Hoppa till sidans innehåll

Gott Nytt År 2018!

31 DEC 2018 07:00
Det har varit ett händelserikt år i klubben. Här följer 10 stycken stolpar som varit betydelsefulla under året.
  • Skapad: 31 DEC 2018 07:00

USM

USM som klubben arrangerade på Enskede IP i början av augusti blev en jättehit! Det märktes verkligen att det inte bara var en vanlig ”propagandatävling” på vår kära hemmaplan! Det var hög klass inom samtliga områden med en touch av det lilla extra som ju brukar kännetecknas av en SM-tävling. Vi har fått väldigt positiva reaktioner för arrangemanget både från förbund och klubbar men också från tränare och aktiva! Detta är otroligt roligt och inspirerande och vi är säkra på att det kommer arrangeras fler SM-tävlingar på Enskede IP i framtiden.

Grete Ahlberg

Grete Ahlberg har verkligen gått från klarhet till klarhet detta år! Trots sin ringa ålder är Grete redan nu med och tampas i samtliga seniorsammanhang! Det blev silver inomhus i ISM i grenen vikt, där hon slagit personligt rekord med fina 18,80. Grete vann både JSM och Nordisk-Baltiska mästerskapen i favoritgrenen slägga. Hon var som en maskin under utomhussäsongen och radade upp tävlingar kring 63-64 meter och kändes som hon var otroligt stabil på de längderna. Hon hade också två tävlingar på över 65 meter. Sedan kom den absoluta fullträffen på Stora SM när hon vann tävlingen på nya perset 67,17! Hon var dessutom bästa svensk igen när hon veckan efter på Finnkampen fick iväg släggan på nästpers 66,34! Grete har varit ett av årets riktiga glädjeämnen och vi ser fram emot vad 2019 kan erbjuda för vår släggkastare!

Foto: Deca text & bild

Brons i Lag-USM

Vi tog åter en medalj i Lag-USM vilket var en trevlig överraskning! Arrangemanget gick i år i Malmö. Bronsmedaljen var en riktig lagprestation där alla i laget hade stor del! Ett mycket sammansvetsat Hammarbylag med ungdomar födda 2001-2003 med väldigt god sammanhållning kämpade in på målsnöret på anrika Malmö Stadion. Individuellt minns vi bl.a. Jonatan Håkanssons snabba häcklopp på 14,53 i medvind.

Silver i Kraftmätningsfinalen

Det blev en intensiv och dramatisk tävlingshelg i Linköping när våra 15-åriga ungdomar tog silver i finalen på Kraftmätningen. Detta efter en resultatmässigt väldigt stark insats av killarna och en enorm kämpainsats av tjejerna. Trots skadebekymmer som stört uppladdningen för många så lyckades ungdomarna kämpa för varje poäng, trots kraftiga islag i häcklöpningen. Silvermedaljen var resultatet av en riktigt fin laginsats!

Vinst i Stockholmskampen för Team 06

Finalen av Stockholmskampen avgjordes på Enskede IP i slutet av september. Vi fick bevittna en väldigt dramatisk upplösning! Tureberg ledde innan finalmatchen med 7 poäng före vårt Team 06 men vi gick ikapp och förbi på målsnöret och segrade till slut med 10 poäng i en riktig lagprestation där alla kämpade och hejade på varandra!

Kim Hedbom

Kim Hedbom kom i början av året från Huddinge AIS. Kim är löptränare och har sedan sin ankomst varit en mycket stor kraft i klubben. Förutom sin kunskap i området löpning är Kim dessutom fotograf och har stått för merparten av de bilder som tagits för klubben under året. Kim är väldigt duktig på det digitala. Han har under lång tid skött om hemsidan i Huddinge AIS och har mycket god kunskap inom IT-området! Kim kommer framöver att ta fram en ny spännande hemsida till klubben som förväntas komma i gång under 2019!

Vår grymma statistiksida

Klubbens statistiksida har funnit ett tag nu men vi gör ändå ett stort slag för den! Det är få föreningar förunnat att ha tillgång till en sådan komplett statistiksida som vi har. Den är ett smörgåsbord för den statistikhungrige. Här finns i skrivande stund hela 165 063 stycken registrerade resultat varav 158 847 stycken individuella resultat! Här hittar du klubbrekord, mästerskapsvinster, 10-bästalista, mångkamper, landslagsmeriter, säsongsbästa, och även personliga profiler! Statistiken är framtagen av Mats Ahlberg.

Friidrottsskolan

Vår friidrottsskola nådde i år endast knappt 1000 deltagare men enligt de enkätsvar vi har fått så var det den bästa friidrottsskolan någonsin! Friidrottsskolan är ett mycket trevligt arrangemang där vi förutom att erbjuda barn en härlig aktivitet med spring och lek, erbjuder sommarjobb till 100 stycken engagerade ungdomar som ledare. Spännande utveckling pågår dessutom med friidrottsskolan och vi kommer 2019 få se en hel del förändringar som de allra flesta kommer att välkomna med öppna armar!

Ny kastanläggning

Vår tävlingsbur har flyttats till andra sidan av kastplan för optimering av kastytorna. En ny uppvärmd kastplatta med tak har sedan byggts med tre stycken kastbås. Vi kommer även inom kort att sätta dit någon form av plexiglas som regn- och vindskydd då taket inte visade sig fungera på optimalt sätt. Vi har fått en ny tävlingsring i kula på kastplanen. Dessutom har vi fått en ny spjutbana vilket möjliggör användning av spjutbanan och tävlingsbur samtidigt, något som tidigare inte var möjligt då de korsade varandra. Fördelen med nya anläggningen är att kastringen kan hållas torr vilket förlänger kastsäsongen. Nu kan vi hålla på ytterligare några månader utomhus! Den 18 december provades den nya kastanläggningen när vi arrangerade tävlingen Bara Winter Kast.

Midnattsloppet

Vårt underbara midnattslopp är verkligen något alldeles extra! Trots att loppet detta år gick lite sämre än vanligt så hade vi ca 26 500 stycken anmälda starter. Roligt att det blev Hammarbyseger i damklassen där Sandra Eriksson vann loppet!

Enligt de enkätsvar som kommit in för loppet så är reaktionerna mycket positiva! Det kan möjligen vara det Midnattsloppet som överlag fått bäst betyg någonsin! Och det är ett mycket gott betyg! En positiv utveckling finns speciellt i Minimil, Lilla Midnattsloppet och Glada Midnattsloppet där vi håller och t.o.m. ökar deltagarantalet! Det som också är roligt är att våra externa samarbetspartners är väldigt positiva till Midnattsloppet. Vi tittar just nu på vad vi kan utveckla inför 2019.

Vi både hoppas och tror att 2019 kommer bli ett positivt och härligt Hammarbyår!

Gott Nytt år!

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link