Michel Tornéus 7,99 i Globen!

Tor 24 feb

Michel Tornéus stod för säsongens hittills längsta hopp när han vann XL-Galans längdhoppstävling på resultatet 7,99! Tränaren Oscar Gidewall rapporterar att tekniken inte sitter helt men att Michel ändå hoppar långt! Michel hade dessutom ett knappt övertrampshopp på tävlingen som skulle mätt betydligt längre än 7,99.
Det känns som att Michel är på gång och det kan bli riktigt långt på IVM i Istanbul om två veckor!


Nya klubbrekord i helgen!

Mån 21 feb

Samtidigt som Stora SM gick i Örebro var det även full aktivitet i Sätra Friidrottshall när distriktsmästerskap för Stockholm avgjordes. Merparten av de positiva resultaten stod Peter Wikströms duktiga 98-grupp för!

Först och främst så kan det med glädje konstateras att vi ett nytt klubbrekord!
F13 200m
Rosanna Cianelli slog klubbrekordet när hon sprang sträckan på 27,53, vilket även innebar seger i grenen!
F/P 13-14
Rosanna skulle ta ytterligare medaljer under helgen. Förutom guldet blev det även tre silvermedaljer vilka kom i höjd (1,47), kula (11,16) och längd (4,89, som även var personligt rekord)! En bronsmedalj skulle det också bli på 60m (8,56). Frank Förnestig slog personligt rekord i längdhopp med ett hopp på 5,10, vilket var första gången över dröm-5 för ”Frankie Boy”. Tyvärr blev det ingen medalj för Frank i helgen som retligt nog slutade på fjärde plats i tre grenar men han var mycket nära! På 60m blev det 8,13 och i stavhopp 2,46. Sebastian Hargeström gjorde ett fint lopp på 60mh och var nära sitt personliga rekord. 9,77 blev tiden och gav en silvermedalj. Sebbe tog även silver i stav på 2,96. Han satte även personligt inomhusrekord på 200m med tiden 27,30.
Ylva Jakobsson satte också nytt PB på distansen, 28,06, och tog med det en bronspeng. En annan som sprang bra på 200m var Julia Dyrke som också hon satte personligt rekord med 28,49.
Ida Fritzdorf-Kåberg sprang 200m och tog silver på 27,48. Ida tog även två bronsmedaljer under helgen. Den ena i stav med 2,66 och den andra i 60m med 8,44. På tal om stav så gladde Linnéa Palmerstedt när hon slog personligt rekord med 2,66. Med resultatet tar sig Linnéa upp som tionde bästa stavhopperska genom tiderna i klubben! Även Ella Strömfelt slog personligt rekord (2,46). Fanny Robertsson hoppade 2,26, viket var inomhuspers. Timothy Olsson tog en silverplats på 1000m med tiden 3.01,29. Grete Ahlberg tog ännu en seger i kula på stabila 11,38. Efe Agbonkhese slog personligt rekord på 60m med tiden 8,23 och tog en silvermedalj.
Övriga akriva
Ellen Westman Persson vann 1500m på tiden 5.27,24.
Isa Diamant kom tvåa i stavhopp med 2,50, vilket endast var en enda centimeter från hennes personliga rekord.
P11-killen Paul Förnestig tog ännu en seger på 60m. Tiden blev 8,88. Paul som vunnit många tävlingar på 60m under vintern.


Dags för SM i Örebro!

Fre 17 feb

Nu har det blivit dags för våra elitaktiva att åka till SM, som den går gången arrangeras i Örebro i nya Tybblelundshallen.
 

Jasmin Sabir, tresteg
Jasmin har kommit igång nu med trestegshoppandet efter en lite knackig start på säsongen. Jasmin ligger på nionde plats i statistiken och satsar i första hand på att gå till final men kan mycket väl blanda sig i kampen om högre placeringar också eftersom Jasmin ofta är bäst när det gäller!
 

Lynette Morgan, 400m
Lynette har gått från klarhet till klarhet under säsongen! Efter inomhusperset på 400m förra helgen är hon i bra form och satsar på en tid under 57 sekunder på SM. Hon ligger på åttonde plats i Sverigestatistiken och ska nå minst semifinal men det känns som Lynette är riktigt på gång så finalplats är ingen omöjlighet.

Emma Fredriksson, 60mh
Emma har kommit igång efter säsongsbästa på 60mh på Hammarbyspelen. Satsar på att göra en bra tid på ISM, får svårt att nå final men man vet aldrig..

Frida Persson, 400m
Det var väldigt roligt att få se Frida springa på Hammarbyspelen! Det känns som att det kan gå ännu fortare i helgen för henne. Frida vill försöka nå final och är också en absolut medaljkandidat.
 

Philip Green, 200m
Philip har blivit snabbare i år och det har gett resultat både på 60 och 200m. Målet är att ta sig vidare till semifinal och förbättra det personliga rekordet.

Jonathan Eklund, stav, 60mh
Jonathan har haft oflyt med skador och sjukdomar men är anmäld i stav och 60mh i Örebro. Kanske blir det enbart 4x200m-stafett för Jonathan men det får tiden utvisa.

Dennis Acson, 60mh
Vår accelerationsstarke häcklöpare Dennis Acson har kommit igång men inte riktigt hittat flytet. Strök sig förra veckan men är nu fullt återställd och redo för SM! Dennis ska kunna nå final och kan med lite flyt få med sig en medalj från Örebro!

Michel Tornéus, längd
Vår längdhopparfantom är självfallet ett stort guldhopp! Michel är sannolikt också lite revanschsugen då han ”bara” kom tvåa på utomhus-SM i augusti i fjol. Är det dags för Michel att åter ta sig över 8 meter?

Mehdi Alkhatib, höjd
Mehdi gjorde en mycket bra första tävling på femlagskampen i Norge! Vår högtflygande höjdhoppare är likt Michel ett stort medalj- och guldhopp!

Thobias Ekhamre, 800m, 1500m
Thobbe är anmäld i 800m och 1500m så det är oklart vilken av sträckorna han springer. Oavsett så är Thobbe ett medaljhopp som mycket väl kan lägga beslag på den ädlaste valören!

John Kingstedt, 3000m
John sprang pers på 3000m i sitt första lopp för säsongen för några veckor sedan och satsar här på att göra ytterligare en bra tid. Medalj blir svårt då John ju fortfarande är junior och tampas mot de bästa seniorerna men en bra placering är rimligt för vår uthållighetsmaskin! 
 

