Nyhetsarkiv
December 2021


Julhälsning från Petra Kapell

Sön 26 dec
Nu är det jul igen…. Ja, tiden bara springer i väg precis lika fort som mina aktiva i Team 06 gjort i år. Det har varit ett händelserikt år med många aktiviteter i form av läger och tävlingar med många fina minnen.  
   Året 2021 började med mycket alternativ träning med många pass utomhus i kyla och snö i och med att restriktionerna pga. Corona begränsade möjligheterna för inomhusträning, men vi kämpade på och så småningom öppnade Sätrahallen upp för just vår åldersgrupp och vi kunde genomföra många bra träningspass i en nästan tom Sätrahall.
   Inomhussäsongen blev tyvärr utan tävlingar så det blev en lång träningsperiod vilket innebar att när sommaren väl kom och tävlingar började genomföras så var alla otroligt tävlingssugna. Träningen under vintern hade gjort resultat - de personliga rekorden haglade in.
   Försommarens stora mål var kraftmätningskvalet som gick i maj på Trollbäckens IP. Det är en tävlingsform som jag som ledare tycker är en av de roligaste och mest spännande lagtävlingar inom friidrotten för ungdomar.
Målet var att få med två lag till Kraftmätningsfinalen i september något som få föreningar tidigare lyckats med.
   Eftersom Världsungdomsspelen blev inställt så bestämde vi i stället att åka på läger till Leksand för de som var hemma i juli. Vi trodde att högst 10 aktiva skulle anmäla sig till lägret då det var ett sent påkommet läger, men det visade sig att i stort sett hela gruppen följde med till slut. De ändrade sina planer med familjen för att kunna vara med på detta läger som avslutades med tävlingen Leksands Sparbanksspel.
   Stafett-SM som var flyttat till första helgen i augusti innebar en utmaning då många ungdomar var borta på semester eller andra inplanerade aktiviteter. Trots detta skördade vi stora framgångar med guld för killarna på 3x800m, silver för tjejerna på 4x80m där vi även fick med vårt andralag till final. Tjejerna knep ett brons på 3x800m och våra killar kom femma på 4x80m.
   USM i mångkamp avgjordes i Ljungby. Vi hade sex deltagare med som fick uppleva sitt första mångkampsmästerskap vilket gav en hel del erfarenheter för framtiden. Mångkamp är alltid mångkamp och allt kan hända. Elias Kapell hade chans på ett brons men stod till sist som segrare efter ett gastkramande 800m lopp!
   USM i Linköping blev en riktig höjdare med många framgångar för de 15 ungdomar från teamet som var med och tävlade. Hammarby hade det största tältet som vi placerade högst uppe på kullen med bästa utsikten över hela arenan. Vi blev flera gånger misstagna för att vara ”serveringstältet”. Kylskåpet var fullproppat med godsaker och kaffebryggaren ångade hela tiden med nybryggt kaffe. Vid ett tillfälle så kom det in en hastig stormby som gjorda så att alla tälten i närheten blåste sönder – men Hammarbytältet stod pall.
   Säsongens stora mål – Kraftmätningsfinalen.
Vi lyckades med vår målsättning att få med två lag till finalen.
Vi blev dock inte ensamma med den bedriften då även Tureberg fick med två lag och de hade också den högsta poängen i kvalet med båda sina lag. Vi visste att för att kunna ge Tureberg en match så behövde alla vara hela och friska samt göra sitt allra yttersta. Vi var väl förberedda och stridslystna och alla kämpade in i det sista med många fina resultat. Vi lyckades inte med totalsegern i mixklassen som nu Tureberg mycket välförtjänt tog hem
på den högsta poängen i Kraftmätningens historia, vi kom tvåa med den näst högsta poängen någonsin.
Våra killar vann sin klass och tjejerna kom tvåa! När jag blickar tillbaka så är jag som ledare och tränare glad
och stolt över att jag har äran att få träna alla dessa underbara ungdomar i Hammarby Friidrott.
Jag har också under året fått anställning i klubben som ekonom och hoppas att jag i och med det kommer
kunna dela med mig av mina 17 års erfarenhet av föreningsarbete i Hammarbygymnasterna.
Men nu är det som sagt snart jul igen…. och förberedelserna har börjat lite smått med att julbelysningen utomhus har kommit upp och adventsljusstakarna lyser med sitt varma sken i fönsterna. Men den 23 december då händer allt hos familjen Kapell-Wikström, då ska det julpyntas, granen ska inhandlas och kläs, julbak i massor, skinka griljeras och köttbullar rullas och stekas samt att de sista julkorten kommer på postlådan. Ja, allt sker på uppesittarkvällen samtidigt som Bingo Lotto med Lotta Engberg visas på TV:n. Eftersom vi oftast är upptagna in i det sista med träningar så kavlar hela familjen upp ärmarna och kör all in fram till midnatt. När alla gått och lagt sig smyger jag upp igen och fixar med julklapparna så allt ligger under granen när familjen vaknar på morgonen.
Julfirandet på Julafton börjar med att vi tillsammans äter julgröt med mandel och russin som alla febrilt försöker få i just sin tallrik. Efter julgröten är det dags för julklappsöppning med rim så det brukar ta sin lilla tid innan alla paket är öppnade. Ett besök till gammelmormor ska också hinnas med innan julfirandet med stort julbord med allt man kan tänka sig hos farfar med hela släkten Wikström får avsluta julaftonskvällen.
 

God Jul och Gott Nytt År!


Julhälsning från Grete Ahlberg

Lör 25 dec
Hej alla hammarbyare, Grete här!
Jag har precis kommit hem från ett träningsläger på Fuerteventura där temperaturskillnaden under hemresan blev ungefär 40 grader, fick skrapa bilen med solbrända händer om man säger så.
Det blev ganska pang på igen efter säsongen 2021 med bland annat detta härliga och högpresterande träningslägret men också en lååång och djuuup grundträningsperiod med nya framsteg.
Så jag har inte riktigt stannat upp och reflekterat över säsongen 2021, kanske för att jag aldrig blir nöjd och bara spenderar tid på förbättra mig snarare än att fira. Så ett passande nyårslöfte kanske blir att stanna upp och fira lite, för visst var 2021 en lyckad säsong.
Hade någon sagt till mig för några år sedan att jag skulle göra alla mina tävlingar säsongen 2021 över 67 m så hade jag bett den personen söka vård. Tidigt på året, redan vid januari visste jag att mina fysiska framgångar skulle leda till längre kast. Men inte trodde jag att detta skulle innebära 10 tävlingar mellan 67-68m. Trots den stabila nivån så drogs jag under säsongen med lätt missnöje över att jag aldrig passerade 70 m-linjen. Jag är mycket nöjd med min nivå, det handlar ändå om att kunna kasta långt när det gäller.
Men jag siktar inte på att va medelbra på flera tävlingar, jag vill kasta sjukt långt och förhoppningsvis få på en pärla. Dessa tankar försvann lite när jag vann SM-titeln som var säsongens höjdpunkt.
Jag var verkligen inte säker på att jag skulle vinna men de var väl under SM i Borås med 11 grader och regn som min stabilitet var som mest användbar. Med andra ord, jag är nöjd men jag kände inte riktigt som att jag fick ut de jag jobbade för i kastningen. Så jag jobbar på de för 2022 som jag hoppas kommer bli bättre men med en viss behållning från denna säsong för den är värd att bevara.
När jag landade i Sverige för några dagar sedan så hamnade jag direkt i julen. Jag är dock inget speciellt jul-fan då den gnistan har försvunnit lite med åren. Men jag har ändå några svaga punkter som får mig att hamna i en stämning och gilla julen en aning. Främst är det miljön utomhus som jag uppskattar mest med undantag för att skrapa bilen 7 på morgonen. Men jag älskar verkligen vintern främst i Dalarna där jag bor för att naturen blir så vacker på något sätt som jag inte känner av lika mycket i Stockholm. Därav tycker jag det är mer stämningsfullt vid jul i Dalarna. Sedan tycker jag väldigt mycket om julmusiken som musikgenrer. För tänk, det är bara vid jul som de riktigt gamla vinylklassikerna spelas som är så mysiga.
Jag firar jul med min familj som består av enbart några fåtal personer och den är den mest typiska julafton man kan föreställa i ett svenskt hem. Julen för mig har som sagt betytt mindre och mindre för varje år men beror mycket på att jag har tankar på många andra håll. Men om jag skulle beskriva mitt bästa julminne så är de väl självklart från när man va liten med julklappar och tomte, “ett barn på julafton” myntades av min barndom. Julklappar är heller ingenting som jag tänker på eftersom jag redan har de jag vill ha, men skulle något fråga mig och jag måste ge ett svar så hade jag sagt.......nej hahaha jag kan inte ens komma på något. Kanske att mina lärare flyttar fram mina deadlines i skolan så man får lite ledigt vid jul.
Jag har precis passerat den hårdaste “kulmen” av träning så efter jul och nyår ska jag dra ner lite på volym och intensitet för att sedan förbereda kastning för längd, även mycket kast utomhus.
Då får vi se om säsongen 2022 kan bjuda på några pärlor som jag inte fick på 2021.
Tack för att du läste min julhälsning trots att jag är Grinchen!

