Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning från Sofia Hellberg-Jonsén

24 DEC 2011 10:00
Julens andra hälsning kommer från USA-studerande Sofia Hellberg-Jonsén, som firar jul hemma i Sverige. Sofia har sammanfattat sitt 2011 och ser fram emot 2012 som ytterligare ett år fullspäckat med Hammarbyframgångar!
  • Skapad: 24 DEC 2011 10:00

Under år 2011 gjorde jag min debut på 400mh, vilket var jätteroligt! Det var den största friidrottshändelsen för mig under året! Det var känslofyllt då det var spännande, läskigt och roligt på samma gång!

Annars så har året varit mycket enligt rutiner med skola och träning.

Hösten har gått snabbt och har varit intensiv, både skol- och träningsmässigt. Jag har ju kört mycket grundträning nu i höst, som alltid är tufft, men det gör en tuff också! Jag har även haft några maxtester som visat på positiv utveckling och sköna besked för mig!

Min första tävling kommer bli 14 januari i en helt ny hall i delstaten Alabama. Det ser jag fram emot jättemycket!

Mitt mest positiva minne från år 2011 var definitivt Lag-SM!  Tävlingen gick nästan precis efter det att jag kommit hem från mina studier i USA för terminen så det var verkligen jättekul att få komma hem och tävla för Hammarby!

Det var verkligen en speciell känsla då jag aldrig tävlat för Hammarby på en så stor lagtävling som Lag-SM tidigare! Alla peppade och hejade på varandra och en underbar Hammarbystämning rådde! Sedan så satte vi (Jag, Fatima, Tove och Linnéa) även klubbrekord på 4x100m-stafetten så det var en riktigt skön känsla!

År 2012 ser jag fram emot att springa jättesnabbt på 400mh och att Fatima ska gifta sig den 5 januari! På bröllopet vill jag även fånga buketten så att jag kan bli den näste som gifter mig!

Träningen nu i jul och nyår består av fem pass i veckan, som är den mängd som jag maximalt brukar hålla mig till. Det blir tre löppass och två styrkepass. Coach vill att jag ska vara redo för tävling när jag åker tillbaka till USA så det är mycket tävlingsförberedande träning för mig nu.

Jag har annars ända sedan november bakat julkakor, lussebullar och gjort knäck. Jag började i USA och fortsatte sedan när jag kom hem till Sverige! De hade inte riktigt saffran i USA utan det enda de hade var någon form av konstig fakesaffran som jag då försökte använda mig av. Bullarna blev inte riktigt som hemma då de blev väldigt bleka, men jag försökte i alla fall!

God Jul och Gott Nytt År önskar Sofia Hellberg-Jonsén

Skribent: Mikael Thulin

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link