Hammarbyare trotsade vädrets makter på regnig Friidrottskväll!

Ons 31 jul
Precis lagom till tävlingen så hade det varma sommarvädret ersatts med regn och rusk vilket självfallet sänkte glädje- och prestationsnivån. Men trots dåliga förhållanden var det många grönvita som lyckades prestera utmärkt!
Jacob Ewertzh gjorde ett finfint lopp på 100m på 10,93 i motvind. I bättre väder och vind hade Jacob mycket väl kunnat springa på tider runt 10,70. Då ska man även tänka på att vår egna produkt ännu inte är formtoppad!
På 200m blev tiden 22,73 men där var det svårt att springa på några topptider eftersom det var förseningar plus att vädret slog vädligt hårt mot samtliga sprinters.
Rodi Kay trotsade även han vädrets makter och slog nytt personligt rekord på 100m med 12,04. Ett mycket bra resultat för vår relativt nye ungdomssprinter.
Daniel Rosberg gjorde ett fint lopp på 100m och sprang på 11,46-endast fem hundradelar från det personliga rekordet! Ett mycket bra lopp av Daniel i dessa förutsättningar!
Tony Darkwah gjorde säsongsdebut och sprang 100m på tiden 11,10 i kraftig motvind vilket var ett mycket positivt resultat! I bättre förutsättningar hade det troligtvis blivit runt 10,70.
Alex Torgersson fick dra hela loppet på egen hand på 800m men gjorde det bra och vann på 1.54,36. Ett bra resultat av Alex som åter visar att formen finns!
Micke Forss löpargrabbar var verkligen på tå ikväll då både Gustaf Lidfeldt och Abdi Yusuf slog personliga rekord på 800m. Gustaf satte storpers på fina 2.01,30 och Abdi noterade 2.02,64.
Vår ungdomstalang Christoffer Ahl gjorde ett nytt fint lopp på 2.04 när han noterade 2.04,76 för att vara exakt.
Mehdi Alkhatib vann höjdhoppet på 2,10 i regnrusket och hade bra försök på 2,15. Vår gänglige höjdhoppare visar att han är på gång och har betydligt mer i kroppen
Filip Segerberg gjorde årsdebut efter skada och tävlade för första gången på länge. Han är en bit från formen men är på gång och kommer springa bättre för varje tävling.
Sara Österberg gjorde debut på 100m och fick en bra känsla i loppet utan skadekänningar vilket var mycket positivt. Hon noterade 12,73, vilket var helt ok för vädret.
Sandra Hentschel sprang mycket bra då hon noterade 12,65 på 100m vilket är årsbästa.
Lynette Morgan missade tyvärr starten på 100m och noterade 12,89. På 200m blev det 26,41.
Timothy Olsson fick tyvärr bryta tresteget efter tre hopp där han noterade 12,29 i sitt enda godkända hopp.
För bilder från tävlingen, gå in här.


10,65 av Sunday Ojuri

Mån 29 jul
Sunday Ojuri slog igår söndags till med ett kanonlopp på 100m på Wind Sprint i Sundsvall. Sunday noterade fina 10,65 i godkänd vind vilket är nytt personligt rekord och klubbrekord! Tränaren Janne Wulff rapporterar att tekniken börjar sitta nu för sprintsnabbe Sunday.
Team Sprintgossarna har inlett nedtrappningen av träningen inför JSM den 9-11 augusti i Västerås och detta var första indikationen på detta.
Andra positiva resultat från Wind Sprint var bl.a. Sandra Knezevic på 200m då hon noterade fina 24,80 vilket är Sandras bästa tid på distansen i Hammarbylinnet.


Stora stafettframgångar
för våra 12-åringar!