God Jul från Grete!


Julhälsning från Jonathan Holm

Fre 24 dec
God jul på er alla! 
Mitt 2021 har varit ett riktigt bra år då jag lyckades göra comeback efter en hamstringsoperation
och lyckades ta bronset på SM.
Nu efter den lyckade sommarsäsongen så har jag siktet inställt på att försöka ta mig till Inomhus-VM i mars och EM till sommaren.
Trots pandemin som pågår så har det ändå kommit något gott av det för min del och det är att jag fick börja jobba hemifrån och såg att det funkade bra, så i februari flyttade jag och min sambo till Sundsvall från Hudiksvall för att slippa all bilåkning till och från träningen.
Detta blev ett stort lyft i min satsning.
Just nu i skrivande stund befinner jag mig på träningsläger på Teneriffa och blir kvar där till 4:e advent, så i år blir det inte så mycket julbak och julmys som det annars brukar bli.
Men när jag väl kommer hem blir det att ta vara på julen och träffa familjen och umgås med nära och kära. Träningen får inte så mycket julledigt som man kan tro så det kommer klämmas in några pass mellan all julmat så man är redo för inomhussäsongen.
Tips på julbak: Leilas Rocky Road!

Jag vill önska er en

God Jul och ett Gott Nytt År!


Julhälsning från Esther Sahlqvist

Tors 23 dec

Året som gått har, trots Coronarestriktionerna och en inställd inomhussäsong, varit
ett av de roligaste friidrottsåren för mig!
Jag är väldigt glad att restriktionerna släppte under våren så jag fick möjlighet att tävla igen, för den inställda inomhussäsongen gjorde så att mina testresultat försämrades mot året innan. Jag som person har en mycket högre tävlings- än träningsnivå vilket gjorde att jag inte utvecklades lika mycket när vi inte tävlade.  
Efter tråkigheterna med Corona har jag tillsammans med Team 06 kunnat åka på tävlings- och träningsresor och i augusti deltog jag på i mitt första USM. Det gav mig många nya erfarenheter som jag tar med mig framåt. Det gav mig inte bara erfarenheter men också 3 medaljer som jag är väldigt stolt över. Guld i 80mh och 300mh och även ett brons på 80 m slätt. Nytt pb på båda häckdistanserna också! Men de skulle såklart inte gått utan mina duktiga tränare och kompisar som peppar mig. Tack till er!
Efter en rolig och bra utomhussäsong känner jag mig nu motiverad att köra vidare i den hårda träningsperiod jag och resten av Team 06 befinner oss i. För att se hur vi ligger till så har vi i första veckan av december gjort tester som flygande 20m, stående längd och även tester med skivstång. Det är en bra pepp inför tävlingssäsongen som drar igång i januari! Det känns overkligt att jag nästa år, 2022 kommer få möjlighet att kvala till UEM som är mitt största mål jag vill nå just nu. Målet är då på 100mh. Då får ni heja på mig! I jul tycker jag att alla borde umgås med sina nära och kära och äta mycket god mat. Jag själv brukar baka pepparkakshus som en rolig aktivitet. Självklart kan man göra även det till en tävling om man har en friidrottande lillasyster som är nästan lika tävlingsinriktad som jag.
Jag ska fira jul hemma i Stockholm. En ganska klassisk jul med Kalle Anka, paket och julbord med tjocka släkten.
Hur ni än firar jul hoppas jag i alla fall att er jul blir super!

God Jul önskar Esther Sahlqvist


Nya regler i löpning och längdhopp

Sön 19 dec
Sedan den 1 november 2021 har IAAF infört två nya regler
som är viktiga för aktiva, tränare och funktionärer vid inomhus
och arenatävlingar att känna till.

Övertramp längd/tresteg
Den nya regeltexten lyder: Ett hopp är ogiltigt om tävlande bryter det vertikala planet ovanför övertrampslinjen med fot eller sko i samband med upphoppet.
Hoppet ska alltså dömas som övertramp och ogiltigt om någon del av skon eller foten bryter övertrampslinjen – antingen på eller ovanför marknivå – i samband med upphoppet. För att hjälpa domaren vid plankan att döma rätt är det viktigt att marken omedelbart efter övertrampslinjen har en kontrasterande färg (alltså inte vit). Plastelina kan fortfarande användas, och den ska i så fall följa övertrampslinjen, det vill säga vara helt lodrät (90 graders vinkel mot marknivån).

Linjetramp löpning
Det är numera tillåtet att trampa på linjen innanför sin tilldelade bana, alternativt innanför sargen för den som springer på bana 1, en gång per gren i en tävling. Vid två linjetramp gäller diskvalifikation för löparen (eller stafettlaget). Om en domare observerar ett linjetramp ska ett ”L” skrivas efter löparens resultat i resultatlistan. Om löparen går till final i grenen och trampar en gång på linjen även i finalen räknas det som två linjetramp i grenen = diskvalifikation. I stafetter gäller regeln för hela laget, det vill säga ett linjetramp av en löpare = giltigt resultat och ”L” i resultatlistan. Två linjetramp av samma löpare eller två olika löpare = diskvalifikation.
Alltså:
• Ett tramp på linjen innanför egen bana (eller innanför sargen) = giltigt resultat och ”L” efter resultatet i resultatlistan.
• Ett tramp helt innanför linjen innanför egen bana = diskvalifikation.
• Två tramp på linjen innanför egen bana, i samma lopp eller i två på varandra följande lopp i samma gren = diskvalifikation.


God Jul från kastarna

Fre 17 dec
Den numera traditionella kasttävlingen Winterkast avrundades med diverse julgodis och tomtemor Sussi flankeras av bl.a. segraren i bästa utstyrsel Matt Brown! Resultaten här!
God Jul tillönskas er alla från oss alla!


