Hoppa till sidans innehåll

Kom till Bauhausgalan!

05 JUN 2018 09:38
Det finns fortfarande chansen att köpa biljetter till söndagens Bauhausgala!
  • Skapad: 05 JUN 2018 09:38

Redan idag tisdag inleds den galatäta nordiska friidrottsveckan då World Challenge-tävlingen Paavo Nurmi Games genomförs i finska Åbo följt av Diamond League-galorna i Oslo på torsdag och Stockholm på söndag.
     I BAUHAUS-galans startlistor vimlar det av OS- och/eller VM-vinnare – faktiskt hela 25 stycken och summerar man antalet medaljörer i OS och VM blir siffran så hög som 62!
     – Detta är de bästa startfälten vi haft på flera år. I fjol låg USA:s VM-uttagningar helgen efter BAUHAUS-galan och det fanns flera andra nationsmästerskap som låg för nära vilket gjorde att flera inte kunde komma. Men i sommar är det inget globalt utomhusmästerskap och därmed kan galorna på försommaren få ett större fokus för fler aktiva, säger Ulf Saletti som ansvarar för startfälten på BAUHAUS-galan.
     
     Tufft motstånd för Daniel och Mondo
     I manlig diskus är de fyra främsta från VM i London med inklusive Daniel Ståhl och i stav hittar man de fyra senaste VM-vinnarna utomhus. Där finns även supertalangen Armand ”Mondo” Duplantis som är världstvåa med 5.93.
     – Vi har också bl a amerikanen Sam Kendricks som rankades världsetta i stav 2017 efter seger på VM och i Diamond League-finalen, VM-tvåan Piotr Lisek från Polen och 2015 års VM-guldmedaljör Shawn Barber, säger Ulf Saletti.
     Söndagen är fullmatad med friidrott och aktiviteter för barn och ungdomar där den i fjol nystartade Familjefestivalen vuxit och nu genomförs på Östermalms IP några hundra meter från Stadion.
     Förtävlingarna startar 13.25 och Diamond League-galan invigs 15.00 och sänds i SVT. 

Köp biljetter här.

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 08-6480320
E-post: This is a mailto link