Tor 11 jul
Våra duktiga ungdomar födda 2001 hade i lördags stora framgångar när de tog tre guld, ett silver och två brons under Regionsmästerskapen i stafett i samband med Uppsalaspelen. F13-laget i 4x80m tog guld i överlägsen stil när de vann på den imponerande tiden 42,99. I laget sprang Siri Lindvall, Thelma Ilbäcken, Klara Rådbo och Sira Gassama. Vi hade även ett andralag med i grenen vilka tog brons på 45,00. Här sprang Josefin Knudsen, Sofie Karlsson, Thea Nordström och Maja Sjöholm. Vårt F13-lag i 3x600m tog guld med tiden 5.43,78. I laget sprang Iris Åberg, Thelma Ilbäcken och Sira Gassama. Andralaget i form av Thea Nordström, Maja Sjöholm och Mikaela Enblad tog brons med tiden 6.35,91. Av F13-klassens sex möjliga medaljer tog Hammarby alltså hand om fyra stycken av dem, minst sagt imponerande!
Killarna visade också framfötterna då laget vann överlägset på 4x80m på 44,06. I laget tävlade Paul Förnestig, Philip Okeke, Iyayi Ehirhieme och Leon Johansson. På 3x600m tog vi silver genom Iyayi Ehirhieme, Joel Axelsson och Paul Förnestig på 5.39,26.


Vår guldklimp Greta Deltin!

Ons 10 jul
Vårt F13-stjärnskott Greta Deltin var i helgen i Helsingborg och tävlade på Öresundsspelen. Resultatet: Trippla guld! Greta Deltin vann på lördagen 60mh i en stenhård final. Fyra flickor under 10 sekunder och Gretas tid slutade på 9,57- nytt klubbrekord!
Guld blev det även på 200 meter med tiden 26,36. Nytt mästerskapsrekord om inte vinden varit för gynnsam.
På söndagen blev det ytterligare ett guld för ”GuldGreta” på 80 meter och klockan stannade då på 10,31, även det i lite för gynnsam vind, annars hade det varit klubbrekord!


Rapport från Team 98-99
sommarläger i Leksand

Tis 9 jul
Efter att två år i rad haft sommarläger i Hedemora så testade vi i år Leksand. Det är Magnus Berg som har haft kontakt med kommunen och gjort bokningar. Det blev 30 ungdomar och 7 ledare som deltog på ett mycket lyckat läger. Vi kan starkt rekommendera andra grupper att förlägga ett läger i Leksand. Vi åkte tåg upp vilket är mycket billigt om man bokar i god tid. Vi hade även med Peters stora bil som vi fyllde med diverse redskap och som vi hade för diverse transporter i Leksand.
Vi var inkvarterade på Leksand Strand Stugby och camping där vi bodde i moderna lägenheter med upp till 10 bäddar i varje. Här fixade vi vår frukost själva liksom middagarna. Lunchen åt vi i Leksands stolthet – den stora hockeyarenan, Tegera Arena.
Träningen bedrevs på den mycket fint belägna friidrottsarenan som ligger nära vattnet tillsammans med alla andra idrottsanläggningar. Fantastiskt att en sådan liten kommun (ca 14 000 invånare) kan ha så många och välskötta arenor – här fanns det mesta… Det vi saknade var en släggbur, så två dagar åkte våra släggkastare till Falun där Blomman drillade dem i släggkastningens ädla konst.
Från Campingen till arenan var det ca 1.5 km, vilket var en perfekt uppvärmningssträcka. Vi kunde löpa genom ett naturreservat på fina barrstigar.
Vi tränade mycket teknikträning och filmade också en hel del så att vi kunde analysera och göra justeringar av det tekniska utförandet.
Två kvällar hade vi grillning där ”mästerkocken” Pelle Hansson höll i taktpinnen. Han bjöd på fläskfilé, oxfilé och diverse kryddstarka korvar som slank ned i våra hungriga magar tillsammans med ungsbakad klyftpotatis och goda sallader.


Stine och Johan på Universiaden!

