Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning från Jonathan Eklund

26 DEC 2011 10:30
Julens tredje hälsning kommer från häck- och stavspecialisten Jonathan Eklund. Jonathan har gjort en beskrivning av sitt 2011 och har stora framtidsutsikter år 2012.
  • Skapad: 26 DEC 2011 10:30

Under år 2011 har jag haft en del skadeproblem. Träningen gick exceptionellt bra tills mitten av juli då jag åter fick problem med min fotskada. Men nu känns skadan bra då jag har den under kontroll. Jag kan springa och hoppa fullt ut men man måste ha lite is i magen. Det går nämligen lite upp och ned lite men successivt blir det bättre och bättre. Jag känner att framtidsutsikterna ser bra ut nu när även tävlingarna närmar sig strax efter jul. Jag kommer troligtvis köra häck och stav inomhus, även någon 60m-start. Fokus kommer dock vara på utomhussäsongen där jag vill vara som bäst.

Höstträningen har varit stabil. Jag har inte sjuk något eller varit tvungen att ta bort pass av någon annan anledning. Det har varit en del nya inslag i träningen, lite nya övningar, nya sätt att tänka tekniskt sett plus nya gymnastikövningar för stavhoppet. Positivt är att jag, sedan jag tog beslutet om att lägga mångkampen åt sidan, har kunnat fokusera mer på mina huvudgrenar stav och häck. Och det känner jag har gett resultat! Styrkan är också ett område som jag förbättrat mig i!

Mitt mest positivt minne från 2011 var självklart Lag-SM-bronset som var klubbens första Lag-SM-medalj någonsin! Lagtävlingar är alltid roliga och härligt var att jag just den dagen passade på att slå mina personliga rekord i 110mh och stav som räckte till andraplats respektive vinst! (Se ett av Jonathans fenomenala stavhopp i tävlingen här)

År 2012 ser jag fram emot SM, där jag garanterat ska komma till final i både 110mh och stav, minst. Jag siktar på topplaceringar i båda grenarna och vill gärna ta medalj. Mitt stora mål är EM i Helsingfors som går 27 juni-1 juli.  110mh är grenen som ligger närmast men man vet aldrig hur jag kommer utvecklas i stav.

Annat som jag ser fram emot år 2012 är Midnattsloppet som blev väldigt lyckat år 2011. Nu när anmälningstaket har höjts till 30 000 löpare så tror jag det kommer bli ännu mer lyckat och det ska bli kul att få vara en del av det! Lag-SM 2012 är också en höjdpunkt som jag ser fram emot!

Julträningen kör jag på för fullt med hemma i Stockholm. Det blir mer toppning nu till tävlingssäsongen, som för mig består av snabbare lopp, mer vila och mer teknik. Förhoppningsvis så håller man sig i form även efter julhelgen efter all julmat och julgodis…

 

God Jul och Gott Nytt År önskar Jonathan Eklund!

Skribent: Mikael Thulin

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link