Hammarby Friidrott söker verksamhetschef

Hammarby Friidrott bedriver en bred barn- och ungdomsverksamhet med ca 1700 medlemmar, varav drygt 750 aktiv samt ca 100 ledare. Verksamheten omfattar även elitaktiva som deltar på nationell och internationell hög nivå. Vi har också en omfattande sommarverksamhet för barn, Friidrottsskolan.
Hammarby Friidrott arrangerar en mängd olika tävlingar där den egna ungdomstävlingen ”Hammarbyspelen” i Sätrahallen är den största. Klubben är dessutom 100% ägare av Midnattsloppet Nordic AB som årligen genomför 4 st arrangemang med ca 45 000 deltagare.
Hammarby Friidrott och Midnattsloppets personal har sina kontor på Enskede Idrottsplats i sitt egna klubbhus.
  

Vem söker vi?
Vi söker dig som framgångsrikt kan ta ett helhetsansvar och leda och driva utvecklingen i en omfattande och expansiv verksamhet. Vi söker dig som har erfarenhet från en personalledande roll där samarbete, ansvar och respekt främjas. Du kommer leda ett team med duktiga och drivna medarbetare, samtidigt som du representerar klubbens medlemmar och samverkar med föreningens styrelse. Erfarenhet från ideella organisationer är ett krav och förmåga att förena professionell och ideell verksamhet är en stor fördel. En bakgrund inom friidrotten är ett stort plus för dina kontakter inom klubben och med andra delar av friidrottssverige. Du har en god ekonomisk kunskap och kommersiell förståelse. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har kunskap kring marknadsföring och försäljning. Du har sannolikt en eftergymnasial utbildning inom sport management, idrottskonsulent eller liknande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas och passa i rollen som verksamhetschef är det viktigt att du i ditt ledarskap har god förmåga att skapa delaktighet och engagemang samt att du är samarbetsvillig och kommunikativ. Du har en god analytisk förmåga, du är prestigelös och kan skapa och upprätthålla nätverk inom idrotten och verka både lokalt, regionalt och nationellt för att utveckla verksamheten.
  
Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
·        Organisera, utveckla och leda den dagliga verksamheten på kansliet.
·        Du har delegerat personalansvar för kanslipersonal.
·        Utveckla och kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med tränare, ledare och de anställda.
·        Skapa, utveckla och följa upp verksamhetsplaner, utvecklingsplaner, styrdokument och riktlinjer.
·        Löpande rapportering till styrelsen.
  

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. En del av arbetstiden kommer att vara förlagd till kvällar och helger. Tillträde till tjänsten sker så snart som möjligt.
För mer information om föreningen och tjänsten kontakta ordförande Janne Lindelöw ordforande@hammarbyfriidrott.se eller telefon 070/090 73 77
  
Ansökan: 
Vi önskar få din ansökan i form av ett personligt brev och ett CV, senast den 26 augusti 2022 skickad via mail till ordforande@hammarbyfriidrott.se
   
För mer information om oss och vår verksamhet, gå gärna in på vår hemsida:
www.hammarbyfriidrott.se
Klubbens devis är ”Starka tillsammans” och vi söker nu dig som vill komma in och bygga vidare på det arbete som alla ledare, aktiva och anställda tillsammans har byggt upp så framgångsrikt under de senaste åren.
 
Välkommen med din ansökan!