Bilder från Vinthundsvintern!

Mån 30 jan

En mängd bilder togs i helgen på Vinthundsvintern!
För bilderna stod Johan Forsberg, Annica Pernbrink och Lova Wåhlin, m.fl. Stort tack till er! Bilderna här!


Många fina prestationer av hammarbyare i helgen!

Mån 30 jan

I helgen visade många hammarbyare att de är rejält på gång!
Många satte nya pers och vi fick även se två stycken klubbrekord!

Norrköping
Jonathan Wulff förbättrar sig hela tiden. En här gången blev det åter pers på 60m med 7,11. Även Gunnar Odenman persade med tiden 7,33. Gunnar är i högform nu då han åter persade i längdhopp med ännu ett monsterhopp: 6,84! Gunnar hade dessutom ett hopp på 6,83 så det är inga tvivel om att han är på gång! På 60mh noterade han tiden 8,58.
Vår Landslagslängdhoppare Michel Tornéus testade snabbheten med att springa 60m. Michel har rätt nyligen kommit hem från träningsläger på Teneriffa och har inte gjort ett enda pass från block sedan förra sommaren. Trots detta noterade Michel tiden 6,97 vilket är tangerat personligt rekord för honom! En lovande inledning på säsongen för vårt längshopparess!
Alexi Ramskog noterade personligt rekord med 8,20 på 60m.
I Norrköping tävlade också en yngre hammarbyare! Ylva Jakobsson satte pers i två av tre grenar! Ylva har gått framåt mycket under vintern på framför allt 60mh! Hon noterade nu tiden 9,58! På 60m blev det ännu ett pers med tiden 8,43!

Sätra
Philip Green fortsätter att visa upp lovande stabilitet: På 60m blev det 7,27 och i längdhopp 6,61. På 200m 23,01. Dessutom löpte han 60mh över seniorhäckar på 8,90. Med de vanliga häckarna blev det 8,56.
Alex Torgersson sprang 400m och kom på andra plats i den jämna A-finalen! 51,06 blev tiden Sam Salehian vann B-finalen på 800m med tiden 2.08,38. Jonas Elgered kom på tredje plats i stavhopp när han klarade höjden 4,04. Lynette Morgan sprang bra både på 200m och 400m. I 200m blev det en andra plats med 25,74 och på dubbla distansen vinst med 57,57! Lova Wåhlin noterade 2.20,17 på 800m.
Sara Pernbrink fortsätter att förbättra sig i tresteget och nådde nu 10,50.  Staffan Åkesson noterade 24,45 på 200m och 3,04 i stavhopp.
Dennis Acson gjorde sin debut och sprang 60mh på 8,38. En helt ok debut för Dennis! Manne Persson var ett glädjeämne då han satte ett rejält trestegspers med 12,45! I höjd blev det 1,71!
Andreas Almlöf var även han ett riktigt stort glädjeämne då han satte ett imponerande personligt rekord på 8,23 trots en dålig start! Tiden var även nytt klubbrekord! Förutom detta innebar tiden att Andreas nu också är statstiketta i Sverige på P17 60mh!  Jacob Ewertzh blev tyvärr diskad på 60m men satte nytt PB på 60mh med 8,87. Anton Hördell gladde med nytt personligt rekord och vinst med 5,88! Han hade dessutom flera andra långa hopp så det var en mycket stabil tävling för Anton! Grete Ahlberg är hammarbytjejen som slagit klubbrekord nästintill varje helg i vinter (och föregående vinter). Grete fortsatte på den banan även i helgen med att få till en rejäl ökning av sitt tidigare personliga rekord och klubbrekord i kula till 11,21! Det blev utöver rekorden även vinst! Emily Berghäll tävlade även hon i kula och stötte 10,10. Madeleine Rossi som är relativt ny inom friidrotten visade upp potential när hon tog 2,73 i stav och även sprang fort på 60m (8,36).

