Stafett-SM   2022


Förhandsfunderingar

P19 1000m
Här har vi mängder av duktiga aktiva som kommer forma två lag.
Vi är definitivt med och slåss om guldet i denna stafett.

P19 4x100m
Även här har vi två stycken lag.
Och även här är vi med och fightas om den ädlaste medaljen.

P17 4x100m
Vi har ett stabilt lag i denna stafett.
Har en liten medaljchans, men får tampas mot ett år äldre grabbar.

P17 1000m
Även här har vi lag med, t.o.m. två stycken!
Vi får se hur mycket våra lag kan utmana de äldre grabbarna i grenen. Har en liten medaljchans.

P17 3x800m
Här har vi tre snabba grabbar med men de möter aktiva som är ett år äldre så det kan därför bli svårt att utmana dessa fullt ut.
Men har absolut en medaljchans.

P15 4x80m
Här har vi en liten medaljchans.
Får vi till goda växlingar så kan det räcka långt.

P15 3x800m
Här har vi ett intressant lag som skulle kunna ta en medalj.

F17 1000m
Här kommer vi ha ett bra lag på plats med en klar medaljchans.

F17 4x100m
Här har vi en liten medaljchans. Vi har ett bra lag men det är en aningen svårbedömt hur långt det kan räcka då konkurrensen inom grenen och åldersklassen är så pass olika från år till år.

F15 4x80m
Här har vi en liten medaljchans.
Kan vi få till växlingarna så kan det räcka långt då det kommer
vara mycket jämnt om placeringarna med andra lag.

F15 3x800m
Här har vi ett kanonlag med tre mycket snabba tjejer.
Bör kunna vara med och slåss om medaljerna i stafetten.

Arrangörssida Inbjudan Bildgalleri Resultat PDF-resultat

  
Våra fantastiska lag!


F 15   3*800 meter
GULD

Ella Johansson - Julia Wändin - Matilda Borg


P 19   4*100 meter
GULD

Arvid Wändesjö - Alexander Pilgrim - Jonatan Borg - Viktor Wall


P 15   3*800 meter
GULD

Jonas Atlassi - Bill Norlin - Vilmer Karlsson


P 19   1000 meter
SILVER

Jonatan Borg - Niklas Wall - Markus Moberg - Alexander Pilgrim (Noah Bucht Wesslén)


F 15   4*80 meter
SILVER

Anna Bergin - Matilda Borg - My Lindberg - Tyra Sparv


P 17   1000 meter
BRONS

Felix Holmqvist - Alfred Berglind - Elias Kapell - Filip Herre


P 15   4*80 meter
BRONS

Noah Holmlund - Anton Roslund - Hannes Johansson - Vilmer Karlsson


F 17   4*100 meter
BRONS

Emmy Wolgast - Maja Simonsson - Lii Jabbour Clarke - Agnes Jansson


F 17   1000 meter
4:a

Lii Jabbour Clarke - Emmy Wolgast - Maja Simonsson - Esther Sahlqvist (saknas)


P 19   4*100 meter
4:a

Noah Bucht Wesslén - Filip Engström - Teodor Borgius - Niklas Wall


P 17   3*800 meter meter
5:a

Anton Sallnäs - Aron Gullberg - Neo Hall


P 17   4*100 meter
5:a

Carl Bergmark - Elias Kapell - Alfred Berglind - Felix Holmqvist


P 17   1000 meter
10:a

Anton Sallnäs - Carl Bergmark - Aron Gullberg - Neo Hall


Sammanfattning av starterna

P19
Våra duktiga P19-grabbar tog ett silver i den Svenska Stafetten. Laget i försöken bestod av
Alex Pilgrim, Jonatan Borg, Markus Moberg och Noah Bucht Wesslén. Till finalen gjorde vi en liten rockad i ordningen och tog in Niklas Wall i laget. Ordningen blev nu istället Jonatan Borg, Niklas Wall, Markus Moberg och Alex Pilgrim. Grabbarna noterade 1.56,93 men IFK Lund var riktigt vassa och drog det längsta strået denna gång.

I 4x100m skulle grabbarna få sin revansch då det här blev ett guld! I laget sprang Arvid Wändesjö, Alex Pilgrim, Jonatan Borg och Viktor Wall. I försöken blev vi lite nervösa då den sista växlingen såg väldigt lång ut. Med lite justeringar till finalen lyckades grabbarna till slut bärga guldet på 41,48 före IFK Lund. Mycket fina sträckor av våra grabbar. Jonatans kurvor är mycket fina. Markus imponerade på 300m med fin löpning. Skönt att Viktor är tillbaka på tävlingsbanan! Alex blir bara bättre och bättre efter sjukdomsproblem. Arvids startsnabbhet är guld. Niklas gjorde bra ifrån sig även fast
benen sa ifrån den sista biten på den ovana sträckan. Noah sprang en fin 400-ing i försöken.