Charlotte Karlsson, 3000m
Charlotte Karlsson ligger på tionde plats i Sverige i år men det är väldigt tight om sekunderna och kan Charlotte göra ett riktigt bra lopp så kan hon mycket väl åstadkomma en betydligt högre placering på SM. Charlotte sprang distansen på Hammarbyspelen men det var inte lätt för henne att springa fort eftersom det inte fanns några andra tjejer på hennes nivå i loppet och hon därför inte fick så mycket draghjälp.

Sunday Ojuri, 60m
Sunday känner sig i bra form och vill kunna göra en bra tid på SM. Mål är att ta sig till semifinal. Kan Sunday få till starten så kan det gå riktigt fort!
 

Jonathan Wulff, 60m
Jonathans mål är, likt Sunday, att göra en bra tid och att ta sig till semifinal. Att notera när det gäller både Sunday och Jonathan är att tränaren Janne Wulff har börjat släppa på gummibandet och att det då kan gå riktigt fort för båda sprintgrabbarna!

Vi kommer utöver de individuella starterna springa stafett på 4x200m. Ett damlag och ett herrlag är anmälda och klara!


Lova Wåhlins 800m-plan

Tor 9 feb

Vår 800m-löperska Lova Wåhlin har kommit igång med tävlingssäsongen och nu har hon en plan över sin utveckling! Lova Wåhlin inledde säsongen med att i årsdebuten springa 800m på 2.20. Tävlingen därpå höjde hon tempot och tiden blev den gången 2.18.
Lova satsar nu på att ta sig till Stora ISM nästa helg i Örebro och att kunna göra kvaltiden 2.16 på Hammarbyspelen i helgen.
Väl i Örebro är Lovas mål att ta sig till final genom att i försöken notera tiden 2.14. Sedan i finalen planerar Lova att förbättra sig ytterligare två sekunder till 2.12. Lova har tränat på bra en lång tid nu och satte i veckan två nya personliga rekord: 61kg i frivändningar samt 45 kg i bänkpress så formen går inte att ta miste på!
Det ska bli spännande att se om allt kan gå enligt Lovas planer!


Vinst i Vasa!

Ons 8 feb
Nu har våra två hammarbyare gjort sina säsongsdebuter!

Michel Tornéus inledde säsongen med vinst i Vasa!
7,84 blev segerresultatet för Michel, som även är uttagen i lördagens 3-lagskamp mellan Sverige, Norge och Finland som går i Steinkjer, Norge.
Stine Tomb fick hårt motstånd men lyckades ta en andraplats på 300mh på tiden 41,57. När det gäller uttagningen till landskampen så kommer även Mehdi Alkhatib att tävla för Sverige på lördag. Mehdi gör säsongsdebut när han kommer hoppa höjd i vårt grannland i väst.
Thobias Ekhamre kommer också dra på sig den blågula landslagsdräkten och för honom blir det 1500m som står på programmet.


Toppresultat i Göteborg

Mån 6 feb

Team 288 (den nu gemensamma träningsgruppen från Team 95-96-97) tillbringade helgen 3-5 februari i Göteborg för att tävla i den förnämliga arenan i Friidrottens hus där Göteborgs Inomhus arrangerades.
Vi visste att formen var på gång men resultaten många presterade var trots det över förväntan. Förutom massor av personliga rekord och bra placeringar sattes två klubbrekord för P17, Andreas Almlöf på 60m häck och Jacob Ewertzh på 200m.   
 Trots att det var fullkomligt kaos på tågtrafiken i fredags anlände Team 288 endast någon timme efter tidtabell till Göteborg. Efter incheckning på Hotel Odin kastade sig 18 ungdomar och tre ledare över den framdukade middagsbuffén.
 Lördagen inleddes med resa med spårvagn till arenan. I princip alla aktiva var i gång under lördagen och nästan alla satte personliga rekord. Detta trots att vissa aktivas skor försvann vid mer än ett tillfälle J. Det var många glädjande resultat och höjdpunkterna var:
 Andeas och Jacobs klubbrekord.
Andreas gör två mycket snabba lopp som båda är klart under hans veckogamla nysatta klubbrekord. På de senaste tre loppen har han skalat bort nästan två tiondelar på det gamla rekordet. Med tiderna befäster han sig som statistiketta i sin åldersklass. Jacob gjorde en superputsning av perset på 60m till 7,19 och kom på en tredjeplats i B-finalen bland seniorerna. Han är nu uppe på andra plats i statistiken i sin åldersklass. Trots två mycket snabba 60m-lopp i benen orkar Jacob ladda ytterligare en gång och skriver i stället för ”lillvargen” in sig i klubbens rekordböcker på 200m med tiden 23,17. Sandra Hentschels första sub-8 tid(7,93) på 60m som medförde en fjärdeplats i B-finalen för seniorer. Sandra klättrade nu upp som statistiktrea i F15 endast en hundradel efter tvåan.  
Flera mycket bra tider på P17 200m trots att vi inte har prioriterat den distansen på träningen. Efter flera år som har varit kantade av skador/rehab (och ”störande” moment som fotboll) börjar Sebastian Wesslen glädjande nog hitta tillbaka ”the fast lane”. När han sedan kommer ihåg att ta med spikskorna går det säkert ändå snabbare. Linnea Gustafsson gjorde ett bra lopp på 60 häck trots en vecka i fjällen vilket inte brukar vara någon formbefrämjare. Höjdhopparna (Felicia, Elin och Staffan) hoppade högt men var inte riktigt timade med ribban.
 På vägen hem till vårt fina hotel och välförtjänt middag (för alla) och behövlig massage (för vissa) träffade vi en riktigt ”gemytlig” Göteborgare på spårvagnen. Hans vältalighet hade resulterat i enbart ”piiip” i en amerikansk film och hans andedräkt hade kunnat desinficera vilken medicinsk utrustning som helst. Vi kom fram till att han säkert hette Glen och alla Glenn bor som bekant i Göteborg så vi hoppas slippa träffa honom flera gånger!
Söndagen innebar än fler personliga rekord. De som inte hade några grenar på söndagen var ändå på plats för att stötta övriga i gruppen. Följande höjdpunkter kan nämnas:
Sandra ”gick” till finalen på 60m F15 men väl i finalen vann hon överlägset och presterade än en gång ett lopp under åtta sekunder. I finalen var hon åtföljd av ytterligare två Hammarbytjejer, Beata och Linnea, snyggt.
Staffan hoppade 6 bra längdhopp (6,18 som bäst) för att nästan direkt efter sista hoppet springa ett 400m lopp. Resultaten blev två personliga rekord och bra placeringar på sverigestatistiken. Sara Pernbrink persade i längd för andra dagen på raken.
På hemvägen trodde en del sig se ”Glen” på Göteborgs Centralstation igen men det blev aldrig riktigt bekräftat. SJ tog revansch på sig själva och var inte bara i tid utan 10min före beräknad ankomst i Stockholm. Ett trött men nöjt gäng hade återigen anlänt till huvudstaden.
Bra jobbat tycker vi medföljande tränare!
Tränarna i Team 288


Nya klubbrekord!

