Nyhetsarkiv
April 2022


Niklas Jonsson och Filippa Ramberg visar åter framfötterna

Fre 29 apr
Niklas Jonsson visar än en gång sin löpkapacitet i Stockholms Bästa.  Niklas stod över det första loppet, Karlbergskanalen, men har sedan vunnit de två nästkommande loppen, Grimsta och Flaten.
Även på damsidan har vi ett starkt kort i Filippa Ramberg. Filippa vann det första loppet. I Grimstaloppet stod hon över. Sedan blev det ännu en vinst i Flaten för Filippa! 
I slutet av nästa vecka är det dags för det fjärde loppet, Södra Djurgården, som är ett rent 10km-lopp. Vi ser med spänning fram emot vad våra två starka löpare kan uppnå framöver!


SM-kvalgränser utlagda

Tors 21 apr
Nu är SM-kvalgränserna klara för utesäsongen 2022. Gränserna är i princip identiska med fjolårets kvalgränser.
Vi har tydliggjort i uttagningskriterierna att man, utöver att ha klarat klubbens kvalgräns, ska ha en stabil nivå, både resultatmässigt men också i övrigt rent fysiskt, tekniskt och mentalt. Vi vill också poängtera att klubbens avgifter behöver vara betalda för att man ska få representera klubben i en SM-tävling.
Det går redan nu att anmäla sitt intresse för att åka med till SM på Sportadmin, så om du satsar på SM, kom ihåg att gå in och göra din intresseanmälan.
Du hittar gränserna här.


Hästhoppning på Enskede IP

Fre 1 april
Klubben kommer behöva samsas med nya aktörer på Enskede IP under kommande säsonger. Klubben har nyligen fått vetskap om att ett treårigt avtal precis har skrivits med Stockholms Stad där hästhoppningen kommer att få en större roll på vår hemmaarena. Stockholms Stad har utlovat idrottsplatsen tre vardagskvällar i veckan till hästsporten som betalar bra för att få använda arenan. Detta är ett fenomen som suttit käppar i hjulet även för Bauhausgalan, som många gånger fått anpassa datumen för sin gala till stor del efter hästarna som drar in rejäla pengar och därför prioriteras.
Detta kommer innebära att vårt nyttjande av arenan kommer att behöva minskas radikalt och klubben tittar i skrivande stund på alternativa lösningar. Ett alternativ kan vara Kärrtorps IP och Hammarbyhöjdens IP men dessa arenor är inga optimala lösningar, speciellt inte på sikt.
Förutom att vi får mindre tillgång till Enskede IP så är även ett bekymmer att banornas kvalitet avsevärt kommer försämras till följd av hästarnas entré på arenan. Detta då hästarnas tunga kroppar riskerar att trasa sönder banorna under kort tid då banorna inte är gjorda för tunga hästar. Dessa problem är inte något som vi fått gehör om än så länge men vi hoppas att en lösning kan komma i närtid genom en god dialog med idrottsförvaltningen.
Hästhoppningen verkar vilja lägga beslag på måndagar, tisdagar och torsdagar. Övriga av veckans dagar är hästarna stationerade vid stallet på Enskede Ridskola, som kommer vara deras bas.
För att läsa hela avtalet med Stockholms Stad, gå in här.


Trippel i Triangeln

Våra 2011:or firar segern - Foto: John Håkansson Våra 2011:or firar segern - Foto: John Håkansson

Mån 4 apr
Bajens yngre generation tog storslam när årets Triangelkamp inleddes i Storängshallen. 2011:orna på bilden genomförde konststycket att ta hem samtliga grensegrar och en överlägsen totalseger! 2012:orna säkrade totalsegern via stafettseger och 2013-gänget kom tvåa i avslutande stafetten men totalsegern säkrades tidigare via grensegrar på 60 meter och kula.
Stort grattis till alla grönvita kämpar i våra hela 12 lag som pekar på att återväxten är lovande! Resultaten här!

Utökade artiklar
här nedan