Valborgsmässoafton-så firar vi!

Mån 30 apr
Tony Darkwah och Sunday Ojuri firar båda Valborg genom att åka på ett härligt träningsläger i Belek som ligger strax utanför Antalya i Turkiet.
Båda våra sprintgrabbar åker som sagt idag. Sunday stannar till den 11 maj. Tony stannar till den 16 maj, så han kommer hem perfekt till Lag-SM kvalet i Karlstad den 19 maj för att springa fort!
Någon valborgseld är nog inte aktuell för våra sprintgrabbar men lufttemperaturen i maj i södra Turkiet är varm nog för att våra explosiva sprinters ändå ska få njuta av lite värme.

Träningslägerdags!

Mån 23 apr
Det har blivit dags för många av våra äldre aktiva att styra kosan mot varmare breddgrader för träningsläger!
Häromdagen åkte Micke Forss löpgrupp iväg på en dryg veckas träningsläger i löparparadiset Monte Gordo i Portugal. Gruppen åkte 21 april och kommer hem 29 april. 
Mickes löpgrupp fick sällskap på flygplatsen den 21 april av Dejan Mirkovic då Dejan tillsammans med sina adepter Desmond Rogo och Emmanuel Dawlson åker till Kroatiska Makarska. Lägret pågår till 9 maj. Även Rodi Kay åker med på lägret men åker hem lite tidigare den 5 maj. Även tränarna Daniel Stenman och Stine Tomb kommer vara med på lägret men endast i en vecka vardera. Den 28 april ansluter Stina Gustavsson, Klara Rådbo, Greta Deltin, Charlotte Andersson och Vilma Hultström. Dessa bajenbrudar stannar endast en vecka i Makarska. Även Sandra Knezevic åker med på lägret.
Tomas Avebäcks sprintgrupp åkte den 20 april på sitt läger i sydspanska kuststaden Torremolinos med sin träningsgrupp och kommer hem igen 30 april. Även Grete Ahlberg åkte den 20 april till sydligare breddgrader i Spanien med destinationen Albir och kommer tillbaka igen till svensk mark den 3 maj perfekt lagom till KM i Terräng!

Fina insatser på Triangelkampen!

Tis 17 apr
Våra barn- och ungdomsgrupper tävlade i lördags i Triangelkampens första match i Storängshallen i Huddinge.
Triangelkampen är en fantastiskt rolig tävling för våra yngre aktiva födda 2007-2009 men också ett bra tillfälle för våra grupper att samarbeta över grupp- och åldersgränser.
Lördagens grenar var 60 m, höjd, kula och 6×200 m stafett. Totalt var det 300 deltagare med från de tre klubbarna.
Vi hade 3 stycken lag med i 2007-årskullen, 3st lag i 2008 och hela 5st lag i 2009!
Alla kämpade på bra, visade härlig lagkänsla och ställde upp för laget!
Och det var som vanligt en fantastiskt genomförd triangelkamp! Nästa match arrangeras av oss på Enskede IP 9 juni.
Bra kämpat alla barn och ett stort tack till alla föräldrar, tränare och ledare som ställde upp under tävlingen i lördags!

Fina prestationer i Stockholmskampen!

Mån 16 apr
Under söndagen avgjordes första deltävlingen av Stockholmskampen i Sollentuna Friidrottshall.
Stockholmkampen avgörs mellan Hammarby, Tureberg, Lidingö, Hässelby, Täby och Huddinge i åldrarna 12-13 år. Tanken med tävlingen är att den ska locka deltagarna till att tävla i alla friidrottens grenar under säsongen samtidigt som det är en lagtävling där deltagarantal och resultat är avgörande.
Dagen bjöd på väldigt fina tävlingar av samtliga klubbar, där personliga rekord slogs och bra resultat presterades.
I PF12 (födda 06) slutade vi på andra plats efter dagens slut med 99 poäng. Elias Kapell hade en fin dag med 3 förstaplatser och en andraplats och ett jättehopp i längd som mätte hela 5,21!
I PF13 slutade vi på tredje plats efter dagens slut med 83 poäng.

Benn sexa i Samväldesspelen

Fre 13 apr
Benn Harradine slutade på sjätte plats i diskusfinalen i Samväldesspelen.
Vår superkastare nådde 59,92 i sitt längsta kast.
Kastserien var enligt följande: 59.35, x, 55.99, 59.03, 59.92, 58.38

Benn vidare till final!

Tor 12 apr
Vår superkastare Benn Harradine gick i natt vidare till finalen i Samväldesspelen!
Benn tog sig vidare till finalen som fjärde man med ett kast på 61,64!

Dags för Benn att kasta diskus i Commonwealth Games!

Ons 11 apr
Nu har det blivit dags för vår diskuskastande sportchef Benn Harradine att gå in i kvalet på Samväldesspelen som hålls på hemmaplan i Gold Coast i Australien!
Benn har blivit placerad i den första poolen diskuskastare. För att ta sig vidare till fredagens final så måste Benn klara kvalgränsen på 62 meter eller vara bland de 12 bästa kastarna.

Sandra Eriksson i topp igen!