Mån 6 feb
Det var aktivitet på många håll i helgen för våra hammarbyare!
Många slog sina personliga rekord och det blev också tre klubbrekord!

I Malmö sprang Frida Persson 400m och noterade tiden 56,68. En skön debut för Frida som haft skadeproblem ett tag.
Tomas Avebäcks grupp hade en mycket lyckad tävlingshelg borta i Göteborg med många fina resultat.
Andreas Almlöf sprang 60mh och noterade supertiden 8,15! Tiden är förutom personligt rekord nytt klubbrekord för Andreas! Pers blev det också på 200m med tiden 23,65.
En annan som imponerade stort i Friidrottens Hus i Göteborg var Jacob Ewertzh! Jacob som förbättrat snabbheten rejält under vintern satte nu ännu ett personligt rekord på 60m. Nu pressade han ner sig en dryg tiondel till otroliga 7,19!
Jacob persade också på 200m där han noterade 23,17, vilket även var klubbrekord!
Sandra Hentschel (toppbild) var en annan som övertygade rejält! Sandra noterade på 60m tiden 7,93.
Helgens tider innebär att Andreas leder Sverigestatistiken på 60mh, Jacob ligger på andra plats på 60m och Sandra på tredje plats på 60m! Det ser lovande ut inför kommande SM-tävlingar!
Staffan Åkesson sprang 400m på 53,80 (pers), hoppade 6,18 i längd (pers) och 1,81 i höjd.
Sara Pernbrink persade i längd med resultatet 4,83.
Felicia Asplund slog pers i både höjdhopp, längdhopp och 60mh med 1,48 och 4,70 och 9,84.
Linnea Gustafsson var nära pers i 60mh med resultatet 9,44.
En reseskildring kommer att läggas ut senare ikväll.
Jonathan Wulff fortsätter att slå personliga rekord. I helgen kapade han ytterligare hundradelar och noterade tiden 7,09 på 60m.
Victor Kårelid satte personligt rekord på 60m, 7,22! Personligt blev det även på 200m där han noterade 23,14.
Dennis Acson tog ett steg framåt när han noterade 8,23 på 60mh.
Ken Braesch-Andersen noterade 51,62 när han vann C-finalen på 400m.
John Kingstedt startade säsongen på bästa möjliga sätt när han slog pers på 3000m med tiden 8.44,42. Detta trots att John gick ut hårt och öppnade i 8.30-fart.
Filip Segerberg gjorde säsongsdebut och noterade 4.25.54 på 1500m.
Gunnar Odenman sprang 60mh på 8,47, vilket var nytt personligt rekord!
Julia Karlsson slog personligt rekord på 60m med tiden 8,29.
Lova Wåhlin noterade 2.18,78 på 800m och satte årsbästa.
Vårt nytillskott Kristina Ulitina nådde 3,35 i stavhopp men här finns det mer att hämta.
Yngre ungdomar
Sebastian Hargeström vann 1000m på 3.12,86 och tog en silverplats i stav på 2,73.
Tove Björnsdotter Petterson slog pers på 60m med tiden 8,33.
Anton Hördell vann 60m på tiden 8,14.
Våra stavhoppartjejer hoppade stabilt och nära personliga rekord. Ida Fritzdorf-Kåberg noterade 2,73, Ella Strömfelt och Linnéa Palmerstedt 2,43.
Ida slog nytt pers i längd med 4,81.
Emily Berghäll noterade nytt pers i kula när hon fick på en stöt på 10,54, vilket gav en bronsmedalj.
Julia Dyrke hade en lyckad helg med två personliga rekord, varav det ena var klubbrekord! På 600m sprang hon på tiden 1.45,97 (KR) och på 60m kapade hon av två hundradelar från sitt tidigare pers till 8,82.
Rosanna Cianelli hade en stabil tävlingshelg med ett silver och två brons! Silvret kom på 60m med 8,43, bronsen i längd och kula med 4,79 och 11,07.
USA
Björn Barrefors gjorde en stabil mångkampsserie och nådde 5701 poäng.
Serien såg ut enligt följande: 7.13 723 1380 200 8,17 464 2:52.91
Fatima Dedrickson åkte tvärs över landet och tävlade i New York. Fatima noterade 8,66 på 60mh.


