Aktuellt

Våra Arrangemang

13 augusti 2022
13-28 augusti 2022
3 september 2022
10 september 2022

Friidrotta med oss!

Springa?   Hoppa?   Kasta?
Är du sugen på att friidrotta hos oss i världens trevligaste klubb?
Vi har träning från 7 år, ungdom, junior, senior och veteraner!
ekt Välkommen att höra av dig!
Gå in på vår infosida för kontakt!

Samarbetspartners


Betalning av aktivitetsavgift HT2022

Tors 11 aug
Alla klubbens aktiva medlemmar som är med i en träningsgrupp har fått avisering på e-post att betala aktivitetsavgiften.
Sista betaldag för denna är nu på måndag 15 augusti. Det är viktigt att betala avgiften i tid. Man riskerar att tas bort från gruppen vid utebliven betalning. Vi kommer då sedan att erbjuda platsen till annat barn som väntar på att få plats i verksamheten.
Du kan läsa mer om våra avgiften här.


Niklas Jonsson anmäld
till Midnatssloppet!


Ons 10 aug
Klubbens bäste löpare Niklas Jonsson är anmäld till Midnattsloppet. Niklas vann loppet den senaste "riktiga" upplagan år 2019.
Niklas gjorde nyss på SM i Norrköping en fin insats på 5000m vilket är lovande inför Midnatssloppsstarten! Vi ser fram emot att få beskåda vårt grönvita löparess susa förbi Söders gator i ännu en framgångssaga lördagen 13 augusti.


Nu på lördag intar vi Södermalm igen

Tis 9 aug
I år blir det den 39:e gången som vi genomför ett Midnattslopp på Södermalm. Men i och med att det Digitala Midnattsloppet ersatte det riktiga loppet under pandemin räknas det här som upplaga nr 41!
 
Anmälningsläget
Vi har precis passerat 12400 deltagare och just nu trillar det in ca 150 st om dagen. Varenda en in här på slutet gör stor skillnad. Peppa gärna dina vänner och bekanta en gång till =) 
 
Funktionärsläget
Än finns det några uppdrag som behöver ytterligare stöttning. Överlag ser det bra ut just nu. MEN vi behöver få hjälp av några till.
Peter Wikström behöver fortsatt någon till Banbyggarna.
Du går in och anmäler dig på länken här.
 
Att vara med och hjälpa till under Midnattsloppet är ROLIGT! Du kommer bli guidad av en erfaren huvudfunktionär som hjälper dig till rätta. Häng på!
 
Har du problem att anmäla dig?
Ta kontakt med Eerika Kiili som är funktionärsansvarig så hjälper hon dig. birka08@hotmail.com
 
Är du anmäld men fått förhinder?
Då måste du se till att hitta en ersättare, alla som nu är anmälda till uppdragen behövs.
 
Allt gott!
Henrik Balkander
Tävlingsledare Midnattsloppet Stockholm.


SM-SILVER!

Sön 7 aug
Det blev en spännande upplevelse när tresteget avgjordes och inleddes lite trevande av alla hoppare även om Erik Ehrlin låg i topp efter sitt första hopp på 14.83 men gleed sedan ner som femma innan han i sitt femte hopp klämde till med 15.41 och belönades med en silvermedalj! Stort grattis till silvret!
Till SM-sidan


SM-GULD!

Sön 7 aug
Grete Ahlberg infriade favoritskapet och avgjorde i stort sett släggfinalen med sitt första kast som mätte 65.68. En mycket jämn serie följde och i sista kastet toppades serien med 66.50.
Stort grattis till SM-guldet!   Till SM-sidan


3-meterspers för Frida!

Sön 7 aug
Frida Krantz gjorde en fin seniordebut i finalen som kom igen efter ett första kast i buren med att följa upp med runt 40 meter i andra. I tredje hade spänningen släppt och hon vräkte iväg diskusen till storperset 47.14 endast några decimeter från att få göra de sista tre kasten och slutade som tia! Grattis till pers och seniordebuten!
Till SM-sidan


Tapper Niklas persade i tufft lopp

Sön 7 aug
Niklas Jonsson hade en tuff uppgift att matcha löparna på 5000 meter men hängde med i klungan första kilometern men sedan drog fältet ut sig och Niklas fick köra ett eget race och persade med sex sekunder ner till 14.40,49 vilket gav en 14:e plats i det stora startfältet.   Till SM-sidan


Teo rev ut sig

Sön 7 aug
Teo Borgius var inställd på en marathontävling i stavhoppet med hela 23 hoppare i startlistan. Ingångshöjden 4.65 togs galat i första men när ribban kom upp på 4.80 spökade vindarna till det för många hoppare och även Teo som rev ut sig.
Till SM-sidan


Kanonfinal av Niklas och Arvid!