USA
Sofia Hellberg-Jonsén fortsätter kapa tid på 800m! Den här veckan blev det ytterligare pers med 2.10,51 (överlång bana).
Björn Barrefors hoppade 4,93 i stavhopp och stötte 13,78 i kula!
Fatima Dedrickson sprang 60m och 60mh och noterade 7,85 samt 8,66. Häckresultatet är endast fem hundradelar från hennes klubbrekord!


Linnéa Alstermarks superelektråder

Tor 19 jan

Klubbens bästa 100m-sprinter Linnéa Alstermark rehabiliterar sitt knä i styrkelokalen under sjukgymnasten Britta Östman-Kockum från Bosön.
Linnéa är trots den långtråkiga rehaben glad och positiv och satsar på att vara tillbaka i bättre slag än någonsin! Goda nyheter är att rehabiliteringen går bättre än förväntat och en del i detta är tack vare Linnéas hemliga vapen: elektråder. Dessa elektråder fäster Linnéa på insida lår runt sitt rehabiliterande knä och dessa hjälper henne bl.a. att återfå lårmusklernas naturliga balans som ju ofta är nedsatt i samband med knäskador. Linnéa är pga. sin knäskada starkare i utsidan av låret och behöver därför rätta till obalansen runt knät och bli starkare i lårets insida. Elektråderna, som man ska ha på sig under träningen, går det elektrisk ström i, vilket hjälper musklerna i området att få genomblödning, styrka och uthållighet vilket i sin tur leder till bättre stabilitet och en bättre balans i knät. Vi hoppas på att se Linnéa tillbaka på 100m-banan tidigare än förväntat. Och visst är det möjligt med hennes superelektråder till hjälp!


Klubbrekord av Björn+Sofia Hellberg-Jonsén springer 800m!

Tis 17 jan

Björn Barrefors slog häromdagen klubbrekord i stavhopp med resultatet 4,95! Resultatet är Björns bästa notering någonsin, utomhus inkluderat! Att Björn slog rekordet låg lite i luften då han förra månaden tog 4,92 i sin tävlingspremiär och även var mycket nära superhöjden 5,07! Snart får vi nog se ett 5-metershopp av vår rekordslående mångkampare!
Sofia Hellberg-Jonsén inledde tävlingssäsongen med att springa den, för henne, ovana distanden 800m! ”HJ” presterade direkt genom att vinna grenen och notera den stabila tiden 2.14,93!


Rapport från Sydafrika!

Mån 16 jan
Stine Tomb och Dennis Acson befinner sig i Sydafrika på träningsläger sedan en tid tillbaka. Här kommer en rapport från våra häcklöparstjärnor!

Hej alla Hammarbyare!
Vi vill passa på att skicka soliga träningshälsningar från Stellenbosch, Sydafrika! Hoppas ni alla haft en en trevlig jul och hoppas ni får ett gott nytt år! Vi har nu varit i Sydafrika i några veckor och tränat både hårt och intensivt inför den stundande tävlingssäsongen. 2012 är ett viktigt år med OS i London som höjdpunkt. Lite färg har man också fått, mestadels bara Dennis dock:) Det är en mycket inspirerande och givande träningsmiljö med många världsstjärnor som valt att förbereda sig här. För vår egen del så har träningen varit optimal och vi har haft våra bästa träningspass här under hela vintern! Kroppen har helt enkelt svarat klockrent på träningen. Stine har bland annat haft sitt bästa löppass någonsin och för Dennis del så har kroppen inte känts så här bra på mycket länge. Det ser med andra ord väldigt bra ut inför kommande tävlingssäsong. Stine kommer vara kvar fram till den 25:e januari och Dennis åker hem den 18:e januari
 Hälsningar,
Dennis och Stine


Bra start på 2012 av Andreas Och Jacob!