Tävlingsrapport från Team 2010

Mån 13 dec
Ett taggat gäng med friidrottare från Team 2010:2 och :4 slöt upp under helgens olika grenar. Kul var att se vår parallella träningsgrupp som hängde med oss och vi fick lära känna några nya träningskompisar.
Fredagens stafetter blev lite i tuffaste laget eftersom vi tävlade i en äldre klass men ett av våra lag slog i alla fall flera rena – PF13 lag och blev 2:a om man skulle fått springa i en PF-12 klass. Vi får se det som en bra skola hur vi ska göra nästa år.
Lördagens längdhopp var länge spännande, men både Bella Glod och Ingrid Asp  hamnade precis utanför pallen med sina nya pers på 4,16 resp 4,10. Glädjande var att alla tjejer fick se sina tidigare pers ryka all världens väg.
Längdhopp killar var av hög klass och våra killar kämpade på sin nivå. Vi fick se  hur alla killar gjorde fina förbättringar av sina pers. Här var Ivar den som klarade sig bäst och landade 5a på 4,18 och Klaus 7a på 7,07. Liksom tjejerna så lämnade samtliga killar sina gamla pers och fiskade upp nya.
Dagen följdes upp av en kulstötning där Bella kämpade om medaljerna och när kritan lagt sig var det ett silver bärgat på det nya perset 8,48. Bara kort bakom hittar vi Ingrid med sitt nya pers på 7:29. Även i kulan finns massor av nya pers för våra Bajen-tjejer.
Killarna som för första säsongen tävlar med nya vikten 3 kg kämpade hårt med både vikt och teknik. Nu klarade sig Klaus bäst och kom 7a med nya perset 6,35 följt av Ivar på 6,03. Bakom dessa hittar vi pers för Svante och Joel.
Nöjda men inte mätta på framgångar, möttes gänget igen på söndagsmorgonen. 60 meter blev en rolig gren. I de fem heat som kördes satte ALLA (!) nya pers och några förbättrade sig med mer än en halv sekund.
Bella och Ingrid lyckades kvalificera sig till eftermiddagens final på 8:97 resp 9:05. I finalen flög Ingrid ur starten och sprang i mål på nya perset 8:85 en förbättring med 2/10delar från försöken. Bella missade helt sin start men kämpade ändå upp sig till en 4e plats.
I killarnas 60 meter fick vi inga finalplatser, men ändå gjorde alla Bajen-killarna nya pers och liksom tjejerna var det rejäla kliv som gjordes.
Bättre gick det för killarna i höjd och det var länge spännande, men till slut blev höjningarna för svåra. Bäst klarade sig Ivar Janson som slutade 4a på 132 och Klaus Heinonen med 128. Härligt att se att även Gabriel, Svante och Philip satte nya pers.
När tjejerna skulle hoppa var det för kort tid innan även tjejernas 800 meter skulle starta och flera tjejer fick lite panik när de blev tvingade att välja om de skulle lämna någon gren eller jobbigt dubbla.
I höjdhoppet tjejer satte alla våra tjejer Hilda, Stella, Emilia, Zoë nya pers (så klart). När medaljerna skulle fördelas stod det två Hammarbytjejer på pallen Bella silver på 132 samt delad 3a Märta Lundin också 132, men fler rivningar. 800 meter för tjejerna avgjordes parallellt med hoppningen och blev en otroligt känslosam OCH smärtsam gren. Många tog ut sig till max och fick för första gången känna på smärtan när mjölksyran pumpas ut i musklerna. När tårarna var torkade stod Hilda Järvinen som 3a med 2:48:66 och tyckte nog det var värt smärtan. Hedda Strömö som fick starta i det andra heatet kunde lekande springa in först i sitt heat på 2:52:27 och den tiden räckte till en fin 4e plats.
Nu var det dags för helgens sista gren med killarnas 800 meter där alla samlades i ett stort heat. Tidigt var det tre killar, anförda av Ivar som drog ifrån klungan. Men mot slutet var han tvungen att släppa men kom ändå in på en fin 3e plats på 2:36:42.
Även Ivar fick känna på mjölksyran men var också nöjd med sin medalj som han vann.
Nöjda och glada kommer vi alla att somna gott.
/Lars och 2010-tränarna


Nora spände bågen i offensiv satsning

Sön 12 dec
Nora Lundin spände bågen när EM-terrängen avgjordes i Dublin. Efter första kilometern låg hon med i huvudklungan endast två sekunder efter täten som 34:a och första svensk i det 100 tjejer stora startfältet. Hon avancerade tre placeringar på andra kilometern och det såg mycket bra ut men krafterna räckte inte riktigt hela vägen för att avancera ytterligare och det blev till slut en 43:e plats 44 sekunder efter segrande brittiskan Megan Keith och norskan Ingeborg Östgård som tvåa och finskt på fjärdeplatsen genom Ilona Mononen. Julia Svennblad klämde sig förbi Nora med två sekunder och blev bästa svenska och Filippa Hägglund tredje tjej sju sekunder bakom kompletterade en väl samlad laginsats. Resultaten


Bästa klubb i 15-17 år!

Mån 6 dec
Vi blev sent i förra veckan utsedda till årets bästa klubb för ungdomar 15-17 år av Stockholms Friidrottsförbund! 
Vår ungdomars fina insatser på USM, Kraftmätningen, Stafett-SM och Lag-USM bäddade för utmärkelsen.

  Utökade artiklar
här nedan


10 största händelserna 2021

Fre 31 dec
2021 har varit ännu ett händelserikt år för klubben.
Året har varit ett ”överlevnadsår” då det handlat om att kunna leva vidare med den abrupta omställning som vi tvingades till i 2020.
Nu såhär när vi inväntar det nya året passar vi på att blicka tillbaka på 2021 och 10 av de mest positiva händerna i klubben från året.
 

JSM-USM Linköping

Resan till mästerskapet är bland de mäktigaste som gjorts i klubbens historia. Vi åkte dit med hela 33 aktiva i den snygga Bajenbussen med Uffe bakom ratten (som vanligt). Det var första SM-tävlingen i individuella grenar för Peter och Petras 2006:or. Ett mästerskap som åldersklassen tidigare i vintras hade gått miste om pga. coronarestriktionerna. Så det var ett mycket taggat gäng som gick in på tävlingsarenan i Linköping.
Det mest fantastiska med resan var den tillsammanskänsla som rådde under mästerskapet. Vi var inte bara enskilda träningsgrupper som tävlade utan vi umgicks över gruppgränserna och vi alla var verkligen del av den härliga Bajenfamilj som vi är.
Våra underbara ledare gjorde ett jättejobb i högt tempo
då det var ett väldigt intensivt schema för våra tävlande.
Rent prestationsmässigt blev vi näst bästa klubb i 19- och 15-årsklasserna efter Tureberg, vilket var en enorm prestation!
Det finns otroligt många individuella prestationer att ta upp, t.ex. Esther Sahlqvists imponerande mästerskap med 2 guld och 1 brons.
Dessutom hade vi störst (och bäst) klubbtält, igen.
 

Lag-SM Halmstad

Klubben åkte iväg på sin första gemensamma lagresa sedan Lag-SM finalen 2019 i Malmö. Gänget rullade till Halmstad i den ursnygga Bajenbussen. Det var ett taggat gäng som äntligen fick möjligheten att tävla för klubben i lagsammanhang. Stommen av laget var framför allt Lottas 2003-2005 grupp som formade ett mycket ungt men hungrigt lag. Här finns enorm framtidskapacitet.
Vi slutade på en sjundeplats men utförde en mycket positiv tävling. Carl Krüsell Berg hoppade in som lagledare och gjorde ett mycket fint jobb som peppade laget på ett engagerat sätt.
Vi minns Dennis Otienos 10,34 på 100m som är snabbaste tid någon någonsin gjort på distansen i klubben. Vi kommer också ihåg David Thids finfina 400mh-lopp på 53,44 som kom från ingenstans.
Men framför allt var resan en fantastiskt lyckad kollektiv tillställning där alla stöttade varandra i ett positivt klimat
ända från start till mål!
 

Petra Kapell

Petra Kapell anställdes i maj månad som ekonomiansvarig som efterträdare för Kristian Kron som gjort ett fenomenalt arbete med ekonomin. Kristians skor är inte lätta att fylla men Petra har fyllt ut dessa med råge och tagit över med stor bravur! Petra har sedan hon kommit in vänt på mångt och mycket. Med fantastiska idéer om verksamheten har hon bidragit, förutom sina ekonomiska kunskaper, till intressanta vägar och nya tankebanor som kan leda fram till nya möjligheter. Petra har en otrolig struktur, är väl organiserad och har lyckats stärka kansliet och hela verksamheten enormt. Petra har en stor inblick i verksamheten sedan tidigare och har därför stenkoll på hur ekonomin ska skötas. Kom in direkt med en fin idé om Bajenboxen som efter det har börjat sälja. Har många tankar om förbättringsmöjigheter inom åtskilliga områden och kommer vara en stor tillgång framöver.
 