Mån 8 jul
Det tävlades på Uppsalaspelen i helgen och där utfördes många fina prestationer. Vi fick bl.a. se klubbrekord och mästerskapsrekord i F15 och P15-klasserna! Isabella Engström gjorde bra ifrån sig med tangerat utomhuspers i stav (2,50), 9,92 i kula (pers), och även pers i 80mh med 13,33!
Sandra Hentschel har börjat komma igång! Sandra noterade 12,75 i motvind under helgens tävlingar på 100m och det känns som att hon kommer närmare SM-formen.
Sophie Kling gjorde stabila tävlingar med 11,82 i kula och 35,98(årsbästa) i diskus!
Josefin Herstedt fortsätter att gå från klarhet till klarhet och tog på tävlingen höjden 3,30 i stavhopp! Noteringen är nytt personligt rekord och klubbrekord i F15-klassen! Resultatet var även nytt mästerskapsrekord!
Killarnas motsvarighet i stavhoppet Sebastian Hargeström ville inte vara sämre och hoppade 3,95, vilket förutom personligt rekord även var tävlingsrekord! Han sprang också bl.a. 110mh där han klockades på 14,87, hoppade 5,60 i längd och kastade 40,15 i spjut.
Victor Kårelid gjorde ett fint lopp på 100m med tiden 11,20 trots motvind. Efe Agbankhese sprang på 12,67 på 100m med tyvärr i lite för stark medvind för att tiden skulle räknas som officiell. Hon hoppade även 5,36 i längdhopp med mersmak!
Pernilla Hansson gjorde ett fint lopp på 80mh där hon sprang på 12,26 trots stark motvind! Detta är en kanonprestation och med lite medvind motsvarar tiden inte långt ifrån Fatimas Makakalas klubbrekord i åldersklassen! Hon stötte även 10,46 i kula.
12,87 My Samuelsson gjorde ett bra lopp på 80mh och var inte inte långt från pers trots stark motvind. Perset kom sedan i längdhopp med en centimeter med 5,06. Sandra Knezevic sprang 200m på tiden 25,56, trots motvind. För Timothy Olsson gick det bra. På 100m blev det pers med 12,19 och en andra plats efter konkurrenten Anton Cigehn (som han slog klart på skol-DM och besegrat vid flera tillfällen tidigare). I tresteg blev det också nytt pers på 12,75 (vind: -1,4 !) vilket han blir ny Sverigeetta på! Han hade två hårfina övertrampshopp på ca 13 så fortsättningen ser lovande ut för Timothy!
Vår sprintsnabbe iller Rodi Kay putsade ner det personliga rekordet med tvåhundradelar till 12,20. Christoffer Ahl gjorde ett övertygande 800m-lopp och vann på 2.04,66. Carl Krüsell Berg är stabil i kastgrenarna med  36,59 i slägga och 11,77 i kula.
Oskar Sidenbladh kastade 42,33 vilket bara är någon meter från pers.
Sami Gassan gjorde ett bra 200m-lopp i motvind och noterade tiden 23,26. Vår mästerfotograf Hans Olsson har tagit några fina bilder från tävlingen. Gå in här för att se dessa.


Stine och Johan på Universiaden!

Lör 6 jul
Idag lördag 6 jul inleds sommaruniversiaden i Kazan, Ryssland. Förutom att man ska klara av de tuffa rekommenderade kvalgränserna till tävlingen så ska man dessutom vara student och född 1985-1995. Universiaden har 13 500 deltagare från 170 länder!
Förutom friidrott tävlas det i basket, bordtennis, fotboll, fäktning, gymnastik, judo, simhopp, simning, tennis, vattenpolo, volleyboll, boxning, rodd, landhockey, tyngdlyftning, beachvolleyboll, konstsim, schack, skytte, kanot, brottning, bältesbrottning och rugby! Tävlingar genomförs på 64 olika arenor varav ungefär hälften är nybyggda för Universiaden! Två hammarbyare kommer delta i tävlingarna då Stine Tomb och Johan Hydén uppfyller uttagningskriterierna.