Mån 9 jan
I lördags var 2012-års första officiella inomhustävling ett faktum när Täby Vinterspel avgjordes! Jacob Ewertzh sprang 60m och svarade för nytt pers på en gång. 7,40 i försöken följdes upp av 7,35 och vinst i finalen! Jacob sprang även 60mh och slutade där på tredje plats på 9,06. Häckloppet vanns av Andreas Almlöf som startade 2012 på ett mycket bra sätt när han noterade den imponerande tiden 8,39 i första häcktävlingen för säsongen!
Han tog även en silverplats i en jämn längdtävling där varje centimeter snudd på betydde avancemang i resultatlistan. Resultatet blev 6,07 efter endast två gjorda hopp.
Mångsidige Staffan Åkesson hoppade 1,84 i höjdhopp och kom på fjärde plats. Anton Hördell vann längdhoppstävlingen på 5,36. Han slutade även på fjärde plats på 60m med tiden 8,06.
2001-grabben Paul Förnestig tog ännu en vinst på 60m i P11-klassen! Paul närmar sig klubbrekordet i P11-klassen då han efter helgens seger på 8,81 nu endast är tre hundradelar från rekordet!
En annan 2001-född hammarbyare lyckades vinna en gren på Täby Vinterspel! Klara Rådbo hoppade 1,24 i höjdhopp!
Sandra Hentschel gjorde sin första tävling för säsongen och där blev det vinst på 60m med tiden 8,06!
Tove Björnsdotter Pettersson tävlade också i F15-klassen och slog nytt personligt rekord med 8,37.
I Eskilstuna på trettondedag jul tävlade även den talangfulla 1999-tjejen Rosanna Cianelli. Det gick bra för Rosanna, som kom hem från Eskilstuna med 3 guld och två silver!
60m: 8,55
600m: 2.05,02
Höjd: 1,46
Längd: 4,55
Kula: 10,96

Nyhetsarkiv 2012
Januari

Utökade artiklar här nedan


Reseskildring av 2001-gruppernas Örebroresa!ta!