Damlaget på gång

Vårt damlag fick äntligen möjligheten efter 2 års tid att försöka kvala upp till Lag-SM kvalet 2022. Tyvärr har det varit svårt att få till dammatcherna den senaste tiden pga. alla restriktioner och många klubbar som vanligtvis har lag med har helt och hållet fallit bort. Detta hindrade dock inte oss ifrån att ställa ett starkt damlag på startlinjen. Vårt damlag har genomgått en ”helrenovering” då många äldre aktiva avslutat sina karriärer och det istället har kommit in ungt blod i laget. Stor del i laget bestod av Peter och Petras ungdomar som växte i rollen av att representera klubbens seniorlag! Det var riktigt imponerade att se att så många ställde upp och även gjorde kanonprestationer. Matilda Borg, endast 14 år gammal, går in och tar 2 grensegrar. Ella Johansson, också endast 14 år går in och springer ett kanonlopp på 1500 hinder och tar grenseger. Och det finns massa fler exempel på lysande individuella prestationer i laget. Men framför allt är det sammanhållningen som imponerar så oerhört!
Det vittnar om att vi i framtiden kommer kunna ha ett riktigt starkt damlag igen. Vi räckte inte hela vägen denna gång mot ett urstarkt Tureberg, men nu är vi värma i kläderna och 2022 är vårt unga och hungriga lag ännu mer erfarna och redo!
 

Nya styrelsen

Vår nya styrelse har verkligen gjort ett kanonjobb.
Styrelsen består av Ulrika Lingslunde, Pär Hellstadius, Lars Thörn, Anneli Aaltonen Krantz, Mats Ahlberg, Jan Magnusson och Linnéa Alstermark. På årsmötet i mars valdes Ulrika Lingslunde in som ordförande. Pär Hellstadius, som tidigare var sportchef, valdes in som vice ordförande. Lars Thörn valdes in som sekreterare.
Ett nytt ansikte i styrelsen var även Anneli Aaltonen Krantz.
Ulrika Lingslunde har kommit in helt utifrån som en frisk fläkt med ett stort hjärta och engagemang. Det var ett toppenval att Pär gick in i styrelsen. Med de kunskaper han besitter om klubbens ekonomi med ett års tjänst som sportchef är det en mycket viktig position. Lars Thörn, med sitt kunnande i juridiska frågor är guld värt i styrelsen. Anneli, med sitt fantastiska driv med arbetet till verksamhetsplanen är en värdefull kraft i styrelsen.
De ”gamla” styrelsemedlemmarna Mats Ahlberg, Jan Magnusson
och Linnea Alstermark har varit stabila stöttepelare i styrelsen.
Mats med sitt breda friidrottskunnande, Janne med sin erfarenhet från båda friidrotten och Midnattsloppet och Linnéa med hennes imponerande grafiska kunskaper.
 

Friidrottsskolan

Åter igen blev det en ”coronafriidrottsskola” då vi i år igen blev tvungna att utöka antalet veckor men med färre deltagare per vecka. Men trots dessa svårare omständigheter så blev det ännu ett succéår sett till antalet deltagare. Med suveräne Sussi i spetsen lyckades klubben mycket bra även i år då vi fick ännu fler deltagande barn (1101 barn år 2020 och 1147 barn totalt under 2021). En anmärkningsvärd siffra där ett hästjobb ligger bakom.
Nu får vi hoppas att det kan bli en ”normal” friidrottsskola nästa år så vi kan erbjuda våra deltagande barn en större frihet när det gäller själva logistiken för Friidrottsskolan.
 

Stockholms Bästa

När merparten av Sveriges idrottsföreningar stod handlingsförlamade då strikta coronarestriktioner rådde så ville vi försöka anpassa oss efter det svåra läget som rådde.
Detta resulterade i Stockholms Bästa.
Loppen var ett av de få som arrangerades under den svåra covidtiden under vintern och våren 2021.
Många var extremt tacksamma att det gick att ordna lopp trots rådande omständigheter.
Vi ska vara oerhört stolta för att vi, när hela Sverige låg i ide, lyckades få folk i rörelse genom ett annorlunda och finurligt koncept! Vi hade totalt 1031 stycken på loppet under våren
och 483 under hösten. 
 

Den yngre generationen

Klubbens ungdomar har verkligen presterat under säsongen. Speciellt som lag i de stora lagtävlingarna. Det blev en hedrande andraplats i finalen i Kraftmätningen på rekordpoäng för våra ungdomar födda 2006-2007. Här ska de ungdomar som ställde upp i ovana grenar ha en extra eloge för sina fina laginsatser!
I Svealandsmästerskapen hade klubben hela 23 stycken aktiva ungdomar födda 2007-2008 uttagna. I mästerskapet tävlar man ju regionsvis, och Stockholm vinner alltid, men när man analyserar mästerskapet närmare med SM-poängsmetoder så upptäcker man att klubben är andra bästa klubb i tävlingen.
På Lag-USM gjorde klubben en strålande prestation. Förhandssnacket handlade om att klubben skulle ”förhoppningsvis” kunna sluta på övre halvan av de deltagande lagen. Efter en underbar laginsats blev det en överraskande fjärdeplats, med medaljsmak! I mästerskapet deltog ungdomar födda 2004-2006 men flertalet i laget var 2006:or. Så här finns det stora chanser till medaljplaceringar kommande år. Det finns massor av yngre talanger i klubben som kommer blomstra om vi tar vara på och vårdar dem på rätt sätt.
  

Stafett-SM

Utdelningen på Stafett-SM, som avgjordes en lite ovan tid i slutet av juli, blev betydligt bättre än väntat, hela 8 medaljer totalt fördelat på 3 guld, 2 silver och 3 brons. Vi visste att våra P19-grabbar hade kapacitet men sättet de dominerade på i Stafett-SM var en bragd. Tiden 40,81 på 4x100m var Svenskt Juniorrekord med nästan halvsekunden! Och då har grabbarna ett år kvar i åldersklassen! Tiden hade räckt till silver i seniorstafetten. Otroligt imponerande var också den svenska stafetten där vi tog en dubbelseger på fina tider. Våra yngre ungdomar imponerade också stort då de tog guld i 3x800m och silver i den korta stafetten. Dessutom finns det ännu fler ungdomar som är på tårna och som kommer kunna gå framåt till nästa år och framöver. Mästerskapet går i Göteborg nästa år och där satsar vi på att ha en bred och slagkraftig trupp för att fortsätta vår fina resa!
 

Hammarbyandan och lojaliteten

Lojaliteten har varit stor i samband med att klubben återhämtat sig från covid-19. På det stora hela har det funnits en förståelse över den svåra situation som klubben befunnit sig i och en känsla har infunnit sig att man vill stötta och hjälpa klubben i en svår tid. Hammarby handlar om att visa varandra kärlek och hjärta.
Det har vi gjort! Och detta är den viktigaste händelsen under året, för utan gemenskap hade vi som klubb inte kunnat existera.
Våra härliga ungdomar är kvar och stöttar klubben för att de har klubbhjärta och uppskattar och värdesätter klubben för vad vi är och vad vi står för. I Bajen ställer vi upp för varandra och delar med oss till varandra, både i mot- som medgång.
Nu hoppas vi att vår verksamhet kan börja komma igång på allvar 2022 så att vi kan växla upp och breda ut våra stora vingar igen!


Säsongssammanfattning senior

Ons 15 dec 
Det har varit en härlig friidrottssäsong för klubben.
Här kommer en liten sammanfattning för klubbens seniorer
som varit med på individuella Svenska Mästerskap under året
och de som visat framfötterna lite extra.

