Hoppa till sidans innehåll

Gott Nytt År!

31 DEC 2019 08:00
Vi firar det nya året genom att blicka tillbaka på 2019 och alla positiva händelser som inträffade under året.
  • Skapad: 31 DEC 2019 08:00

Denna lista presenterades även i en annan version på ett av klubbens tränarmöten som ägde rum i november, då känd som ”Thulins topp 10” 

Här följer 10 av de viktigaste händerserna.

 

10. Nora Lundin

Vår löpartjej född 2003, Nora, har varit ett stort utropstecken under säsongen. Hon överraskade stort när hon tog en femteplats på IUSM i Västerås på 1500m tidigare i år. Detta följde hon upp med en bronsmedalj på 3000m på USM i Trollhättan. Höjdpunkten kom när hon tog silver på Terräng-SM och blev uttagen till Nordiska Mästerskapen för juniorer i Finland! Nora lyckades även bra på detta första mästerskap i Sverigelinnet där hon kom på en sjundeplats och bidrog till ett lagsilver.

Foto:Deca text & bild

9. Finnkampen

Hela 8 stycken hammarbyare fick äran att representera landslaget under Finnkampen vilket är ett rekordantal från klubben någonsin. Michel Tornéus, Emmanuel Dawlson, Grete Ahlberg och Sandra Knezevic och i Ungdomsfinnkampen Viktor Wall, Niklas Wall, Markus Moberg och David Thid.

8. SportAdmin

Vi har nu under vintern gått över till ett nytt medlemssystem som kommer göra livet mycket enklare när det gäller den administrativa delen av verksamheten. Man ska vara försiktig att uttala sig ibland men baserat på de erfarenheter vi upplevt hittills så kommer detta system bli riktigt bra. Speciellt när det gäller att följa upp betalningar, som tidigare varit extremt tidsödslande, är betydligt mer effektivt i detta system. Det ska sägas att vi fortfarande befinner oss i en process i övergång mellan två medlemssystem vilket inledningsvis är väldigt krävande. Men det kommer bli bättre och bättre allt eftersom vi lär och förstår oss på bättre på det nya systemet.

 

7. Emmanuel Dawlson

Emmanuel Dawlson har varit en sensation under 2019. Efter att ha haft enorma skadeproblem så startade Emmanuel säsongen bra då han tog en femte plats på 60m på ISM med tider nära personligt rekord. Han sprang fort utomhus och noterade nytt personligt rekord med 10,49 på 100m. Han vann 100m på Lag-SM-finalen. Han tog silver på SM på 100m, vilket var den första seniormedaljen på 100m för klubben någonsin. Han vann även Wind Sprint. Vår stjärnsprinter fick dessutom äran att representera landslaget på både Lag-EM och Finnkampen. Lägg därtill att lojale Emmanuel gjorde superinsatser för klubben när han ställde upp på den för honom ovana grenen 400m i både Lag-SM kval och final! En riktig teamplayer!

6. Lag-SM Final!

Vi lyckades, för många, lite överraskande ta oss till Lag-SM final vilket var första gången på 4 år som vi var i finalen! Undertecknad var dock varken förvånad eller överraskad då vi vet vilken potential och kämparglöd som finns hos oss! Detta var väldigt positivt och upplyftande för hela klubben! En bonus är att vi också är direktkvalificerade till 2020-års final där Lag-SM-finalen kommer utökas till 8 stycken lag. Finalen kommer gå i Borås.

5. Bästa klubb på USM

Vi blev bästa klubb under USM i Trollhättan med 12 medaljer fördelat på 5 guld, 4 silver och 3 brons. Vi tog inte mindre än 22 stycken SM-poängplatser! Detta låg i luften då vi på IUSM tidigare under året blev tredje bäste klubb. Vi har en finfin verksamhet i ungdomsgrupperna och även fått starka nytillskott till klubben som blivit inspirerade av vår verksamhet. Så håll ett öga öppet på klubbens ungdomsverksamhet för framtiden, för där händer det grejer!

Foto:Deca text & bild

4. Michel Tornéus

Vår längdhopparlegend Michel Tornéus har ju nu avslutat sin karriär. Michel har varit, och fortsätter att vara, en otrolig ambassadör för Friidrott och inte minst klubben! Michel har varit klubben väldigt trogen och lojal och är ett otroligt föredöme för barn och ungdomar men även för ledare! En person som Michel behöver vi i Hammarby, så vi är mycket glada att han har fått en roll här i klubben där han ska ansvara för sponsring. Detta ser mycket lovande ut för klubbens framtida projekt när det gäller sponsring och marknadsföring!

Foto:Deca text & bild

3. Sammanhållningen

Det var en sammansvetsad bajentrupp som åkte ner till SM-tävlingarna i Göteborg och Trollhättan i storbuss i augusti månad! Stämningen i bajenbussen var riktigt härlig med hela hammarbygänget samlat. Dessa gemensamma resor för oss mer samman och nya bekantskaper brukar ofta kunna stiftas i denna härliga miljö. Samtidigt som kostnaden totalt hölls nere rejält när det gällde transporten till mästerskapen.

Dessa resor i storbuss kommer vi satsa på att göra om år 2020!

2. Nya styrelsen

Under årsmötet i mars månad fick vi både en ny ordförande och ett gäng nya ledamoter till styrelsen. Styrelsen består idag av Lars Morgan, Ingvar Åström, Ulrika Hellberg, Linnea Alstermark, Lynette Morgan, Janne Magnusson, Filippa Marklund, Magnus Berg och Anders ”Kullen” Havdelin. Styrelsen har fått extremt mycket gjort på kort tid och har många lovande idéer och projekt på gång och vi är mycket glada och tacksamma över vår styrelse och förväntansfulla över en ljus framtid!

Tack styrelsen för all tid ni lägger ner på klubben!

1. Anmälningsläget vänder på Midnattsloppet och Friidrottsskolan

Efter att deltagarantalet till både Midnattsloppet och Friidrottsskolan har sjunkit varje år ända från år 2014 så var 2019 året där denna negativa trend äntligen vände! Nu börjar deltagarsiffrorna öka igen vilket känns förlösande och spännande inför framtiden!

Gott Nytt Hammarbyår!

 

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link