Benn med i Juhlins julfrågesport!

Ons 29 jan
När Svensk Friidrott presenterade sin julfrågesport så var temat Oceanien. Och vår sportchef Benn Harradine hade tagits med i en av frågorna i frågesporten som friidrottsoraklet Lennart Juhlin hade satt ihop!
22. Dessutom har ju Hammarbys sportchef Benn Harradine ett förflutet som aktiv på världsnivå för Australien. Vilken var Benns gren, vad är hans personliga rekord, hur många VM/OS har han tävlat i och vilken blev hans bästa placering där?
SVAR:
Benn hade diskus som specialitet och har 68.20 från 2013 som sitt personbästa. Det är dessutom nationsrekord och Oceanienrekord.
Benn gjorde tre OS (08, 12, 16) och fem VM (09, 11, 13, 15, 17). Han gick till final på OS 12 och VM 11 och 15. Bästa placeringen var som 5:a vid VM 11, på OS blev det som bäst en 9:e plats 12.
För Benn som australiensare var Samväldesspelen också viktiga.
Han startade fyra gånger (06, 10, 14 och 18)
med placeringssviten 8-1-4-6.


Klubbrekord av Emmanuel Dawlson!

Mån 27 jan

Vår toppsprinter Emmanuel Dawlson stod för ett härligt klubbrekord i lördags! På Pallasspelen i Malmö gjorde Emmanuel sina första tävlingsstarter för säsongen efter att ha spenderat vintern i USA och Malaysia. 60m var det som stod på menyn. Redan i försöken gick det undan med 6,86 men i finalen så blev det ytterligare förbättring och vinst med tiden 6,82. Tiden var klubbrekord!
Duktige häcklöparen Jonathan Holm som blev klar för klubben tidigare i januari gjorde sin första start för säsongen. Det blev två lopp på 60mh under söndagen och som bäst noterade han 7,94.
Amir Shaker gjorde hela fyra lopp på 60mh i helgen där det bästa var mycket positivt på 8,08.
Emma Ehrlin gjorde sin första tävling för klubben och klarade gränsen till ISM på en gång med 12,13 i tresteg.
Jasmin Sabir klarade också gränsen i tresteg med 11,98.
En annan som klarade gränsen till IJSM-IUSM och även slog
pesonligt rekord var Nadja Fernström som hoppade 3,02 i stav.
Teo Borgius tangerade förra helgens personliga rekord
i stav med 4,53.
André Barroso Johansson slog nytt inomhuspers i längd
med fina 6,71.
Simone Burger, en av klubbens nya löpartalanger, gjorde sin första Hammarbystart och sprang på fina 5.06,95.
Utöver detta var den mängder med fina resultat av klubbens ungdomar!
Gå in här för att se listorna över de som klarat nomineringsgränserna till vinterns SM-tävlingar.
Gå in här för att kika på klubbens statistiksida.


Fina tävlingsresultat!

Ons 22 jan

Det var väldigt många fina tävlingsresultat från helgens tävlingar. Många av våra aktiva lyckades kvalificera sig till våra SM-tävlingar som inleds nästa månad. Samtliga aktiva nedan lyckades klara nomineringsgränserna till SM, eller förbättra sina redan klarade noteringar!

