, Norrköping och Malmö.

Malmö
Tony Darkwah kvalificerade sig till A-final på 60m. Trots ett mindre bra lopp noterade han 6,91 men avstod sedan finalen.
Amir Shaker tog ännu en vinst på 60mh och sprang på mycket goda 7,92 trots många störningsmoment!
Lynette Morgan provade på den för henne lite udda grenen 60mh och noterade 9,01. Hon satte sedan ett utmärkt personligt rekord på 200m med den fina tiden 24,60!

Sätra, Vinthundsvinter
Vår kraftfulle sprinter Desmond Rogo gjorde ytterligare bra lopp på 60m och vann på 7,05.
Jean-Christian Zirignon noterade 7,06 på 60m och avstod sedan finalen.
Kristian Efremov sprang lysande på 400m och noterade nytt personligt inomhusrekord med 49,49 och vann med nästan två sekunders marginal.

Sätra, Formenkollen
Här fanns mängder med hammarbyare med.
Våra duktiga Hammarbytvillingar Alvah och Norah Lind tävlade i många grenar i helgen och slog båda klubbrekord i F11-klassen. Alvah förbättrade sitt rekord i höjd till 1,38 och Norah ville inte vara sämre då hon avancerade i kula till 9,24.
Klara Avebäck blev UDM-mästare i tresteg i F13-klassen på 10,12.
Lii-Jabbour-Clarke vann F10 längdhopp med 4,04.

Norrköping
Frida Persson vann 400m helt ohotad på 55,07 efter två års frånvaro på distansen. Oumar Thiam tävlade i 60m och längd och noterade 7,37 och 6,63. Frank Förnestig sprang bra på 60m med personligt rekord 7,38 på och hoppade dessutom inte långt ifrån bästanoteringen i längd med 6,33. Lillbrorsan Paul Förnestig hade en utmärkt tävlingshelg med dubbla personliga rekord! Det blev dubbla guldmedaljer med fina 7,44 på 60 och 23,58 på 200m, vilket är mycket bra tider för åldersklassen!
Mehdi Katib ställde upp i höjdhoppstävlingen och vann med nästan två decimeter. 2,10 blev premiärresultatet för vår höjdhopparstjärna.
Jasmin Sabir gjorde säsongsdebut och satsade på längd. Där blev det en notering på 5,52. Rosanna Cianelli gjorde en ny 13-meterstävling i kula då hon kom tvåa på 13,12. Stina Gustavsson gjorde en efterlängtad comeback i sprint. Hon vann 200m i överlägsen stil på 26,01 som var nytt personligt rekord. Klara Rådbo kom tvåa på 60mh med den personligarekordtiden 9,21 och kom trea i stav även där på nytt personligt rekord med 3,10. Dessa var vara en bråkdel av alla de fantastiska Hammarbyresultat som uppnåddes under helgen!