Hoppa till sidans innehåll

Sunday Ojuri- fem år av väntan!

13 JUN 2018 09:30
Sunday Ojuri slog till med en riktig bomb när han satte nytt personligt rekord i Sundsvall i söndags på 200m med supertiden 21,43 i den godkända vinden +0,2! Här kommer en liten inblick över Sundays väg till personbästat!
  • Uppdaterad: 13 JUN 2018 09:34

Hur länge sedan slog du PB senast utomhus?

Det var 5 år sedan som jag senast slog personligt rekord utomhus, så det har varit fem års lång väntan! Det har varit krig, svett, tårar och en riktigt lång och tuff resa. Jag lämnade allt bakom mig i Stockholm när jag flyttade till Sundsvall för nästan två år sedan och hade egentligen ingen plan alls förutom att jag ville ge mig själv och friidrotten ens chans då jag kände att jag hade en till växel att lägga in.

Mina mål var i år att jag skulle sätta personbästa på 100m, 200m eller båda grenarna! Men mitt största mål är att jag bara ska gå in och ha kul!  Mitt PB på 200m var 21,68 tidigare och det kände jag att jag bara skulle slå! Det är otroligt skönt när man får det bekräftat!

Trodde du att det skulle gå så fort?

Loppet kändes väldigt bra! Det kändes inte som om jag var i särskilt bra form och jag förväntade mig aldrig en så bra tid som 21,43! Jag kände mig stark i kurva och på upploppet men jag trodde snarare på en tid på, eller lite under, 22 sekunder. Jag fick inte reda på tiden omedelbart efter loppet utan det var först efter ett tag som jag fick det positiva beskedet. Det var min tränare, Håkan Andersson, som jag först trodde skämtade när han konstaterade att jag sprungit under 21,50! Träningskompisen Stefan Tärnhuvud ledde första delen av loppet men jag fick en nytändning och släppte inte avståndet och kom ikapp.

Du är nu sexa i Sverige på 200m!

Det är för mig egentligen rätt oviktigt var jag ligger i Sverige utan jag fokuserar på min egen prestation. Säsongen är lång och för mig att jag fick till en sådan bra tid nu så tidigt är väldigt olikt mig. Jag brukar prestera som bäst på slutet av säsongen då jag behöver många tävlingar på mig att komma igång. Jag känner därför att jag inte ligger på topp ännu utan det finns mer att hämta!

Vilken blir nästa tävling?

Nästa tävling blir till helgen i Söderhamn. Banorna där är bra och det brukar vara gynnsamma vindar! Jag är anmäld till 100m och 200m men kommer förmodligen endast fokusera på 200m då det blivit tävlingar varje helg sedan 19 maj.

Vad är bakgrunden bakom det fina perset tror du?

Bakgrunden till mina framsteg nu ligger i att jag är betydligt mer avslappnad. Jag behöver inte tänka så mycket på teknik och på steget. Det har tagit kroppen ett helt år att vänja sig vid den sprintträning jag börjat med i Sundsvall med Håkan för nästan två år sedan. Nu i min löpning så känns det inte som att det går fort fast det gör det.

Hur beskriver du träningen med Håkan Andersson?

Träningen med Håkan är verkligen baserad på sprint. De 2-3 första månaderna när jag började träna här uppe i Sundsvall så gjorde jag endast löpskolning, sedan när jag kände att jag hade lärt in mig optimal teknik så sprang jag korta lopp på 40-50 meter. Det var extremt mycket teknik i början såklart. Sedan när tekniken började sitta så kunde jag springa mer. Så det har varit en resa! Och det går fortare och fortare. Det har varit svårt att få till det på tävling inledningsvis men ju mer jag tävlar desto mer får jag ut mitt max och ju längre säsongen går desto bättre blir jag. Jag måste alltid tävla mig i form. Jag persade inomhus på 200m med 21,98 men fick sedan lite skadeproblem som gjorde att jag inte kunde tävla på en månad.

Om jag hade varit klokare och flyttat till Sundsvall när jag var redan 19 år hade det varit en helt annan historia för mig tror jag och jag hade kunnat nå högre höjder.

Förutom elogen som jag vill ge till Håkan så vill jag annars även ge en eloge till Tony Darkwah. Vi har stöttat varandra sedan dag 1 och gett varandra viktig inspiration när det blåst som mest motvind och när det varit som mest frustrerande. Vi har pushat varandra till högre höjder. Det lossnade äntligen lite för Tony förra året när han sprang 100m på 10,38 och nu var det min tur för det att lossna!

 

 

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 08-6480320
E-post: This is a mailto link