Lör 6 aug
Niklas Wall och Arvid Wändesjö stod för en alldeles strålande insats i längdfinalen där det blev till att bemästra de stundtals ganska kraftiga medvindarna. Arvid slog till redan i första hoppet med 7.12 varpå Niklas följde upp med 7.16 i andra och det kändes som att finalhoppning var inom räckhåll. Killarna vässade lite till och slutade på 7.13 respektive 7.18 och slutade som sexa respektive sjua! Grattis till resultaten!
Till SM-sidan


Matt i finalklassiker

Lör 6 aug
Matt Brown njöt denna dag av att vara topp-8 och fick göra alla sex kasten i diskusfinalen men troligtvis var det ännu större njutning av att ha förmånen att vara med i en redan klassikerklassad final på yttersta världsnivå där Simon Pettersson snuvade Daniel Ståhl på guldet med sina magiska 70.42 före Daniel på 70.29!
Matt slutade för övrigt som åtta på 48.47.
Till SM-sidan


Vasst motstånd för Filippa

Lör 6 aug
Det var ett tufft motstånd på startlinjen när Filippa Ramberg genomförde försöken på 800 meter. När täten vände på 1.05 så hade det bildats lucka ner till Filippa som hamnade i ingenmansland och kämpade sig in i mål på 2.17,36 och sista tid för avancemang landade under 2.12.
Till SM-sidan


Final för Frida!

Lör 6 aug
Frida Krantz seniordebut blev lyckad när hon gick till final i diskuskvalet med sina 41.33 som sista tjej i de byiga och nyckfulla vindarna och kan se fram emot en härlig final på söndagen!
Till SM-sidan


Alex räckte inte ända fram

Lör 6 aug
Alexander Pilgrim var ute efter revansch från 400 metersförsöken men hade oturen att bli lottad på innerbanan när det sprangs försök på 200 meter. 21,94 kom inte att räcka för avancemang.
Till SM-sidan


Guldsiktet inställt!

Lör 6 aug
Grete Ahlberg visade på rutin när hon enkelt gick in och drog iväg ett säkerhetskast i släggkvalet som hon toppade med sina 63.17 i fösta försöket och kunde gå in i värmen för att ladda inför söndagens drabbning!  Till SM-sidan


Oflyt för Ellen

Lör 6 aug
Det blev en seniordebut med oflyt för Ellen Forsell som hade tre kryss i protokollet i släggförsöken. Hennes andra kast mätte runt 50 meter men var tyvärr alldeles utanför kastsektorn annars hade det räckt för att gå till finalen. Det får bli revansch på kommande USM! Till SM-sidan


SM-SILVER!

Fre 5 aug
Dennis Otieno var med i förhandsspekulationerna för att ta en pallplats i 100-metersfinalen och infriade förhoppningarna genom att komma in som klar tvåa efter segraren Henrik Larsson 10,30 mot Dennis 10,47. Dennis tyckte själv att han tappade guldchansen på en alltför dålig start. Viktor Thor trea på 10,61 och Viktor Wall sjua på 10,95. Stort grattis till SM-silvret!
Till SM-sidan


Det fattades 16 hundradelar för Alex

Fre 5 aug
Det fattades 16 hundradelar för Alexander Pilgrim för avancemang till finalen på 400 meter där klockan stannade på 48,70.
Enligt egen utsago var han för "feg" och försiktig mellan 150-300 meter och fick inte in något bra driv i steget men laddar om inför lördagens 200-försök.
Till SM-sidan


Dennis och Viktor till final

Fre 5 aug
Regnet hade tagit ett tillfälligt break när 100-metersförsöken inleddes och Viktor Wall sprang in som fyra i första heatet på 10,85 vilket skulle komma att räcka fram till kvällens final.
Efter tre omstarter i det andra försöksheatet hann regnet komma återkomma och när loppet gick igång hade det vänt till regn och motvind men det påverkade inte Dennis Otieno som enkelt sprang hem heatet på 10,55.
Till SM-sidan


Niklas och Arvid till final

Fre 5 aug
Varmt, vindstilla och massor av regn präglade årets första SM-start där våra längdhoppare Niklas Wall och Arvid Wändesjö gjorde entré. Efter var sitt stabilt förstahopp på 6.99 respektive 6.87 var killarna aldrig hotade från att avancera till lördagens final och i tredje kvalomgången vässade Niklas till med ett 7.04-hopp!
Till SM-sidan


Hammarby Friidrott
söker verksamhetschef

Tor 4 aug
Vi söker dig som framgångsrikt kan ta ett helhetsansvar och leda och driva utvecklingen i en omfattande och expansiv verksamhet. Vi söker dig som har erfarenhet från en personalledande roll där samarbete, ansvar och respekt främjas.
Du kommer leda ett team med duktiga och drivna medarbetare, samtidigt som du representerar klubbens medlemmar och samverkar med föreningens styrelse.
Läs vidare hela annonsen här!​​​​​​​


Dags för SM i Norrköping!

