Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning nummer 2- från Beata Edelholm

24 DEC 2018 07:00
Här kommer Julens andra hälsning från Beata Edelholm
  • Skapad: 24 DEC 2018 07:00

Mitt 2018 har varit ett väldigt bra år med mycket framgångar. Det jag är mest nöjd med är mina nya personliga rekord på 60m inomhus (8,17) och 80m häck utomhus (12,12), som jag sänkte med några tiondelar, men jag har även tagit andra personliga rekord, till exempel på 60m häck inomhus (9,33) och 80m utomhus (10,61).

Året började väldigt bra då jag kvalade till IUSM i Växjö både på 60m och 60m häck, vilket var ett utav målen jag hade under 2018. Väl på IUSM gick det också bra, jag tog mig till semifinal på 60m och till final på 60m häck och slog mitt rekord med några hundradelar. I maj senare åkte vi ner till vårt första Stafett-SM och sprang 4x80m. Vi åkte ner taggade och med en bra inställning som ledde totalt till en femte plats, dock lite surt eftersom vi hade tredje snabbaste tiden i försöken. Två andra stora höjdpunkter under året var att jag fick vara med i laget som kom trea på Lag-USM och även i laget som kom tvåa i Kraftmätningen, superkul!

Under sommaren var det också USM som Hammarby arrangerade på Enskede IP. Den tävlingen trodde jag skulle bli den bästa hittills men det blev den värsta. Jag skulle springa 80m häck, jag var i bra form, jag hade chans till medalj. Starten gick, jag tog första häcken, andra, tredje, jag ledde, jag slog i med foten, jag kraschade. Jag kraschade in i den sjätte häcken, rullade över till banan bredvid min och det var den tävlingen. Men det var trots allt en bra lärdom och en erfarenhet att ha med in i 2019!

Efter säsongen fick jag problem med min rygg som gjorde att jag inte kunde träna ordentligt. Det problemet försvann men nu har det tyvärr kommit tillbaka, så om jag ska blicka mot 2019 är det först bli bra i min rygg så jag sedan kan börja träna ordentligt.

Jul för mig är typ det bästa jag vet, jag ÄLSKAR julen! Allt som har med julen att göra. Min julkänsla brukar alltid börja när jag och min familj (mamma, mina halvsyskon och min bonuspappa) har vårt årliga julbak tillsammans med våra kompisar. Vi bakar lussebullar, knäck, pepparkakor och äter lunch. Då börjar julen!

Julafton brukar inte vara så super speciell, jag brukar oftast fira julafton med min pappa (har skilda föräldrar) och nyår med mamma. Jag och pappa brukar vara hemma hos min farbror och hans tjej tillsammans med halva min släkt (har en väldigt stor släkt). Vi brukar kolla på Kalle Anka, äta middag, öppna julklappar och göra några lekar. Sedan har jag och pappa en liten tradition där vi varje julafton kollar på någon film efter vi kommit hem från julfirandet, det är en film som vi har planerat ordentligt i minst en månad innan.

Ett julminne som jag har var på juldagen, jag skulle gå ner till min mamma för att fira ”sen jul” med henne och min familj där, vilket jag gör även idag. Då bodde jag i vår gamla lägenhet i Telefonplan och skulle öppna mina paket, jag öppnar ett och ser att det är ett ljusblått Nintendo DS. Minijag blir superglad och springer runt och hoppar av glädje så jag nästan tar sönder möblerna, och mer än så minns jag inte. Inte super speciellt kanske men lite gulligt.

Träningen under jul kommer inte vara så mycket träning. Vi kommer ha träningspaus direkt efter jul, och när träningarna drar igång igen kommer jag bara fokusera på att bli bra i min rygg. Jag hoppas att det går snabbt så jag kan börja tävla säsongen som kommer!

God Jul och Gott Nytt År!

Beata Edelholm, Team 03

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link