Vi hade även ännu ett lag med på 4x100m med Noah Bucht Wesslén, Filip Engström, Teo Borgius och Niklas Wall. Vi blev även här lite nervösa då sista växeln var väldigt lång men grabbarna lyckades ordna upp det i finalen och kom fyra på 43,43. Stabile Noah öppnade bra, Filip gjorde det bra på bortre lång. Teo gjorde en superb kurva och Niklas fullföljde sin upploppsraka på ett snyggt sätt.

P17
Våra P17-grabbar tog en medalj i Svensk Stafett. Felix Holmqvist, Alfred Berglind, Elias Kapell och Filip Herre sprang i försöken på 2.04,61 men lyckades förbättra sig med nästan två sekunder till finalen då det blev 2.02,82. Filip Herre gjorde en mycket snygg 400-ing som säkrade bronset.
Även Elias Kapell gjorde en mycket fin 300-ing och fullföljandet av loppet och växlingen till Filip var magnifik och var en stor bidragande orsak till medaljen. Felix gjorde bra ifrån sig med tanke på att han inte tävlat så mycket och sprungit snabbt på träning. ”Affe” gjorde en viljestark insats på sin sträcka i denna fina laginsats.

Vi hade även ett andralag i 1000m-stafetten. Här sprang Anton Sallnäs, Carl Bergmark, Aron Gullberg och Neo Hall. Grabbarna gjorde det mycket bra efter förutsättningarna och var bara en knapp sekund ifrån att gå vidare till finalen. Deras tid: 2.08,47.

I 4x100m-stafetten hade vi lite stolpe ut. Här sprang Carl Bergmark första sträckan, Elias andra, Affe tredje och Felix sista. Mycket bra Inledningslöpning av Carl och grabbarna var nära en medalj, men tyvärr blev sista växeln inte helt bra och vi tappade en del tid. Trots detta sprang grabbarna snabbare än vad de gjorde i försöken, 44,43 kontra 44,45.

I 3x800m var vi tvungna att byta ut vårt ankare Filip Herre pga. skada. Men ersättande Anton Sallnäs gjorde en superprestation då han hängde med bra i fältet! Klockad på en sträcktid på 2.09 (pers med 15 sekunder!) Sedan hade vi Aron Gullberg som tog vid som avancerade i fältet och gjorde en bra sträcka. Vi avslutade med Neo Hall som gjorde en frisk satsning och som lyckades avancera ytterligare placeringar. Vi kom till slut femma på 6.25.26.

F17
I den Svenska Stafetten ställde vi upp med Esther Sahlqvist, Agnes Jansson, Emmy Wolgast och Maja Simonsson. Tjejerna sprang mycket övertygande på 2.18.19. I finalen stuvade vi om lite i laget och satte in Lii Jabbour Clarke på första sträckan. Sedan sprang Emmy 200m och Maja Simonsson 300m. Esther Sahlqvist sattes på 400m. Tyvärr stördes Maja rejält av en löpare på sin sträcka och tappade rytmen flera gånger. Esther Sahlqvist gjorde sitt bästa på den tuffa 400-ingen men det var en svår uppgift då hon inte är van att springa långt. Tyvärr lyckades vi inte ta medalj i den Svenska Stafetten denna gång men det kommer fler tävlingar för våra talangfulla tjejer!

Tjejerna lyckades sedan ta en bronsmedalj i 4x100m på ett imponerande sätt. Emmy Wolgasts form är top notch och hon stod för fina startsträckor. Maja Simonsson gjorde stabila sträckor på bortre lång. Lii Jabbour Clarke gjorde finfina kurvor både i försök och final och imponerade. Agnes Jansson stod för en kanonbra sistasträcka! Tiden blev i försök 49,14 men förbättring i finalen då vi hade fina tiden 48,66. Vår reserv Ellen Forsell fanns tillgänglig och behövde inte hoppa in och springa men gjorde ett bra jobb som reserv och stöd till laget.

F15
Våra F15-tjejer tog guld i 3x800m på ett överlägset sätt och var helt ohotade. Redan på första sträckan genom Ella Johansson lyckades vi bygga upp en ledning som vi aldrig släppte. Julia Wändin fortsatte dryga ut ledningen på den andra sträckan innan vårt ankare Matilda Borg fick pinnen helt i eget majestät. Det blev aldrig spännande utan Matilda kunde defilera i mål på 7.07.17.