Tors 4 aug
Imorgon är det dags för den första av tre dagars SM-tävlingar i Norrköping för seniorer. Klubben skickar en trupp på 13 stycken aktiva. De flesta är lovande juniorer som lyckats kvala in till mästerskapet men vi har även ett par ”gamla rävar” på plats.
Målsättningen är att kunna ta 2-3 stycken medaljer.
Här följer truppen:

Alexander Pilgrim     200 meter     400 meter
Alex har blivit snabbare då det nyligen blev nytt pers på 100m. Detta är alltid positivt när det kommer till 200m och 400m. Har nog störst chans i 400m. Har chans att nå final om han kan få till ett bra lopp. I en final kan sedan allt hända.
  
Arvid Wändesjö     Längd
Får i första hand försöka få en final. Den automatiska kvalgränsen är satt till 7,20. Detta är absolut ingen omöjlighet. Har god form då 7-metersgränsen passerades så sent som i veckan på en lokal tävling i Huddinge.
  
Dennis Otieno     100 meter     200 meter
Dennis har en mycket god chans till medalj. Framför allt i 100m. Det känns som mycket öppet i grenen och kan Dennis få till sina starter samtidigt som han också har tur med vind och väder så kan förutsättningarna för en medalj bli mer och mer lovande.
  
Erik Ehrlin     Tresteg
Är mr stabilitet själv och är alltid inblandad i medaljer när ordet tresteg ska stavas. Ligger trea i Sverigestatistiken men det kommer bli en jämn kamp då det är mycket jämnt i grenen.
  
Ellen Forsell     Slägga
16-åring som mest är med för att se och lära, men det är trots detta ingen omöjlighet att ta sig till final. Den automatiska kvalgränsen är satt till 56 meter vilket skulle kunna vara inom räckhåll för Ellen om hon verkligen får på det.
  
Filippa Ramberg     800 meter     1500 meter
Springer i tuffa startfält både i 800m och 1500m och får det svårt att nå final. Får i första hand koncentrera sig på att göra en bra insats och få till snabba lopp.

Frida Krantz     Diskus
Den automatiska kvalgränsen i diskusen är satt till 47,00 för att nå finalen. Det kan bli en svår uppgift men ingen omöjlighet om Frida verkligen får till det.
  
Grete Ahlberg     Slägga
Vårt guldhopp! Gjorde sin livs tävling i VM i USA två gånger om när hon tog sig över 70 meterslinjen två gånger om! Har satsat på återhämtning efter hemkomsten från Världsmästerskapet för att på bästa sätt kunna ladda för sin SM-start.
  
Matt Brown     Diskus
Matt har blixtrat till i sommar och kan bl.a. titulera sig själv världsmästare efter att ha tagit hem Veteran-VM. Har kastat i närheten av 50 meter nyligen. Kan han nå en topp 6 placering så är det riktigt starkt.
  
Niklas Jonsson     5000 meter
Niklas är en liten outsider som vanligtvis springer längre sträckor. Niklas är dock på gång. Sprang 5000m i Lag-SM kvalet i våras. Beroende på hur många löpare som kommer till start så kan det både bli A eller B-final.
  
Niklas Wall     Längd
Har hoppat 7,35 i medvind under säsongen. I Sverigelistan ligger han på en tiondeplats. Ska i första hand satsa på att gå till final. Den automatiska kvalgränsen är satt till 7,20. Det är dock väldigt öppet i grenen. Kan Niklas få på allt så kan det dock räcka långt, poängplats eller kanske t.o.m. en medalj är inte helt omöjligt i sådana fall.

Teo Borgius     Stav
Teo har radat upp tävlingar över 5 meter i sommar och har varit stabiliteten själv. Kvalade så när in till JVM i Colombia men höll på målsnöret. Nu är Teo revanschsugen till tusen och har faktiskt en lite chans till en medalj om han får på hoppningen. Kan han hoppa på pershöjder och klara dessa så kan det räcka riktigt långt och ända fram till en medalj.

Viktor Wall     100 meter
Viktor har blivit bättre och bättre under säsongen och efter 10,76 trots en dålig start så är känslan på topp inför mästerskapet. Får svårt att nå final i den tuffa konkurrensen men man vet aldrig!

Besök klubbens SM-sida här.


Ytterligare fin insats av
Markus i Colombia!

Ons 3 aug
Markus Moberg gjorde ytterligare en fin insats i JVM i Colombia! Markus kom femma i sin semifinal på 110mh på nytt pers och klubbrekord 13,76! 
Markus hade varit tvungen att springa på 13,59 för att ta sig till finalen.
Totalt sett ett fantastisk insats av Markus som dragits med en tuff tids skadefrånvaro under en tid.


