Nyhetsarkiv
September 2021


Tung förlust med fina resultat!

Sön 26 sep
Det blev precis som förhandstipsen pekat mot  en mycket jämn klubbmatch på Sollentunavallen där en plats i kommande Lag-SM kval låg i potten. Vi ställde upp med det troligtvis yngsta laget någonsin som endast innehöll två seniorer och en stor del i de yngre SM-klasserna. Medelåldern på de totalt 18 grenarna låg på 16,1 år vilket torde vara ganska svårslaget. Även om det var ungt på startlinjen så presterades resultat på seniornivå i många grenar.
Några resultat som stack ut var t.ex. Ella Johansson som
krossade klubbrekordet på 1500 hinder med grymma 5.12,99!
Ytterligare ett grymt resultat som står sig på seniornivå var Matilda Borgs 57,62 i sololöpning på 400 meter som följdes upp med ytterligare ett pers på 200 meter 26,08. Noterbart är att båda tjejernas fortfarande är F14! Esther Sahlqvist fortsatte att övertyga när hon rusade in på 14,41 i motvinden på korthäcken.
Grete Ahlberg var krasslig och gjorde baras ett lätt utkast med släggan som mätte 62.35 som räckte till en överlägsen grenseger.
SM-sidan med bilder är upplagd här!   Resultaten


Fina insatser i Terräng-DM

Tors 23 sep
Klubben hade ett antal löpare med som deltog i Terräng-DM i Sollentuna i veckan.
Filippa Ramberg vann Seniorklassen på 4km med tiden 15.42. Bra insater i övrigt av våra äldre deltagare Felix Davidsson Berdntsson, Fredrik Govenius, Wilma Nordgren och Hoa Sjöholm.
Elton Hedberg gjorde en stark insats i ungdomsklassen.
I övrigt hade vi en del andra deltagare med väl genomförda lopp och även yngre deltagare som gjorde mycket bra ifrån sig! Alla resultat finns här.


Fina framgångar i Stockholmskampen!

Tis 21 sep
Finalen i Stockholmskampen genomfördes den gångna helgen på Enskede IP för ungdomar i F12- och F13-klasserna. Klubben gjorde mycket bra ifrån sig då våra 13-åringar vann och våra 12-åringar kom på en andraplats. Våra 13-åringar vann på 448 poäng, 53 poäng före närmast jagande lag Huddinge.Våra 12-åringar var 21 poäng  efter segrande lag Tureberg med 419 poäng.
Det var en mycket fin insats av våra ungdomar som ställde upp för varandra och laget och nådde mängder av personliga rekord.
Gå in här för att se alla resultat från tävlingen.


Hammarbytrippel

Mån 20 sep
I helgen hölls en mångkampstävling i Sollentuna där också DM avgjordes. Vi tog en trippel i P15 8-kamp där svenske mästaren Elias Kapell tog en seger med 4771 poäng. Det blev pers i diskus med 43,25 och höjd med 1,67. Elias satsade på att nå över 4800 poäng och hade detta mer än väl inom räckhåll inför avslutande 800m men gjorde en liten missbedömning och sprang in, med gott om krafter kvar, på 2.24,73 och noterade totalt 4771 poäng, 4 poäng från pers.
Felix Holmqvist och Aron Gullberg fullbordade trippeln. Felix gjorde en fin mångkamp med persen 45,88 i spjut och 3,51 i stav och nådde totalpoängen 4438p och en silvermedalj.
Aron gjorde likaså en bra mångkamp med pers i diskus (41,86), spjut (40,94), kula (12,08) och höjd (1,52) med perset 4364p och brons. På tjejsidan hade vi bl.a. Esther Sahlqvist som kom fyra i 6-kamp med 3456p. Bästa insatsen var i 80mh där hon trots stark motvind var nere på tider inte långt ifrån personligt rekord.
Alla resultat finns här.


Bästa klubb i Stafett-DM

Fre 17 sep
Vi blev bästa klubb under onsdagens Stafett-DM som avgjordes i Huddinge. Vi tog totalt 4 guld och 2 silver.
Våra 15- och 13-åringar gjorde finfina prestationer i en ganska kylslagen tävling. Vi hade även 11-åringar med men dessas resultat får ej redovisas offentligt online enligt barnkonventionen.
Alla resultat finns här.


Martin och Frida uttagna
till utvecklingsträffar!

Tors 16 sep
Våra kastare Martin Sundberg och Frida Krantz har blivit uttagna till 2021/22 års centrala utvecklingsverksamhet för grupperingen 17-20 år! Detta är i Svenska Friidrottsförbundets regi genom Prestationscentrum kast i Växjö.Datumen för utvecklingsträffarna  för våra kastare är 29-31 oktober och 11-13 februari. Dessutom kommer digitala möten med biomekaniska analyser äga rum.