Dennis Otieno
Överraskade många när han sprintade till sig segern i 100m-loppet
på Lag-SM-finalen i Halmstad på nya klubbrekordet 10,34.
Ett riktigt bra lopp av Dennis som även levererat andra snabba lopp under säsongen i trakterna av 10,4-10-5.
Har tyvärr inte fått till det riktigt på 200m denna säsong.
På SM blev det en femteplats på 100m och en sjundeplats på 200m.
 
Erik Ehrlin
Vår stabile trestegshoppare har haft ännu en säsong som gett medalj. Faktum är att Erik varit topp 4 i SM-tävling varje år sedan det att han kom till klubben, snacka om stabilitet! Hade lite oflyt i inomhus-SM där han precis missade medalj och blev omhoppad i sista omgången och ena sidan och andra sidan blev slagen med en centimeter av en annan tävlande. Tog revansch på Ute-SM när han tog hem en silvermedalj och satte nytt årsbästa med 15,79.
 
Grete Ahlberg
Har haft en härlig säsong. Inledde säsongen med att ta sig över
20-metersbarriären i viktkastning. Slog pers flera gånger om och fick med sig en bronsmedalj hem från ISM med längsta kastet någonsin på 20,58.
Utomhus nådde Grete en helt ny nivå när hon inledde redan i mars månad på små lokala tävlingar i Falun och Västerås med långa kast i minusgrader och ylletröja! Hon nådde under dessa förhållanden över 68 meter flera gånger och det längsta kastet är idag fortfarande perset med fantastiska 68,91!
Hon gjorde en finfin prestation i Lag-EM där hon tog en fjärdeplats med 68,31. Hon tog hem guldet på SM i Borås, i svåra förhållanden, med 67,34. I Finnkampen blev hon åter igen bästa svenska på en tredjeplats mot 70-metersfinskor på 66,83.
Grete har varit en otroligt stabil kastare under säsongen.

Jonathan Holm
Har haft en del skadeproblem tidigare under året och har velat satsa på att komma tillbaka till utomhussäsongen. Har imponerat stort. Sprang t.ex. på Sverigebästa 13,87 och klubbrekord i en liten lokal tävling i Sundsvall med endast två deltagare. Jonathan hade länge guldgrepp om 110mh-finalen på SM i Borås men tappade tyvärr fart på sista häcken och fick nöja sig med ett brons. Jonathan blev uttagen till Finnkampen men blev tyvärr sjuk och kunde inte ställa upp. Trots en del oflyt för Jonathan så känns det ändå på det stora hela skönt att han är tillbaka på tävlingsbanan igen. Kan han få kontinuitet i sin träning så kan det komma att bli riktigt bra till 2022.
 
Matt Brown
49,13 blev det som längst under säsongen av vår veterandiskuskastare. Matt har inte tränat så mycket alls under säsongen utan främst gjort någon tävling för att kunna få igång sig själv till tävlingar som Lag-SM finalen och SM. Var ytterst nära att ta sig vidare till final på SM då det endast fattades 1 decimeter! En alltid viktig kugge i Lag-SM-sammanhang!
 
Niklas Jonsson
Har gjort en övertygande säsong. Hade en jämn kamp med David Nilsson om slutsegern i Stockholms Bästa under våren men föll på målsnöret. Tog dock hem totalsegern istället under höstens säsong av Stockholms Bästa då han vann 5 av de 6 loppen. Kom på 21:a plats på SM-milen. Gjorde sin bästa tid på 10 km någonsin på Hässelbyloppet där han noterade en åttondeplats på 30.59. Vann digitala ML överlägset på tiden 32.30 där han hade 16.01 som mellantid vilket är klubbrekord på distansen. Gjorde den tredje bästa tiden någonsin på Segeltorpsbanan i Spikens 50-åriga historia, med endast några sekunder ifrån den bästa tiden!
 
Filippa Ramberg
Kämpade på bra genom hela Stockholms Bästa serien och tog till slut en tredjeplats i totalen vilket var en mycket fin prestation. På höstens säsong var hon även i farten igen och kom då totalt på en finfin andra plats. Filippa sprang även sin snabbaste mil någonsin med 38.46 under säsongen. Gjorde dessutom bästa 800m-tiden på två år på bana med 2.17,65.
 
David Svensson
Har tyvärr haft skadeproblem och har inte gjort många tävlingar under säsongen. Kommer ha sin träningsbas i Uppsala under vintersäsongen.

Emma Ehrlin
Tog en poängplats under ISM då hon slutade sexa med 12,00. Kunde ej förbereda sig på ett bra sätt inför SM så valde att avstå tävlingen. Men är taggad för att satsa på tävlingssäsongen nu i vinter.
 
Josefine Sandelius
Har fått barn och inte tränat så mycket friidrott under den tiden. Jossan har också gjort ett tränarbyte och har haft skadeproblem. Kommer inte träna i Stockholm så mycket i vinter utan basen blir Västerås/Uppsala.


Säsongssammanfattning junior

Tis 14 dec
Det har varit en härlig friidrottssäsong för klubben.
Här kommer en liten sammanfattning för klubbens juniorer
(födda 1999-2003) som varit med på individuella Svenska Mästerskap under året och de som visat framfötterna lite extra.

Alexander Lindefalk
”Acke” går motorsportgymnasiet ute i Smålands skogar och har inte den lättaste träningsmiljön just nu. Trots detta drämmer han till. Har tävlat en del när chansen getts (eller när Sussi har tvingat honom) och det har gått bra. Har länge haft siktet inställt på klubbrekordet i P19-klassen och att kasta över 50 meter och båda dessa mål uppfylldes med ett kast på 50,83 i Eksjö sent på säsongen. Det blev poängplats när han kom sexa på JSM i Linköping med kastet 48,05.

Alexander Pilgrim
Har haft en lovande säsong. Har slagit personliga rekord i princip
i varenda tävling under säsongen. 11,10 på 100m, 21,75
(även klubbrekord) på 200m och 48,53 på 400m. Var dessutom med i P19-laget som tog guld på Stafett-SM och slog Svenskt Rekord på 4x100m med 40,81. Tog även hand om 400m-loppet som bärgade ett silver i den Svenska Stafetten i Stafett-SM. Fick vara med och springa för landslaget i stafettlaget under Junior-EM i Tallinn.
Tog brons på JSM på 400m i stor konkurrens mot de ökänt duktiga 02-orna på distansen.

Arvid Wändesjö
Arvids säsong kan nästan liknas av sagostunden man hade som barn. Arvid har kämpat i år mot skadorna som inte velat ge med sig. Men denna säsong har Arvid kommit tillbaka på allvar igen. Det första målet har givetvis varit att bara kunna tävla utan att gå sönder. Men när det målet uppfylldes så har Arvid gjort framsteg för i princip varje tävling. Var med i laget som på Stafett-SM tog guld på Svensk Stafett. Var även med i laget som tog brons på 4x100m. Gjorde en superprestation på JSM där han lyckades ta silver på 110mh på nytt personligt rekord 14,37. Hoppade längd i en galen längdhoppstävling där 7-metershopp överöste varandra. Och Arvid lyckades här hoppa över 7 meter i godkänd vind för första gången med fina 7,10! Kvalificerade sig med den fina prestationen till Stora SM vilket var första gången för Arvid i dessa sammanhang. En mycket positiv resa av Arvid som vi ser fram emot att följa!
 
Clara Lidén
Har gjort stora framsteg denna säsong med en kross av de personliga rekorden på 800m och 1500m! På 800m gjorde hon
som bäst 2.24,20 vilket var pers med mer än fem sekunder.
På 1500m var det personligt rekord med mer än 14 sekunder med 5.01,40! Hon tog sig till final ”i kostym” på JSM i Linköping och slutade på 10:e plats. Var med och tog brons på 3x800m på Stafett-SM tillsammans med Nora och Wilma.
 