Tis 24 jan

Tränaren Janne Pihlblad har skrivit en suverän reseskildring av våra 2001-gruppers tävlingsresa till Örebro Indoor Games.
07.00 lördagen den 14 januari körde bussen iväg till gnällbältet och Örebro Indoor Games. Fanns det några gnälliga barn med, knappast, 50 stycken förväntansfulla ungar födda 2001 skulle iväg på sin första tävlingsresa någonsin med övernattning på hotell.
Hur det gick? Jo det ska jag berätta nu.
Efter ca två timmars resa i en buss, där ventilationen inte ville bestämma sig för om det skulle vara varmt eller kallt, anlände vi till Tybblelundshallen lite sena och fick stressa in i hallen, lägga alla våra väskor i en hög och bege oss till den första grenen(kula tjejer).  Funktionärerna tog hand om oss och gav oss en egen information då vi ju var lite sena. När kultävlingen var klar så hade 01 gruppen fått sina första två medaljer, ett silver och ett brons (Siri och Thelma) Därnäst var det killarnas tur och springa 60m. Att vara bra förberedd visste vi var viktigt men vi fick ett tråkigt besked då en av killarna (Herman) som sprang och gjorde det så bra att han tog sig till en A-final men samtidigt sträckte sig och kunde inte delta i finalen.
Den finalen vanns dock av en annan grönvit ung man (Paul) där vi även hade en till i final och utöver det fyra stycken i B-final. En välbehövlig vila för hela gänget tog sedan vid och vi i tränarstaben fick chansen att summera intrycken från de grenarna som dittills avverkats . Efter pausen så var det då dags för längd för tjejerna och höjd för killarna och resultatet där blev en medalj av den ädlaste valören då Tilda Kapell tog guld i längdhoppet.
De två sista grenarna för dagen var löpgrenar. 600m för killarna och 200m för tjejerna.  Tildas goda form höll i sig och hon fick med sig en silverpeng innan gänget åkte till hotellet för mat och vila.
Trots att väntan blev lång innan alla fått sina rumsnycklar så hölls humöret uppe. Efter maten så fick alla bara vara en stund för att runt niotiden samlas och gå igenom hur söndagen såg ut. Vid tio skulle det vara tyst och släckt på rummen….om det var det, jodå alla somnade nästan bums så vi tränare kunde planera inför söndagens alla grenar. Intrycken från den första dagen var att många slagit sina personliga rekord och att alla haft en upplevelserik dag!
Upp tidigt på söndagmorgon för att intaga en stadig hotellfrukost och sen iväg till hallen. Dag nummer två innebar att grenarna nu var ombytta. Tjejerna startade upp med 60m och där hade vi hela fyra stycken i A-finalen och inte mindre än 5 stycken i B-finalen och Thelma sprang hem andraplatsen i A-finalen.
Efter att tjejerna sprungit sina 60m-heat bar det snabbt av till höjdhoppet och inhoppningen. Samtidigt gjorde killarna sig beredda för deras första insats, längdhoppet. Thelma skulle komma att ta sin tredje medalj för helgen och tog ett brons. Ett snäpp bättre för dagen var dock Lucy som slog sitt pers med 1 cm och kom tvåa på 1,27. I killarnas längdhopp kom Paul precis utanför pallen med ett sämre andrahopp än trean.
Kula för grabbarna där Edwin S blev bästa Hammarbyit med en tolfte plats och där Herman gjorde sin come back efter sin skada och stötte personligt rekord.
En bit in på eftermiddagen så var det då dags för tjejerna att avsluta med 600 m. Tre varv som kan låta enkelt men har man inte sprungit det innan är det svårt veta hur man ska lägga upp taktiken. En femte plats blev det för Thea N men det som alla kommer att minnas är när några av våra tjejer som precis kommit i mål, sprang ihop och i tumultet som följde blev en så svårt trampad på sin hand att hon måste åka till akuten. Det hela gick dock bra och hon åkte hem med oss andra då bussen vände hemåt mot Stockholm igen. Avslutande 200m för killarna blev en riktig grand final. Inte nog med att Paul tog sitt andra guld så slog han även klubbrekordet med över en sekund!
En av anledningarna till att närmare 50 ungar och 9 stycken tränare från 01-grupperna åkte till Örebro var att lära känna varandra bättre. Vi har under hela helgen coachat ungar som vi till vardags inte träffar. Ett gemensamt beslut har tagits och det är att vi ska ha en träning i veckan då alla ungar är välkomna. Då är också en tränare från varje grupp på plats för att på så sätt trimma gruppen ännu mera.
Jag kan också tillägga utan att säga för mycket att 01-gänget är ett gäng som kommer att låta tala om sig framöver i många sammanhang, härnäst på vårt eget Hammarbyspel i Sätrahallen!
Till sist vill jag bara säga att när Bajen åker på tävlingsresor så både syns vi och hörs vi! Som det lät när våra ungar hejade på varandra på söndagens avslutande banlopp, det värmer ett gammalt Hammarbyklacks hjärta!
Forza Bajen 01
/Janne Pihlblad (en glad och stolt tränare )


Sofia Hellberg-Jonsén Sverigeetta!

Mån 23 jan

En massiv Hammarbytrupp intog Storängshallen under helgen.
Det resulterade i massvis av medaljer, personliga rekord och lovande säsongsinledningar! Även i USA har det hänt grejer...

USA-aktiva
Sofia Hellberg Jonsén sprang 800m igen för andra tävlingen i rad. Det resulterade i personligt rekord då Sofia öppnade hårdare på grund av bättre motstånd i loppet. Sista varvet blir tyngre för henne men hon belönades med det nya personliga rekordet 2.11,25, vilket innebar att hon förbättrade sitt PB med nästan fyra sekunder! Här finns det kapacitet att springa under 2.10 inom den närmaste framtiden! Sofia leder för nuvarande även den svenska inomhusstatistiken i grenen!
Fatima Dedrickson tävlade även hon och sprang sin paradgren 60mh på stabila 8,77. På 200m blev det 25,52. Björn Barrefors gjorde en bra kultävling då han fick iväg kulan hela 14,11.
 