Ons 15 sep
I söndags avslutades den fjärde och sista tävlingen i Viking Throwing Tour. Denna kastturné består av fyra tävlingar, Vårkastet i Bålsta, Kringelkastet i Södertälje, Bottnarydkastet i Bottnaryd och Västerortsmästerskapen i kast som avgjordes i Sollentuna.
Grete Ahlberg har visat framfötterna i alla dessa tävlingar då hon, tillsammans med Kim Amb var de enda kastarna som tog full pott med 24 poäng efter att tävlingsserien avgjordes. (Slutpoängen räknas ut genom den aktives tre bästa placeringar (8 poäng för vinst, 6 poäng för andraplats osv).


Grete en av vinnarna av
Viking Throwing Tour!

Tis 14 sep
I helgen genomfördes äntligen efter många inställda Svealandsmästerskap äntligen mästerskapet i Värmländska Kristinehamn. Mästerskapet var för aktiva i FP13-14-klasserna. Stockholm vann, i vanlig ordning.
Vi som klubb imponerade stort och blev näst bästa klubb med 21 härliga medaljer, 7 guld, 10 silver och 4 brons! Dessutom tog vi 12 stycken poängplatser. Det blev många fina individuella resultat och prestationer!
Vår ungdomsansvarige Peter Wikström har gjort en analys av mästerskapet som ger klarhet i hur alla deltagande klubbar presterade.
Sett till den klassiska SM-poängberäkningen (dvs. 7-5-4-3-2-1-) så fick vi ihop 140 poäng vilket gav en klar andraplats. Vi kom också på en klar andra plats sett till medaljpoäng (där guld ger 3, silver 2 och brons 1 poäng) där vi fick ihop 45 medaljpoäng.
Gå in här för en sammanställning av poäng och här för en sammanställning av medaljpoäng.


Näst bästa klubb i Svealandsmästerskapen!

Mån 13 sep
Då har vi gått igenom resultat och bilder från söndagens lag-USM!
En otroligt imponerande insats av våra ungdomar som med hela 10 st 15-åringar, 3 st 16 och 3 st 17-åringar i laget lyckades med bedriften att länge vara med och fightas om medaljerna!
Det hela avgjordes i stafetterna där motståndarna var i stort sett två år äldre på fyra sträckor vilket fällde avgörandet om bronset.
Som alltid finns några korn att lyfta lite extra som t.ex. våra två grensegrar genom Ellen Forsell i kula och Esther Sahlqvist på 300 häck, båda dessutom bland de underåriga 06-orna. Esther dessutom trea på 200 meter och en tredjeplats även för Elias Kapell på långhäcken. Till slut en stabil tredjeplats för Linnéa Lindefalk i slägga efter att hon gjort oss nervösa med två inledande kryss i protokollet. Efter att ha nollat i de tre senaste tävlingarna stämde det bättre för Alannah Hellstadius som nådde målsättningen att denna gång få med sig ett resultat lyckades så pass bra att tredjeplatsen var ett faktum. Det slutliga medaljavgörandet kom som tidigare nämnts i stafetterna där vi totalt i de båda lagen hade hela 7 st 06:or vilket gjorde motståndet övermäktigt.
Trots det så lyckades tjejerna knipa 4:e platsen men åldersskillnaden med våra fyra 15-åringar mot de två år äldre killarna blev övermäktig men en helt godkänd 6:e plats i alla fall.
Stort grattis till de fina insatserna!
Till SM-sidan med bilder och resultat!


Lag-USM sammanfattat
Strålande insatser av ungt lag!

Mån 6 sep
Det blev en grym grönvit helg ute i Täby där Kraftmätningens final avgjordes under helgen! Våra killar tog hem segern och tjejerna kom tvåa och i sammandraget kom vi tvåa efter Tureberg!
Vi nådde totalt hela 35 578 poäng vilket är klubbens bästa notering någonsin! Vi plockar några russin ur kakan som sticker ut lite extra och presenterar hela fyra 1000-poängare beräknat på förbundets ungdomslista för mångkamp!
Esther Sahlqvist levererade hela 1258 poäng på 80 häck där hon rusade in på 11,24, Ellen Forsell stötte kulan 14.27 vilket genererade 1135 poäng, Elias Kapell avverkade korthäcken på
11,26 vilket gav 1057 poäng och Matilda Borg persade ner till ypperliga 2.13,67 på 800 meter!
Ett par till utstickare hittar vi dels på killarnas 800 meter där Vilmer Karlsson satte ett nytt fint pers på 2.04,42 och Felix Holmqvist kom över dröm-6 med 10 cm i längdhoppet trots motvind! Stort grattis till alla medverkande!Kanonresultat på Kraftmätningen!

Tors 2 sep
Klubben gjorde ett övertygande distriktsmästerskap den gångna helgen och var tillsammans med Tureberg den klubb som dominerade mästerskapet.
Vår ungdomsansvarige Peter Wikström har gjort ännu en av sina pålitliga analyser av tävlingarna. Det blev totalt 59 stycken medaljer fördelade på 27 guld, 13 silver och 19 brons vilket innebar att vi tog flest guldmedaljer av alla klubbar. Om man räknar medaljpoäng så var vi tvåa efter Tureberg då de tog flest övriga pallplaceringar.

För att se hela tabellen över mästerskapets främsta klubbar, gå in här.

Utökade artiklar
här nedan