Tilda Kapell
Fick tyvärr inte till det i JSM i Linköping men hon skulle revanschera sig själv. Hon imponerade nämligen stort helgen efter på Stora SM i Borås där hon i extremt svåra förhållanden med kallt väder, regn och blåst (som så ofta i Borås) lyckades ta en fjärdeplats!
Hon var verkligen bäst när det gällde! Har hoppat över 3,70 två gånger denna säsong, på en stavhoppsgala i Täby i juli och på SM!

Viktor Wall
Har tyvärr varit drabbad av mycket skador under säsongen. Men Viktor har trots det varit involverad i stora framgångar under året. Var med i lagen som tog dubbla guld i Stafett-SM på 4x100m och Svensk Stafett. Det blev ett Svenskt rekord på 4x100m med 40,81 och där hade Viktor den viktiga sista sträckan. Har inte kunnat göra sig själv rättvis under JSM då han hade väldigt ont i foten och inte kunnat träna på optimalt pga. skada. Men vi hoppas på snabbt tillfrisknande för Viktor som fortfarande har framtiden framför sig.

Mikael Agge
Var med i P19-laget som tog silver på Svensk Stafett i Stafett-SM! Tog hand om 100m-loppet på härligt maner. Var som många andra drabbade av ett väldigt kort tävlingsår och det tillsammans med tränarbyte har inte Mikael haft tillräckligt med tävlingar ännu att visa framfötterna men tids nog kommer framstegen som Mikael gjort på träning att utmynna i snabbare tider på tävling.
 
David Thid
David har varit en spännande aktiv att följa under säsongen.
Han var en av få aktiva som tilläts tävla inomhus under den svåra covidperioden. Han hoppade otroliga 7,35 i längd på en liten tävling. Tyvärr lyckades han inte på ISM men David är fortfarande ung och erfarenhet kommer med åren. David fick sedan problem med foten och lade längdhoppandet åt sidan en stund.
Detta gjorde han mycket bra. Han lyckades notera fina 21,91 på 200m. Han sprang istället även 400mh på Lag-SM finalen i Halmstad och noterade otroliga 53,44 vilket var klubbrekord för P18-klassen! Han blev uttagen att springa för landslaget på Junior-EM i Tallinn på distansen. David hann också med att ta två guld på Stafett-SM.
Han var en viktig kugge i laget som vann och slog Svenskt Rekord på 4x100m och även i Svenska Stafettguldet. David började sedan med längdhoppandet igen men fick tyvärr inte till det på JSM eller SM. Men det känns som att David har något stort på gång. Övertrampshoppen har mätt en effektiv hopplängd över 7,50.
Kan han få bygga på med mer tävlingar och mer erfarenhet så kan han gå riktigt långt.   
 
Markus Moberg
Har tyvärr haft skadeproblem under säsongen men detta har gjort Markus till en smartare idrottare. Besitter en enorm mental styrka. Han har inte kunnat tävlat så mycket eller i så många olika grenar som tidigare utan alltid lyssnat på kroppen. Det blev endast 110mh på JSM i Linköping där han tog hem guldet. På Stafett-SM sprang han 400m på Svensk Stafett i laget som tog guld. Han var även med i laget som tog brons på 4x100m. Han blev uttagen till Junior-EM i Tallinn där han tog sig vidare till semifinal och sånär till finalen. Under året har det blivit personliga rekord på 110mh med de nya 99 cm-häckarna med 13,91 (13,87 i för mycket vind) och personligt rekord på 200m med 21,94. Han har även gjort en sejour som 800m-löpare då han på ett taktiskt klokt sätt tog ett par poäng till klubben i grenen i Lag-SM finalen.

Martin Sundberg
Har gjort bra ifrån sig i kastringen under säsongen och slagit
ett par klubbrekord. Med 6 kiloskulan har det blivit nytt pers och klubbrekord med 15,34. Även med 1,75 kilosdiskusen sattes ett nytt klubbrekord med 48,24. Martin lyckades få iväg seniorredskapen långt i Lag-SM finalen där kulan for iväg hela 13,40, vilket är fjärde bästa notering bland seniorer i klubben någonsin! På JSM blev det poängplatser, en femteplats i kula och en sjätteplats i diskus. Martin har mer i kroppen, kasten har blivit längre på träning vilket har varit frustrerande. Men vi vet att ju mer man tävlar desto mer kommer man att kunna få till tekniken och då kommer kasten bli ännu längre för Martin.

Niklas Wall
Har hoppat strömhopp kring 7 meter i princip hela säsongen.
Har ännu inte riktigt fått till den där fullträffen, men har nått en högre nivå då han tog brons i en galen längdtävling på JSM med flera nya pers, 7,12 och 7,20 (även 7,22 i för mycket medvind). Niklas har blivit väldigt stabil i sin hoppning och har mer att uträtta. Var med i Stafett-SM och plockade medaljer.
Silver i Svensk Stafett och brons i 4x100m.
Det har inte blivit något tresteg denna säsong men är något som kan bli aktuellt i framtiden. Persade även på 100m i år med 11,10.
 
Noah Bucht Wesslén

Noah är lite som en trollkarl-man vet aldrig var man har honom och vips så överraskar han. Nådde finalen i JSM på 400m och tog en poängplats med nytt pers 51,10. Men framför allt så är det många som inte glömmer hans uppvisning på 400mh där han likt en joker i leken efteranmälde sig och från den svåra innerbanan lyckades göra en imponerande upphämtning som nästan nådde ända fram till ett guld. Det blev ett mäktigt silver men själva insatsen var inget annat än en guldinsats! Noahs inställning är oerhört imponerande och inspirerar! Han ställde dessutom upp för laget på Lag-SM i Halmstad genom att springa 3000mh där han t.o.m. länge låg kvar på Sverigestatistiken för seniorer med sin fina insats. Var med i laget som tog silver på Svensk Stafett på Stafett-SM.

Teo Borgius
Teo har en oerhörd förmåga att kliva fram när det gäller.
Han gjorde en finfin tävling på JSM där han tampades om guldet i en mycket spännande tävling. Vädret försämrades plötsligt och omöjliggjorde stavhopp av högre kvalitet så tävlingen resulterade i ett delat guld till slut. 4,74 blev noteringen vilket var en av Teos bättre tävlingar under säsongen. Han lyckades även slå nytt pers under säsongen med fina 4,80. Han har även haft en del sämre tävlingar men Teo tar sig alltid samman och brukar få till de fina hoppen när det gäller som mest.
Deltog även på Stora SM där han slutade på åttonde plats i en tävling med väldigt svåra förutsättningar.
Teo var också med och tog brons på Stafett-SM i 4x100m.
 
Jonatan Borg
Har gjort en magnifik säsong. Har slagit dubbla pers på 100m och 200m med 10,80 respektive 21,81. Blev uttagen att springa stafett i landslaget på Junior-EM i Tallinn. Tog brons i hård konkurrens i 200m på JSM och tog en fjärdeplats på 100m. Var med i det segrande rekordlaget i Stafett-SM på 4x100m och även i guldlaget i Svensk Stafett. Var även med i Stora SM men fick inte till det i hårda motvindar och riktigt risigt väder.

Paul Förnestig
Paul har haft stora problem med skador och sjukdomar under säsongen men fick åka med till JSM då han lyckades hitta formen sent. Och Paul gjorde en superprestation i mästerskapet.
Han gjorde ett riktigt bra lopp på 100m där han tog sig till final som siste man. Dessutom 11,15 i 1,0 motvind visade att Paul hade all kapacitet att slå sitt personliga rekord och springa under 11 sekunder. Viktigt inför framtiden att tävlingen blev lyckad.
Hann aldrig med något 200m-lopp under säsongen men det kommer ett nytt år 2022 där Paul kommer vara taggad.