Mycket tävlingsaktivitet i helgen

Fre 3 feb

Mycket händer denna helg ur tävlingssynpunkt!
Häcklopp i Eskilstuna
På lördag reser Dennis Acson (toppbild) och Emma Fredriksson till Eskilstuna för att delta i Eskilstuna Energi och Miljö Indoor Games. Båda kommer springa 60mh. Vi hoppas se snabba lopp på tävlingen av våra tekniskt skickliga häcklöpare!
De yngre tävlar på lördag
På lördag kommer Lilla XL-Galan gå i Sätra Friidrottshall och här har vi drygt 100 starter från hammarbyungdomar födda 1997-2002.
Bra konkurrens i Sätra på söndag
På söndag så kommer stora delar av våra seniorer och juniorer tävla i Sätrahallen i Raka Spåret. Det kommer råda tuff konkurrens då en del av den svenska eliten kommer försöka kvalificera sig till en landskamp som går mellan Sverige, Norge och Finland den 11 februari i Steinkjer, NOR. En del av de hammarbyare som kommer tävla är följande:
Sunday Ojuri, Jonathan Wulff och Ken Braesh-Andersen springer 60m och 200m. Mångkamparen Jonas Elgered kör 60m, 60mh och stavhopp.
Våra löpare kommer göra tävlingsdebut. Niklas Jonsson och Filip Segerberg springer 1500m. John Kingstedt springer 3000m.
Dennis Acson springer 60mh. Dennis kör dubbla häcklopp den här helgen och satsar på att springa snabbt och ta sig till landskampen. Gunnar Odenman ställer även han upp i 60mh fast i P19-klassen.
Jasmin Sabir och Lynette Morgan springer 60m samt 200m.
Jasmin hoppar även tresteg. Stine Tomb gör eventuellt säsongsdebut genom att testa snabbheten på 200m.
Emma Fredriksson springer 60m och 60mh.
Lova Wåhlin springer 800m.
Tävlingsresa Göteborg
95-96-97-gruppen kommer med tränarna Tomas Avebäck, Mattias Lindberg och Anders Diamant i spetsen att åka till Göteborg för att tävla lördag och söndag i en ny spännande miljö.
Med på resan åker Yasmin Jelassi, Andreas Almlöf, Jacob Ewertzh, Linnea Gustafsson, Staffan Åkesson, Isa Diamant, Sara Pernbrink, Sandra Hentschel, Beata Tersander, Alex Söderberg, Simon Averin, Felicia Asplund, Elin Lindell, Markus Lind, Tim Möller, Sebastian Wesslén, Elin Forsberg, och Hans Alenäs.
IUSM kommer gå i Göteborg så för många är det perfekt att känna på banorna innan mästerskapet kommer äga rum.
Gruppen åker med X2000 med avgång idag på eftermiddagen och hemresa sker på söndag kväll. Gruppen kommer bo på Clarion Hotel Odin beläget i centrala Göteborg!
Frida Persson gör debut
En av klubbens bästa långhäcklöpare, Frida Persson, planerar att göra säsongsdebut i Malmö under söndagen. Det blir 400m för Frida som även hon satsar på att kvalificera sig till landskampen nästa helg i Norge.
Björn Barrefors gör en mångkamp
Det är dags för Björn Barrefors att göra entré i säsongens första sjukamp! Ikväll hemma på Devaney Center inleder Björn med 60m, längdhopp, kula och höjdhopp för att på lördag fortsätta med 60mh, stav, och 1000m!
Övriga USA-hammarbyare vilar
För Sofia-Hellberg-Jonsén är det tävlingsledigt denna helg! Så verkar också vara fallet för Fatima Dedrickson.


Nytt klubbrekord av Grete Ahlberg!

Tor 2 feb
Vår talangfulla ungdomskastare Grete Ahlberg satte åter ett nytt klubbrekord under tävlingen Storängsös i Storängshallen!
Den här gången kom rekordet i F14 vikt. Gretes kastserie var minst sagt stabil då tre av fyra försök mätte längre än hennes tidigare toppnotering, 12,82. Hennes längsta försök nådde hela 13,57!
Gretes kastserie såg ut enligt följande: X-13,31-13,57-12,81-X-12,89
Hon stötte också kula och noterade där ännu en tävling över 10 meter där längsta stöten landade på 10,33.

Nyhetsarkiv 2012
Februari

Utökade artiklar här nedan


Dubbelseger på 60m av Jannes sprintgrabbar!

Sön 27 feb

Ett guld, två silver och tre brons blev medaljskörden från IJSM-IUSM17 i Bollnäs! Janne Wulffs sprintgrabbar var riktigt på gång i helgen! Jonathan Wulff sprintade till sig ett guld och tog sig för första gången under dröm- 7! 6,97 blev den otroliga vinnartiden för supersnabba Jonathan som prickat in formen perfekt till mästerskapet! Tiden är personligt rekord, klubbrekord för P18 och han befäster även sin plats i Sverigestatistiken. Jonathan tar sig med dunderresultatet upp på delad andra plats genom tiderna i Hammarby i grenen, tillsammans med Michel Tornéus! Tiden är dessutom endast två hundradelar från klubbrekordet (som för övrigt innehas av Jonathans hjälptränare Henry Geywu).
Sunday Ojuri gjorde också ett mycket bra lopp och lade beslag på silverplatsen och var nära att ta sig under dröm- 7 även han! 7,01 blev nya perset för kraftfulla Sunday, vilket är klubbrekord i P19-klassen. Att Hammarby tar en dubbelseger på en sprintsträcka i ett SM är en unik prestation men med sprintvågen som råder i klubben är det förhoppningsvis inte den sista!
Så här skriver www.friidrott.se om loppet: "Effekten av att ställa de bästa i landet mot varandra på samma startlinje i ett mästerskap var mycket tydlig på 60m-rakan i Bollnäs:
Medaljtrion i P19 - Hammarbys Jonathan Wulff och Sunday Ojuri och Västerås Daniel Nordmark - förbättrade sig alla med 10 eller 11 hundradelar och för vinnaren Jonathan kom också bonusen att 7-vallen genombröts för första gången."
Andreas Almlöf fick inte till någon bra inledning på sitt häcklopp men hade en fin avslutning och tog silver. Andreas bästa tid under dagen var 8,25. Andreas har fortfarande årsbästat i grenen med 8,15.
Gunnar Odenman tog två bronsmedaljer när han kom trea på 60mh och persade med hundradelen till 8,27. Det andra bronset togs i längd med 6,89.
Emma Norss slog personligt rekord med 3,44 och tog ett brons i stavhopp. Resultatet innebär att Emma förbättrade sitt eget klubbrekord i F19-klassen!
Emma Fredriksson slog pers på 60mh när hon kom femma i finalen på 8,75.
Jacob Ewertzh tog sig till final på 60m och kom i finalen femma på 7,27.
Philip Green persade på 60mh med 8,44 och tog sig till final. I finalen slutade han på sjätte plats. Philip tog sig även till final på 400m där han slutade på fjärde plats.
Staffan Åkesson persade i 400m med 53,63.
Alexi Ramskog persade på både 60m och 400m med 8,18 och 61,39.
Lovisa Grönros tog sig till semifinal på 400m och var även nära att nå finalen. Hennes bästa tid under helgen blev 59,33.
Madeleine Rossi hoppade 2,82 och slutade på en femteplats i stavhopp.

IUSM Göteborg
Anton Hördell gjorde en bra längdhoppstävling och slog personligt rekord med 5,95. Resultatet var ytterst nära en bronsmedalj då trean även han hoppade 5,95 men hade ett bättre andrahopp. Men en fjärdeplats i sin SM-debut är inte fy skam!
Sara Pernbrink slog personligt rekord i tresteg med 10,85 och slutade på en sjundeplats.
Yasmin Jelassi persade med 8,01 och tog sig till final på 60m. I finalen slutade hon på sjunde plats.
Sandra Hentschel fick inte till det och missade finalen på 60m.
Linnéa Gustafsson stod över 60m och längd efter skadekänning men sprang 60mh på 9,44 och var endast hundradelar från en finalplats.

