8 Bajare i Finnkampen

Ons 30 aug

I helgen är det dags för Finnkampen.
Vi har hela 8 stycken Hammarbyare uttagna att representera Sverige i detta mästerskap.
2 stycken på seniorkampen och 5 stycken i ungdomsfinnkampen.

Tis 29 aug

Vår VM-deltagare Grete Ahlberg kom under Midnattsloppet Stockholm med en hälsning till alla löpare. Så här såg det ut.

Grete 69,05 på VM

Tor 24 aug

Grete lyckades tyvärr inte återupprepa förra säsongens bedrift när hon tog sig till VM-final. Det blev som bäst ett kast på 69,05 som räckte till en 22:a plats totalt i kvalet. För att gå vidare till final hade hon behövt 71,25.
Så här säger Grete själv: – Jag är ganska nöjd just nu. Min enda erfarenhet från VM från förra året är att det gick så himla bra och att det var lätt att kasta långt. Det har inte varit på samma sätt den här säsongen men jag tycker ändå att jag bemöter strul som jag möter i kvalet och ger inte upp.

Efterlängtat SM-BRONS!

Fre 11 aug

Efter en lång tids skadefrånvaro efter en korsbandsskada sprang Olivia Grahn sitt första lopp på ett par år någon vecka innan kvaltiden för USM förlöpte och fick omgående kvitto på att en comeback var nära då hon gick upp som stastistiketta på 3000 meter för F17 och därmed kunde kvittera ut en startplats på SM.
Det blev en medaljkasmp om medaljerna där Olivia till slut stod på pasllen med bronset runt halsen och var sprudlasnde glad över att ha övervunnit rehabträningen och var på väg tillbaks!
Vi önskar verkligen ett stort lycka till med fortsättningen och ett stort grattis till medaljen! Allt om mästerskapet på vår SM-sida!

Grete uttagen till VM i Budapest!

Ons 9 aug

Inofficiellt har det redan varit klart ett tag, att Grete Ahlberg skulle bli uttagen att kasta slägga i VM i Budapest.
Grete har legat bra till på rankingen och därmed varit med i diskussionerna om att få en VM-plats. När hon sedan på SM i Söderhamn förbättrade sitt årsbästa till 69,67 så förbättrade hon sin ranking ännu mer och då var VM-platsen så gott som klar.
Mästerskapet går 19-27 augusti.

Bra lopp räckte inte ända fram

Mån 7 aug

Esther Sahlqvist gjorde sitt andra snabbaste lopp i karriären när det sprangs försöksheat på 100 meter i U20-EM i Jerusalem.
Hennes 11,74 innebar att det fattades 7/100 för avancemang.
Bra erfarenhet att ta med sig då hon har två år kvar i klassen och alltså ställdes mot äldre tjejer så får sikta på revansch nästa gång.
Nu hoppas vi på en stafett senare i veckan och vänder sedan blickarna mot helgens USM i Helsingborg där det blir häcklöpning.

Klara för final i Kraftmätningen
som bästa klubb!

Så här såg det ut föra året på finalen på Ullevi! Så här såg det ut föra året på finalen på Ullevi!

Mån 7 aug

Kraftmätningen är en lagtävling för ungdomar födda 2008-2010. Klubben brukar ofta vara starka i denna tävling. Vi vann tävlingen förra året på Ullevi efter stor dramatik. Vi är nu klara för final i Kraftmätningen som går 2-3 september på Lidingö!
Vi blev dessutom den klubb som samlade ihop flest poäng i kvalet med 30 371 poäng! Det är sällan som klubbar samlar ihop så många poäng i ett Kraftmätningskval.

Dags för Esther i JEM

Lör 5 aug

Esther Sahlqvist laddar upp inför kommande JSM med en tripp till Jerusalem där JEM U20 avgörs. På måndag klockan 16.30 ställer hon sig på startlinjen i försöken på 100 meter. Semifinalen går samma dag klockan 19,45 och finalen avgörs på tisdag klockan 19.00.
Det kan även bli aktuellt med en sträcka i stafetten som har sina försök på torsdag klockan 08.30 med final senare på dagen 17.55.
Tävlingarna ses med fördel på All Athletics TV som sänder samtliga dagar med även grenspecifika sändningar och SVT-play sänder från tisdag eftermiddag. Guide till svenska starterna finns här och arrangörens hemsida här!  Vi önskar Esther ett stort lycka till!