Årets Midnattsloppströja

Ons 3 aug
Årets Midnattsloppströja har nu offentliggjorts, och färgen är i år neongul. Färgen användes senast år 2010.
Det finns fortfarande platser kvar i loppet för dig som inte vill missa folkfesten på Södermalm lördagen 13 augusti.
Anmälan sker här.


Grete uttagen till EM i München!

Tis 2 aug
Grete Ahlberg har blivit uttagen till EM i München efter sina fina insatser under sommaren.
Grete gjorde topprestationer under VM i Eugene där hon kom till final och kastade över 70 meter både i kval och final.
Mästerskapet går 15-21 augusti.


Markus vidare till semi på JVM!

Tis 2 aug
Markus Moberg gjorde en fin insats i försöken på 110mh i Junior-VM i Colombia. Han tog sig vidare på en av de tre säkra platserna då han kom trea i det mycket jämna heatet där de tre första löparna var på rad i princip. Markus fick tiden 13,83 i godkända +0,2.
Semifinalerna går ikväll kl 22.10 och där gäller att de två snabbaste löparna från de tre semifinalerna går vidare till finalen + 2 tider.
Markus kommer springa i det första semifinalheatet och har fått bana 7 i ett tufft heat.
Det kommer bli svårt att nå final men ingen omöjlighet om allt stämmer.
Tävlingarna sänds på C more här.


Dags för Markus i Colombia!

Mån 1 aug
Det är i kväll dags för Markus Moberg att göra sin entré i JVM i Colombia.
Försöken på 110mh går kl 22.15. Markus kommer springa i det andra av sju stycken försöksheat. Det är mycket tuff konkurrens där Markus på årsbästa har den fjärde snabbaste tiden i sitt försök. De tre snabbaste tiderna i varje heat går vidare till semifinal + 3 tider för alla heat.
Tävlingen kan följas via CMORE här.


Silvermedalj för Esther i Ungdoms-OS!

Fre 29 jul
Det blev ett silver för Esther Sahlqvist i 100mh på Europa Ungdoms-OS! En helöppen final där Esther var bra med hela vägen men där kroatiskan på ytterbanan lite överraskande tog segern. Esther var en tiondel efter och noterade nästpers 13,56.
En fin insats av Esther i sitt första internationella mästerskap!


Esther Sahlqvist till morgondagens final med bästa tid!

Tors 28 jul
Esther Sahlqvist gjorde ett finfint lopp på 100mh i Ungdoms-OS! Efter en tjuvstart i heatet kom hon iväg bra och vann försöket med det nya rejäla personliga rekordet 13,49! Tiden var en förbättring av sitt egna klubbrekord.
Tiden är även bästa tid av alla tjejer i försöken så det finns goda möjligheter i finalen som går imorgon 11.30.
Arrangörssida   Websändning


Dags för Esther på ungdoms-OS!

Ons 27 jul
I morgon är det dags för Esther Sahlqvist att ge sig in i leken i årets upplaga av Ungdoms-OS som avgörs i slovakiska Banská Bystrica.
Favoritgrenen 100 meter häck är det som gäller med goda förhoppningar om att gå till final med sin sjätte anmälda tid och om det blir final så hoppas vi med alla tummar på en pallpats.
Det är bara en tjej italiens Sofia Pizzato som står ut med sina 13,33 men därefter ligger tjejerna tätt inom ett par tiondelar med Esther på nysatta säsongsbästat 13,75 som en av dem.
Försöken går på torsdag 10.25 och finalen fredag 11.30.
Tävlingarna sänds live via länken nedan!
Stort lycka till Esther!   Arrangörssida   Websändning


En månad kvar till USM och JSM!

Tis 26 jul
Nu är det bara exakt 1 månad kvar till Sveriges ungdoms- och juniormästerskap!
Dessa SM-tävlingar går i Uppsala respektive Sollentuna 26-28 augusti.
Kom ihåg att anmäla ditt intresse på Sportadmin via klubbens hemsida om du har som mål att representera klubben på någon av tävlingarna. Detta är nämligen ett minimikrav för att kunna bli nominerad till tävlingen. Det gäller även ledare som skulle vilja följa med och representera klubben.
Följ våra SM-sidor nedan inför, under och efter mästerskapen!
USM Uppsala   JSM Sollentuna