DL: Abeba slog in matchbollen

Fre 5 jul
Abeba Aregawi infriade alla förväntningar och vann i Lausanne sin femte raka 1500-ing på Diamond League. Därmed behöver hon bara ställa upp i finalen i Bryssel för att vinna Diamond Race, oavsett utgång. På Stadium Pontaise var det extremt ryckig farthållning som klungan nonchalerade. Abeba låg långt fram, men inte i spets förrän sista varvet via passeringar på 64.8-2:13.6 och 3:18.8 med 43.5 på sista 300 till en avslappnad seger med en och en halv sekund på 4:02.


Sunday uttagen till JEM

Tis 2 jul
Ett av Team Sprintgossarnas två mål som sattes upp i höstas är nu uppfyllt. Sunday Ojuri fick igår klartecken att åka med till Finland som reserv i 4x100m-Stafettlaget på JEM22!
Tränaren Janne Wulff rapporterar att det är en perfekt start för vår explosiva sprintgosse att få vara med och lära sig i internationella sammanhang! Givetvis var målet att klara att ta sig till JEM individuellt men det är en tuff kvaltid på 100m med 10,50. Teamet har under sommaren gått in för det försöka klara de tuffa kvaltiderna men nådde inte riktigt ända fram. Men det är inte fy skam att vara reserv i stafettlaget! Grattis Sunday Ojuri till JEM platsen!
Mästerskapet går 11-14 juli i Tampere, Finland.

Nyhetsarkiv 2013
Juli

Utökade artiklar här nedan


Hammarby femma i Lag-SM

Mån 8 jul
Hammarby slutade femma på 50 poäng och måste därmed kvala in till tävlingen nästa år. Tyvärr saknades en del tunga namn i finalen då både Michel Tornéus och Johan Hydén inte hade möjlighet att delta. Trots det så utfördes en del fina prestationer och med lite marginaler på vår sida så hade vi kunnat klara fjärdeplatsen som innebär att man slipper kvala in till finalen nästa år. Joni och Mehdi stod för grensegrarna. Björn Barrefors och Jonathan ”biffen” Söderling gjorde båda otroliga prestationer i stav respektive tresteg!
Jonathan Wulff hade inte sitt bästa lopp på 100m men gjorde en helt okej prestation när han sprang på 11,00 i motvind och fixade med det två poäng.
Sunday Ojuri gjorde ett bra 200m-lopp i motvinden och kom starkt på slutet. Sunday sprang åter under 22 sekunder när han klockades för 21,89. Detta innebar tre poäng.
Hannes Skugghall gjorde sin debut på 400m men hade väldigt hårt motstånd. Hannes lyckades dock lägga vantarna på fjärdeplatsen med 50,13 vilket innebar tre poäng till laget.
Alex Torgersson gjorde vad han kunde i 800m-loppet. Alex hade starkt motstånd och allt annat bättre än en tredjeplats sågs som en rejäl bonus. Alex fick ett långsamt lopp då ingen ville dra. Med 250m-kvar drog Alex upp tempot men både Hässelby och Spårvägen lyckades svara. Alex noterade 1.59,25 i detta taktiklopp.
Joni Jaako gjorde ett mycket fint lopp på 1500m. Joni ”skuggan” Jaako gjorde ett mycket taktiskt skickligt lopp då han låg bakom Hässelbylöparen hela vägen. På upploppet drog stabile Joni på en megaspurt och 6-poängaren var ett faktum!
John Kingstedt gjorde ett bra lopp på 5000m och tog en 4-poängare till klubben. Han hade tiden 14.50,07.
På 3000mh sprang Niklas Jonsson. Niklas hängde länge på täten men var till slut tvungen att släppa. Det blev pers för Niklas med några sekunder och en 3-poängare.
Björn Barrefors dubblerade i stav och 110mh och lyckades bäst i stav. Björn gjorde där en jätteprestation då han tog höjden 4,96 och kom tvåa! Björn har inte haft möjlighet att träna på ett tag och att han gick in och hoppade så högt som han gjorde bevisar vilken vinnarskalle han besitter! I häcken gick det tyvärr inte lika bra men motståndet var hårt. Björn kom femma med tiden 14,97.
400mh sprang Philip Green som gjorde det bra! Philip gjorde det han skulle, och mer, när han kom fyra och tog 3 poäng till laget. Tiden: 55,38, som också var personligt rekord!
Mehdi Alkhatib har varit skadedrabbad men det såg man inte så mycket av då Mehdi imponerade stort under Lag-SM-finalen! Mehdi hoppade med en väldigt förkortad ansats och gled över höjd efter höjd och segern var egentligen aldrig hotad. 2,12 blev segerresultatet.
Alexander Persson hoppade längdhopp och här gjorde Alex precis vad han skulle. 5,48 mätte längsta hoppet och det blev en poäng i grenen.
I tresteg måste man berömma Jonathan Söderling som gjorde snudd på sitt livs tävling! Ingen förväntade sig att Jonathan skulle göra något mer än att gå in och ta stipulationsgränsen och få med en poäng i grenen. Men Jonathan visade upp en imponerande hoppning med 13,85 och i sista hoppet hela 14,09! Jonathan var med det makalösa resultatet bara dryga två decimeter från personligt rekord och detta är minst sagt imponerande med tanke på att Jonathan inte hoppat tresteg på tävling sedan urminnes tider och i stort sett endast spenderat sin träningstillvaro genom att bara ha tränat överkropp i ett antal år! Nu blev det fyra härliga poäng till laget och minst sagt oväntade pluspoäng!
Johan Attersand gick in och gjorde det han skulle när han tog en poäng i kula med en stöt på 9,79. Han var dock endast 8 cm från en femteplats.
Jonas Elgered dubblerade de tunga kastgrenarna för klubben och tog två poäng totalt i diskus och slägga med resultaten 31,06 och 30,24.
Esbjörn Backlund tog hand om spjutet och noterade 48,99. Esbjörn var en halvmeter ifrån femman i grenen men fick nöja sig med en poäng
I 4x100m-stafetten växlade herrarna tyvärr ut sig på sista växeln men hur som helst så hade det krävts att Huddinge hade gjort bort sig genom att antingen växla ut sig eller att tappa relativt mycket i stafetten samtidigt som våra herrar hade kommit i mål med pinnen på en bra placering för att vi skulle ha säkrat avancemanget till nästa års Lag-SM-final.