Scandic Indoor Games
Seniorer/juniorer

Victor Kårelid gjorde en fin säsongsinledning med tiden 7,24 på 60m och perset 23,16 på 200m.
En som gladde rejält var Philip Green som slog till direkt med nytt pers både på 60m och 200m, 7,23 och 22,97. På 400m blev det 51,33 från bana 1 i ett lopp där Philip blev störd vid ingången till gemensam bana och tappade tid.
Ken Braesch-Andersen sprang 400m på 51,51.
Sunday Ojuri inledde säsongen med ett fint 200m -lopp på inomhuspers 22,66 och på 60m blev det 7,17.
Jonathan Wulff persade även han på 200m, 22,80. På 60m blev det 7,17.
Alex Torgersson sprang 800m på 1.59,22 vilket var en bra inledning av säsongen för honom.
Gunnar Odenman slog till med ett superhopp i längd! 6,77, vilket innebar nytt PB för Gunnar!
Lynette Morgan gjorde säsongsdebut och lyckades bäst på 200m med tiden 25,88.
Alexi Ramskog noterade 26,85 på 200m och 8,24 på 60m.
Emma Norss tog en silvermedalj i stavhopp med ett hopp på 3,33. Emma Alsing-Skoog noterade 2,73.
Jasmin Sabir hoppade 11,66 i tresteg.
Ellen Narfgren gjorde en fin öppning av säsongen. Ellen kom tillbaka starkt på upploppet på 800m och lyckades vinna sitt heat med några hundadelar på 2.28,65.
Lovisa Grönros noterade 2.23,64 och vann sitt heat komfortabelt med mersmak.

F/P17
Jacob Ewertzh är i bra form för tillfället! Det blev vinst för Jacob i 60m med nya perset 7,31! På 200m sprang han med seniorerna och där noterade han nytt personligt rekord på 23,49!
Andreas Almlöf noterade 8,47 på 60mh med de vanliga 91,4 cm-häckarna. I kula blev det 13,04=nytt personligt rekord!
Gustaf Lidfeldt vann 1500m på tiden 4.27,79.
Staffan Åkesson vann höjdhoppet på 1,84, noterade 54,29 på 400m och 3,03 i stavhopp.
Sara Pernbrink noterade 10,30 i tresteg och har endast några decimeter till SM-kvalgränsen.
Yasmin Jelassi noterade 8,10 på 60m och slutade tvåa.

F/P15
Sandra Hentschel vann 60m-finalen på nya perset 8,03!
Isa Diamant vann stavhoppet i F15-klassen på 2,40.
Anton Hördell hoppade 5,59 i längdhopp!
Timothy Olsson sprang 400m med tre år äldre grabbar och gjorde ett fint lopp. Sluttiden blev 60,83 efter en lite för tuff öppning för Timothy. På 800m blev det 2.20,86
Sebastian Hargeström satte personligt rekord i stavhopp den här helgen igen! Nu blev det 2,98 så dröm 3 är inte långt borta för Sebastian nu!
Ida Fritzdorf-Kåberg ville inte vara sämre hon och satte även hon ett nytt personligt rekord och klubbrekord med höjden 2,75! Det var fler hammarbyare som hoppade bra i stavhoppet! Linnéa Palmerstedt visade även att hon är stabil på högre höjder då hon åter gick över 2,50. Ella Strömfelt och Hanna Kapell klarade båda 2,45!
Ida satte även nytt pers på 60m med tiden 8,29. Nytt pers också av Ylva Jakobsson med 8,46.
Ylva satte nytt personligt även på 60mh efter ett fint lopp! Tid: 9,71.
Sedan så satte båda tjejerna nya personliga rekord i längdhopp med planka, 4,66 för Ida samt 4,63 för Ylva.
Klubbrekord i kula blev det också denna helg av Grete Ahlberg. 10,57 lyder det nya rekordet. Grete visade även åter upp att stabilitet finns då hon igen stötte över 10 meter på en tävling i Bollnäs i helgen.