Grete på svensk mark

Mån 25 jul
Så här dagen efter Friidrotts-VM är det dags att ladda för en deltävling i Folksam GP och denna gång är det dags för Söderhamn i morgon tisdag där vi har tre deltagare som alla får tufft motstånd. Tävlingarna kan ses på SVT om ni inte har vägarna förbi eller laddar inför damernas EM-match!
Grete Ahlberg visar upp sig efter hennes succéinsats på VM och får tufft finskt motstånd av Sara Killinen med säsongsbästat 71.02 och Suvi Koskinen även hon med årsbästa över 70 meter 70.39 som var med på VM men missade finalen.
Erik Ehrlin ska tillsammans med Jesper Hellström försöka hota den spanske Markos Ruiz som jagar 17-metersgränsen efter att ha noterat 16.94 i år.
Filippa Ramberg får ett gyllene läge till att förbättra sina 4.39,08 på 1500 meter då hon har tre tjejer inom räckhåll i startfältet ett fåtal sekunder före i årsstatistiken. Tävlingssida


Dubbelt Bajen på prispallen

Sön 24 jul
En fin SM-mångkamp genomfördes av våra aktiva med en hög med pers och toppades med dubbla medaljer i P16-klassen genom Elias Kapell silver och Felix Holmqvist brons samt Carl Bergmark in som åtta. P15-representation genom Anton Roslund femma och F16 genom Maggie Dahllöf som fyra.
Elias persade i diskus (36.21), spjut (45.66), höjd 1.75), 300 (36,45) och 100 meter (11,58) . Felix persade i spjut (43.48) och höjd (1.87). Carls pers i stav (3.82), spjut (31.81), 300 meter (38,98) och höjd (1.60). Anton persade totalt 8-kampen med 4219 poäng, diskus (33.98), kula (11.93) och 800 meter (2.16,67). Slutligen persade Maggie sin 7-kamp totalt med 4267 poäng, 200 meter (28,57) och 800 meter (2.36,79). Bra jobbat allihopa!


Mångkamps-SM i helgen

Lör 23 jul
Vi har fem aktiva som ställer upp i helgens Mångkamps-SM som avgörs i Västerås. 3 st P16-killar Carl Bergmark, Elias Kapell och
Felix Holmqvist i tiokamp får sällskap av Maggie Dahllöf i F16 sjukamp och Anton Roslund P15 åttakamp. Elias är regerande mästare och ska försöka försvara tronen och Maggie ska försöka förbättrra sin 8:e plats från förra året.
Vi önskar truppen lycka till på Arosvallen! Till tävlingssidan


Snart sista dag för intresseanmälan till SM i Norrköping!

Tors 21 jul
Nu på tisdag 26 juli är det sista dag att lägga in intresseanmälan till Stora SM i Norrköping. Om du satsar på att vara med på denna tävling ska du anmäla detta till kansliet via Sportadmin senast denna dag.
Kansliet sammanställer sedan den fullständiga listan med alla klubbens intresseanmälningar och gör sedan en samlad anmälan till mästerskapet.
Du anmäler här.


Anmäl dig till Midnattsloppet!

Ons 20 jul
Det finns fortfarande platser kvar till vårt härliga löplopp Midnattsloppet som går på Södermalms gator under festliga former lördag 13 augusti.
Midnattsloppet är ett annorlunda lopp där du, förutom själva löpningen, också får en härlig och minnesvärd upplevelse! Njut av loppet samtidigt som du upplever sambadansen, ljusshowerna, banden som spelar och alla de andra kringhändelserna runt banan. Du kommer inte ens hinna tänka på att du är trött från löpningen pga. alla dessa fantastiska kringupplevelser.
Ta chansen att anmäla dig till Midnattsloppet nu.
PS! Anmäl dig tillsammans med en vän som du utmanar för att göra upplevelsen ännu roligare!
Anmälan görs här.


Funktionärsinsats Hammarby Friidrott under 2022

Tis 19 jul
Hammarby Friidrott är en ideell förening som bedriver en öppen och bred friidrottsverksamhet, där alla aktiva kan idrotta i nivå med sina egna förutsättningar och ambitioner.
Idag består föreningen av ca 1600 medlemmar varav ca 800 aktiva.
Verksamheten finansieras vanligtvis till ca 65 % av våra
arrangemang då i första hand Midnattsloppet.
För att vi skall kunna fortsätta bedriva vår verksamhet
med hög kvalitet är det mycket viktigt att våra medlemmar medverkar som funktionärer. Speciellt viktigt är att man ställer upp som funktionär på Midnattsloppet. Istället för att man, som i de flesta andra föreningar, tvingas sälja salamikorvar, bingolotter, julkort eller liknande så behövs hos oss att man ställer upp som funktionär i Midnattsloppet. Därför vill vi att ALLA klubbens medlemmar bidrar med funktionärer till loppet.
Du anmäler dig som funktionär via länk på klubbens hemsida under ”klubbinformation”. Nedan ser du den totala mängden funktionärsdagar som gäller i olika åldersgrupper under 2022.
7-9 år födelseår 2015-2013
En person över 18 år vid Midnattsloppet
+ att som förälder hjälpa till vid interna
arrangemang där ditt barn deltar.
10-12 år födelseår 2012-2010
En person över 18 år vid Midnattsloppet
+ 2 ytterligare funktionärsdagar.
13-15 år födelseår 2009-2007
Du själv + en person över 18 år vid Midnattsloppet
+ 2 ytterligare funktionärsdagar.
16-äldre födelseår 2006-
Du själv + en person över 18 år vid Midnattsloppet
+ 5 ytterligare funktionärsdagar.
OBS! Kan du inte?
Hitta en eller flera ersättare som har åldern inne!