Tack Hammarby Friidrott!!

Tor 4 jul
Klubbens skicklige korthäcklöpare Dennis Acson kommer i helgen
flytta till Göteborg men vill innan han lämnar tacka klubben!

Det har inte varit ett lätt beslut men med blandade känslor lämnar jag i helgen Stockholm och flyttar tillbaka till min hemstad Göteborg! Jag vill därför passa på att TACKA föreningen för att jag fick vara en del av Hammarby Friidrott! Inte minst för all den stöttning jag har fått!
Jag har även efter inomhussäsongen 2013 (som SM-femma) avslutat min elitsatsning. Ett beslut som jag tog redan förra sommaren. Belslutet har varit relativ lätt att ta och som har växt fram med åren. Även om jag gjorde en mycket bra inomhussäsong och jag känner att jag har mer i kroppen så är en bristande motivation att prioritera träningen som det krävs är en stor anledning till att jag väljer att sluta. Men det beror också på att jag har kommit i en livssituation där jag har avslutat min utbildning och börjat min civila karriär. Dock gillar jag fortfarande att träna och jag har ibland under våren synts till på Enskede IP och tränat med mina (gamla?) träningskompisar. Kommer med stor sannolikhet att fortsätta träna men mer på motionsnivå och inte nödvändigtvis friidrott och häcklöpning!
Tittar jag tillbaka vad jag har åstadkommit, med personliga rekord på 8,04s på 60mh och 14,32s på 110mh, kan jag ändå vara stolt över mina två SM-bronsmedaljer (en ute och en inne) och ett antal USM-medaljer och JSM-medaljer. Också sedan tonårsålder har jag alltid lyckats kvalificera mig till SM-final (USM/JSM/SM). Faktum är att SM-sommaren 2012 var första gången som jag missade en SM-final! Det som jag inte lyckades med som jag siktade på men missade var att få medverka på ett internationellt mästerskap, vilket såklart skulle varit en kul och häftig upplevelse!
 
