Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kim Hedbom

Iyuel på landslagssamling

14 MAJ 2018 14:12
Under Kristi Himmelsfärdshelgen bar det av till Göteborg för Iyuel Ayele och deltagande i landslagets samling för ett 30-tal svenska löpartalanger födda 02-98 och deras prestationscenter som leds av Johan Wettergren och Ulf Friberg.
  • Skapad: 14 MAJ 2018 14:12

På programmet stod tester i flera former, teambuilding, föreläsningar och genomgång av kommande tävlingssäsong. Torsdagen inleddes med ett 3D-test och analys av kroppsrörelser under löpning och fortsatte med muskulär genomgång av rörlighet och eventuella åkommor som gjordes av professor Stefan Grau följt av diverse styrketester.

En mycket uppskattad föreläsning om idrottspsykologi presenterades därefter av alltid intressante Christian Augustsson.

Kvällen ägnades åt teambuilding där de aktiva delades in i matlagningsgrupper med uppgift att laga till en festmåltid med utgång från ett urval ingredienser. Som tack för maten blev det coachernas uppgift att diska och röja upp.

Fredag blev det tidig frukost inför tröskeltestet som inleddes 10.00 i Friidrottens hus där det sprangs 4-minutersintervaller med efterföljande provtagning och som sedan avslutades med ett maxat 1000-meterslopp för att få fram maxpuls. Som nerjogg erbjöds en test av Alter-G där man kan springa på löpband med reducerad vikt vilket var intressant. Efter lunchen presenterades testresultaten från torsdagen och det blev individuell genomgång med råd om justeringar i styrketräning och rörlighet tillsammans med Stefan Grau.

Charlotta Fougberg stod för en föreläsning om sin karriär och sedan var det dags för dagens "distanslöpning" där de aktiva kördes ut och via karta skulle leta upp två kontroller där det genomfördes diverse tävlingsmoment lagvis och sista anhalten var boendet. Det bjöds på thaimat och tävlingarna som inleddes på distanslöpningen kompletterades med ett ganska knepigt quiz som vanns av Iyuels lag trots några frågor som rörde svunna tider på 70-talet. Segervrålet var på samma nivå som ett SM-guld på 800 meter...

Sista dagen var det tidigt upp i ottan för att äta frukost och ladda för ett träningspass som genomfördes tillsammans med Johan Rogestedt och Mustafa Mohamed och det kördes ett tufft tröskelpass med 4*4 min + 4*2 min med kort vila och alla körde troligtvis alldeles för tufft vilket är förståeligt med tanke på träningsinspirerande motstånd. Avslutningslunchen avrundades med genomgång av årets internationella mästerskap och landslagsledarna för ungdoms och juniorlandslagen presenterade sig.

Hemfärd med en hel drös med nya bekantskaper och stimulerande aktiviteter och en stor eloge till Johan och Ulf för ett fantastiskt fint genomfört landslagsläger!

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 08-6480320
E-post: This is a mailto link