Grete nia i världen!

Sön 17 jul
Ytterligare en superprestation av Grete Ahlberg när hon var väldigt nära att få göra alla kasten i släggfinalen men snöpligt blev passerad i tredje kastet och slutade nia på ännu ett 70-meterskast i tredje omgången som mätte 70.11! Stort grattis!


Vinst i landskampen och flera pers

Lottas grymma gäng levererar högklassigt! Lottas grymma gäng levererar högklassigt!

Sön 17 jul
Vår stora representation på Nordiska 19-års gjorde mycket bra insatser med en handfull färska personliga rekord med sig i bagaget hem från Malmö och seger i landskampen. På korthäcken såg det ut som SM-finalen i Linköping när Markus Moberg och Arvid Wändesjö tog en dubbelseger med dubbla pers med 13,77 respektive 14,10. Viktor Wall persade ner till 10,76 på 100 meter och gjorde även en mycket bra slutsträcka i korta stafetten. Noah Bucht Wesslén fick det tufft på långhäcken från sin förstabana men var med bra i loppet fram till sista 50 då han tappade lite och kom in på 58,06. Otur med banlottningen hade även Alexander Pilgrim som från sin förstabana inte riktigt fick chansen att förbättra sitt pers men gjorde en mycket bra tid med sina 48,04. Lite revansch blev det på långa stafetten där Alex stod för en lysande startsträcka och lämnade över pinnen med god marginal ner till andra lag. Stavhopparna hade det lite besvärligt med vindarna men Teo Borgius var säkerheten själv då han tog 4.60 och 4.80 i första. Återigen blev det en 5-meterstävling då han tog i sista försöket men 5.10 blev för högt denna gång och en andraplats kvitterades ut på samma höjd som segraren.  Sent inkallade Nils Holm fick det tufft mot de äldre killarna och fick släppa kontakten efter ett par varv
av 5000-metersloppet och kom i ingenmansland in på 16.33,66.
Resultaten


Anmäl dig till Midnattsloppet!

Lör 16 jul
Det finns fortfarande platser kvar till vårt härliga löplopp Midnattsloppet som går på Södermalms gator under festliga former lördag 13 augusti. Midnattsloppet är ett annorlunda lopp där du, förutom själva löpningen, också får en härlig och minnesvärd upplevelse! Njut av loppet samtidigt som du upplever sambadansen, ljusshowerna, banden som spelar och alla de andra kringhändelserna runt banan. Du kommer inte ens hinna tänka på att du är trött från löpningen pga. alla dessa fantastiska kringupplevelser.Ta chansen att anmäla dig till Midnattsloppet nu.
 PS! Anmäl dig tillsammans med en vän som du utmanar för att göra upplevelsen ännu roligare! Anmälan görs här.


Grete i VM-final!

Fre 15 jul
Efter en mycket dramatisk kvalomgång står det klart att Grete Ahlbergs VM-debut får en fortsättning på söndag kväll via en 12:e och sista finalplats! Nu kör vi Grete!


Dröm-70 i grym VM-debut av Grete!

Fre 15 jul
Grete Ahlberg gick i på VM-arenan och kastade som hon aldrig gjort förr! Inledande 69.28 gjorde att hon kunde satsa tufft på de två kommande kasten men lite för mycket vilja ledde till "bara" 68.20.
I det sista kastet lyckades Grete med att hantera viljan vs avslappningen och släggan hivades iväg hela 70.87!!!
Vi väntar med spänning in andra kvalomgången då hon ligger sexa efter första gruppen.
Grymt stort Bajengrattis Grete!!!


Nils kompletterar truppen

Tis 12 jul
Nils Holm har kompletterat truppen till helgens Nordiska 19-årsdrabbning som avgörs under dagarna två på Malmö Stadion där han får ta sig an 5000 meter. Stort grattis till landslagsuppdraget!
Tävlingarna kan följas på Friidrottskanalen och vi kommer att ge löpande information om starterna!


Grönvit full hand på helgens Nordiska!