Ons 4 apr
Sandra firade Påsk på ett härligt sätt när hon vann Påsksmällen!
Vår superlöpare Sandra Eriksson sprang 5 km i måndags på Påsksmällen.
Hon rapporterar att hon var supernöjd med sin löpning, men dels var benen lite slitna efter en tuff träningsvecka och dels var hennes ben inte så bra i backar just nu, och backar fanns det en hel del av i loppet.
Tyvärr hamnade Sandra lite i ingemansland och hade inga ryggar att gömma sig bakom i motvinden. Kilometertiderna säger en del om hur banan såg ut: 3.09-3.32-3.28-3.15-3.25. Men Sandra kämpade på bra i motvinden!
Sluttiden blev 16.56 så det blev ganska mycket långsammare än hennes tidsmål (som hon la upp då hon ännu var inställd på platt och vindstilla). Men en bra genomkörare!


Boende på hårt underlag

Sön 1 apr
Då det visat sig att klubben ganska kraftigt dragit över budgeten till SM tävlingarna under 2017 så kommer vi bli tvungna att spara in lite på SM-resorna under 2018.
Pga. ekonomin har det därför bestämts att vi tills vidare kommer bo på hårt underlag de kommande SM-tävlingarna (sovsäck medtages i fortsättningen) och resorna kommer ske uteslutande med minibussar oavsett hur lång sträckan är.
På Lag-SM kvalet härnäst i Karlstad har vi fått okej av Karlstads bowlingbröder som hyr ut sina lokaler till oss till ett mycket förmånligt och billigt pris. Tyvärr ligger lokalerna en bit ifrån arenan (7 km) men det finns en stor cykeluthyrning alldeles i närheten av bowlingarenan som blir perfekta transporter för oss!
På Stafett-SM i Göteborg helgen därpå har vi fått tillåtelse av Örgrytes Brottningsförening att låna deras brottarlokal för en billig penning. Lokalen har vi lånat vid tidigare tillfällen under 1990- och 2000-talet, bl.a. för boende i samband med Världsungdomsspelen.
För att se utförliga bilder på våra nya samarbetspartners logi, gå in här och dela sedan med er vad ni tycker i kommentarsfältet nedan.

Nyhetsarkiv
April 2018

Utökade artiklar här nedan

Resan till Marsspelen!

Tis 3 apr
Team 2005 och 2006 åkte på en mycket lyckad tävlingsresa förra helgen till Örebro och Marsspelen! Här kommer rapporten!
 
Team 2006
Team 06 hade en härlig tävlingshelg med bra stämning och många nya personliga rekord. Vi började resan från Enskede IP på fredagseftermiddagen. Vi åkte storbuss och vår busschaufför Thomas satt vid ratten, stämningen var på topp och förväntningarna på resan var höga. Framme i Örebro och Scandic Väst lotsas alla in på rummen med väskorna och därefter intas middag på hotellet. Vid 22:00 är alla på rummen men för några dröjer det ett tag till innan John Blund infinner sig.
Lördag morgon och frukost kl.07:00, tjejerna är först ut och tar första bussen till hallen. Killarna tar andra bussen och kommer till hallen ca en timme senare. Det är en intensiv tävlingsdag och alla är glada och kämpar på och hjälper varandra till personliga framgångar. Efter tuffa 800m-lopp på slutet av dagen är det dags att bege sig till Äventyrsbadet Gustavsvik. Vi tillbringar ca två timmar på badet och det är full fart i alla vattenrutschkanor och hopptorn. Det blir en sen middag på hotellet och därefter trodde vi att alla skulle vara bra möra och inta sängen men vi ledare ”som hade öronmärkta rum” fick kämpa en del innan det blev tyst. Speciellt Kristians rum!!!!
Tidsomställning till sommartid och upp med tuppen på söndagsmorgonen. Alla är ”pigga” och sitter på bussen till hallen kl.08:00 med all packning. Ny dag och nya kämpartag och framgångar på tävlingsbanan. Härligt att se hur alla hejar och applåderar till varandra. Efter avslut på tävlingsdagen med många heat på 200m så tar vi plats på bussen och börjar hemfärden till Enskede med ett stop på MC Donalds i Arboga.
Vi ledare tackar för en underbar tävlingsresa med så många härliga ungdomar och fantastiskt många personliga rekord och ett och annat nytt klubbrekord!
 
Team 2005
Fredag 23 mars samlades 21 aktiva och 5 ledare från Team 05 på Enskede IP:s parkering för 
en för många efterlängtad tävlingsresa till Marsspelen i Örebro!
Även första tävlingsresan för några av oss.
Insamling av mobiltelefoner och obligatoriskt gruppfoto innan avfärd mot Örebro i 5 bilar.
Två intensiva tävlingsdagar i Tybbleundshallen i Örebro med 60m, 60m häck, 200m, 800m, kula, längd, höjd och stav. Lördagen avslutades dessutom med bad och lek på Lost City, Gustavsvik. Vågar påstå att ingen hade problem att somna den kvällen.
Team 05:s 21 friidrottare hade en intensiv och rolig helg, de peppade och hejade på varandra och presterade dessutom mycket bra. Samtliga tävlande satte minst ett personligt rekord, sammanlagt kom vi hem med 49 Personliga rekord och 8 medaljer!
Bara för oss ledare att se till att ha en välfylld Pers-låda till kommande träning då den blir välbesökt!
Några av våra friidrottare fick stå på prispallen för första gången!
Team 05:s Medaljer:
Kadel Sylla silver i stav
Alice Ivarsson silver i stav
Linnéa Lindefalk brons i stav
Linnéa Lindefalk silver i 60m häck
Melina Lidberg brons i längd
Simon Asplund brons på 800m
Astrid Cyrus brons på 800m
Sussi Lindefalk silver i kula
Summering: En mycket lärorik och lyckad tävlingsresa!