SM-sida   JSM 2022   Sollentuna

Välkommen till SM-sidan där vi löpande lägger ut information om mästerskapet!

Vi försöker också uppdatera er fram till mästerskapsdags vilka som har kvalat kvalgränsen!

Adam Torbjörnsson   Diskus
Vill i första hand ta sig vidare till en finalomgång i diskusen vilket kan bli tufft men ingen omöjlighet.

Agnes Jansson   Längd
Längden är riktigt jämn där skillnaden mellan medalj och topp 8 kan bli mycket liten. Har Agnes en bra dag kan vad som helst hända!

Alannah Hellstadius   Stav
Har haft en tuff säsong med många mindre lyckade tävlingar men vi alla vet ju att vid en bra dag så kan det bli högt, och då kan det räcka till en medalj om allt verkligen stämmer.

Alexander Lindefalk   Slägga
Ska i första hand försöka få till fina kast men kan också räcka till en poängplats som han lyckades med ifjol.

Alexander Pilgrim   100 meter   200 meter   400 meter
Kommer köra den klassiska ”sprinttrippeln”. Har bäst chanser i 400m där han har klar medaljchans. Kan även blanda sig med i leken i både 100m och 200m om han verkligen får till det.

Emma Hallencreutz   Diskus
Får satsa på att i första hand göra en bra tävling och ta sig vidare till finalomgången i diskusen.
​​​​​​​
Frida Krantz   Diskus   Kula
Är en klar medaljkandidat i diskusen och kan hon återupprepa sina 47 meter från SM i Norrköping så kan det räcka långt.
​​​​​​​
Jonatan Borg   100 meter
Svårbedömd form då det blivit sparsamt med tävlingar i sommar men Jonte är alltid någon att räkna med när det vaknas medaljer.
​​​​​​​
​​​​​​​Linnéa Lindefalk   Slägga
Får satsa på att ta sig vidare till finalkastning och väl där så skulle en poängplats inte vara en omöjlighet.
​​​​​​​

Linn Harryson   Slägga
Har ett par vassa kastare emot sig. Får svårt att medalj men blir det kastning över 50 meter så är det inte helt omöjligt. Men i första hand en poängplats.

Markus Moberg   110 häck   200 meter
Guldfavorit i 110mh och har alla möjligheter till att bärga detta guld. I 200m är det mer ovisst med ett gäng snabba grabbar på plats. Skulle kunna slåss om en medalj.

Martin Sundberg   Diskus   Kula
Har ett gäng ”monster” framför honom som kastat och stött långt. Får i första hand satsa på att få till en bra prestation och ta en poängplats.

Niklas Wall   Längd
Är en av en drös hoppare över 7 meter som har alla chanser till en bra placering. Ett riktigt getingbo med hoppare är på plats och dagsformen kommer såklart vara avgörande. Kan bli medalj om han får till det.

Nils Holm   5000 meter
Svårbedömt då inte särskilt många har tävlat i grenen under säsongen ännu. Men Nils får satsa på att hänga på och köra. Det kan räcka till en poängplats.

Noah Bucht Wesslén   200 meter   400 häck
Har bäst chanser i paradgrenen 400mh där han så när tog guldet förra året. Har nu tuffare motstånd men har ändå medaljchans.
​​​​​​​
Sofia Eskilsson   Kula
Kan om hon verkligen får till det i kulan ta sig vidare till finalkastningen och få tre ytterligare kast.
​​​​​​​
Teo Borgius   Stav
Har en bra medaljchans. Går en match om guldet med Örgrytes William Asker. Och det finns även andra bra stavhoppare som kan blanda sig i leken.

Liveuppdatering fredag

P19 Längd kval
Niklas Wall
Niklas fick inte till det med ansatsen och fick tre kryss med sig vilket sved då den uppsatta kvalgreänsen 6.60 normalt inte åsamkar Niklas några problem och det blev till att ladda om inför tresteget.