Nora Lundin
Nora var en av väldigt få aktiva som fick tävla inomhus.
Och som hon gjorde det! Nytt pers på 1500m sattes med 4.22,96. Hon sprang nytt pers på 800m med 2.08,87. Hon kom femma på ISM i Malmö. Utomhus satte hon nya pers på 800m (2.10,25), på 1500m (4.20,19) och 3000m (9.29,49). Hon blev uttagen till JEM i Tallinn där hon tog sig till final och kom på en tiondeplats. Hon var även med landslaget och sprang ett 5km-lopp som lag i Italien där de snabbaste löparnas tider räknades ihop till ett slutresultat.
Sverige vann den tävlingen och Nora kom sexa på 17.16.
Var med i laget som tog brons på 3x800m på Stafett-SM.
På JSM i Linköping blev det två medaljer. På 3000m blev det guld på tiden 9.53,40. På 1500m fick hon tuff konkurrens och fick ge sig i spurtstriden och fick nöja sig med ett silver på 4.33,59.
Hon blev tyvärr sjuk och missade Stora SM i Borås vilket var väldigt synd men det kommer fler Stora SM för Nora. Gjorde även fina insatser på Terräng-SM där hon vann F19 6 km på 20.37 på ett mycket övertygande sätt. Tog även poängplats i seniorklassen där hon sprang 4 km på 12.03 och sprang in på en sjätteplats.
Sprang Nordiska Mästerskapen i terräng där hon kom sexa i tufft motstånd och var bästa svenska deltagare i F19-klassen i 6 km.
Blev dessutom uttagen till Terräng-EM i Dublin där hon gjorde ännu en fin prestation. Ytterligare en finfin säsong av Nora som blir bättre och bättre för varje år!

Wilma Nordgren
Har slagit personligt rekord på 400m i år med 60,31.
Sprang distansen på JSM i Linköping och lyckades där ta en poängplats när hon kom sexa. Var med och tog hem ett brons
i F19 3x800m på Stafett-SM.
 
Embla Wihk
Har haft en bra säsong med pers i kula (10,87), diskus (37,86) och slägga (44,97). I diskusen är det även klubbrekord i F19-klassen. Hon har även lyckats med att notera den högsta poängen någonsin i klubben i Castorama med 2542 poäng.
På JSM lyckades hon bäst i diskus där det blev en 11:e plats.
 
Linn Harryson
Hade denna säsong gått upp till den tunga 4 kilossläggan vilket kan ta ett tag att vänja sig vid. Som längst i år blev det 49,20 och vilket ju är pers men vi är övertygade om att det blir strökast över 50 meter nästa säsong. Gick till final på JSM där det blev en åttondeplats totalt.


Säsongsammanfattning ungdom

Mån 13 dec
Det har varit en härlig friidrottssäsong för klubben.
Här kommer en liten sammanfattning för klubbens ungdomar
(födda 2004-2006 (2007)) som varit med på individuella Svenska Mästerskap under året och de som visat framfötterna lite extra.

Emmy Wolgast 
Har utveckats till en av klubbens snabbaste damer.
Ställde upp på sprintdistanserna 80m och 300m på USM i Linköping.
På 80m nådde hon semi och hade bästa tid av de som slogs ut i semifinalen. Som bäst 10,63 i motvind, vilket också blev säsongens bästa tid. På 300m tog hon sig till final med perset 42,20 som var hennes bästa tid under säsongen. I finalen tog hon en fjärdeplats vilket var en mycket fin insats. Gjorde också fina insatser i Kraftmätningen, Lag-USM och Dammatchen. I Lag-USM visade hon att hon även är en snabb 800m-löpare då hon sprang på fina 2.21,50. Var med i laget som tog silver på 4x80m i Stafett-SM.
Var även med i laget som tog brons på 3x800m.
I dammatchen sprang hon 100m och klockades för 13,03.
 
Esther Sahlqvist
Har haft en väldigt framgångsrik säsong. Gjorde sin första SM-start på Mångkamps-SM där hon plockade en poängplats med en femteplats. Gjorde ett otroligt fint USM i Linköping där hon plockade hem hela 3 medaljer varav 2 guld! Gulden kom i 80mh med perset 11,31 och i 300mh, där med perset och klubbrekordet 43,55. Det blev en bronsmedalj i 80m med tiden 10,25. Var med i laget som tog silver på 4x80m på Stafett-SM. Var en viktig kugge i laget i Kraftmätningen och sprang på fina 11,24 på 80mh i +2,1 medvind! Har även sprungit fort på 100m då hon testade på den distansen på en tävling och klockades för snabba 12,34. Även 200m har hon visat framfötterna på då hon var en viktig del av laget i Lag-USM där hon noterade 25,91. På 80m har det under säsongen blivit som bäst 10,05. Ställde upp i damlaget på den ovana sträckan 100mh men lyckades trots detta oerhört bra då hon klockades för supertiden 14,41 i motvind och är med den noteringen faktiskt topp 20 bland seniorer i Sverige, trots sin ringa ålder!

Lii Jabbour-Clarke
Har haft otur med skador och missat större delen av säsongen men har lyckats komma igång sent på säsongen och var en viktig kugge i Kraftmätningen, Lag-USM, Stafett-SM, och dammatchen. Prestationen i dammatchen var riktigt bra, där hon nådde 11,32 i tresteg i stark motvind mot endast en annan medtävlande. Här finns det skyhög potential för framtiden!

Matilda Borg
2007:a som verkligen har utvecklats under säsongen och varit inblandad i mycket. Var del av laget som tog silver på 4x80m i Stafett-SM. Var även med i laget som tog brons på 3x800m. Han sprungit väldigt fort 80m upp till 800m. På 80m har det blivit 10,29, 100m 13,06, 200m 26,08 (klubbrekord), 300m (klubbrekord) 40,52, 400m 57,62, 600m 1.38,31 (klubbrekord), 800m 2,13,67 (klubbrekord). Gjorde mycket bra ifrån sig på dammatchen på 200m. I Regionsmästerskapen vann hon allt hon ställde upp i (80m, 300m, 800m och stafett). Tiden som hon gjort på 400m är topp 25 i landet för kvinnliga seniorer!

Ella Johansson
Också född 2007. Ella gjorde ett superlopp när hon ställde upp i dammatchen på 1500mh. Hon noterade den fina tiden 5.12,99, som var klubbrekord. Det är inte många i Ellas ålder eller något år äldre som har kapaciteten att springa så fort på distansen som Ella gjort. Tiden som Ella gjort brukar ofta räcka oerhört långt på ett USM. Ella får nästa år vara med på USM för första gången. Gjorde även mycket bra ifrån sig i regionsmästerskapen där hon tog framskjutna placeringar i många grenar såsom 1500mh, 2000m, 300mh, stav, och diskus.
 
Tove Olsson
Överraskade stort genom att plocka ett silver i en av USM:s första grenar. Satte tonen för resten av klubbens lyckade mästerskap i Linköping. Var bäst när det gällde och fick iväg spjutet 41,53, vilket var både pers och klubbrekord. Ställde upp i Kraftmätningen och gjorde en viktig insats där. Ställde även upp på dammatchen i spjut och gjorde en fin prestation med seniorspjutet 34,72.

Elias Kapell
Elias har haft en framgångsrik säsong. Han gick vinnande ur striden i en dramatisk avslutning i Mångkamps-SM i Ljungby där avslutningen blev ett riktigt getingbo. Ett triangeldrama utspelade sig då Elias var tvungen att inte tappa för mycket gentemot den ena konkurrenten men samtidigt var tvungen att vara före den andra konkurrenten med tillräcklig marginal. Elias lyckads med detta konststycke och bärgade det härliga SM-guldet i åttakamp med 4775p! Endast 34 poängs marginal till tvåan och 56 poäng till trean! Förutom SM-guldet så han Elias varit inblandad lite överallt.
Han gjorde fina insatser i USM i Linköping där han tog massvis av SM-poäng. Det blev en bronsmedalj i 300mh med nytt pers 39,66. Det blev dessutom tre fjärdeplatser i kula, längd och 80mh.
Han gjorde även fina insatser i Stafett-SM, Kraftmätningen
och Lag-USM.