Lincoln, Nebraska
Björn Barrefors hade en härlig helg. Björn fick ihop 5792 poäng, vilket är en myclet bra serie nära hans pers. Det blev en andraplats i sjukampen. Björns absoluta toppnotering kom i stavhopp där han äntligen fick till det som faktiskt funnits där under vintern. Björns hoppning har sett stabil ut hela vintern och han har varit oförskämt nära att klara 5 meter vid ett flertal tillfällen. Nu gled vår starke mångkampare över både 5,00 och 5,10! Han tog båda höjderna i första försöket! Björn visade dessutom upp en mycket stabil hoppserie där han endast hade en enda rivning innan 5,20-höjden!
Även i 60mh visade Björn att han har flyt just nu då han noterade 8,10, vilket endast är hundradelar från pers!
Tyvärr så fick Björn inte till det riktigt i höjd och längd för att han skulle slå sitt personbästa i sjukampen men serien var fortfarande på en otroligt hög nivå.
Serien såg ut enligt följande
60m 7,12
Längd 7,03
Kula 14,11
Höjd 1,94
60mh 8,10
Stav 5,10
1000m 2.50,63
Om två veckor är det dags för ett av Björns delmål den här säsongen, NCAA-mästerskapen!

Lexington, Kentucky
Sofia Hellberg-Jonsén sprang på nytt personligt rekord på 800m, 2.10,07, på överlång bana!
Sofia sprang även 4x400m-stafett och deras lag slutade på femte plats med tiden 3.37,74. Tiden är den femte bästa någonsin i universitetet Ole Miss historia!

Seattle, Washington
Fatima Dedrickson gjorde ett nytt stabilt lopp när hon sprang 60mh på 8,67.

Barcelona, Spanien
Daniel Woldu sprang halvmarathon och noterades för 1.06.21. En helt okej tävlingsstart för Daniel som är mitt inne i en tuff träningsperiod nu.


IJSM-IUSM-Gummibandet släppt

Fre 24 feb

Precis i detta nu håller våra SM-deltagare på att förebereda sig för avgång till Bollnäs! Här listas våra deltagare, som alla är i gott slag inför tävlingarna!

IJSM-IUSM17 Bollnäs

Emma Fredriksson, 60m, 60mh
Emma är pånyttfödd efter säsongens snabbaste lopp förra helgen. Hon har i veckan kört ett väldigt bra häckpass och är verkligen på gång. Ligger på nionde plats i Sverigestatistiken men är som sagt i form och kom till final förra helgen på Stora SM!

Lynette Morgan, 400m
Lynette förbättrade sitt personliga inomhusrekord på 400m på XL-Galan och är i bra form! Hon ligger på fjärde plats i den svenska statistiken och har chans på medalj.

Madeleine Rossi, stav
Madeleine har varit ett stort glädjeämne den här inomhussäsongen och ligger på sjunde plats i Sverigestatistiken i grenen!

Emma Norss, stav
Det har inte riktigt lossnat för Emma ännu men i helgen kanske det är dags för henne att hoppa riktigt högt. Emma ligger trea i Sverige och har medaljchans.

Jacob Ewertzh, 60m
Jacob har gått från klarhet till klarhet under säsongen och ligger tvåa i landet i 60m. Jacob är ett medaljhopp!

Andreas Almlöf, 60mh, kula
Andreas leder den svenska statistiken i 60mh men konkurrensen är tuff. Andreas är ett stort guldhopp!

Lovisa Grönros, 400m, 1500m
Lovisa sprang ett snabbt 400m-lopp på Hammarbyspelen men blev diskad. Loppet var trots diskningen väldigt snabbt och en liten fingervisning vad Lovisa är god för! En medalj är absolut inte omöjligt! På 1500m ligger Lovisa på åttonde plats.

Staffan Åkesson, 400m, längd
Staffan ligger elva i landet i 400m och längd. Staffan har sett stabil ut på sistone och har alla möjligheter till att få till det i Bollnäs!
 
Gummibandet släppt-det luktar medaljer
Janne Wulff är tränaren som aldrig misslyckats med en formtoppning inför ett mästerskap och nu är gummibandet bevisligen släppt då Jannes aktiva hade eld i baken på veckans träning som bl.a. bestod av flygande 30m-test!

Jonathan Wulff, 60m 
Jonathan har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Jonte noterade perset 2,91 på flygande 30m under gruppens sista träningspass innan JSM! Jonathan ligger på delad förstaplats i statstiken på 60m och har en stor guldchans!
'
Sunday Ojuri, 60m
Sunday har också tagit ett steg framåt: på träningspasset innan JSM noterade Sunday 2,89 på flygande 30m! Sunday ligger sexa i statistiken men Sunday har inte fått till det riktigt ännu på 60m. Men efter formbeskedet i veckan så blir Sunday säkerligen att räkna med på JSM! Även Sunday har guldchans!

Philip Green, 60mh, 400m
Philip sprang 400m på gårdagens XL-Gala vilket ledde till säsongsbästa! Philip är också en grabb i form: 2,97 blev tiden för honom i flygande 30m i veckan, vilket var pers! Philip ligger femma på 400m i Sverige och åttonde plats på 60mh.

Gunnar Odenman, 60mh, längd
Gunnar Odenman har visat att han är i fin form! Gunnar ligger tvåa på 60mh och trea i längdhopp och har medaljchanser i bägge grenarna! Gunnar var också en av dem som persade i veckans flygande 30m-test, där det blev 3,05!

David Sundström, 60m
Startsnabba David slog pers i flygande 30m-testet med 3,01 och har stor möjlighet till att förbättra sig på JSM!

Alexi Ramskog, 60m, 400m
Alexi visade att hon inte ville vara i sämre form än killarna på veckans träning och slog till med pers på flygande 30m även hon! 3,50 lyder det nya personliga rekordet! Alexi satsar i första hand på att ta sig vidare till semi på 400m. Formen har gått åt rätt håll för Alexi som bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått så det känns som att det finns alla möjligheter för henne att prestera bra på JSM!

Ken Braesch-Andersen, 400m
Ken är på gång, helt klart. Säsongsbästa blev det igår på XL-Galans förtävlingar så formen är god!
 
IUSM Göteborg
 
Sandra Hentschel, 60m
Sandra ligger fyra i statistiken på 60m och har en god medaljchans!

