Hoppa till sidans innehåll

Abeba misstänkt för doping

2016-03-01 08:35
Igår kväll slog Friidrottsförbundets uppskakande nyhet om Abeba som en bomb i vår verksamhet. Abeba är misstänkt för doping nere i Etiopien och därmed tills vidare avstängd från allt tävlande tills B-provet är analyserat. Det är med stort vemod och bestörtning som vi tagit del av detta dystra besked om vår stora löparprofil.
  • Uppdaterad: 2016-03-01 08:53

Svensk Friidrott och IAAF meddelar härmed att Abeba Aregawi tillsvidare är avstängd och är under utredning för misstanke om dopingförseelse. 

 

Vid ett dopingprov gjort av IAAF har Abeba Aregawi testats positivt för en förbjuden substans.
     - Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger Stefan Olsson, generalsekreterare i Svensk Friidrott.
     - Vi tar totalt avstånd från alla former av fusk, doping och otillåtna medel. Vi har en nolltolerans och det här är helt oacceptabelt, säger Olsson.

 

Vi är chockade och bestörta i hela klubbledningen över detta besked. Det här fick bara inte hända en av våra aktiva i vår klubb Hammarby, i vår svenska friidrott, inom vår fina idrott.

Vår förening är vaccinerad mot doping enligt RF:s regelverk och det är en grundbult i vår värdegrund och ska så vara nu och för alltid. Nu är det viktigare än någonsin att hålla detta budskap levande i all vår verksamhet!

Styrelsen har nu ikväll, när vi samlas för ett extra styrelsemöte, att klara ut konsekvenserna av det som inträffat och besluta om påföljder och akuta åtgärder.

Det är med stor sorg i hjärtat jag skriver dessa rader. Det som inte fick hända, har nu hänt en aktiv i vår klubb.

Ingvar Åström,

Ordförande i Hammarby Friidrott

Skribent: Mikael Thulin

 

 

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

adidas_logo[1]

 

 

stadium_nylogga1

 

 

 

 

idrottensbingo2

 

 

 

 

 

 sussie logga13

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 08-6480320
E-post: This is a mailto link