P19 100 meter försök
Jonatan Borg   Alexander Pilgrim
Precis som föregående år fick vi med två killar till 100-finalen via varsin heatseger.

P19 Slägga
Alexander Lindefalk
Åter på svensk mark från att ha tllbringat en längre tid i racingcirkusen på amerikansk mark räckte inte formen till för att få alla finalkasten utan det slutade med en 9:e plats.

F19 Stav
Alannah Hellstadius
Ingenting stämde denna dag och den för Alannah beskedliga ingångshöjden 3.01 blev övermäktig.

Tronskifte på pallen då Alex knep silvret på nya perset 10,79. Jonte fick denna gång nöja sig med att ta sista SM-poängplatsen.

F19 Diskus
Frida Krantz   Emma Hallencreutz
Frida motsvarade favoritskapet och tog hem guldet på ett övertygande sätt med nära tre meter före tvåan och fem av kasten hade räckt till guld. Emma hade det lite tyngre och gick inte vidare till slutomgången.
​​​​​​​
P19 400 meter försök
Alexander Pilgrim
Inga problem för Alex att defilera till finalen som heatsegrare.

P17 Diskus
Adam Torbjörnsson
Gick vidare till finalomgången som sista kille och persade upp sig till 38.63 i femte kastet men behöll åttondeplatsen.

Agnes Jansson
Efter ett förstahopp på 5.32 var det bara att packa ihop för dagen och ladda inför finalen.

P19 200 meter försök
Alexander Pilgrim   Markus Moberg
Alex femte lopp denna SM-helg resulterade i avancemang som heattvåa och på samma sätt gick även Markus vidare till final.

F19 Slägga
Linn Harryson
48.85 från andra omgången visade sig bli
det längsta kastet vilket resulterade i en sjundeplats några ynka centimeter från SM-poäng.

Liveuppdatering söndag

F17 Längd final
Lika klockrent som det stämde i kvalet blev det motsatsen i finalen då ansatsen inte alls ville stämma och det blev sistaplatsen i finalfältet.

P19 110 häck final
Markus Moberg
Det blev direktfinal och vår JVM-löpare som dragits av skador kunde gå på halv maskinb för att bärga klubbens andra guld för helgen!

F19 Kula
Frida Krantz
Tekniken var inte med Frida denna dag och det blev tre kryss i protokollet.
​​​​​​​
P19 Stav
Teo Borgius
Det var en överlägsen medaljtrio som kämpade om nyanserna på metallen. Efter att tagit tre hopp i första höjdes ribban till guldgivande 5.03 men det gick inte denna gång utan slutade med ett brons för Teo.
​​​​​​​
F17 Kula
Sofia Eskilsson
Längsta stöten på 11.45 i tredje omgången räckte inte för vidare avancemang och det blev en 11:e plats i det stora startfältet.
​​​​​​​
P19 200 meter final
Alex fullbordade till trippel med att springa hem bronset i den hårda motvinden vilket resulterade i beskedliga tider.
Markus in som sjua.
​​​​​​​
P19 5000 meter
Nils Holm
Vår kämpe på långdistans som i somras fick göra landslagsdebut räckte inte riktigt till mot det tuffa motståndet när han kom in som nia.
​​​​​​​
P19 Kula
Martins avslutande stöt på 14.22 förde upp honom på femteplatsen och SM-poäng!

F17 Slägga
Linnéa Lindefalk
Hård satsning gjorde att det blev spännande efter inledande två kryss där Linnéa visade på kylighet och fick till 46.29 och fortsatt kastning med ytterligare tre kryss i protokollet och placeringen åtta.
​​​​​​​
P19 400 häck final
Noah Bucht Wesslén
Även i år direktfinal på distansen där Noah tog en sensationell medalj i Linköping.
Denna gång räckte det inte hela vcägen men dock en fin fjärdeplats för Noah.