Hoppa till sidans innehåll

Rapport från "Over there"

24 NOV 2009 15:50
Den 28 Juli i år åkte jag tillbaka till USA för att operera min axel som hade varit skadad under lång tid samt återuppta mina studier. Såhär har det gått under hösten. Operationen var lyckad och läkaren fixade vad som var trasigt men återhämtningen är 6 månader och sedan dess har jag mest jobbat med att komma tillbaka.
  • Skapad: 24 NOV 2009 15:50

Den 28 Juli i år åkte jag tillbaka till USA för att operera min axel som hade varit skadad under lång tid samt återuppta mina studier.

Såhär har det gått under hösten.

 

Operationen var lyckad och läkaren fixade vad som var trasigt men återhämtningen är 6 månader och sedan dess har jag mest jobbat med att komma tillbaka.

 

Varje Måndag till Fredag kl 8 så åker jag till skolan och träffar min sjukgymnast för att köra rehab i en timme, i början så var det väldigt små saker som att få tillbaka rörligheten i axeln, men har under tiden utvecklats och om 1 månad kommer jag börja kasta i rehabsyfte.

 

Efteråt så går jag till mina lektioner, min utbildning är computer science så det blir mycket matte och datorer.

Skolan är en viktig del och jag lägger ner mycket tid på att plugga.

Utöver detta är jag också medlem i Idrottarnas elevråd på skolan, det finns ca 600 idrottare av totalt 22000 studenter, och sitter i friidrottens leadership council, så det blir inte mycket tid över till annat men jag får träffa många nya bekantskaper varje dag och det är en stimulerande miljö med många andra med liknande mål.

 

Den övriga träningen har sakta men säkert kommit tillbaka och även om jag fortfarande inte får köra någon sprint eller teknikträning så jobbar jag hårt med löpning och styrka med lättare vikter.

Löppass kan bestå av 4x300m + 2x200m på 42-45s och 27-28s med 3 minuters vila.

Styrkan har blivit ganska mycket improvisation då jag inte kan lyfta tunga vikter eller över huvudet, härom veckan kom min styrketränare på den fantastiska iden om att bära runt på en 30kg sandsäck i 10min där jag var 6e steg skulle göra 3 knäböj och 3 good-mornings. Låter inte så jobbigt? Testa!

 

Efter jul så kommer jag nog nästan vara tillbaka fullt och jag satsar på att köra både inne och ute i år då allt har gått enligt planerna än så länge.

Fast det stora målet i år är EM i Barcelona och är jag inte redo för inomhussäsongen så kommer jag att skippa den så att jag är frisk och redo för utomhus som här borta startar i april.

 

Björn Barrefors

Skribent: Henrik Balkander

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: This is a mailto link