Anton Hördell, längd
Anton ligger sjua i statistiken och har även han en medaljchans.

Linnea Gustafsson, 60mh, 60m, längd
Linnea är anmäld i 60mh, 60m och längd men hennes huvudgren är häcken. Linnea vill kunna förbättra sin tid och nå final.

Yasmin Jelassi, 60m
Yasmin satsar på att nå final på 60m.

Sara Pernbrink, tresteg, längd
Sara ligger femma i landet i tresteg och har en hyfsad medaljchans!
 
SEC Championship, Lexington, Kentucky
Sofia Hellberg-Jonsén kommer tävla I 800m och 4x400m-stafett
 
Big Ten Indoor Championship, Lincoln, Nebraska
Björn Barrefors kommer tävla på sin hemmaarena och här är det mycket troligt att Björn kommer att göra en hel 7-kamp! Björn vann tävlingen på ett imponerande sätt förra året!

När det gäller Fatima Makakala är det osäkert angående hennes tävlingssituation men troligt är att hon åker till Seattle, Washington, med resten av laget!


Presentation av Charlotte Karlsson!

Ons 22 feb

Charlotte Karlsson är ett av våra senaste nytillskott i Hammarby. Hon kommer från IFK Tumba, är 27 år gammal och tränas av klubbens supertränare Oscar Gidewall.
Charlotte, som blev klar för klubben i slutet av januari månad, har marathon som specialdistans där hon klockats för 2.57! På halvmaran har hon gjort 1.18. På 10km på bana är det personliga rekordet 36.02. På Lidingöloppet har hon på 30km noterat 2.02 och även vunnit loppet!
Charlotte slog ju på ISM i Örebro personligt rekord på 3000m med 9.57, en mycket bra tid för vår uthålliga marathonlöperska som ju framför allt springer betydligt längre sträckor.
Hon har även varit med och grundat löpargruppen "Runday", som är en löpargrupp i Stockholm som startades i maj 2011 och vars syfte är att sprida glädje och kunskap kring löpträning. Med och grundat gruppen har även Charlottes träningspartner gjort som även hon är en nybliven hammarbyare, Lisa Nauclér. Nyligen i tidningen Runners world intervjuades Charlotte som ”löparprofilen”. Läs intervjun här på hemsidan eller i sin helhet här!

Beskriv dig själv som löpare? Styrkor/svagheter?
Mina styrkor är att jag är uthållig, disciplinerad och målfokuserad. En av mina svagheter är att jag har svårt att köra slut på mig på träningspass och ibland även på tävlingar. Jag sparar helt enkelt för mycket på krafterna vilket inte alltid är så bra. Måste även jobba med att bli snabbare.

Vilka är dina största meriter som löpare?
Segern i Lidingöloppet 30 km 2011 och SM-bronset på 10 000m bana 2011.

Vilket är ditt favoritlopp och vilken är din favoritdistans? Varför?
Jag gillar distanser mellan 10 km och marathon. Marathon är kanske favoritdistansen. Favoritloppet är Stockholm Marathon som jag ska springa för femte gången i år. Det bästa med loppet är publiken och konkurrenterna som skapar den härliga stämningen.

Vilket/vilka är dina huvudmål för säsongen?
Stockholm Marathon, Friidrotts SM 10 000 m och förhoppningsvis även New York City Marathon (om jag får en startplats).

Hur lägger du upp träningen över året?
Ärligt talat så har jag inte funderat så mycket över det. Jag har alltid kört mest på känsla och lyssnat på kroppen. Vill jag springa intervaller så gör jag det, vill jag springa långpass så gör jag det. Nu när jag har Oscar (min nya tränare) så kommer det säkert bli mer strukturerat, men jag vet fortfarande inte hur det kommer att se ut. Vad jag vet är att jag kommer fortsätta att lyssna på kroppens signaler.
Hur många mil eller timmar springer du per vecka i genomsnitt?
Tror att jag har snittat på ca 6-7 mil per vecka och maximalt 10 mil. Vill öka träningsdosen till 10 mil i snitt i år.
Hur stor del av den träningen räknar du som kvalitetsträning?
Nu under vintern försöker jag köra ett banpass per vecka och 1-2 intervallpass på löpband eller utomhus.

Hur ser en träningsvecka ut för dig under uppbyggnadsperioden?
En bra vecka kan se ut så här:
Måndag Fm 10 km snabbdistans på löpband/Kv Rundayträning 8 km lätt jogg.
Tisdag Morgonjogg 12 km
Onsdag Gruppträning/Styrka
Torsdag Banpass
Fredag Morgonjogg 12 km
Lördag Intervaller på löpband
Söndag Långpass 20-30km
Hur ser en träningsvecka ut för dig under tävlingsperioden?
Inför ett marathon så tar jag det lugnt veckan innan och lägger bara in ett par lättare distanspass med några längre fartökningar. Om det är tävlingar som jag inte ser som högprioriterade så kör jag på ungefär som vanligt.

Tränar du mest ensam eller i grupp?
Jag och Lisa, min vän och Rundaykollega, tränar en hel del tillsammans. Vi är jämna och kompletterar varandra väldigt bra då hennes styrka är snabbhetsuthållighet och min uthållighet. Tränar även med familj och vänner. Blir dock även en hel del ensamlöpning.

Vilket är ditt favoritpass och varför?
Egentligen har jag inget riktigt favoritpass. 30 km distans eller sprintpass på bana kan båda vara lika härligt så länge kroppen är med på noterna. Lika tungt kan det vara om kroppen strejkar. Lisa och jag har visserligen ett intervallpass som vi har kört sedan gymnasietiden som vi verkligen gillar. Det kanske kan klassas som en favorit(?): 10-15 min uppvärmning, 5min-2-4-1-3-45sek-45-30-30-20-20-15, vila 30 sek, nerjogg 5-10 min. Passet är varierande, relativt kort och roligt. Kan köras såväl i terräng som på löpband.

Vilka är dina favoritskor och varför?
Adidas Adizero Adios (unisex). Lätta, snabba och med bra passform.
Vilken ”löparprodukt” kan du inte leva utan?
Skorna.

Hur tänker du kring styrka och alternativ träning?
Jag tänker att det är välbehövligt för att hålla kroppen skadefri men jag måste erkänna att jag slarvar. Målet är att köra minst en gång i veckan men det händer att jag bortprioriterar till förmån för löpningen. Något som jag har börjat med regelbundet är att yoga tre morgnar i veckan, 20 min per gång, hemma på köksgolvet.

