Hoppa till sidans innehåll

Fin-fina andraplatser för både Mix-laget och Pojk-laget i Kraftmätningsfinalen!!

04 SEP 2018 09:52
Det blev som väntat en intensiv och dramatisk tävlingshelg i Linköping där våra 15-åriga ungdomar tävlade i Kraftmätningsfinalen.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 09:55

I mix-klassen låg laget under hela helgen bland de tre-fyra bästa lagen, och tampades till slut om totalsegern med främst Hässelby och Alunda. Detta efter en resultatmässigt väldigt stark insats av killarna och en enorm kämpainsats av tjejerna. Inför den avslutande stafetten låg vi nästan jämt med Alunda men hade drygt 1000 poäng upp till Hässelby. En mycket snabb stafettlöpning ledde till en klar seger i stafetten vilket också gav ett klart poängövertag över Alunda och därmed var andraplatsen säkrad i Mix-klassen!!! Mot Hässelby fanns dock inget att göra denna helg, de vann tävlingen med cirka 500 poäng.

På killsidan blev det även här en tuff kamp med främst Hässelbys killar. Inför den avslutande kul-tävlingen ledde våra killar med 31 poäng, men trots fina kulresultat och personliga rekord bland våra kulstötare avgick till slut Hässelby med totalsegern. Våra killar slutade därmed på en fantastisk andraplats! Detta efter att alla killar satt personliga rekord i en eller flera av helgens grenar. Helgens höjdare på killsidan var helt klart första grenen spjut där alla killarna satte personliga rekord, samt 800m som faktiskt blev den gren laget plockade flest poäng i. Värt att nämna är också Markus 80mH-lopp som han sprang på fina 10.97.

Tjejerna kom till Linköping med betydligt sämre förutsättningar än killarna då skadeproblem veckorna innan tävlingen stört uppladdningen för många. Det var därför extra roligt att se att de verkligen kämpade för varje poäng i alla grenar under hela helgen. Denna kämpainsats visade sig tydligt under bland annat häckloppen där tjejerna trots kraftiga islag kämpade sig i mål, en viktig laginsats! Totalt slutade tjejerna på en tionde plats. Värt att nämna på tjejsidan är Fridas monsterkast i spjut där hon fick iväg spjutet hela 39.50.

Som lagledare är jag oerhört stolt och glad över att få vara del av detta gäng med ungdomar. De har stöttat och peppat varandra, de har jobbat tillsammans hela helgen, vrålat och hejat på varandra. De har verkligen varit fokuserade och lyckats laddat om till varenda gren. En härlig laginsats som slutade med två fin-fina andraplatser!!!

Jag vill också passa på att tacka övriga ledare som åkte med och på alla sätt bidrog till den fina stämning som var hela helgen!

Lotta Borgius

 

Toppbild: Stolta och glada efter prisutdelningen, nerifrån och upp, vänster till höger.Albertina, Linnea, Oskar, Alannah, Alicia, Olivia, Frida, Jonatan, Kalle, Martin, Emil, Teo, Linn, Markus, Noah och högst upp Beata.

Foto: Deca text & bild

Skribent: Mikael Thulin
Epost: Adressen Gömd

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link