Våra tjejer överraskade rejält då de tog en silvermedalj i 4x80m. Här sprang Anna Bergin, Matilda Borg, My Lindberg och Tyra Sparv. I försöken hade de 40,42 men i finalen förbättrade sig tjejerna till fina 39,57. Tjejerna sprang superbra och hade mycket fina växlingar och ska vara rejält nöjda!
Anna gjorde en superbra första sträcka. Matilda likaså på bortre lång. Både My och Tyra gjorde mycket fina insatser på sina sträckor. Kul för våra yngre tjejer i laget, Tyra och My, som gjorde sina första SM-tävlingar och fick komma hem med ett silver!Vi får heller inte glömma vår reserv Gabriella Enquist som var redo att hoppa in och supportade laget både vokalt och mentalt.

P15
En av helgens största bragder skedde på 3x800m! Här inledde Jonas Atlassi på första sträckan.
Jonas gjorde en stabil insats och låg med i fältet i en god position trots att han tävlade mot ett år äldre grabbar. Sedan tog Bill Norlin vid och gjorde även han en stabil sträcka och gav pinnen till Vilmer Karlsson som fick pinnen som fjärde löpare en bra bit ifrån täten. Vi visste vad ankaret Vilmer hade för förmåga. Han inledde med stabil löpning och tog sedan in på tättrion. På andra varvet närmade han sig ännu mer och när endast 250 meter återstod hade Vilmer tagit in hela försprånget på ett ofattbart sätt och var nu hack i häl på en 2.01-löpare från Upsala. Vilmer visade taktisk kyla när han låg bakom fram till upploppet och sedan inledde sin attack. Det var en otroligt jämn kamp men Vilmer visade vinnarskalle och lyckades pressa sig förbi med endast 6 hundradelars marginal! En helt sagolik upphämtning! Segertiden blev 6.30.83.

I 4x80m lyckades vi ta en bronsmedalj på ett rafflande sätt! I försöken hade grabbarna (Noah Holmlund, Anton Roslund, Hannes Johansson och Vilmer Karlsson) fjärde bästa tid med 37,26 så vi visste att det skulle bli tight om medaljerna. I finalen var det tre stycken lag på rad på upploppet. Vilmer Karlsson, som redan vunnit en hundradelsstrid under helgen, lyckades pressa sig förbi en av motståndarna och bronset var ett faktum, med en hundradels marginal! Tiden 37,18. Bra löpning av alla grabbar. Kvicke Noah inledde bra. Anton gick bra på bortre lång. Hannes gjorde en mycket fin kurva och Vilmers avslutning av magnifik. Quincy gjorde ett fint jobb som reserv och var en hejare med bajentrumman!

Resultaten

Gren            LagFörsök      Final          Plac   
   
P19  4*100Arvid Wändesjö 03 - Alexander Pilgrim 03 - Jonatan Borg 03 - Viktor Wall 0341,99 q41,48  GULD  
  
P15  3*800Jonas Atlassi 08 - Bill Norlin 07 - Vilmer Karlsson 076.30,83  GULD  
  
F15  3*800Ella Johansson 07 - Julia Wändin 07 - Matilda Borg 076.30,83  GULD  
   
F15  4*80Anna Bergin 07 - Matilda Borg 07 - My Lindberg 08 - Tyra Sparv 0840,42 Q39,57 SILVER 
  
P19  1000Jonatan Borg - Niklas Wall - Markus Moberg - Alexander Pilgrim (Noah Bucht Wesslén)1.58,58 q1.56,93 SILVER 
  
P17:1 1000Felix Holmqvist 06 - Alfred Berglind 06 - Elias Kapell 06 - Filip Herre 062.04,61 q2.02,82 BRONS 
  
F17  4*100Emmy Wolgast 06 - Maja Simonsson 06 - Lii Jabbour Clarke 06 - Agnes Jansson 0549,14 Q48,66 BRONS 
  
P15  4*80Noah Holmlund 07 - Anton Roslund 07 - Hannes Johansson 07 - Vilmer Karlsson 0737,26 q37,18 BRONS 
  
F17  1000Lii Jabbour Clarke 06 - Emmy Wolgast 06 - Maja Simonsson 06 - Esther Sahlqvist 062.18,19 Q2.18,82   4:a   
  
P19  4*100Noah Bucht Wesslén 03 - Filip Engström 04 - Teodor Borgius 03 - Niklas Wall 0343,85 q43,43   4:a   
  
P17  3*800Anton Sallnäs 06 - Aron Gullberg 06 - Neo Hall 066.25,26   5:a   
  
P17  4*100Carl Bergmark 06 - Elias Kapell 06 - Alfred Berglind 06 - Felix Holmqvist 0644,45 Q44,43   5:a   
  
P17:2 1000Anton Sallnäs 06 - Carl Bergmark 06 - Aron Gullberg 06 - Neo Hall 062.08,47 u-  10:a  

Resultat   PDF-resultat   Bildgalleri