Hur tänker du kring kost och hälsa?
Jag älskar mat! Äter i princip allt och följer absolut ingen diet eller liknande. Har haft problem med låga järnvärden så jag försöker få i mig tillräckligt med järnrik kost. Var en gång i tiden en riktig godisråtta men nu blir det inte mycket sånt, suget har liksom försvunnit ju mer mat jag börjat äta. Tar dock gärna en bit mörk choklad efter maten.

Vad är dina tre bästa tips till andra löpare?
Träna tillsammans med andra: kollegor, vänner eller gå med i en löpargrupp (exempelvis Runday). 
Sätt ett rimligt och konkret mål givet din utgångspunkt, exempelvis att springa en tävling eller nå en viss tid. 
Skriv träningsdagbok för att lättare bibehålla motivation och kontinuitet.


Gidewalls guldgossar!

Mån 20 feb

Oscar Gidewalls stjärnduo stod för medaljerna och gulden
i helgens SM-tävlingar!

Michel Tornéus infriade förväntningarna och tog SM-guld i längdhopp med ett hopp på 7,85. Michel hoppade bra men fick inte någon riktig fullträff. Vår stjärnlängdhoppare kommer tävla igen i veckan på XL-Galan.

Mehdi Alkhatib bärgade även han ett SM-guld när han vann höjdhoppet på 2,15. Mehdi skaffade sig ett bra utgångsläge när han tog höjden i första försöket och tvingade upp sin konkurrent på 2,19.
Det gick bra för Oscar Gidewalls aktiva den här helgen.

Charlotte Karlsson slog personligt rekord på 3000m och gick under dröm 10 när hon klockades för 9.57,78!

John Kingstedt var endast dryga tre tiondelar ifrån sitt tämligen nysatte personliga rekord på 3000m och slutade på åttonde plats.

Persmaskinen Jonathan Wulff har slagit personliga rekord på 60m i nästan varje tävling i vinter. Nu sänkte han sitt PB ytterligare när han tog sig till semifinal och noterade 7,08. Han var dessutom rätt nära att ta sig till final då 7,03 krävdes för detta.
 

Sunday Ojuri fick inte till det riktigt den här gången efter en missad start på 60m men han tog sig till semifinal på 200m efter 22,74 i försöken
 

Philip Green sprang ett imponerande lopp på 200m när han slog personligt rekord med tiden 22,82 i semifinalen på 200m!

Frida Persson var mycket nära en finalplats på 400m. Frida öppnade snabbt i semifinalen men tröttnade lite på slutet på grund av sina starka första halva av loppet. Hon sprang på årsbästa 56,27 och kom totalt på femte plats.
 

Lynette Morgan noterade 58,05 på 400m. På 200m blev det 25,78.Jasmin Sabir fick inte till det i trestegshoppningen och slutade på en tionde plats med 11,67.
 

Thobias Ekhamre slutade sexa på 1500m med 3.55,33.
 

Dennis Acson sprang säsongens snabbaste 60mh-lopp i försöken med 8,21! I finalen slutade Dennis ”The Accelerator” Acson på en fin femte plats med 8,28.
 

Emma Fredriksson gladde genom att springa säsongens i särklass snabbaste häcklopp och ta sig till final på 60mh! 8,86 noterade hon och gick vidare till final med tusendelar. I finalen återupprepade hon bedriften och slutade på sjunde plats.
 

Foto: Deca


Janne Wulff släpper på gummibandet!

Tor 16 feb

Tränaren Janne Wulff har inlett formtoppningen för sin framgångsrika sprintgrupp inför ISM och JSM!

SM-uppladdning
Det ser bra ut med uppladdningen inför SM! Vi ligger i fas med vår planering. Det har blivit dags att släppa på gummibandet och det börjar synas på resultaten. Gruppen är oerhört taggade och trivs på träningarna och det känns helt enkelt som att det är något stort på gång. Det som talar för oss är att vi aldrig har misslyckats med en formtoppning inför ett mästerskap utan vi har alltid varit bäst när det gäller som mest!

Gunnar Odenman
Gunnars toppresultat (8,28 på 60mh och 7,04 i längd) på Hammarbyspelen i helgen visar att formtoppningen är på gång. De starka resultaten var absolut ingen överraskning utan Gunnar har tränat på mycket bra och är snabbare och starkare än någonsin!

ISM i helgen
Vi har inga direkta mål på ISM i Örebro utan det är endast en bonus om det går bra. Det är helt enkelt en del i uppladdningen till JSM som är vårt stora inomhusmål. Målsättningen är dock att Sunday och Jonathan ska nå semi på 60m och slå sina personliga rekord.

Målsättning inomhus
Våra inomhusmål är att vi ska ta medalj på IJSM. Sunday Ojuri och Jonathan Wulff ska vara i final, minst. Gunnar ska nå final både i häck och längd. Philip Green och Ken Braesch-Andersen ska båda fightas om finalplats på 400m. Alexi Ramskog ska nå semifinal på 400m.

Planer utomhus
Det är ett väldigt tufft mål men vi ska försöka kvala med någon aktiv till JVM i Barcelona i sommar. För att vi ska kunna uppnå det så kommer vi att åka till tävlingar med hårdare konkurrens och internationellt motstånd för att få lite mer sparring och inspiration.

Utomhusmål
Ett av våra utomhusmål har vi redan uppnått då Sunday och Jonathan har kommit med i landslagets stafettsatsning! Dessutom har Gunnar Odenman blivit uttagen till en elituppföljning i häck under nästa månad. Ett annat stort mål är att vi ska försöka få med så många aktiva som möjligt i Nordiska Mästerskapen. Framför allt Sunday och Jonathan men även Gunnar och Philip är inte alls omöjligt att de kan kvalificera sig.  Dessutom är Sara Österberg på gång. Sara är en mycket stor talang, utöver det vanliga, som tyvärr har fått utstå mycket skador men kan hon bara komma tillbaka från skadeproblemen så kan Sara bli ett mycket stort glädjeämne framöver! Det känns för övrigt  som att tjejerna i gruppen är på gång och målet utomhus för dem är att kvala till JSM. När det gäller Stafett-SM så ska vi vinna P19 4x100m! Ett annat mål är att vi även ska fightas om medaljer på 4x100m i seniorklassen.


Så gick lördagens landskamp!