Mån 11 jul
En urstark kvintett killar byter tillfälligtvis de grönvita färgerna mot de blågula när kommande helgs Nordiska Juniorkamp avgörs på Malmö Stadion. Alexander Pilgrim tar sig an hela varvet och får möjlighet att ytterligare persa ner de 48,50 han noterat hittills i år.
På korthäcken har vi båda startplatserna med dels JVM-uttagne Markus Moberg och Arvid Wändesjö som får tillfälle till revansch efter det olyckliga loppet i lag-SM kvalet men nu med juniorhöjd på häckarna. Även långhäcken mönstrar grönvitt i form av Noah Bucht Wesslén som tog en överraskande SM-medalj på distansen sist.
Fullt upp för medföljande landslagscoachen Lotta blir det när även sonen Teo Borgius är uttagen och naturligtvis i stavhopp där han numera hittat en högre grundnivå och noterat ett par
5-meterstävlingar den här säsongen. En som haft skadeproblem och fått fokusera på kortsprint ett tag är Viktor Wall som har sprungit snabbt i år och belönats med en plats i stafettlaget.
Vi håller alla tummar och önskar helas truppen stort lycka till!
Arrangörssida   Livestreaming


Friidrottsskolans första del över!

Lör 9 jul
Igår var sista dagen av Friidrottsskolans första del.
Vi har haft äran att ha arrangerat 4 stycken friidrottsveckor vecka 24-27 med hög intensitet med totalt hela 858 stycken barn dessa veckor! Vi har erhållit många positiva omdömen och riktigt känt av all glädje och inspiration som har spridits på Enskede IP och Västberga IP denna period!
Friidrottsskolan tar nu en liten högsommarpaus på exakt en månad innan vi är tillbaka igen den 8 augusti med mer friidrottsskola i form av vecka 32.


Grete VM-uttagen!

Fre 8 juli
I dag blev det officiellt att Grete Ahlberg är uttagen till kommande VM i Eugene som blir hennes första globala mästerskapsstart!
Vi är mycket stolta och glada för Gretes skull som verkligen personifierar en aktiv som helhjärtat satsar på sin idrott och ser det här som ett delmål till att bli allra bäst och gjort det målmedvetet under många års tid under bl.a. Björn Holmströms och Mattias Jons vägledning! Nu hoppas vi på att dröm-70 passeras på den fantastiska Hayward Field, en gräns som redan passerats med 3-kilossläggan som 17-åring så vi hoppas på att känslan får upplevas återigen och när skulle vara lämpligare än den 15 juli då försöken avverkas?
Ett jättegrattis till uttagningen!
Start och TV-tider hittar ni här! VM-sidan hittar ni här!


Grete Ahlberg ny stabil
tävling i Barcelona!

Tors 7 juli
Vårt släggfenomen Grete Ahlberg deltog i en släggtävling i tisdags i spanska Barcelona. Det var ytterst nära att det blev vinst i tävlingen då det fattades ynka 12 ynka centimeter. Grete fick nöja sig med en andraplats. Hennes längsta kast mätte stabila 68,39 och hon visar att hon fortsätter leverera kast på en hög nivå men utan att få till det där superkastet.


Fint längdresultat av Niklas Wall igår!

Ons 6 juli
Vår stabile längdhoppare Niklas Wall tävlade igår på en lokal tävling på Enskede IP. 
Niklas fick i sista omgången på ett finfint hopp på 7,35! Tyvärr var vinden med minsta möjliga marginal över godkända +2,0, med +2,1. Men fortfarande en värdefull värdemätare att Niklas är på gång och har långa hopp inom sig. 
Andra Hammarbyare i tävlingen var Elias Kapell (5,87), Lii Jabbour (5,09), Felicia Lindberg (4,98) och Maggie Dahllöf (4,82).


Esther Sahlqvist uttagen till
Europa Ungdoms-OS!

Tis 5 juli
Esther Sahlqvist är en av 9 stycken ungdomar i FP16 som officiellt har blivit uttagen till Europa Ungdoms-OS i Slovakien! Det är paradgrenen 100mh som är den aktuella grenen.
Mästerskapet går 24-30 juli men det blir precamp på Bosän 21-23 juli och med utresa 23 juli. Hemresan till Slovakien sker 31 juli.
Stort grattis Esther!


Klubben fick 2 lag till Kraftmätningsfinalen!

Tis 5 juli
Kraftmätningen är en lagtävling för aktiva födda 2007-2009 där klubben brukar ha fina framgångar och traditioner.
För några dagar sedan gick den sista kvaltävlingen till Kraftmätningsfinalen som kommer gå i Göteborg 3-4 september.
Efter alla tävlingar räknats in så kan vi konstatera att klubben lyckades få 2 lag till finalen!
Vårt första lag gjorde en lysande insats då de hade näst mest poäng av samtliga klubbar i kvalet med 28 859 poäng. Vårt andralag stod även dem för en härlig insats och fick ihop 23 237 poäng.
Nu kan de alltså ladda för en final 3-4 september!


