Grete i Fuerteventura!

Ons 22 nov
Klubbens släggfenomen Grete Ahlberg befinner sig sedan nästan en vecka tillbaka i spanska Fuerteventura på SOK:s Olympic Camp som är ett lära känna-läger för potentiella deltagare för OS i Paris 2024.
4 stycken svenskar har i nuläget blivit uttagna till mästerskapet.
Grete har möjlighet att bli uttagen om hon får till en bra säsong. 
OS i Paris går för friidrotten 1-11 augusti.

Nyhetsarkiv
November 2023


Utökade artiklar här nedan!


Återblick Kraftmätningen

Mån 6 nov

I början av september månad vann vi finalen i Kraftmätningen för andra året i rad! Vi kommer inte att glömma dessa härliga septemberdagar på Lidingövallen i första hand. Redan i kvalet hade vi glänst genom att vara den klubb som samlat ihop flest poäng men inte trodde vi att vi skulle försvara vårt guld från föregående år!
Stämningen var magisk och det fanns ett otroligt publikstöd på plats för våra kära Hammarbyare. Det tutades och det trummades i princip varje gång det var en Hammarbyare på tävlingsbanan vilket gav en härlig känsla för våra tävlade! Vi glömmer inte den outtröttlige Jumanne Hacketts otroliga roll och prestation som ständig påhejare av sina lagkompisar!

Vi tog ett stabilt grepp om guldet redan på lördagen som förstärktes efter en grym stafett på Stadion! Från stafetten minns vi verkligen hur Jonatan Borg, My Lindberg, Theodor Håkansson, Tyra Sparv, Benjamin Wilkinson och Malva Lönn sprang på ett kokande Stockholms Stadion och tog en mycket fin tredjeplats i stafetten som gjorde att vi hade en betryggande ledning efter första dagens tävlingar. En ledning som aldrig var hotad och som till slut drygades ut.
My Lindberg, Malva Lönn, Tyra Sparv och Amanda Broberg Rydqvist sprang alla bra i 80mh och speciellt kredit också till Lisa Palmheden som gick in och sprang trots att hon inte är någon van häcklöpare.
Det är sådant som bidrar till poäng! My var bäste Hammarbyare i grenen på 12,13. Vi minns Tyra Sparv som helt plötsligt från ingenstans tog nytt pers i höjdhopp med 1,57!
Tyra Sternlind var den tjej som lyckades bäst i kastgrenarna med dubbla pers i kula 9,95 och spjut 36,11. I spjut kastade även handbollsspecialisten Amanda Broberg Rydqvist långt med 31,85. Vi hade även fler tjejer som gjorde mycket bra ifrån sig i sina ovana grenar, t.ex. Lisa Palmheden som gick in och persade med 21,32.
På längdhoppet minns vi Gwen Fagerströms fina hoppande där hon som längst nådde 5,47 men som hade övertrampshopp uppemot nästan 6 meter. Vi minns även Malva Lönn som hade ett jättehopp som väldigt tveksamt dömdes bort pga. övertramp. Hur som helst något positivt då vi ser vilken potential som finns för framtiden för våra duktiga tjejer.
På avslutande 800m var vi nära att ta hem hela tjejklassen men föll lite snopet på målsnöret. Göta var för bra på avslutande 800m helt enkelt och vi stod inför en övermäktig uppgift när vi var tvungna att springa väldigt fort på sträckan för att matcha Göta. Men även om det hade varit kul med en tjejseger så är det ändå mixklassen som ju räknas som den ”riktiga segern” och den lade vi vantarna på.

När det gäller killarna så fick vi på 80mh se både Theodor Håkansson och Alessandro Mancinella slå pers och gå under 12 sekunder. 11,71 respektive 11,78. Även bronsmedaljören från USM Benjy var under 12 sekunder med sina 11,64. Felix Camarstrand persade med 12,52. Så detta var en mycket fin gren för oss.
På höjden så var Ricky Wahlberg outstanding och var med uppe i toppen hela höjdtävlingen. Han tog nytt personbästa 1,75 och stod för fina poäng. I kulan var det åter starke Ricky Wahlberg som stötte längst med 13,37 men vi fick även positiva stötar från en persande Albin Wolgast som fick till 11,55. I längdhoppet hade vi många jämna grabbar som hoppade och den som hoppade allra längst var Alessandro Mancinella md 5,84. Han spenderade t.o.m. en sådan energi så han råkade tyvärr komma fel i längdgropen och fick en del rätt stora skrubbsår. Men Alessandro visade en stor styrka, och när många trodde han inte skulle tävla i fler grenar under helgen, så fick de sig en överraskning då att lämna återbud inte var något alternativ för Alessandro. I spjut var det Alessandro och Benji som drog de längsta stråen, 43,49 för Benji och pers med 41,77 för Alessandro.
På killarnas 800m var det ett frenetiskt kämpande från våra grabbar vilket var härligt att se. Jonatan Borg blev bästa Hammarbyare med 2.12,28. Ivar Janson gjorde också en fin prestation mot 2 år äldre killar när han var tvåa i ett av heaten och samlade ihop mycket värdefulla poäng med sina 2.13,31.
Segermarginalen blev till slut över 3000 poäng för mixlaget vilket är en överlägsen seger! Killarna tog också hem guldet med drygt 1000 poäng ner till tvåan. Totalt samlade vi ihop 33 298 poäng, där killarna tog 14 053 poäng och tjejerna 13 702 poäng och resten kom i stafetten.

Jumanne Hackett och Lisa Palmheden blev utsedda till lagets kraft;
ett nytt pris som Svensk Friidrott valt att instifta under årets Kraftmätningsfinal. Lagets kraft tilldelas den aktive som under Kraftmätningen gjort sitt yttersta för sin egen och lagets prestation, det är en person som ger sitt allt och alltid lyfter sina lagkamrater genom pepp och hejarop. Priset tilldelas totalt 3 stycken aktiva i hela tävlingen, en från vardera vinnande pojk- och flicklag och en från det vinnande mixlaget. Denna insats var en av årets absolut största prestationer! Här finns det mycket positivt för framtiden med många duktiga ungdomar, men också ungdomar med rätt inställning och som ställer upp för varandra och för laget.
Vi ser tillbaka på denna fantastiska vinst med glädje och laddar om batterierna för nästa år då vi kan bli historiska. Ingen klubb har nämligen vunnit mästerskapet 3 år i rad..