Hoppa till sidans innehåll

Musse snabbast i Terräng-SM

25 APR 2009 17:12
Med publikens jubel i ryggen tog Mustafa Mohamed ledningen direkt och avgjorde loppet en kilometer före mål. Ulrika Johansson från Rånäs 4H vann tjejernas korta bana. Det fina vädret bidrog till att den första dagen av Terräng-SM i Tantolunden blev en succé för arrangörsklubben Hammarby Friidrott.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:50

Mustafa Mohamed infriade de högt ställda förväntningarna, men fick oväntat hårt motstånd av Hässelbylöparen Adil Bouafif, med rötter i Marocko. Han hade häng på Musse fram till en kilometer före mål.

- Jag fick jobba hårt på den knixiga och utslagsgivande banan innan jag fick en lucka och kunde gå loss, säger den populära Hällelöparen.

Herrklassen var ett riktigt getingbo i kanske den tuffaste konkurrensen någonsin på den korta banan i terräng-SM.

Trea var Olle Walleräng, följd av klubbkompisen Henrik Skoog i Spårvägen.

Snabbaste tjej var Ulrika Johansson från Rånäs 4H, som vann korta banan före Hässelbylöparen Lisa Blommé. Hanna Karlsson från MAI kneå bronset före Isabellah Andersson, Hässelby.

Lite i skuggan av elitlöparna gjorde veteranerna upp om segern i det åtta kilometer långa loppet. Glädjande för arrangörsklubben Hammarby Friidrott tog Lars-Erik Liljebäck hem segern i 50-årsklassen.

Skribent: Lars Evert Andersson

 

Tävlingens Egna sponsorer

 

 

 

SFIF sponsorer: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link