Hoppa till sidans innehåll

Klubbkampen 2017


Välkommen till fjärde upplagan av Klubbkampen, som är ett samarrangemang mellan Stockholmsklubbarna Hammarby Friidrott, Hässelby SK, IFK Lidingö, Spårvägens FK och Turebergs FK.

Här finns en inbjudan i PDF-format.

Klubbkampen är en lagtävling i löpning för ungdomar 10–15 år som avgörs på tävlingarna; SAYO (600/800/2000m), Stockholm Mini/Junior Marathon, Lilla Midnattsloppet och Lilla Lidingöloppet. Under dessa tävlingar görs det upp vem av klubbarna som har flest och snabbast ungdomar i sin verksamhet.

Poängberäkningen: sker enligt följande: 1:a plats – 20p, 2:a plats – 19p, 3:e plats – 18p,…, 19:e plats – 2p, där efter får varje löpare som går i mål 1 poäng. På SAYO är poängberäkningen 1:a – 7p, 2:a – 5p, 3:a – 4p, 4:a – 3p, 5:a – 2p, där efter varje löpare som går i mål får 1 poäng. Eftersom det är en lagtävling så är det oftast viktigare att ha så många löpare som möjligt än de snabbaste. Så peppa era klubbkamrater till att delta!

Priser och avslutning: Vandringspokal delas ut till bästa klubb direkt på plats efter Lilla Lidingöloppet. Dagen avslutas med att samtliga Klubbkampens deltagare bjuds på hamburgare.
Anmälan: Kontakta din klubb för respektive anmälan.

Nyhet: I samband med Klubbkampen kommer alla klubbars tränare vara välkomna till en utbildningsdag i Sollentuna Friidrottshall, där vi kommer fördjupa oss i löpningen med både teori och praktik. Inbjudan och anmälan skickas ut separat av varje klubb.

Tävlingar och datum:
 Stockholm Mini/Junior Marathon, Stockholm, 3–4 juni
 SAYO, Sollentuna, 9–11 juni
 Lilla Midnattsloppet, Södermalm, 19 augusti
 Lilla Lidingöloppet, Lidingö, 24 september

Syftet med Klubbkampen är att främja och öka antalet deltagande ungdomar i löptävlingar och bidra till löpnings tillväxt bland ungdomar. För mer information, besök Klubbkampens Facebook-sida!

Uppdaterad: 31 JAN 2017 15:21
Skribent: Mikael Thulin

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 08-6480320
E-post: This is a mailto link