Tis 14 feb

Lite i skymundan av Hammarbyspelen så tävlade faktiskt tre av klubbens bästa elitaktiva för Sverige i en trelagskamp mot Norge och Finland. Michel Tornéus vann längdhoppet med ett hopp på 7,63. Det var svårhoppat på grund av en planka som inte riktigt höll måttet och samtliga deltagare i tävlingen hoppade en bit ifrån sina bästanoteringar. Uifrån förutsättningarna är då 7,63 ett bra resultat för Michel, vars formkurva är på rätt väg inför ISM i helgen!
Mehdi Alkhatib har haft lite skadebekymmer men hoppade trots detta bra och tog en andraplats med 2,16 i höjdhoppet. Även här ser det ljust ut inför ISM i Örebro. Thobias Ekhamre deltog också och slutade sexa på 1500m på tiden 4.01,50.


Fler klubbrekord i Hammarbyspelen!

Mån 13 feb

Hammarbyspelens andra dag bjöd på många personliga rekord och årsbästan! Vi fick även bevittna två stycken klubbrekord!
Vår nya stavhopperska, Kristina Ulitina, slog till med klubbrekord, 3,50!
Ett annat nytillskott, Charlotte Karlsson, sprang 3000m och noterade 10.13,16. Charlottes specialdistans är för övrigt maraton. Mer om Charlotte kommer ni kunna läsa nästa vecka.
Söndagens största glädjeämne var Gunnar Odenman som satte två nya mäktiga personliga rekord! I extraloppet på 60mh noterade Gunnar tiden 8,28, vilket var pers med nästan två tiondelar! Tiden förde upp Gunnar till andra plats i den svenska årsstatistiken! Inför längdhoppet hade Gunnar requestat att en speciell låt skulle spelas i samband med att det var hans tur på ansatsbanan. Och han var superladdad. Gunnar hoppade för första gången någonsin över sju meter i den femte omgången när han nådde 7,04! Gunnar är med resultatet trea i landet!
Lovisa Grönros noterade 2.21,30 på 800m.
Emma Fredriksson gjorde årsbästa på 60mh med tiden 9,04.
Anton Hördell visar SM-form när han vann längdhoppet på 5,80.
Beata Tersander satte nytt PB på 60mh med tiden 9,75.
Yngre ungdomar
F/P14 
Grete Ahlberg satte ett nytt klubbrekord i kula med 11,57!
Sebastian Hargeström, som ju i lördags var nära att klara höjden 3,10, klarade igår söndag höjden, vilket betydde nytt personligt rekord! Han gjorde även ett fint lopp på 60mh när han kom tvåa på tiden 9,84
Frank Förnestig slog pers i längdhopp med 4,91.
F/P13
Rosanna Cianelli noterade 10,68 på 60mh, persade på 600m med tiden 1.53,68 och gjorde en stabil hoppserie i längdhopp där längsta hoppet mätte 4,83.
Jonathan Lund 600m pers 1.54,67
Hedda Jahrl persade på 600m med tiden 1.49,91.
Claire Duong slog också pers på distansen med 1.55,78.
F12
Greta Deltin, som slog klubbrekord på 60m slätt under lördagen sprang 60mh och noterade tiden 11,23, vilket räckte till en fjärdeplats. Hon hoppade dessutom 1,27 i höjd.
F11
Våra F11-tjejer sprang snabba häcklopp då Thelma Illbäcken noterade 10,68, Siri Lindvall 10,71, Tilda Kapell 10,73 och Sira Gassama 10,88.
Lucy Björk Sambo persade i höjdhopp med 1,31 och hoppade på klubbrekordshöjden 1,35.
Elly Karlin slog också pers i höjdhopp med 1,27.
Nya bilder
Nya bilder från tävlingen, som tagits av Ove Hultström, kan ses här!


Hammarbyspelen: dag 1 avslutad!

Lör 11 feb

Framför allt våra yngre hammarbyare gladde under Hammarbyspelens första tävlingsdag!
Våra seniorer förbättrar sig
Sunday Ojuri förbättrade sitt årsbästa till 7,12 på 60m men har mycket att hämta i starten.
Philip Green tangerade sitt pers på 60m, 7,23.
Jasmin Sabir satte årsbästa i tresteg med ett hopp på 11,92.
Frida Persson vann den kvinnliga A-finalen på 400m. Tiden för Frida var en förbättring från förra veckan då hon idag klockades för 56,53.
Lynette Morgan sprang in som tvåa efter Frida på nya inomhusperset 57,08!
Alexi Ramskog går också framåt på 400m då hon förbättrades sig mycket från sitt förra lopp. Nu blev tiden 61,76.
Comeback av Elin Lindell
Det var kul att äntligen få se Elin Lindell på tävlingsbanan igen! Elin har haft problem med lunginflammation ett tag men sprang nu 60m på 8,22 i sin comeback vilket är positivt!
Höga stavhopp
Madeleine Rossi imponerade stort när hon slog personligt rekord i stavhopp med 3,00! Även Jennifer Brown satte personligt rekord i stavhoppet med 2,50.
Sebastian Hargeström satte personligt rekord i stavhopp när han klarade drömgränsen 3,00 för första gången! ”Sebbe” var även nära på 3,10!
Ida Fritzforf-Kåberg var nära på att sätta klubbrekord med 2,80 men rev knappt på höjden. Slutresultatet för Ida blev 2,70. Ida har haft ett par tävlingar på den höjden nu och känns stabil. Snart kommer nog fullträffen för Ida!
Många pers!
Sara Pernbrink visade fin form och förbättrade sig ytterligare i tresteg till 10,77. Att notera är att Sara hoppade längre än sitt tidigare i pers i sina samtliga sex tävlingshopp!
Tove Björnsdotter Petterson satte pers på 60m med 8,27.
Efe Agbankhese satte personligt rekord på 60m med tiden 8,36.
Paul Förnestig tog en seger på P11 60m på tiden 8,86. Paul slutade även fyra på 600m på 1.57,21.
Siri Gassama vann 600m med drygt tre sekunder och slog utöver det nytt klubbrekord! 1.57,09 lyder det nya rekordet.
Höjdhoppen imponerade!
Pernilla Hansson satte nytt personligt rekord i höjdhopp när hon tog 1,49. Även Josefin Herstedt slog nytt PB med 1,42.
Fanny Jansson slog nytt imponerande personbästa i höjdhopp med 1,48, vilket var storpers!
Förutom dessa pers så hoppade ju, som tidigare rapporterat idag, Rosanna Cianelli 1,52!