Så firar vår längdhoppskonung Valborg!

Tis 30 apr

Vår längdhoppskung Michel Tornéus befinner sig i USA på träningsläger!
Michel befinner sig sedan 25 april på träningsläger i soliga Kalifornien, så Michels Valborgeld kommer bestå av den eldiga Kaliforniensolen.
Platsen för lägret är Chula Vista i närheten av San Diego. Arenan brukar kallas för "En olympiers lekplats" då en mängd OS-deltagare har formats på denna vackra arena! Michel kommer vara på plats under ett par veckor för högkvalitativ träning under fina förhållanden.


Tony, Desmond och Jossan
på träningsläger!

Mån 29 apr

Vi har tre aktiva som åker på träningsläger i veckan till Spanien
för lite kvalitetsträning inför tävlingssäsongen!
Våra sprinters Tony Darkwah och Desmond Rogo åker idag till spanska Torremolinos för ett 2 veckor långt träningsläger. Som en perfekt uppladdning inför Stafett-SM och Lag-SM kval!
Även vår häcklöpare Josefine Sandelius kommer i slutet av veckan åka till Spanien och kommer befinna sig runt samma område (Benalmadena) som sprintgrabbarna. ”Jossan” stannar i en vecka.


Påskhälsning från styrelsen!

Tis 16 apr

Hej Hammarby vänner!
Innan Äggkalaset börjar vill vi från nya styrelsen skicka en hälsning.
Nu har vi haft vårt första styrelsemöte, Obo`j vad där var många punkter att ta tag i och det ska göras med både stor Glädje och Energi.
Styrelsen har delats in i olika arbetsområden för att börja skapa en klarlinje för alla inom Hammarby Friidrott.
Vi började redan förra veckan med detta arbete och fortsätter fram till Långfredag med att ha möten inom de olika områdena som vi tilldelats. Inom någon vecka kommer vi att träffas igen för ett heldagsmöte där vi kommer att belysa den information som vi tagit del utav.
Det innebär att inför nästa styrelsemöte första veckan i maj,
kan vi ta beslut på många viktiga frågor.

Vi i Styrelsen vill önska Er alla en Riktigt Glad Påsk!
Lars, Ulrika, Jan, Ingvar, Linnéa, Filippa, Kullen, Magnus, Lynette


Träningsläger

Mån 15 apr

Det är för nuvarande väldigt många hammarbyare
på träningsläger runt om i Europa!
Team 03 befinner sig i Ungern på träningsläger vilket är gruppens första utomlandsläger!
Ett par äldre aktiva befinner sig i Kroatien på läger, Sandra Knezevic, Jonatan Håkansson, Leon Johansson och Vilma Hultström.
Tilda Kapell och Harald Gemmel är på läger med stavhopparna i Italien.
Amir Shaker befinner sig i Portugal på läger.
Löpgruppen kom hem från sitt träningsläger i Portugal under gårdagen.


Klubben dominerade Triangelkampen!

Mån 8 apr

Det gick väldigt bra för våra barngrupper på Triangelkampen i helgen!
Det var som vanligt en härlig stämning på Triangelkampen som genomfördes i Storängshallen lördags!
08:1-gruppen vann sin match, 08:2-gruppen kom på fjärde plats och 08:3-gruppen på åttonde plats.
09:1-gruppen vann även de sin match, 09:5-gruppen kom på fjärde plats, 09:3-gruppen på åttonde plats, 09:2-gruppen på nionde plats och 09:4-gruppen på tionde plats.
10:2-gruppen kom på andra plats, 10:4-gruppen på sjunde plats och 10:1-gruppen på tionde plats.
Nästa match arrangerar vi själv 12 juni på Enskede IP.
För alla resultat, gå in på arrangörens hemsida här.

Nyhetsarkiv
April 2019

Utökade artiklar här nedan


Rapport från Ungernlägret!

Ons 24 apr

Fredagen den 12 april gav sig 16 aktiva och 4 ledare ur Team 03 iväg på sitt första utlandsläger. Vi åkte till Ungern, till staden Székesfehérvár som ligger ca 65 km sydväst om Budapest.

