Hoppa till sidans innehåll

Lägerrapport löpgruppen

28 NOV 2018 09:52
Helgen den 24–25 november var det dags för Löpgruppens traditionsenliga helgläger. Till skillnad från tidigare år genomfördes årets läger i Enhörna utanför Södertälje, istället för Bosön. En förändring som visade sig bli väldigt lyckad.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2018 09:52

Lördagen den 24 november samlades ett gäng förväntansfulla löpare på Enskede IP:s parkering. Klockan 8.30 gick den gemensamma transporten till Enhörna, där årets läger skulle komma att äga rum. Sammanlagt var det 12 aktiva tillsammans med tränarna Micke Forss, Peo Jacobsson och Anders Brandt.

Väl framme fick vi nycklarna till ”Backstugan” som skulle komma att bli gruppens boende under de totalt 27 timmar som vi spenderade i Enhörna. Stugan bestod av sex stycken sovrum med fyra bäddar i varje, ett stort kök, vardagsrum, toaletter och en matsal. Utanför fönstren tornade det upp sig ett vackert vinterlandskap. Till största del bestående av löpslingor, åkrar och fotbollsplaner. Motionsspåren, som alltså utgick ifrån huset, lade grund för det första träningspasset på lägret – nämligen distanspasset.

Klockan 10.00 joggade gruppen iväg i samlad trupp. Slingan som vi sprang på var totalt 3.7 km, men med möjlighet till avstickare. Underlaget bestod till största del av grus och gräs. 

Hur långt man ville springa var individuellt, men de flesta avverkade omkring 6–10 km.

Efter distanspasset var det dags för lunch, egen tid och eftermiddagsfika innan det kl 16.00 var dags för dagens andra pass, fartlek. Farlekspasset bestod av 2–3 serier som vardera innehöll 1,2,3,2,1 minut snabb löpning med joggvila i mellan varje intervall. Passet löptes på en 600m lång slinga som till största delen var väl upplyst av elljus.

Stämningen under passet var väldigt positiv och samtliga på plats genomförde en riktigt bra träning. Humöret var därför på topp när vi åter joggade tillbaka till stugan för middag.

Dagen därpå var det dags för lägrets sista pass vilket blev backsprint med efterföljande nedjogg i Enhörnas skogar. Även denna träning genomfördes med god energi och stämning vilket blev en bra punkt för denna helg.

Foto: Anders Brandt

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det blev ett mycket lyckat helgläger där samtliga genomförde bra pass med god inställning. Även vädret visade sig från sin bästa sida under helgen med strålande sol och temperaturen strax under nollan. Så tack till Enhörna för denna gång, förhoppningsvis ses vi igen.

Hälsningar

Filippa Ramberg,

Löpgruppen.

Foto Toppbild: Micke Forss

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link