Maggie Dahllöf
Var med i USM i spjut, tresteg och längd men lyckades bäst i spjut där hon nådde en poängplats då hon kom sexa på 36,92.
Har annars tävlat flitigt under säsongen och slagit pers i princip i varje gren hon tävlat i. Gjorde fina insatser i Kraftmätningen.
Var med i laget som tog brons på 3x800m på Stafett-SM.

Maja Simonsson
Tävlingsflitig tjej som gjort det mycket bra under säsongen.
80m på 10,60, 200m på 27,40, 300m på 42,92 och 300mh på 46,47 är bland hennes främsta grenar. Även duktig i slägga, spjut och kula där det också blivit pers under säsongen. Är en riktig teamplayer och ställde upp för laget på Lag-USM när hon sprang 1500mh. Mycket starkt! Ställde även upp på Kraftmätningen. Kunde tyvärr inte göra sig själv rättvis under USM i Linköping då hon pga. skada inte kunde uppnå sina förväntningar. Men detta var Majas första SM och absolut inte det sista, så det kommer gott om fler chanser för Maja att visa framfötterna.

Vilmer Karlsson
En annan av våra duktiga 07:or. Var med i laget som tog guld på 3x800m i Stafett-SM på klubbrekordet 6.16,34. Klockades på fenomenala 2.01,15 på sin sträcka! Var med i Kraftmätningslaget och gjorde där fina prestationer med bl.a. ytterligare en snabb 800m-tid med 2.04,42. Tog en härlig gulddubbel på Regionsmästerskapen i 300m och 800m där segertiderna blev 39,00 och 2.05,24. Har framtiden framför sig.

Felix Holmqvist
Gjorde en riktig superprestation när han på USM i Linköping överraskade många när han tog ett brons i diskus på perset och klubbrekordet 48,85. Men vi Hammarbyledare var inte överraskade. Vi visste vad Felix är kapabel till i diskusringen! Det blev även en sjundeplats i kula på USM med nya perset 13,34. Gjorde även fina insatser under Kraftmätningen och Lag-USM.

Filip Herre
Framför allt duktig löpare ända från sprint upp till längre löpning. Var med i det lag som tog guld på 3x800m på Stafett-SM på klubbrekord. Gjorde fina insatser på USM där han plockade två stycken femteplatser i 300mh och 1500mh. På hinder hade han en väldigt bra tid, 4.39,96, en tid som de flesta andra år hade räckt till medalj. Presterade bra i lagtävlingarna Lag-USM och Kraftmätningen.
 
Hugo Sundström
Specialist i hinderlöpning. Kvalificerade sig till USM i Linköping i 1500mh och gjorde en fullgod insats där han kom på 10:e plats på näst bästa tiden under säsongen på 5.20,85. Perset under säsongen lyder 5.19,24. Deltog även i 2000m på USM där han kom på 20:e plats med 7.06,47.
 
Neo Hall
Duktig löpare. Var med i USM där han lyckades ta sig till final på 800m. I finalen blev det sånär en poängplats då han kom sjua.
Neo knäppte dock många av sina konkurrenter som slagit honom i försöken på näsan i finalen så det var en mycket positiv prestation. Var med i det lag som tog guld på 3x800m på Stafett-SM på klubbrekord. Presterade även bra i lagtävlingarna Lag-USM och Kraftmätningen. Duktig höjdhoppare.
 
Alfred Berglind
Mångkampare. Diskus är en av hans bästa grenar där han slagit pers under säsongen med 42,64. Lyckades också bäst i diskus på USM där han nådde final med 39,80. Deltog även i Mångkamps-SM där han slutade på en 11:e plats med 3790 poäng. Gjorde även fina insatser i Stafett-SM, Kraftmätningen och Lag-USM.

Aron Gullberg
Mångkampare. Fick inte till det på Mångkamps-SM då han tyvärr missade i den annars så stabila grenen för honom, diskus. 41,86 har han noterat under säsongen som också är perset. Även duktig i framför allt spjut och stav, där han i den sistnämnda grenen lyckades bäst i under USM i Linköping där han nådde en poängplats med fina perset 3,72. Gjorde även fina insatser i Stafett-SM och Kraftmätningen.

Carl Bergmark
Ännu en duktig mångkampare som är duktig i diskus. Kvalificerade sig till USM men fick tyvärr inte till det i diskusen då han hade skadeproblem under tävlingarna. Men Carl är taggad på att komma igen till 2022. Presterade bra på Stafett-SM och Kraftmätningen.

Ellen Forsell
Duktig kastare. Tog silver på USM med en finfin prestation i slägga på perset och klubbrekordet 56,45. Fick tyvärr inte till det i kulan men slutade ändå på en fjärdeplats. Tog sedan revansch på Kraftmätningen där hon vann på nya kulperset och klubbrekordet 14,27 och på Lag-USM där hon vann hela kultävlingen mot 2 år äldre tjejer på en stöt på 14,05. Var tillsammans med Esther Sahlqvist de mesta poängplockarna i individuella grenar för klubben i Lag-USM. Var även med i dammatchen och gjorde en fin insats.

Elton Hedberg
Duktig löparkille. Deltog i 1500mh på USM och slutade på en sjundeplats på tiden 5.01,99. Sprang även 2000m där han slutade på 13:e plats på 6.27,94. Gjorde även ett fin 800m-lopp under Kraftmätningen. Gjorde en fin kämpainsats i Terräng-SM där han kom på en 19:e plats.
 
Agnes Jansson 
Tog ett härligt guld på USM i Norrköping i längdhopp när hon drämde till med 5,70w! Mentalt stark. Inledde både i längdkvalet och finalen med två ogiltiga hopp men samlade sig två gånger om och det skulle slutligen bli guld! Imponerande! Efter urladdningen i längden så fick hon inte till det riktigt i tresteget men det blev ändå en femteplats. Gjorde även bra ifrån sig i Stafett-SM och
Lag-USM. Persade i tresteg och 100mh under säsongen
med 11,45 respektive 14,86. 
 
Nils Holm
Gjorde en fin insats på Lag-SM i Halmstad där han sprang väldigt smart taktiskt och lyckades slå sin närmaste konkurrent. Dubblade 1500m och 3000m i USM i Norrköping där det blev poängplats i 3000m och en sjundeplats i 1500m. Gjorde även ett fint lopp under Lag-USM. En mycket fin insats i Terräng-SM där det blev en meriterande femteplats, inte alls långt ifrån medaljerna.
Det har blivit många pers för Nils under säsongen då han har nått en högre nivå. 800m på 2.06,01, 1500m på 4.17,56, 3000m på 9.31,49, 5km på 17.00 och 10km på 34.22.
 
Alannah Hellstadius
Inledde säsongen bra och hoppade nytt nästpers med fina 3,61 men hade sedan lite problem med hoppandet och missade tyvärr ingångshöjden under USM i Norrköping. Hittade hoppningen igen och kom trea i staven i Lag-USM. Gjorde även fina prestationer i Stafett-SM och Dammatchen.

Alva Enblad
Duktig kastartjej. I närheten av personbästa med 44,66 som bäst i slägga under säsongen. Kvalificerade sig till USM i Norrköping där hon slutade på 16:e plats.
 
Emma Hallencreutz
Har slagit personliga rekord i både kula och diskus under säsongen med 11,08 respektive 28,85. Ställde upp på USM i Norrköping men fick tyvärr inte till det. Ändå i stark utveckling med progressiv förbättring vilket är mycket positivt.

Frida Krantz
Har lyckats slå personliga rekord och klubbrekord under säsongen i både kula och diskus med 14,14 och 42,31. Fick tyvärr inte till det i USM i diskusen men nådde en fjärdeplats i kula i mästerskapet. Gjorde en fin insats i diskus i dammatchen.

Linnéa Lindefalk
Har denna säsong sprängt 50m-barriären i slägga. Gjorde en superprestation när hon tog silver på USM i Norrköping i slägga med finfina perset 54,54! Tog sig även till final i mästerskapet i 100mh med nya perset 15,05. Blev uttagen till Lag-USM där hon kom trea i slägga och tog många poäng till laget.