Hammarbys herrar kvalade till Lag-SM

Tis 20 maj
I helgen var det lag-sm kval och både Hammarbys damer och herrar var på plats i Falun som bjöd på minusgrader och snö lite här och var. Pga det kyliga vädret kördes samtliga hoppgrenar inomhus. 
Damernas lag var mycket skadedrabbat vilket gjorde att ett par föredettingar fick hoppa in. Ulrika Hellberg premiärtävlade i friidrott och gjorde det i grenen 1500m hinder! Pers givetvis på fina tiden 7,48 - inte illa för en nybörjare över 40! 
Petra Thulin hoppade också hon i en ny gren, 400meter häck. En lugn start gjorde att Petra hade krafter kvar på slutet för att ta en placering och därmed 2 poäng. Johan Attersand fick i herrklassen köra den ovana grenen diskus och likaså sambon Kristina som kastade för första gången på tävling! 
För de yngre kvinnliga förmågorna blev det ingen grenseger, men så här tidigt på säsongen i den kylan som var, kämpade alla väl. Värt att notera är Elina Almströms härliga pers i slägga: 43,14m! Elina har inlett säsongen med pers på varje tävling så det bådar gott inför sommaren. 
Trots tappert kämpande av alla unga och äldre, så slutade damlaget tyvärr på en sista plats. 
Desto bättre gick det för herrarna som via hela sju stycken grensegrar vann och därmed kommer att vara med på lag-sm senare i sommar. Vinsterna togs i alla hoppgrenar samt 100m, 800m och 1500m.

Nyhetsarkiv 2008
Maj

Utökade artiklar här nedan


Stafett-SM

Mån 26 maj
Det enda som saknades var guldet! Men vi njuter ändå av: 3 silver och 4 brons, en 4:e plats, tre 5:e platser & två 6:e platser som ger fina SM-poäng.  Drygt 50 grönvita aktiva och ledare var på plats under stafetthelgen på Slottskogsvallen i Göteborg. Och det var kämparglöden som lyste starkt detta SM. En hel del skador hade inför helgen lagt lite sordi på vad som komma skulle... Men med sambatrumman i takt lockade bajarna fram en kämpavilja som bärgade för flera medaljer.  Minnesvärt från helgen var bland annat i sista grenen M 4x1500m där Tobbe Ekhamrefightades mot en inte allt för lätt Rizak Dirsche. Thobbe slet och var stark mot Dirsche som sprang om först på upploppet.  Överraskande var bland annat tjejernas insats i F19. Vinterns sprintskott Tove Tengvall skadade sig dagarna innan och Sandra Höckerstrand klev in som reserv. Och trots underdog-läget blev det en bronspeng till Fatima Makakala, Ulrika Jakobsson, Sofia Hellberg-Jonsén och Sandra. 
Fler fina prestationer: F15-tjejernas silverpeng på 3x800m som slog an tonen inledningsvis, Per Synnermans dubblering på 4x800m och 4x1500 som bidrog till två silver! Linus Vigerts startsträcka i P19s 4x100m och F17-lagets fjärdeplats i den Svenska stafetten, det var distinkt löpning och råvilja från samtliga tjejer i det laget: Linnea Alstermark, Lilian Gren, Jasmine Sabir och Elsa Gregersdotter. Nästa år får de andra lagen det tufft!
Vill dessutom rikta ett stort TACK till Willy Berggren som var en klippa i Hammarbytältet under hela helgen! Från uppbyggnad till rivning till organisation på nummerlappar, hejjarklack och skön Bajen-anda!

Linus Vigert, Love Fältström, André Vadström-BJörk och Henrik Wedberg. Bronskillar på 4x100m i P19!
Linus Vigert, Love Fältström, André Vadström-BJörk och Henrik Wedberg. Bronskillar på 4x100m i P19!
F17-brudarna: Nöjda och glada trots en snöplig fjärdeplats i Svenska stafetten.
F17-brudarna: Nöjda och glada trots en snöplig fjärdeplats i Svenska stafetten.
Stolt ledare i mitten med två supertjejer Ullis & Sandra!
Stolt ledare i mitten med två supertjejer Ullis & Sandra!