Träna med oss

Välkommen till Hammarby Friidrott!
Vi är en ideell förening som består av ca 750 aktiva
och 150 ledare. Vill du bli en av oss?
Här är svaren på de vanligaste frågorna:

Hur gör jag för att registrera mitt barn för träning/bli medlem?

Du registrerar ditt barn på någon av länkarna nedan så kontaktar vi er när det kan bli aktuellt att få börja i en grupp.Skriv in ditt barns uppgifter vid registreringen.
Här registrerar du ditt barn till att börja friidrotta ( för barn 7-11 år.)
Här registrerar du dig/ ditt barn till att börja friidrotta ( från 12 år och uppåt)
Vi kommer skicka er en avisering på medlemsavgiften på 200kr (plus 19 kr i administrationsavgift), som betalas årsvis som behöver betalas om man är intresserad av att börja hos oss.


Vill du bli stödmedlem så registrera dig här så kommer vi skicka avisering om betalning av medlemsavgiften.
 

När kan man börja träna?

Man kan börja i vår ordinarie träning det år man fyller 7 år. 
Under hösten 2021 startar vi träning för barn födda 2014. Denna planeras att dra igång ca i mitten av oktober månad. Vi kommer bjuda in till ett föräldramöte i slutet av september där man kommer få lämna önskemål på tider och dagar. Vår erfarenhet är att alla intresserade inom den nya årskullen brukar få plats och det är också vår målsättning.
 

När och var tränar grupperna?

För barn tränar grupperna på vardagar under kvällstid. Vi brukar ha grupper som tränar de flesta vardagar. Träningen bedrivs framför allt på Enskede IP under sommarhalvåret (maj-september) och i gymnastiksal i olika skolor i söderort på vinterhalvåret. Skolor där vi ofta bedriver aktivitet är t.ex. Sturebyskolan, Enskedeskolan, Tallkrogens skola och Björkhagens Skola. Varje träningsgrupp är knuten till en av skolorna.
 

Har ni kö eller kan man börja direkt?

Det är ett mycket stort intresse för att börja hos oss och vi har därför oftast en kölista för barn födda 2008 och senare. Väntetiden kan i de yngre åldrarna vara ganska lång, medan den är lite kortare i de äldre grupperna.
Det som begränsar oss att ta in ännu fler aktiva är tillgången till halltider respektive tränare. Vi jobbar dock på detta och utökar verksamheten efter hand.
Är du intresserad av att bli tränare? Kontakta kansliet
 

Jag har anmält mitt barn för träning, när kan man börja i en grupp?

Vi kommer att ta in barn i träningsgrupper vid två tillfällen, till höstterminen (26 juni öppnar anmälan) och 
Vi hör av oss få fort det finns plats.
 

Vilka uppgifter ska jag ange vid registreringen?

När du registrerar ditt barn i vårt system så ska följande uppgifter skrivas in: barnets förnamn, efternamn, fullständigt personnummer (även de fyra sista siffrorna), e-postadress, gatuadress, postnummer, ort och telefonnummer. Kom ihåg att det är viktigt att uppgifterna stämmer när vi vill kontakta er.
 

Hör ni av er när jag kan börja?

Ja, vi hör av oss så fort det finns möjlighet för er att börja.
(Se till att ni har aktuellt telefonnr och e-postadress inskrivna i intranätet så att vi kan nå er).
 

Kan man välja inriktining om man börjar hos er?

En inriktning mot special grengrupp (hopp, kast, sprint/häck, löpning, mångkamp) sker först runt 13 års ålder. Tills dess är träningen inriktad på att man ska få prova på de flesta grenarna och lära sig att vi tränar för att tävla.
 

Hur ofta är träningen?

Under lekstadiet 7-10 år tränar vi 1 gång i veckan. Under grundstadiet 11-14 år ökar träningen till 2-4 gånger i veckan. Under uppbyggnadsstadiet ökar träningen till 3-5 gånger i veckan.
Läs mer om vad som händer i de olika stadierna här.
 

Går ni alltid efter kölistan när ni tar in nya? 

Ja, men med följande undantag:
1) Om du som förälder kan hjälpa till som funktionär på Midnattsloppet så får ditt barn förtur
2) Om ett barn i en familj redan är aktiv får syskon förtur
3) Om du som förälder kan tänka dig att bli tränare så får ditt barn förtur
4) Om du har friidrottsbakgrund
5) Om du kommer från en annan friidrottsklubb
 

Vad kostar det att vara med?

Läs mer om våra avgifter här!

 

Vad är Midnattsloppet och hur gör man för att anmäla sig som funktionär?

Midnattsloppet är vårt stora lopp som går varje år på Södermalm en lördag i mitten av augusti där vi behöver mängder av funktionärer! Just nu är det osäkert om vi kan ha ett fysiskt lopp 2021 men någon form av funktionärshjälp kommer dock behövas.
För att anmäla sig som funktionär skickar man ett mail till micke@hammarbyfriidrott.se
 

Vad innebär funktionärsuppdraget till Midnattsloppet?

Vi är i stort behov av funktionärer till Midnattsloppet! Kan man som förälder ställa upp så får barnet förtur i kön. Observera att man får förturen efter det att man ställt upp som funktionär på loppet! Man behöver inga som helst förkunskaper för att vara funktionär och du kommer få fullständig guidning och instruktioner av en huvudfunktionär som finns till hands och som ansvarar för din funktionärsstation. Vi kommer ha några begränsade specialuppdrag tillgängliga på loppet där vi är i starkt behov av funktionärer och har du möjlighet att vara med på något av dessa uppdrag så garanterar vi att ditt barn får plats i en träningsgrupp när plats finns!
För att anmäla sig som funktionär till något av specialuppdragen skickar man ett mail till micke@hammarbyfriidrott.se
 

Vad krävs för att bli tränare?

Vi söker hela tiden efter tränare som kan gå in i våra grupper. Huvudtränaren står för upplägget av träningen medan hjälptränare stöttar denne! Vi är i stort behov både av huvud- och hjälptränare! 
Vi jobbar med tränarteam, vilket skapar möjlighet för tränare med olika bakgrund och kompetens att vara med och hjälpa till. Vi står även för tränarutbildning för våra tränare.  
Är du intresserad av att vara med och hjälpa till? Vill du veta mer?
Hör då av dig till Peter Wikström på kontaktformuläret här!