Mästerskapscollage

Klicka för att se större!

När det nalkas nytt år och det gäller att hålla motivationen uppe kommer nu den första i en serie bildminnen i form av tavlor från de genomförda mästerskapstävlingarna under de två senaste åren.
Vi tar dem i bakvänd ordning och börjar alltså med sommarens varma SM i Uppsala som levererade på högsta nivå både i medaljväg och vi fick även se några av våra yngre förmågor visa upp sig och känna på hetluften på seniornivå!
Planen är att tavlorna kommer att finnas till beskådande i klubbhuset framöver och vi hoppas förstås på att det inte är alltför långt i framtiden vi kan träffas i gemenskapen där!

Vi fortsätter med inspiration från våra juniorer som gjorde ett formidabelt mästerskap inomhus i Göteborg och bärgade hela 6 guld och ett brons samt hade fyra "stolpe ut" alldeles utanför pallen.
Genombrott med Nora Lundins 1500-metersguld och dominans med dubbelseger på 400 och korthäcken genom Markus Moberg.
Och den oförglömligt spännande stavfinalen där Teo Borgius drog det längsta strået. Att Grete Ahlberg skulle knipa sitt sista juniorguld inomhus var väntat men skulle genomföras och ytterligare ett guld genom Niklas Wall i tresteg efter att ha fått med sig två snöpliga fjärdeplatser. Avslutningsvis fick Jonatan Borg med sig ett härligt brons i höjdhoppet.
Ett mäktigt styrkebesked av en trupp som bara bestod av 12 aktiva!
Av förklarliga skäl har vi inte material att lägga upp för USM-JSM som ju avgjordes under speciella förhållanden på tre olika arenor.

Den fjärde inspirationstavlan är från inomhussäsongens sista mästerskap och presenterar våra yngsta aktiva på IUSM i Tybbelundshallen i Örebro. Tjejerna visade framfötterna och Alannah Hellstadius tog hem silvret i stav och Melina Lidberg bronset i tresteg.

Den tredje inspirationstavlan är från inomhussäsongens stora SM inomhus i Växjö. Det skördades fem medaljer där Emmanuel Dawlsons guld på 60 meter toppade. Inne i Tipshallen krigade sig Grete Ahlberg till sig en silvermedalj i vikt med kamp in till sista kastet. Erik Ehrlin och Jonathan Holm bärgade silverglans i tresteg respektive korthäcken och vår skönlöpande Dennis Otieno knep bronset på 200 meter. Vi hade sett fram emot att se våra bästa juniorer i elden men det blev återbud av olika orsaker men de fick som vi vet tillfälle att visa upp sig på allvar under utomhussäsongens SM istället.

Så är vi framme vid den femte inspirationen och är därmed tillbaks till utomhusmästerskapen och vad passar bättre som inspiration än att återuppleva den mäktiga avtackningen av allas vår Michel Tornéus som avslutade sin långa idrottskarriär.
Lite smolk i bägaren var att bronset gled ur handen i sista hoppet men annars blev det "silvermästerskapet" med fyra medaljer av den valören. Kvartetten Greta Ahlberg slägga, Erik Ehrlin tresteg, Emmanuel Dawlson 100 meter och Sandra Knezevic 400 meter var det som lassade in metallen i silverkistan!

Första inspirationscollaget på det nya året blir från JSM i Göteborg där Grete Ahlberg gick i spetsen och bärgade ytterligare ett SM-guld i slägga ute i ösregnet. Därefter noterades för tre hoppmedaljer i form av ett silver för André Barroso Johansson i längd och brons för David Svensson också i längd. Karriärens första SM-medalj bärgades av Tilda Kapell med bronset i stav. Samtidigt pågick ett av tidernas framgångsrikaste SM för klubben utfört av våra 15-16 åringar som fullkomligt vräkte in medaljer i ett Trollhättan som bjöd på ännu mera ösregn men truppen levrerade osannolika 12 medaljer och fyra "stolpe ut" och visade på en lovande framtid för klubben!

Då har vi kommit till det första lag-collaget och vårt 17-årslag som kämpade på en het arena i Uppsala och som för några blev ett test av kommande års stora SM-banor. Ett par viktiga avbräck gjorde tyvärr att chanserna till medalj på Lag-USM drastiskt försämrades men trots det en handfull mycket fina insatser och resultat.
Tyvärr inga grensegrar men fyra andraplatser i de tuffa startfälten med 11 lag inblandade genom Markus Moberg 300 häck, Nora Lundin 800 meter, Jonatan Borg höjd samt killarnas stafettlag förgyllde den slutliga sjätteplatsen för laget.