Yngre ungdomar
Rosanna Cianelli hade ännu en bra tävlingshelg med ett antal medaljer: På 60m blev det silver på 8,51. I höjdhopp även där silver på 1,43. Ytterligare en silvermedalj togs i längdhopp med hoppet 4,85. Guldet kom i kula med 10,97.
Vår duktiga löpartjej Julia Dyrke vann 800m med nya perset 2.39,61!
Tilda Kapell tog ytterligare en längdhoppsseger där hon åter visade upp stabilitet över 4 meter, den här helgen blev resultatet 4,25!
Siri Lindvall tog hem segern i kula med 7,17.


22 medaljer i Örebro!

Ons 18 jan

Det blev totalt 22 medaljer i Örebro! Valörmässigt så blev det 7 guld, 8 silver och 7 brons. Mesta medaljören blev F13-tjejen Rosanna Cianelli som svarade för 3 guld och 1 silver! Nu finns även bilder från tävlingen!
Vår Sverigebästa P17-sprinter förra säsongen, Jonathan Wulff, gjorde säsongsdebut och noterade på 200m nytt personligt rekord, 22,89 från bana 3. Nytt personligt rekord blev det även i 60m med 7,12. Detta trots en inte helt optimal start. En mycket lovande säsongsinledning av Jonathan, som haft en tuff grundträning med en del sjukdomar.
Nytt personligt blev det även för David Sundström som noterade 7,29 på 60m.
Ken Braesch-Andersen inledde med 400m på 52,32. På 800m blev det 2.03,53.
P14: Frank Förnestig och Timothy Olsson slog personliga rekord på 60m med tiderna 8,11 samt 8,09. Pers blev det även på 200m och där var grabbarna ännu mer jämna: 26,64 mot 26,65!
Timothy sprang även 1000m på 3.00,31.
Frank Förnestig tog brons i stavhopp med 2,61 (toppbild).
Det blev vinst för Sebastian Hargeström stavhoppstävlingen med höjden 2,81! Han persade på 60mh med tiden 9,74 trots en mycket ojämn stegrytm. Det räckte till en silverplats.
I längdhopp hoppade Theodor Ilbäcken 4,85 och Frank Förnestig 4,81.
P13: John Karlsson kom på fjärde plats i längd med 4,62. John kvalificerade sig även till A-final i 60m där han kom på femte plats med tiden 8,77 (8,75 blev det i försöken).
P11 Lillbrorsan Paul Förnestig tog hem segern i 60m med 8,99. Han vann även 200m och krossade där klubbrekordet med nästan en sekund när han sprang på 30,13. I längd blev det 3,90 och en fjärdeplats.
F14: På 200m var det många som slog sina personliga rekord: Ida Fritdorf-Kåberg, Hanna Kapell, Ylva Jakobsson, Efe Agbonkhese, Matilda Sjöholm, Caroline Fritz, Elsa Hård,Ella Strömfelt och Emma Hultström gjorde alla detta!
Ella Strömfelt tog en bronspeng i 1000m med tiden 3.32,57.
I 60mh persade Ylva Jakobsson med 9,82. F15-tjejen Linnea Gustafsson persade också i grenen och tog en bronsplats med 9,41.
I stavhoppstävlingen persade Ida Fritzdorf-Kåberg och Linnéa Palmerstedt när de båda tog höjden 2,51. Hanna Kapell och Ella Strömfelt slog också sina personliga rekord med höjden 2,41!
Emily Berghäll slog pers i kula när hon sprängde 10 metersbarriären för första gången med 3-kiloskulan. 10,03 blev resultatet. Här var det många som persade eftersom kulan blivit ett kilo tyngre för 98:orna till denna säsong och nästan inga av tjejerna hade stött med kulan på tävling förut. Positivt var att det, trots kulans tyngre vikt, ändå blev långa stötar!
F13: Rosanna Cianelli vann 60m på nya perset 8,41. Hon vann även höjdhoppet på nya perset 1,47. I en jämn längdtävling slutade hon på andra plats med perset 4,88. I kula gjorde hon ytterligare en superb insats när hon vann med dryga metern på resultatet 11,31.
Hedda Jahrl kom på fjärde plats i 600m på 1.56,01.
Fanny Jansson kom på delad fjärdeplats i höjdhopp med 1,39.
F11: På 60m hade vi fyra hammarbyare i A-final. Dessa var Thelma Ilbäcken, Tilda Kapell, Klara Rådbo och Hedvig Aspegren. I B-finalen sprang Isabell Fritz, Maja Strandman, Hannah Bott Alvarsson, Tilde Cross och Ebba Littorin.
Tilda Kapell kom tvåa på 200m med 31,70. Hon vann även längd på 4,28.
Lucy Björk Sambo och Thelma Ilbäcken slutade tvåa respektive trea i höjdhopp på 1,27 samt 1,24.
Siri Lindvall kom tvåa i kula på nya perset 7,37.
Thelma Ilbäcken tog hand om tredjeplatsen på 6,64.
På Inlagda Gurkspelen i Västerås persade Andreas Almlöf på 60m med en hundradel till 7,55.
Grete Ahlberg slog två stycken klubbrekord i F14 kula och viktkastning. I kula blev det en stöt rejält över 10 meter (10,31) vilket resulterade i vinst i en mycket jämn kultävling (vinsten avgjordes på bättre andra stöt). I viktkasningen blev det en silvermedalj i den högre F15-klassen där ett år äldre ungdomar tävlade. Resultatet och klubbrekordet blev 12,82.
Gå in här för att se bilder från tävlingen!


