Ons 15 sep
I söndags avslutades den fjärde och sista tävlingen i Viking Throwing Tour. Denna kastturné består av fyra tävlingar, Vårkastet i Bålsta, Kringelkastet i Södertälje, Bottnarydkastet i Bottnaryd och Västerortsmästerskapen i kast som avgjordes i Sollentuna.
Grete Ahlberg har visat framfötterna i alla dessa tävlingar då hon, tillsammans med Kim Amb var de enda kastarna som tog full pott med 24 poäng efter att tävlingsserien avgjordes. (Slutpoängen räknas ut genom den aktives tre bästa placeringar (8 poäng för vinst, 6 poäng för andraplats osv).


Grete en av vinnarna av
Viking Throwing Tour!

Tis 14 sep
I helgen genomfördes äntligen efter många inställda Svealandsmästerskap äntligen mästerskapet i Värmländska Kristinehamn. Mästerskapet var för aktiva i FP13-14-klasserna. Stockholm vann, i vanlig ordning.
Vi som klubb imponerade stort och blev näst bästa klubb med 21 härliga medaljer, 7 guld, 10 silver och 4 brons! Dessutom tog vi 12 stycken poängplatser. Det blev många fina individuella resultat och prestationer!
Vår ungdomsansvarige Peter Wikström har gjort en analys av mästerskapet som ger klarhet i hur alla deltagande klubbar presterade.
Sett till den klassiska SM-poängberäkningen (dvs. 7-5-4-3-2-1-) så fick vi ihop 140 poäng vilket gav en klar andraplats. Vi kom också på en klar andra plats sett till medaljpoäng (där guld ger 3, silver 2 och brons 1 poäng) där vi fick ihop 45 medaljpoäng.
Gå in här för en sammanställning av poäng och här för en sammanställning av medaljpoäng.


Näst bästa klubb i Svealandsmästerskapen!

Mån 13 sep
Då har vi gått igenom resultat och bilder från söndagens lag-USM!
En otroligt imponerande insats av våra ungdomar som med hela 10 st 15-åringar, 3 st 16 och 3 st 17-åringar i laget lyckades med bedriften att länge vara med och fightas om medaljerna!
Det hela avgjordes i stafetterna där motståndarna var i stort sett två år äldre på fyra sträckor vilket fällde avgörandet om bronset.
Som alltid finns några korn att lyfta lite extra som t.ex. våra två grensegrar genom Ellen Forsell i kula och Esther Sahlqvist på 300 häck, båda dessutom bland de underåriga 06-orna. Esther dessutom trea på 200 meter och en tredjeplats även för Elias Kapell på långhäcken. Till slut en stabil tredjeplats för Linnéa Lindefalk i slägga efter att hon gjort oss nervösa med två inledande kryss i protokollet. Efter att ha nollat i de tre senaste tävlingarna stämde det bättre för Alannah Hellstadius som nådde målsättningen att denna gång få med sig ett resultat lyckades så pass bra att tredjeplatsen var ett faktum. Det slutliga medaljavgörandet kom som tidigare nämnts i stafetterna där vi totalt i de båda lagen hade hela 7 st 06:or vilket gjorde motståndet övermäktigt.
Trots det så lyckades tjejerna knipa 4:e platsen men åldersskillnaden med våra fyra 15-åringar mot de två år äldre killarna blev övermäktig men en helt godkänd 6:e plats i alla fall.
Stort grattis till de fina insatserna!
Till SM-sidan med bilder och resultat!


Lag-USM sammanfattat


Strålande insatser av ungt lag!


Strålande insatser av ungt lag!

Mån 6 sep
Det blev en grym grönvit helg ute i Täby där Kraftmätningens final avgjordes under helgen! Våra killar tog hem segern och tjejerna kom tvåa och i sammandraget kom vi tvåa efter Tureberg!
Vi nådde totalt hela 35 578 poäng vilket är klubbens bästa notering någonsin! Vi plockar några russin ur kakan som sticker ut lite extra och presenterar hela fyra 1000-poängare beräknat på förbundets ungdomslista för mångkamp!
Esther Sahlqvist levererade hela 1258 poäng på 80 häck där hon rusade in på 11,24, Ellen Forsell stötte kulan 14.27 vilket genererade 1135 poäng, Elias Kapell avverkade korthäcken på
11,26 vilket gav 1057 poäng och Matilda Borg persade ner till ypperliga 2.13,67 på 800 meter!
Ett par till utstickare hittar vi dels på killarnas 800 meter där Vilmer Karlsson satte ett nytt fint pers på 2.04,42 och Felix Holmqvist kom över dröm-6 med 10 cm i längdhoppet trots motvind! Stort grattis till alla medverkande!Kanonresultat på Kraftmätningen!

Tors 2 sep
Klubben gjorde ett övertygande distriktsmästerskap den gångna helgen och var tillsammans med Tureberg den klubb som dominerade mästerskapet.
Vår ungdomsansvarige Peter Wikström har gjort ännu en av sina pålitliga analyser av tävlingarna. Det blev totalt 59 stycken medaljer fördelade på 27 guld, 13 silver och 19 brons vilket innebar att vi tog flest guldmedaljer av alla klubbar. Om man räknar medaljpoäng så var vi tvåa efter Tureberg då de tog flest övriga pallplaceringar.

För att se hela tabellen över mästerskapets främsta klubbar, gå in här.


Nästbästa klubb på Ungdoms-DM!

Nyhetsarkiv
September 2021

Utökade artiklar här nedan