Bra tävlingsresultat från helgen!

Två av Hammarbyarna som imponerade i helgen Två av Hammarbyarna som imponerade i helgen

Mån 4 juli
Det var åter en hel del Hammarbyare igång på tävlingsarenorna!
Här följer några av de som utmärkte sig lite extra:

Alex Pilgrim
Alex tävlade på en tävling i Halmstad. Det blev 200m den här gången. Det blev nytt personligt rekord med fina 21,72. Han sprang även ett extralopp på distansen där han lyckades pricka exakt samma tid igen, så pers i dubbel bemärkelse! Det var dessutom klubbrekord i åldersklassen!

Filippa Ramberg
Filippa tävlade i Karlstad och lyckades göra ett mycket bra lopp på 800m. Hon klockades för nytt pers 2.13,70 och klarade nomineringsgränsen till SM.

Maggie Dahllöf
Maggie gjorde en fin mångkamp med totalt 4135p vilket är över kvalgränsen till Mångkamps-SM med råge. Hon gladde speciellt i kula och 100mh där det blev nya pers med 15,94 och 11,93.

Felix Holmqvist
Felix lyckades sätta många säsongsbästan under sin mångkamp och tog kvalgränsen till Mångkamps-SM även fast han avbröt avslutande 1500m. Det mest imponerande var längdresultatet och perset på 6,45.

Elias Kapell
Elias gjorde en bra mångkamp med 6459p på Mångkampskarnivalen i Sollentuna. Detta var endast 41 poäng ifrån en säker plats i Ungdoms-OS. Nu finns det fortfarande möjlighet att kvalificera sig till mästerskapet men det är lite mer osäkert. Det blev nya pers i längd med 6,68 och stav med 3,92 som var positivt.

Noah Bucht Wesslén
Noah gjorde ett snabbt lopp på 400mh i Halmstad och är nu Sverigeetta i sin åldersklass även fast loppet enligt honom själv inte tekniskt sett var någon höjdare. Tiden blev årsbästa med 56,65.


Företagsevent på Enskede IP

Mån 4 juli
Igår hade vi besök av MTR som bjöd in sina anställda med familjer att prova på friidrott hos oss på Enskede IP!
Man fick prova på olika friidrottsgrenar med våra duktiga ungdomar som instruktörer, dom flesta tränar & tävlar själva.
Sprint med Albertina & Elias
Slägga med Acke & Linnéa
Diskus med Ida
Längd med André & Neo
Kula med Sofia & Ellen
Häck med Markus & Esther
Vid klubbhuset grillade Micke & Göran hamburgare, medan Alannah & Tuva fixade fika mm.
Vad gör du med ditt företag i höst?


Matt Brown världsmästare!

Mån 4 juli
Vår diskusveteran Matt Brown ställde upp på World Masters Athletics i Tampere, Finland. Tävlingen är ett världsmästerskap för aktiva som är 35 år och äldre.
Matt vann hela tävlingen med nytt årsbästa 47,72 och kan titulera sig själv som bäst i världen inom kategorin!
Stort grattis Matt Brown!


Markus Moberg uttagen till
JVM i Colombia!

Fre 1 juli
En av våra lovande juniorer Markus Moberg har officiellt blivit uttagen till JVM i Colombia! Det var på SAYO som Markus sprang på kvalgränsen 13,90 på 110mh. Mycket roligt att Markus belönas efter en lång tids slit med skador!
Vi har även andra aspiranter på en plats i truppen. Teo Borgius nosar på en plats i stav där han behöver nå 5,10. En höjd han varit nära på att klara under sommaren.
Truppen kommer spikas i samband med Nordiska Juniormästerskapen i Malmö 16-17 juli. Resan till JVM görs 27 juli-8 augusti och tävlingarna pågår 1-6 augusti.

Klubbinformation

Funktionärsuppdrag

Här kan du anmäla dig som funktionär till de flesta av våra uppdrag.

SM-tävlingar

Här kan du anmäla dig till säsongens SM-tävlingar.

Har du skadeproblem?

Klubben har ett samarbete med Capio Artro Clinic Globen, och även med naprapat John Humble. Gå in här för info.

Material och idéer till hemsidan?
Tveka inte att slänga iväg era tankar till Webredaktionen!

Klubbkalender


Se ett fullständigt
kalendarium över 2022 här.
Ett fullständigt schema för fotbollsmatcher på Enskede IP finns här

Se våra bokade träningstider på Enskede IP här.

Tävlingsdags?
Dags att anmäla!

Sista anmälningsdag visas!
OBS egen anmälan!
Klicka på tävlingen för inbjudan!

Utbildningar
Föreläsningar

Klicka på respektive utbildning
för mera information!

Snabblänkar