Rapport från Sydafrika!

Mån 9 jan
I lördags var 2012-års första officiella inomhustävling ett faktum när Täby Vinterspel avgjordes! Jacob Ewertzh sprang 60m och svarade för nytt pers på en gång. 7,40 i försöken följdes upp av 7,35 och vinst i finalen! Jacob sprang även 60mh och slutade där på tredje plats på 9,06. Häckloppet vanns av Andreas Almlöf som startade 2012 på ett mycket bra sätt när han noterade den imponerande tiden 8,39 i första häcktävlingen för säsongen!
Han tog även en silverplats i en jämn längdtävling där varje centimeter snudd på betydde avancemang i resultatlistan. Resultatet blev 6,07 efter endast två gjorda hopp.
Mångsidige Staffan Åkesson hoppade 1,84 i höjdhopp och kom på fjärde plats. Anton Hördell vann längdhoppstävlingen på 5,36. Han slutade även på fjärde plats på 60m med tiden 8,06.
2001-grabben Paul Förnestig tog ännu en vinst på 60m i P11-klassen! Paul närmar sig klubbrekordet i P11-klassen då han efter helgens seger på 8,81 nu endast är tre hundradelar från rekordet!
En annan 2001-född hammarbyare lyckades vinna en gren på Täby Vinterspel! Klara Rådbo hoppade 1,24 i höjdhopp!
Sandra Hentschel gjorde sin första tävling för säsongen och där blev det vinst på 60m med tiden 8,06!
Tove Björnsdotter Pettersson tävlade också i F15-klassen och slog nytt personligt rekord med 8,37.
I Eskilstuna på trettondedag jul tävlade även den talangfulla 1999-tjejen Rosanna Cianelli. Det gick bra för Rosanna, som kom hem från Eskilstuna med 3 guld och två silver!
60m: 8,55
600m: 2.05,02
Höjd: 1,46
Längd: 4,55
Kula: 10,96