Nyhetsarkiv
Augusti 2023

Utökade artiklar här nedan!

My och Agnes till final!

Fre 18 aug
Nu är vi igång i Täby där My Lindberg persade ner en tiondel och gick till final på 60 meter! Agnes Jansson fick till 5.14 i sista längdhoppet och det räckte också till final.
Följ mästerskapet på SM-sidan här!

Albin 7:a och Tyra till final!

Fre 18 aug
40.48 i andra kastet säkrade en plats för Albin Wolgast bland de åtta som fick köra alla kasten i släggan.
I finalomgången satsades det friskt vilket medförde tre kryss i protokollet och sjundeplatsen behölls hela vägen.
Tyra Sparv hoppade 5.14 i första och 5.22 i andra gjorde att det var färdighoppat då kvalgränsen var satt till 5.15.

Tyra avrundar med fin serie

Lör 19 aug
Tyra Sparv var med i tätstriden hela vägen när längdhoppet avgjordes som sista gren på lördagen. En mycket stabil serie med alla hopp godkända och det längsta på 5.43 vilket innebar en femteplats åtta centimeter från pallen.

Dramatik när guld blev brons

Lör 19 aug
Benjamin Wilkinson hade ett gyllene läge att kriga om guldet på långhäcken och tog tag i taktpinnen från första häcken. Det såg mycket bra ut med ledning inför sista övergången då han kom alldeles för nära och sprang rakt igenom häcken och nästan ramlade. Benji tog sig samman och stapplade upp och kämpade till sig ett brons och satte trots fallet nytt pers! Grattis till medaljen!

Grattis till SM-SILVRET!

Lör 19 aug
Ricky Wahlberg motsvarade förhoppningarna om en medalj i diskus och blev inte besviken. Blivande segraren Oscar Juhlén drämde till med ett 60-meterskast och var oslagbar men ett silver till slut för Ricky som nu laddar om inför kulan.
Albin Wolgast perssade upp sig till finalomgången genom sitt kast på 43.42 i tredje försöket. Ytterligare två kast över det gamla perset sedan men slutplaceringen blev åtta.

Grattis till SM-BRONSET!

Fre 18 aug
Alannah Hellstadius har verkligen kommit tillbaka under säsongen och gjorde sin bästa tävling på länge när hon knep en bronspeng på JSM och tog nya säsongsbästat 3.58 och var även ytterst nära i tredje försöket på pershöjden 3.63. Svåra sidvindar i början på tävlingen gjorde att det blev en rivning på ingångshöjden men sedan flöt det på med ringar i protokollet hela vägen.

Nytt pers som femma i finalen!

Fre 18 aug
My Lindberg går från klarhet till klarhet efter att ha fått en bra träningssommar och hon känner sig i fin form vilket bekräftades i
60-metersfinalen där hon återigen persade och nuner till 10,33 och var snubblande nära att fälla till sig fjärdeplatsen!

Spännande finaler avrundar

Sön 20 aug
Spännande finaler väntar efter att My Lindberg och Benjamin Wilkinson gått vidare enkelt på placering i sina försöksheat på 80 meter häck! Följ mästerskapet på SM-sidan här!

SM-BRONS!

Sön 20 aug
Benjamin Wilkinson hade lite strul på första häcken i finalen men rättade till problemen resten av loppet och tog sig in som trea och bärgade sin andra bronsmedalj för helgen!
My Lindberg kom helt fel på andra häcken och alla medaljchanser fösvann och hon sprang ändå igenom loppet med godkänt resultat.

Dubbla medaljer!

Sön 20 aug
Det blev en härlig stavfinal där våra killar presterade på topp!
Albin Wolgast persade upp till 3.40 och slutade som sjua.
Därefter blev det en persfest på ännu högre höjder och en kamp om medaljerna. Benjamin Wilkinson hade bara ringar i protokollet upp till nya perset 3.82 och hade en kamp om tätpositionen upp till 3.87 som han rev ut sig på. Theodor Håkansson tog 3.87 i andra och 3.92 i första så favoriten Levi Back gick upp i täten vilken pressade Theo att stå över nästa höjd och sedan ta dröm-4 4.02 i första försöket. Kampen gick vidare med ytterligare en höjning av perset till 4.07 i andra. Levi tog höjden i första och medaljerna var fördelade. Grattis till medaljerna!