Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning från Martin Sundberg

21 DEC 2018 07:00
Här kommer den första av fyra julhälsningar. Först ut är Martin Sundberg!
  • Skapad: 21 DEC 2018 07:00

Under 2018 kom mitt genombrott inom friidrotten och höjdpunkterna har varit bronsen på USM och Världsungdomsspelen. Men om vi börjar med inomhussäsongen. Jag tävlade i princip bara i kula och vikt inomhus och körde IUSM där jag i kula slog personligt rekord och fick första stöten över 13 meter med 13,08 men i vikt blev det 3 ogiltiga kast.

Det stora för mig under 2018 har varit min diskuskastning och jag har gått fram enormt mycket under året. Min första utomhustävling 2018 var Hellaskastet där jag fick mitt första kast över 40 meter. Förutom diskus har jag tävlat i kula och det gick också helt okej. Några tävlingar som var lite speciella har varit Världsungdomsspelen framförallt därför att jag där kastade 48,14 och tog en tredje plats som bäste svensk. Det kändes fantastiskt att få stå på prispallen inför en så stor publik! Den andra tävlingen var USM på hemmaplan där jag också kom trea på 48,63 och slog mitt egna klubbrekord som jag satte tidigare på säsongen. Det var ett fantastiskt arrangemang och stöd från läktaren när jag kastade och otroligt att jag kan säga till mina vänner att jag tog medalj på SM. Den tredje tävlingen är kraftmätningen och den tävlingen var speciell för lagkänslan vi hade under den helgen var nog den bästa jag varit med om någonsin, det var otroligt vilket stöd man hade från sina lagkompisar i varje gren. Hammarby kom tvåa i mixlaget och även tvåa bland killarna. Själv slog jag pers i spjut med 43,65 meter och det var allmänt en underbar tävling.

2019 ser jag fram emot att kasta med nya tyngre vikter men det är dock lite synd att jag i de flesta tävlingarna tävlar mot killar som är ett år äldre. Men dock så är det egentligen bara bra att ha väldigt bra motstånd. Jag hoppas det blir ett framgångsrikt år med lika mycket framgång men höjdpunkterna och målen kommer vara IUSM i Västerås och USM i Trollhättan.

Jag ser också fram emot att börja gymnasiet för det är väldigt stressigt med skolan för tillfället eftersom det är stor press på att få bra betyg så att man kommer in på det gymnasiet jag vill gå. Annars hoppas jag bara 2019 blir ett bättre år allmänt än 2018.

När jag firar jul händer inte så mycket speciella saker utan det viktigaste för mig är att vara med familjen, vänner och allmänt ha sällskap. Under jul sover jag längre än vanligt för det är så mörkt hela tiden under jul. På julen brukar jag alltid äta julmiddag med min familj och det brukar vara en klassisk julmiddag. På julafton kollar vi också på Kalle Anka vid kl. 15:00, det är inte lika viktigt men vi gör det ändå för det blir mera julstämning. En annan sak som händer i jul som man inte får glömma är att öppna och ge julklappar. Jag har inget speciellt julminne men den bästa julklappen jag fått är min mobil.

I julklapp önskar jag mig nya kastskor för jag har slitit ut mina nuvarande och det skulle förmodligen göra mitt kastande bättre också. Jag önskar även kläder, helst grönvita.

Annars hoppas jag bara för en trevlig tid med familjen.

Under jul kommer jag träna med min grupp om det finns träningsmöjligheter med tränare på plats men om det inte gör det får jag förmodligen ett program att träna efter. Självklart blir det extra styrka under jul för att vara tillräckligt stark för de nya vikterna som kommer införas 2019. Jag kommer träna kanske 4-5 dagar i veckan under jul och nyår och jag hoppas att det kan bli med min grupp för det gör både träningarna roligare och man pressar sig själv mer.

När jag laddar upp inför julen brukar jag och pappa baka pepparkakor men det brukar oftast bli att han bakar och jag bara äter degen och pepparkakorna när de är klara. I år har jag testat något nytt, Bajen Winter Kast, som är en kasttävling som gick på Enskede IP utomhus den 18 december. Jag förväntade mig inte så mycket i resultat men snarare bara en kul grej när man tävlade med tomteluva för att få lite julkänsla och det serverades varm korv och pepparkakor.

Mitt nyårslöfte till 2019 kommer vara att göra 2019 till ett bättre år än 2018 och det är inte bara i friidrott utan bara rent allmänt.

Jag vill önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Martin Sundberg, Team 03

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link