Bästa loppet?
Svårt att säga men lättast är då kanske att välja loppen där jag tog mina personliga rekord (2008 & 2009). Men jag skulle nog möjligen välja ett lopp från slutet av sommaren 2007 i Lerum. Jag hade gjort en dålig säsong den sommaren och sista loppet skulle bli en observationstävling inför Finnkampen. Resultatet blev att jag vann observationstävlingen och sänkte årsbästat med säkert närmare en halvsekund och slog nytt personligt rekord. Dessutom på en tid som förde mig på en delad tredjeplats på årsstatistiken! Så det var nog kanske det bästa loppet! Har ett starkt minne av att jag var så harmonisk innan och under loppet och bara litade på att jag kan springa trots att jag hade haft en dålig säsong. Jag tänkte väl också att jag vill avsluta säsongen på ett bra sätt. Men just i det loppet kände jag att allt funkade som det ska. Skön känsla! Och alla aktiva känner nog igen sig när jag säger att man strävar efter att komma i det stadiet där man bara låter kroppen göra sitt och inte tänka så mycket vad man ska göra! Vilket är utmaning och det svåra med elitidrott.
 
Kommer sakna friidrotten!
Under hela min ungdomstid fram tills idag har jag ägnat massa tid åt friidrotten. Det har varit min livsstil och allt jag har gjort ”vid sidan om” har varit anpassat efter träningen. Man hade en tillvaro där man försökte pussla ihop träning och vila med jobb och/eller studier.  Friidrotten har präglat mig på många positiva sätt. Men jag älskar friidrott och är så pass intresserad att jag kommer med stor sannolikhet vara kvar inom friidrotten. Inte minst som tränare. När det blir och i vilken omfattning det blir får framtiden visa. Det enda som är säkert är väl att det nog tyvärr inte kommer bli i Hammarby, vilket säkerligen hade varit jättekul! Men man vet aldrig vad som händer i framtiden och hamnar jag någonggång i Stockholm igen och är fortfarande lika intresserad och engagerad inom friidrotten så är det nära till hands att det blir Hammarby!
Det är mycket jag kommer sakna. Och svårt att svara på vad som jag kommer sakna mest. Det jag kan säga nu på rak arm är träningsläger och tävlingsresor samt alla människor man träffar på och den sociala aspekten som det hör till. Men jag tror att när det har gått en tid så kommer jag nog sakna mest den idrottsliga delen med hård träning och strävan efter att få bästa möjliga formen. Det är ändå en viss kick av att tävla och veta att man är i bra form och kan prestera sitt bästa. Även om jag inte kommer sakna den prestationsångesten det hör till. Men all har sin tid och det är dags att hitta nya kickar och annat tillvaro. Att hålla på med idrott är ju ändå trots allt som att leva i en bubbla.
 
En lärorik tid i klubben
Redan från början när jag flyttade till Stockholm har jag alltid känt mig välkommen och kände snabbt hur jag blev en del av klubben. Kanske tack vare Dejan som slussade in mig i klubben och blev min tränare. Det är jag glad för! Tror annars inte jag hade hamnat i Hammarby.
Min tid i klubben kan man nog säga att det har varit lärorikt och utvecklande på många sätt! Och jag menar inte bara på det idrottsliga planet. Syftar även på att det väcktes ett intresse och en vilja hos mig att engagera mig mer i föreningsarbete. Jag hade redan sådana tankar innan men det var under den här tiden som det utlöste sig skulle nog kunna säga. Hade jag varit kvar i klubben hade jag säkerligen engagerad mig mera i dessa frågor. Inte minst i det Aktivas Råd som jag med ett par andra drivna aktiva startade upp i höstas. Jag förutsatte då kanske att jag fortfarande skulle vara aktiv. Jag hoppas hur som helst verkligen att detta råd kan leva kvar och utvecklas vidare! Jag tror på Hammarby och att klubben kommer fortsätta att utvecklas vidare. Jag har upplevt att det finns mycket komptens i klubben som ska göa detta möjligt!
 