Väl framme på hotellet åt vi middag innan det var dags för en tidig kväll och god vila före veckans strapatser.
Träningsanläggningen låg ca 15 min promenad från hotellet, men ett flertal hade hyrt cyklar och tog sig dit aningen snabbare. Anläggningen vi tränade på var underbar. Det var en plats för friidrott med en finfin kastplan, inomhushall och ett stort gym, allt i mycket bra skick. Runt anläggningen gick det dessutom en 600 m löparbana och det fanns även närliggande grusvägar att springa på för dem som ville ge sig ut på lite längre sträckor. Ville man spela fotboll, basket eller åka skateboard gick det också bra alldeles intill.

Inomhushallen kom väl till pass de första två dagarna då vädret inte riktigt var på vår sida, men det ändrade sig snart och solen värmde skönt resten av veckan. Efter två dagars tränande bröt vi också av med en tur in till Budapest för lite hederligt turistande.

Det blev totalt 10 träningspass (fm/em) under veckan där vi utnyttjade anläggning så mycket vi bara kunde med teknikträning, styrka och uthållighet och allt genomfördes med en fantastisk inställning från de aktiva. Den lilla oro vi ledare kan ha känt över träningsviljan och koncentrationen blåstes bort fullständigt. Det var full intensitet från det första steget till det sista kastet!

Socialt var det heller inga problem. Stämningen var på topp hela veckan där vi kunde gå på upptäcktsfärd i staden mellan passen och även på kvällarna. Det knöts även vissa internationella kontakter med bl. a. stavgrupper som precis som vi hade upptäckt Bregyo Athletic Center i Székesfehérvár.

Sammantaget var det en perfekt träningsvecka som gav mersmak och en bra början på en förhoppningsvis storartad utesäsong! Jag tror det är många som längtansfullt ser fram emot både den och nästa utlandsläger.

Stort och varmt tack till alla aktiva och ledare för ett stiligt jobb,
eller för att citera en aktiv som under veckan sa:
Jag lever mitt bästa liv just nu.
Team 03 (Lotta, Sussi, Blomman och Lasse)


Klubbsamarbete

Mån 1 apr
Klubben har kommit överens med den hyfsat nya friidrottsföreningen Tjärresundets IF om ett förmånligt och lönsamt samarbete!

Varför samarbete?
Vi både tror och vet att samarbete gynnar friidrotten! Det gäller att både ge och ta. Detta utbyte innebär ett nära samarbete på fler plan, organisatoriskt, idrottsligt och ekonomiskt. Vi känner att vi båda har gemensamma idrottsliga mål, vi vill bedriva bra och ändamålsenlig friidrott för barn ända upp till elit och veteran med både topp och bredd. Vi vill därför utvecklas tillsammans för att göra oss själva och friidrottssverige starkare!

Vilka är Tjärresundets IF?
För er som inte hört talas om klubben tidigare så är Tjärresundet en rätt så nystartad klubb, men samtidigt en klubb på stark frammarsch. Klubben består ledningsmässigt av en handfull ideella ledare som vill ta klubben till nästa nivå. Klubben har sin verksamhet ute i Stockholms glesbefolkade yttre delar med arenan Grästorpets IP som hemmabas.

Vad innebär samarbetet?
Samarbetet innebär inledningsvis att klubben ska hjälpa Tjärresundets IF med att arrangera tävlingar och i gengäld mot detta så kommer Tjärresundet att slussa vidare sina talanger till Hammarby när de kommit in i uppbyggnadsstadiet! Precis på samma sätt som Saltsjöbaden tidigare gjort för oss!
Vi ska hjälpa Tjärresundet med att arrangera 4 stycken tävlingar per år, bl.a. långloppet ”Tjärresundet Runt” som är planerat att gå i oktober månad. Vi kommer erhålla gratis startbevis till loppet som del av samarbetet.

Vad ingår mer i samarbetet med Tjärresundets IF:
-Att Tjärresundet ska få exklusiv tillgång till 1 av 5 vardagskvällar per vecka i klubbens styrkelokal
-Att Tjärresundet ska få exklusiv tillgång till Enskede IP en vardagskväll i veckan
-Att Tjärresundet ska få tillgång till 5 stycken klubbhusnycklar för åtkomst till klubbens möteslokaler
-Att Tjärresundet ska få gratis startplatser till Midnattsloppet Stockholm

För att läsa ännu mer om det intressanta samarbetet,
klicka dig vidare till Tjärresundets hemsida här.

Hammarby IF Friidrott och Tjärresundets IF
1 april, 2019