M

Erik Ehrlin förbättrade sitt årsbästa i Växjö där han gjorde en stabil trestegsserie med det bästa hoppet på 15,56.
P19
André Barroso Johansson hoppade 6,41 i längd.
Paul Förnestig sprang 60m på 7,09.
F19
Agnes Ekman klarade nomineringsgränsen i längd med 5,39.
P17
Teodor Borgius slog till med pers på en gång i stav med 4,53. Markus Moberg slog också PB i 60mh med fina 8,01. PB även för Martin Sundberg i kula med monsterstöten 15,27. Niklas Wall noterade PB med 7,12 på 60m och 6,51 i längd. Viktor Wall blev oturligt nog diskad för tjuvstart på 60m men klarade nomineringsgränsen i längd med 6,37 och i kula med 12,72. Och framför allt så klarade han nomineringsgränsen till ISM på 200m med finfina 22,28 på 200m.
F17
Nora Lundin gjorde ett superlopp som var helgens stora utropstecken. Nora sprang 1500m i eget majestät på suveräna 4.31,97 = bäst någonsin i klubben efter Abeba Aregawi!
F16
Alannah Hellstadius förbättrade sig i stav till 3,23 och passade även på att klara nomineringen till 60mh, där hon noterade tiden 9,35. Frida Krantz förbättrade sig i kula till 12,39.
P15
Håkon Aaberg klarade nomineringsgränsen på 60mh
med fina 8,84.
F15
Agnes Jansson, som redan klarat nomineringen i två grenar fixade nu gränsen i en tredje gren när hon hoppade 10,58 i tresteg. Melina Lidberg klarade gränsen när hon vann tresteget på fina 11,30.


Nomineringar till SM-tävlingar

Klicka för större! Klicka för större!

Fre 3 jan

Nästa månad nås kulmen på inomhussäsongen då det är dags för SM-tävlingar!
Klubben har tagit fram nomineringsgränser som gäller för att man ska bli nominerad till en SM-tävling. Du hittar klubbens nomineringsgränser och vilka som har klarat kvalgränserna här.

Nyhetsarkiv
Januari 2020

Utökade artiklar här nedan


08fri:s distriktslag till Gävle 14-15 mars

Ons 22 jan

Säsongens Svealandsmästerskap för
13-14-åringar (födda 2006-07) avgörs den 14 - 15 mars i Omegahallen, Gävle. Michael Pettersson och Amanda Cleréus är 08fri:s uttagningsansvariga och presenterar här villkoren för att bli uttagen till distriktslaget.

Distriktsmästerskapen/Hammarbyspelen i Sätrahall 15 - 16 februari är uttagningsperiodens viktigaste observationstävling. Vinnaren i varje gren är direktuttagen i laget (max 4 grenar/person).

I övrigt kommer resultat gjorda under hela inomhussäsongen att ligga till grund för uttagningarna.

Utgångspunkten är att minst sex (6) och max åtta (8) aktiva tas ut i varje gren. Undantag från denna princip kan göras i P/F14 ifall fler aktiva har placerat sig på sverigestatistiken.

Aktiv som ingår i laget kan i samråd med 08fri.s uttagningsansvarige även anmälas i ytterligare gren (i mån av plats, tidsprogram mm). Intresse om detta meddelas i förväg i samband med bekräftelse om deltagande i mästerskapet. För att slippa höga efteranmälningsavgifter kommer 08fri. inte att godkänna några efteranmälningar.

Viktigt att bekräfta medverkan
Uttagna till distriktslaget och detaljinfo presenteras på 08 fri:s hemsida snarast efter distriktsmästerskapen 15 - 16 februari.
Det är mycket viktigt att alla (via målsman alt. föreningsledare) bekräftar sin medverkan för att uttagningen ska gälla.

Resa och boende
Laget reser och bor tillsammans bland annat för att främja gemenskapen över föreningsgränserna mellan aktiva och ledare.

Kostnad
Den samlade kostnaden för hela lagets deltagande fördelas per aktiv och debiteras respektive förening i efterhand – det är upp till varje berörd tränare/-ledare att tillsammans med uttagen aktiv förankra medverkan med sin förening.

Ledare
För att ge bästa stöd och service till alla aktiva är det önskvärt att föreningar med 5 eller fler uttagna aktiva även medverkar med en ledare som följer tävlingarna på plats och övernattar med laget.
Möjligheter finns även för föreningsledare med enstaka uttagna att på egen bekostnad resa och bo med laget.
Ledarmedverkan meddelas senast i samband med bekräftelsen för den aktive/de aktiva (ange ledarens namn, klubb, mail, mobil).

Frågor
Frågor besvaras av Michael Pettersson via e-post
eller mobil 070-811 29 47.