Återigen ett stort tack och önskar alla lycka till!
 Hälsningar,
Dennis Acson

Dennis på Raka Spåret år 2012
Dennis på Raka Spåret år 2012
Dennis och Stine i Sydafrika år 2011/2012
Dennis och Stine i Sydafrika år 2011/2012
Dennis på Samsunggalan år 2010
Dennis på Samsunggalan år 2010
Dennis provar seniorsläggan på Castorama 2011
Dennis provar seniorsläggan på Castorama 2011
Dennis med pokalen för slutsegern i Regionsmästerskapen 2012
Dennis med pokalen för slutsegern i Regionsmästerskapen 2012


Många bra resultat i helgen

Mån 1 jul
I helgen var det många fina resultat av hammarbyare! Jacob Ewertzh fortsätter att förbättra sig! Jasmin Sabir är i sitt livs form! Abeba tog fjärde raka segern!

Abeba Aregawi tog fjärde raka segern i Diamond League i Birmingham på tiden 4.03,70. Vår världsstjärnehammarbyare imponerar stort. Hon har 16 poäng totalt i Diamond Leagueracet- en ledning med förkrossande 13 poäng före tvåan!

Michel Tornéus levererade en stabil serie med sex goda plankträffar – men utan att få till den där riktiga fullträffen. 7,81 var hans klart längsta och det räckte till en sjätte plats.

Björn Barrefors gjorde comeback på Europacupen i Nottwil i Schweiz efter en tids frånvaro. Björn gjorde utifrån omständigheterna en mycket bra serie. 7040 poäng nådde vår stabile mångkampare. Björn var speciellt stark i stav (4,60) och diskus (43,06).

Världsungdomsspelen
Tomas Avebäck har kommit med en kort rapport om sin grupps framgångar på Världsungdomsspelen.
Fredagen bjöd på sol, Andreas Almlöf kom trea på 300mh med tiden 40,52. Josefine Sandelius gjorde ett bra lopp trots att hon varit sjuk i nästan två veckor, fick stopp på sista häcken.
Lördagen påminde mycket om simning, det öste tidvis ner vilket påverkade resultaten. MEN Jacob Ewertzh trotsade vädrets makter och slog, i hällregn, till med pers med 8 hundradelar och kom på en mycket glädjande och överraskande andraplats, tid 10,89. Daniel Rosberg, Sandra Hentschel och Yasmin Jelassi kom till B-finaler vilket är bra i den hårda konkurrensen. Där finns det dessutom mer att hämta.
Söndagen bjöd på mulet och svalt väder. Korta stunder var det lite sol för att sedan åter bli svalt. Först när vi skulle sätta oss på tåget sprack det upp och blev bra väder, då gick 200m-finalen några 100m bort....Under söndagen sprang Jacob även försöken på 200m på 21,85 i lite för mycket medvind men fick avstå finalen eftersom det var så sena i tidsprogrammet och vi hade ett tåg att passa. Andreas kom femma på 110mh med två stabila lopp under 15s..Josefine gjorde ett bra lopp på 100mh i närheten av pers.
 
Andra resultat för hammarbyare i Göteborg
Sunday Ojuri sprang 100m på 10,86 och var sjua i finalen. På dubbla distansen noterade han 22,02.
Andreas Engwall sprang 100m noterade som bäst 11,02.
Jonathan Wulff hade inte sin bästa dag och sprang som bäst på 11,03 på 100m. Stabile Alex Torgersson tog en bronspeng på 400m med nya perset 49,90. Alex gjorde även ett stabilt lopp på 800m som han vann på tiden 1.53,96. Sandra Knezevic sprang 200m på 25,38 och 400m på 56,66. Hannes Skugghall gjorde ett fint lopp på 200m och persade i motvind 22,43. Vår spänstiga trestegshopperska Jasmin Sabir hade fyra hopp över det tre dagar gamla perset från Sollentuna GP med 12,84 som längst! Resultatet innebär nytt klubbrekord!