Dags så för seniorlaget som gick till final efter en rafflande uppgörelse på Källbrink där avancemanget avgjordes på stafetten!
Grensegrar blev det genom våra rutinerade rävar Erik Ehrlin, Amir Shaker och Emmanuel Dawlson samt en överlägsen stafettseger som avgjorde till vinst! Mycket roligt att se våra juniorer som matchades och gjorde det med bravur. Markus Moberg trea på långhäcken med seniorhöjder och hela varvet runt, David Svensson som bara hade svåre Otterling före sig i längdhoppet, Teo Borgius som så när plockade hem stavhoppet men tog en tidig höjd i ett senare försök, Albin Andersson som hade en härlig duell med orienterarkompisen Simon Hector och kom trea på 3000 hinder.
En av säsongens höjdpunkter var det här absolut! 

En hett efterlängtad finaldrabbning i dubbel bemärkelse med tanke på den heta grytan inne på Malmö Stadion då Lag-SM skulle avgöras.
Vi hade en rejäl mix av juniorer, seniorer och "veteraner" som mönstrade banorna. Höjdpunkter när Michel Tornéus toppade i längd liksom Emmanuel Dawlson på 100 meter med en efterföljande klassiska intervjun där reportern uttryckte sin överraskning till att Emmanuel klöv mållinjen först och fick svaret att det inte alls var någon överraskning för honom själv! Erik Ehrlin tog tredjeplatsen i tresteget men i övrigt så räckte inte laget till riktigt denna gång men med vetskapen om att finallagen skulle utökas till kommande år så behölls finalplatsen trots sistaplatsen.

ISM i Norrköping bjöd bl.a. på en häftig vikttävling som avgjordes i ensamt majestät med en grym Bajenklack alá Söderstadion som pushade fram Grete Ahlberg till en av helgens tre bronsmedaljer. Övriga var Michel Tornéus i längd och Erik Ehrlin tresteg där båda hade stolpe ut och var så när att kliva ytterligare ett steg upp på prispallen.

IUSM i Västerås är vår nästa anhalt att återuppleva visuellt. Mästerskapet skulle bli en föraning om vad som kom att brisera i Trollhättans USM senare i sommar. Det östes in hela sex medaljer med David Thids guld i tresteg som toppglans. Han var även en av helgens dubbelmedaljörer då han innan hade hoppat hem bronset i längd endasts centimetern från silvret och var dessutom hundradelen från ett brons på korthäcken. En till dubbelmedaljör noterades genom Markus Moberg som knep två silver på 400 meter och korthäcken. Silver även för Teo Borgius i stavhoppet och en grym fjärdeplats för Alannah Hellstadius som med lite flyt kunde varit ett silver istället. Mästerskapets genombrott stod Nora Lundin för när hon dubbelpersade stort fram till en femteplats på 1500 meter. Annars kommer vi framför allt ihåg detta mästerskap för dess grymma stämning och sammanhållning i truppen vilket verkligen sken ut i den kompakta hallen!

Sista inomhusmästerskapet att redovisa i denna serie är juniorernas avgörande i Växjö. Det blev längdhoppen som innehöll mest dramatik denna gång och ledde fram till två medaljer förutom silvret som producerades inne i Tipshallen där Grete Ahlberg såg till att fixa till det i viktkastningen. Det grymmaste ögonblicket stod David Svensson för när han blev snuvad på guldet i allra sista omgångens längdhopp då han blev nedpetad från toppen och fick nöja sig med silvret. Lite muntrare då för André Barroso Johansson som i sitt sista hopp klev upp från fjärdeplatsen till ett brons med två centimeters marginal!

2018 års SM avgjordes i Eskilstuna där Grete Ahlberg tog sitt första seniorguld i slägga! Kanontävling även för Erik Ehrlin som genomförde tresteget på sin gamla hemmaarena alldeles briljant vilket ledde fram till ett guld också. Michel Tornéus tog hem silvret i längddrabbningen och Emma Tuvesson krigade till sig silvret på korthäcken.